maandag 17 november 2014

Nieuwsticker Maandag 17-11-2014

Er is zo veel nieuws, zo veel goede videos, zoveel duidelijke foto's, dat we vandaag maandag 17 November 2014, weer een nieuwsticker gaan doen. Wat betekent dat? Dat we al het nieuws, foto's, video's, die we tegen komen, gewoon rechtstreeks hier, in dit artikel plaatsen. Hij wordt dus continue ge-update. De nieuwe artikelen worden steeds onderaan geplaatst.

Poroshenko wordt zondag 16 November "onthaald" in Bratislava, SlowakijeNieuwe beelden, geplaatst 16 November, van net na de MH17 ramp terwijl het toestel nog brandt en rookt.HIER het commentaar erbij van AP.

Uit het transscript: "the rocket tore the engine off".

Een Zwitserse commentator op internet (Twitter: @marcelsardo) leidt daaruit af dat het zou gaan om een heat seaking air to air missile. Hij geeft aan dat een BUK via de radar werkt en boven het doel ontploft. Wij -Blik op NOSjournaal- zijn geen specialisten op dit gebied. Maar het lijkt ons dat ook als het projectiel boven het doel explodeert het een motor zou kunnen afrukken. De gevolgtrekking van de commentator laten we dus voor zijn rekening.

Unglaublicher Skandal zum Ende der Sendung Günther Jauch – Wohin steuert der Kreml-Chef? Moderator Jauch bedauert unverhohlen, dass wohl nicht damit zu rechnen sei, dass Putin bald sterben werde.
Lees verder op het uitstekende blog van de Propagandaschau, HIER. Info en een kort stukje van het interview met Putin, HIER.

Via @marcelsardo @SuchanVladimir op Twitter, reporter Vahid omgekomen in OekraïneDe NAVO versterkt zijn bases in Europa want de Russische grens komt te dicht bij...

Volkskrant met Bert Lanting in glansrol gaat door met voeden Russofobie: "Wereld kapittelt koppig Rusland"

Bert Lanting onderbouwt zijn boude kop met: "Ik zal u de hand schudden, maar ik heb maar één ding te zeggen: trek u terug uit Oekraïne." Die begroeting van de Russische president Poetin door de Canadese premier Harper tekende de sfeer op de top van de G20 in Brisbane van afgelopen weekeinde. De Russische president kreeg van alle kanten kritiek op de Russische inmenging in Oekraïne. ... Zowel de Britse premier Cameron als president Obama waarschuwde Poetin dat Rusland mogelijk nieuwe sancties boven het hoofd hangt als het steun blijft verlenen aan de pro-Russische rebellen in het oosten van Oekraïne. ... Volgens haar (Merkel) valt er geen verandering in Moskous opstelling te verwachten.

Poetin waarschuwde de westerse landen af te zien van verdere sancties. "Willen ze onze banken failliet laten gaan? Dan gaat Oekraïne ook failliet. Hebben ze wel nagedacht waar ze mee bezig zijn?" Aldus het artikel van Bet Lanting op pagina 3.

René Cuperus sluit zich weinig origineel aan bij ant-Rusland toon van zijn broodheer, de Volkskrant

Op de voorlattste pagina (23) schrijft René Cuperus in zijn column met als titel "Hoezo einde van de Koude Oorlog?": Hongarije is onder "sterke man" Victor Orban een autocratische staat geworden. Een land dat zijn rug naar het Europese samenlevingsmodel keert, en inspiratie zoekt bij het autoritair-protectionistische Poetinisme. Aldus Cuperus op pagina 23 vandaag.

"Autoritair-protectionistische Poetinisme", Hongarije een "land dat zijn rug naar het Europese samenlevingsmodel keert". Ik ken die hele Orban niet. Maar zolang de Volkskrant het bombarderende, moordende, Odessa veroorzakende Oekraïne dat door van Baalen en Verhofstad voorbeelden voor de EU noemt, niet op de korrel neemt, dan kan het feit dat ze Hongarije (net als) Rusland wel bekritiseren, als een GROOT compliment voor dat land gelden. Dat is de enige manier waarop je de Volkskrant kunt lezen. De krant die letterlijk van voor tot achter gedrenkt is in Russofobie. Op de Russische tv zojuist het bericht: Brics landen beschouwen de sancties tegen Rusland ontwettig. En Lanting met zijn "Wereld kapittelt Ruslland", en dan komende met Canada, GB, VS, Duitsland, toont precies het bekrompen kwadrant waarin hij en zijn Volkskrant zich bevinden: de VS en haar satelieten zijn blijkbaar voor hen de wereld.

Bild van vandaag

Über den Zweiten Weltkrieg und das Ende des Kalten Krieges kommt sie schnell zu ihrer Botschaft: Die Welt muss genau hinsehen, was in der Ukraine passiert. Sonst könnte es zum Flächenbrand kommen. Weltweit.

Zojuist een ongehoord interview gehoord van Arjan Noorlander op NPO radio 1 (rond 18:15 uur voor wie het terug wil zoeken).
Koenders besluit zojuist een nieuwe groep mensen (uit de Donbass) op een zwarte lijst te zetten wegens de recente "illegale verkiezingen". Arjan Noorlander stelde enkel vragen (en meer dan 1) in de trant waarom er niet meer sancties komen, waarom niet meer sancties tegen Rusland. Een vraag om sancties tegen Oekraïne werd niet door deze staatsjournalist gesteld.

Dima, corporate lawyer uit Moskou besluit Novorossiya te gaan helpen (inclusief vechten) All English SpokenHij doet een appel op de Westerse journalisten om meer verslag te doen en minder bevooroordeeld

Dima is 35 jaar, heeft een vrouw en vier kinderen

"Prawi Sector en Oekraïense leger schieten op elkaar"

Zorgen maken? "In Moskou leven 14 miljoen mensen. 1 Meer of minder maakt echt niets uit. In Novorossiya kan 1 persoon wel een verschil maken. Met dank aan Dima en Graham Phillips.

Mensenrechten neergaand op de Krim, volgens DIT Human rights Watch rapportWanneer Henry Kissinger zinnige dingen zegt

Voormalig Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken Henry Kissinger trekt het standpunt van Amerikaanse media over de crisis in Oekraïne in twijfel. Het antwoord van Rusland was een reactie op de acties van het westen en niet omgekeerd. Westerse media blijven echter de trom van de 'Russische agressie' roffelen. Meer, HIER.

Bericht van verzetslid "Jan" 17-11-2014 20.55 uur Integrale vertaling

Vanochtend heeft onze inlichtingendienst een beeld waargenomen dat zich in niks onderscheidt van de beelden uit de 2e Wereldoorlog: Kievse nazi's dwingen burgers loopgraven te graven.

De afgelopen drie dagen is de strijd verhevigd. Met artillerieaanvallen van onze reguliere artillerie-eenheden en die van speciale eenheden (type sabotage eenheid), hebben de Kievse troepen een aantal aanzienlijke verliezen geleden in de gebieden Wolnowaxi en over de frontlijn. Alleen wat betreft omgekomenen beloopt het in de tientallen. Helaas zijn er ook bij ons verliezen, in het bijzonder bij de burgerbevolking. De Kievse nazisten vuren doelbewust op burgerobjecten en voorzieningen. Zo is bij de beschieitng van Enakievo een waterfiltratie station geraakt. Zonder water kwamen te zitten: Enakievo, Zhdanovka, Shachtersk, Snezhnoe; Ook was er een directe inslag op etage 6 van een 9-etage flatgebouw. Twee burgers gedood. Bron, HIER.

Zo'n 90 mensen wonen in de schuilkelder bij de Troedovskaya mijn.

20 Betreffen kinderen. De jongste is 2 jaar. Verwarming in de schuilkelder is er niet. Er wordt beloofd dat ze wat gaan bedenken tegen de koude. Tot nu toe is deze plek het dichtst bij de posities van de Oekraïeners en de beschietingen gaan door. Eten en warme kleren worden door mensen gebracht. Maar de mensen blijven mensen. Ze lezen boeken en internet, kijken televisie, kinderen spelen... En dromen ervan terug te gaan naar huis, zelfs al zou het verwoest zijn. Ze praten, dat, als de muren maar overeind staan, dan zullen ze hem ongetwijffeld herstellen. Direct na de koude periode. En ze vieren verjaardagen samen. En al is het maar 1 roosje, maar met geeft iets. Vanuit het hart. U droomt van vers warm 's ochtends vroeg? En dat ook nog eens aan uw voordeur gebracht wordt? en dat u gratis kado krijgt? Kom naar Novorossiya. Hier is dit realiteit! En men is er zeer dankbaar voor. Verder nog foto's van de kerk Johanna Krondshtatskowo ook in de buurt van de genoemde mijn. Drie dagen vlogen de projectielen van de Oekraïense Grads er omheen. Maar nadat een aangever langsgekomen was, verwoestten de nazi's de kerk met een voltreffer.17.11.14 Petrovski rayon van Donetsk, de Troedovskaya mijn. De schuilkelder dicht bij de mijn is het onderkomen geworden voor Donetskers die zonder dak boven het hoofd zijn komen te zitten door de vanaf het begin zo genoemde anti-terroristische actie. Bron, HIER.Gleb = broodDe door Oekraïense nazi's (moreel en financieel gesteund door BERT KOENDERS) verwoeste kerk Johanna Kronshtadskowo in de buurt van de Troedovskaya mijn. Reportage gemaakt door Alena Kotshkina (Аленa Кочкинa) die we kennen van haar foto's van vlak na de MH17 crash.Bericht van Graham Phillips van vandaag 17-11-2014

"Donetsk vandaag. Sasha, 36 jarige burger. Omgekomen, omdat de Oekraïense veiligheidsdienst hem vrijdag zonder reden gemarteld heeft in Izjoem. Eenvoudigweg verschrikkelijk. Zijn vrouw - Jana." Schokkende 18+ foto's en de bron is te zien HIER.Jana met de foto van haar omgekomen man Sacha (kort voor Alexander)

Donetsk 16 November, flatgebouw geraakt 1e/2e etageDe artillerie van het Oekraïense leger raakt diverse woningen in de Kiev wijk in Donetsk. Foto en video van de woning waar het projectiel tussen de 1e en 2e verdieping terecht komt. Geen mensen geraakt bij deze beschieting. In het afgelopen etmaal in Donets zijn 2 verzetsleden gestorven, 2 gewond geraakt en 2 burgers gewond geraakt.Onderstaand filmpje van gevecht bij het vliegveld vroeg in de ochtend van 14 November. Het leger van Novorossiya kwam tegen een overmacht van Oekraïense kant te staan, maar hield zijn positie. Ze raakten een tank en een pantservoertuig van de Oekraïeners. Aan Novorossiya zijde is oorlogscorrespondent Vahid omgekomen bij deze gevechten. Zijn foto staat verder naar boven. Het filmpje is in het russisch maar heb hem toch geplaatst omdat het laatste werk is waar Vahid aan meegewerkt heeft. Zijn naam staat ook bij de aftiteling als inmiddels overleden medewerker van de film.

We gaan de Nieuwsticker langzaam afsluiten. Onderstaand de executie van burgers door Oekraïense eenheden op 9 Mei 2014 (de Sovjet overwinningsdag)Perwomaisk na beschieting Oekraïense leger.Met dank aan het Oekraïense leger. En natuurlijk aan Bert Koenders die dat leger met woord en daad op zijn beurt weer steunt. Meer foto's Perwomaisk, HIER.

Today the only synonym for “peace” is “The Victory of Novorossiya”, Slavyangrad over Gorlovka, verhaal, HIER.

34 opmerkingen:

 1. "Een commentator zegt: Possible Evidence is there, that the MH17 (if it really is MH17) was hit by an heat seeking air to air missle. There is translation that says: "the rocket tore the engine off". "the rocket tore the engine off" = heat seeking air to air missile. BUK approaches target via Radar and explodes ABOVE target Body. "

  Nu ook al bewijsbare leugens plaatsen???

  Zie hier transcriptie:

  https://pbs.twimg.com/media/B2lR0HOCIAASBju.jpg

  Geen AAM, maar SAM

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die mensen die Pornochenko voor fascist uitmaken zijn echte helden. Ik salueer voor hun.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. " Ik salueer voor hun"
   Zoals hitler deed

   Zie bij Putin meer trekjes van facisme dan bij Poroshenko

   Verwijderen
 3. Hier het hele interview met Poetin http://www.ardmediathek.de/tv/G%C3%BCnther-Jauch/Das-Putin-Interview-wohin-steuert-der-/Das-Erste/Video?documentId=24757468&bcastId=8109878

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Triest artikel en een nog triestere video op 21st Century Wire.

  http://21stcenturywire.com/2014/11/17/natos-nazis-ethnic-cleansing-their-opposition-in-east-ukraine/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Voor de goedgelovigen onder ons. Dat neo-Nazi regime in Kiev denken echt dat wij achterlijk zijn!

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3793000/2014/11/18/Aanslag-op-Nederlandse-delegatie-Charkov-verijdeld.dhtml

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 't moet niet gekker worden. Straks schieten ze nog een verkeersvliegtuig uit de lucht om de Russen in diskrediet te brengen. Fijne bondgenoten houdt de EU er op na.

   Verwijderen
  2. Wie profiteert hiervan?, Putin

   Aanslag vindt plaatst -> Kiev legt schuld bij Putin -> Puntin zegt;"waren wijniet, zou toch dom zijn -> schuld bij sepa's -> Kiev wordt kwaad (gesteunt door westen) -> Kiev valt aan -> Putin verdedigd en hard en stoot door en veroverd Mariupol en Slavyansk

   Missie geslaagd, schuld lag bij Kiev

   Uitlokking door Putin
   Dit verklaard de troepen opbouw in UA

   Verwijderen
  3. Op het moment dat de aanslag op MH17 plaatvond was de strijd tussen het het verzet en het regeringsleger al lang en breed losgebarsten. Sterker nog, het verzet was toen al bezig een aantal brigades van Kiev in de pan te hakken.

   Verwijderen
  4. Situatie is sinds 5 sep dat UA zich verdedigd en de sepa's allen aanvallen.
   Putin probeert aanval van Kiev uit te lokken zodat Putin vol kan aanvallen

   Verwijderen
 6. "EU straft separatisten voor medewerking bij ruimen MH17"

  http://joostniemoller.nl/2014/11/eu-straft-separatisten-voor-medewerking-bij-ruimen-mh17/#more-4212

  http://www.volkskrant.nl/dossier-oorlog-in-oekraine/eu-plaatst-meer-rebellen-oost-oekraine-op-zwarte-lijst~a3792315/

  De schijnheiligheid van de Nederlandse lijkt alle schaamte voorbij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Welke schijnheiligheid?

   Als eerste haalt Joost de sepa's en SES door elkaar
   Overeenkomst door OSCE overeengekomen is tussen NL en SES

   Sepa's doen helemaal niks, alleen hun AK47 vasthouden

   Verwijderen
 7. Goed opgemerkt van Joost Niemoller. Koenders sprak ook over de "illegale verkiezingen" aldaar. Ook zo iets vreemds. Je mag kritiek hebben op die verkieizingen, maar ze (bij voorbaat) "illegaal" te noemen, doet het voorkomen of die mensen bijna iets crimineels gedaan hebben, terwijl in essentie een volk dat gewoon zijn eigen lot wil bepalen (zeker als je weet wat voor een regime er in Kiev zit) via verkiezingen... die verkiezingen kun je dan per definitie niet "illegaal" noemen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze zijn illegaal omdat er geen onafhankelijk toezicht is.

   'volk dat gewoon zijn eigen lot wil bepalen"
   Alle sepa's, van wie de helft uit Rusland komt om daar te vechten mochten ook meestemmen.

   Zo illegaal als wat

   Verwijderen
  2. 1. Er was onafhankelijk toezicht, maar die werden "discredited"
   2. Als Hans van Baalen had willen komen kijken, was hij welkom geweest en waren de verkiezingen legaal geweest (uw redenatie trant volgend)

   Verwijderen
  3. Toezicht door extrem rechtse politici is niet onafhankelijk

   Wel vreemd dat facisten dan wel welkom zijn

   Verwijderen
 8. In de belevingswereld van de eurocratie staat een volk dat zijn zelfbeschikkingsrecht opeist natuurlijk gelijk aan vloeken in de kerk. En dat brengt ons dan terug bij Nederland want je kan je afvragen in hoeverre de Nederlandse regering bij het onderzoek naar de aanslag op MH17 niet volledig aan de leiband van Brussel loopt. En dan is keihard liegen tegen de volksvertegenwoordiging geen enkel probleem.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. " onderzoek naar de aanslag op MH17 niet volledig aan de leiband van Brussel loopt"

  Enig begrip van NL rechtsuysteem is u vreemd

  Oorzaak = OVV
  Schuld is OM

  Zit geen 'brussel' bij

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Moet ik nu voor de derde keer gaan stellen dat het mij bekend is dat de bedoeling en opzet van het onderzoek van OvV en OM verschillend van aard zijn?

   Klik even op de link die Blik hier om 14:32 heeft neergezet. Weet je ook weer waar het over gaat: een non disclosure deal die reeds op 7 augustus werd getekend tussen Oekraïne, België, Nederland en Australie. Niet Maleisie, nee Belgie en betrekking had op het strafrechtelijk onderzoek.

   Verwijderen
 10. Vreemd

  U gisteren hier op een aantoonbare leugen van uw kant gewezen, geen reactie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. (Ex-?) Oekraiense generaal over situatie in Oekraiene (beelden van dit voorjaar) https://www.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=uu8JolUBNfg&app=desktop

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Geheime geheimhoudingsdeal met Oekraine, blijft geheim. http://www.elsevier.nl/Politiek/achtergrond/2014/11/Ministerie-weigert-geheime-overeenkomst-MH17-openbaar-te-maken-1647600W/?masterpageid=158493&utm_content=bufferaffab&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gatverdamme. Wat een belediging voor de nabestaande van mh17. In en intriest

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ja, maar die waarheid wordt 180 graden gespind. Wie wil weten welke deal hier is gemaakt is een complotdenker die geen respect heeft voor die nabestaanden. Zum kotzen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Clusterbommen a gogo... Oekraiene wil "een europees land" worden..... https://www.youtube.com/watch?v=ixf1LEzh1fo&feature=youtu.be

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Blijkt dat de clusterbommen door Rusland zijn afgeschoten

  https://twitter.com/OnlineMagazin/status/524868170109427712

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, dat blijkt niet. Iemand zegt dat op z'n twitter.

   Verwijderen
  2. Beter lezen op foto, notabene zelf door HRW geplaatst

   Verwijderen
  3. Niks te zien wat ook maar naar HRW verwijst.

   Verwijderen
 17. Ik ben hier nog even terug gekomen omdat ik net iets aan het lezen was en moest denken aan het "Russia wants war" plaatje dat ik hier en elders zag.
  Als je in Nederland woont dan weet je hoe het hier is gegaan de afgelopen jaren.
  We hebben geen tanks meer, militaire vliegvelden zijn gesloten (Soesterberg, Ypenburg, Twente, Valkenburg).

  En zo is het elders ook gegaan, in ieder geval in de UK en Duitsland waar ik nog wel eens kom.

  Dit artikel bracht mij dus weer even hier terug:
  http://www.bloomberg.com/news/2014-11-20/russia-s-war-games-spill-secrets-stiffen-nato-resolve.html
  After suffering initial setbacks in the 2008 Georgia War, Russia has continued investing in its armed forces. The Kremlin increased military spending by 50 percent since 2005 while NATO has cut spending by 20 percent, according to NATO Secretary General Jens Stoltenberg.

  Het is overduidelijk dat als je de cijfers bekijkt NATO alleen maar kleiner word.
  De hele reden van "baltic air policing" is dat de baltics helemaal geen luchtmacht hebben, dus mogen wij op komen draven met onze F-16s.
  Maar zoals met andere die Rusland er bij het westen in wil stoppen, roepen ze heel hard dat NATO zo eng aan het doen is. Maar kijk zelf maar naar de cijfers...
  Straks gaan we van 68 F-16s naar 37 JSF....Succes Nederland!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Russen weten dat ze NATO uit de weg moeten ruimen om Europa over te nemen.
  Strelkov zegt het in zijn interview gisteren, dat ze in Joegoslavie moesten stoppen vanwege NATO. http://zavtra.ru/content/view/kto-tyi-strelok/
  Dugin zegt het ook: 7. Europe faces a Revolution in both cases: if we, Russians, win, and if we stop somewhere under NATO pressure.
  http://openrevolt.info/2014/03/07/alexander-dugin-crimea/

  Ze weten dat als Europa zich tegen NATO keert, dat ze Europa in kunnen nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Militaire uitgaven 2013 in miljarden US dollars en als percentage bbp ( )

  US 640 (3,8)
  China 188 (2,0)
  Rusland 88 (4,1)
  Frankrijk 61 (2,2)
  UK 58 (1,4)
  Duitsland 49 (1,2)
  Italie 33 (1,6)
  Turkye 19 (2,3)

  Inderdaad, kijk zelf naar de cijfers............

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helder rijtje Dawg. Wat een land die VS; worden ook erg bedreigd aan hun grenzen; met name uit het zuiden (Mexico) en westen (GB), en onderschat ook de dreiging uit Noord (Canada) niet. Die 640 mrd zijn elke cent belangrijk voor de verdediging (ironie modus weer uit)

   Verwijderen
 20. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_military_expenditures

  BeantwoordenVerwijderen