zondag 9 november 2014

Zeer grote kolonne artillerie Noworossiya onderweg

Een grote kolonne artillerie van Noworossiya verplaatst zich over de weg. De video stopt na drieëneenhalve minuut. Niet omdat de -dan al forse- kolonne eindigt, maar omdat de moeder van de filmmaker de auto uitgaat.

Onduidelijk is waar het materieel vandaan komt. Wel lijkt duidelijk dat Noworossiya een antwoord voorbereid op de van Oekraïense kant verhevigde aanvallen op grondgebied van Noworossiya waarbij in de afgelopen 4 etmalen 10 burgers omgekomen zijn, en een veelvoud gewond is geraakt.

Initiatief terug bij Noworossiya

Het zou kunnen zijn dat vanaf vandaag het initiatief weer terug is bij Noworossiya. Zij (Noworossiya) melden artillerie duels bij Opitnom waar nieuwe Prawi Sector leden aangekomen zouden zijn. Gevechten bij Avdeevka. Bij Peski (Gevechtsbeelden gemaakt door Oekraïense kant HIER). Peski staat bekend als een Oekraïens bolwerk waarvandaan een hoop bommen op Donetsk terecht zijn gekomen. Als er nu dus gevechten bij Peski gemeld worden, lijkt dat te betekenen dat er nu in het door Oekraïne gecontroleerd gebied gevochten wordt. Debaltseevo, idem dito. In de buurt van Mariopel wordt gemeld dat de Oekraïeners bij Pavlopolja aanzienlijke verliezen hebben moeten incasseren. Bron, HIER.

Russich Onderzoeks commité wijst Oekraïense Natsguardia aan als schuldige beschieting school 63, genocide en misdaden. De maat lijkt vol.

HIER is het bericht van een speciaal commité van de Russische Federatie dat het bombardement van school 63 onderzocht heeft. Er wordt in de persverklaring gesproken over de Oekraïense Nazguardia als schuldige, misdaden en genocide tegen Russisch sprekende bevolking.

Gorbatsjov bekritiseert het Westen

Gorbachev criticized the U.S. and Western countries for declaring victory rather than building new mechanisms and institutions for European security at the end of the Cold War.

“Taking advantage of Russia’s weakening and the lack of a counterweight, they claimed monopoly leadership and domination in the world, refusing to heed words of caution from many of those present here,” he said. BRON.

6 opmerkingen:

 1. Waar komen die wapens vandaan?? Moedertje Rusland, en er zullen er veel meer volgen!! Poetin liegt en bedriegt de hele wereld, vanaf het begin af aan. En een blog als dit trapt er met open ogen in. De Russen zijn uit op oorlog en zullen niet rusten totdat ze het hebben.
  Dat bombardement van school 63 is gewoon door de sepa's zelf gedaan, dat kan je al afleiden aan het feit dat een Russische krant het tegendeel beweert. Aangezien je de Russische media al vanaf dag 1 niet kan geloven moet je hier ook het tegendeel lezen...
  Gorbatsjov is onder druk gezet door Poetin, en beseft dondersgoed dat het Westen juist enorm terughoudend is. De enige nogmaals die een oorlog willen, Koud of niet, is Rusland. Rusland is totaal geen wereldmacht meer, al hij willen laten geloven van wel. Dat kan alleen als de Sovjet Unie weer wordt hersteld, en drie maal raden wat Poetin wil al die tijd??? Jawel, weer een groot Russisch rijk, dus een Sovjet Unie 2.0 .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een zever hierboven; Ik heb al heel wat sites gelezen; mainstream en alternative en ik ben nog nergens tegen gekomen als zou Rusland uitbreiding van hun grondgebied zoeken, integendeel, ze hebben die oostelijke staten de kans gegeven om onafhankelijk te worden. Als het Rusland zoals hierboven beschreven staat nog bestaat dan was dat zeker niet gebeurd. Die wrede leeft nog in de jaren 60; toen was dat inderdaad zo maar ondertussen is Rusland wel volwassen geworden. Dat Rusland niet meer zoveel met het westen te maken wil hebben kan ik goed begrijpen; Hij ziet zijn voormalige bondgenoot tot slavernij van het westen worden. Die schulden aan het IMF moeten terug betaald worden en dat doen ze natuurlijk met keiharde bezuinigingen en slavenarbeid voor de bevolking; Onbetaald werk dus. Als Putin echt zo een crimineel was dan had hij de gaskraan echt wel dichtgedraaid, want je kunt niet blijven leveren en niet betaald worden.
   Lees de toesprqaak van Putin maar eens, Ook allemaal leugens en fantasie? En trouwens waar komen de wapens van het leger uit Kiev vandaan?
   De enige die hier provoceren zijn de amerikanen met hun slaafjes, de eu , die het vuile werk mogen opknappen; Zelfs in Amerika gaan er steeds meer stemmen op dat ze fout bezig zijn; Allemaal komplotters?

   Verwijderen
  2. Wat een gezever hierboven; totaal onwaar en bijeen gefantaseerd, dus ja enorme complotterstaal. Georgie vergeten?? Zuid Ossetie?? Tjetsjenie?? Denk het wel, allemaal keihard aangepakt door Rusland. Nergens westerse dreiging te vinden maar Rusland vond het toch keihard nodig om oorlog te voeren. Jullie leven in de jaren 50, willen de heilstaat Sovjet Unie terug met keiharde dictator Poetin aan het roer. En die sepa's die zo nodig tegen fascisten zeggen te vechten halen wel fascisten en neo nazi's op de thee binnen bij hun "verkiezingen". Dat ze enorm hypocriet waren wist ik al, ze moorden zelfs hun eigen burgers uit en geven doodleuk de Oekraïense strijdkrachten de schuld, zelfs al komen de raketten overduidelijk uit sepa-gebied. Het zijn echt mafkezen, en ze hebben hier uitstekende mafkezen hier op dit blog als hun "vertegenwoordigers".

   Verwijderen
 2. Oekraiense correspondent (dus niet Blik of een Rus) beweert dat school 63 en dus de voetballers door Oekraiens vuur zijn gedood.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja, in feite is het dat altijd. De sepa's zijn namelijk terroristische Oekraïense milities dus in feite heeft hij gelijk, het is Oekraiens vuur. Alleen dan van de fascistische pro-Russische kant...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ohh, wat kan Cruel de boel verdraaien.

  BeantwoordenVerwijderen