vrijdag 4 maart 2022

Het Broodje Atoomverhaal

Na het spannende Slangeneilandverhaal, hebben we vandaag het wellicht nog spannendere Broodje Atoomverhaal.

NOS-journaal net even gekeken: daar was geen twijfel: Russen vallen kerncentrale aan. Als dat direct zo stellig is (net als bij 9/11, MH17, etc.), dan weet je... ik hoef het jullie niet uit te leggen. NOS voerde hele vreemde commentatoren op, zogenaamd gewone mensen: een jongeman vanachter zijn computer, die zijn boodschap leek voor te lezen; een vrouw op straat in Lvov (wat kan die van die kant er nou aan zinnigs over zeggen?) en nog iemand. De emo-kaart werd duidelijk gespeeld. Want in de eigen NOS reportage werd al gemeld dat het "gewoon" ging om een gebouwtje op het (grote) terrein; een studie/opleidings-centrum.

Wat het NOS-journaal niet liet zien, en welke beelden wij wel gezien hebben op de Russische tv, is een Zelenskiy die in het holst van de nacht schreeuwt "De atoomcentrale staat in brand, Russen!". Bleek dus allemaal wel mee te vallen. 

Maar dan de "kern-"vraag: waren het, zoals het NOS-journaal zo stellig stelt, de Russen, die op Kerncentrale-jacht waren? Allereerst, de kern-vraag, cui bono? Waarom zou Rusland dit doen, op een terrein dat ze al onder controle hadden? Vanuit Oekraïens oogpunt is het wel nuttig, net als MH17, je kunt er mooi de Russen weer mee linken en framen.

Wij zijn er zelf niet bij geweest, maar het Russische verhaal is: Rusland controleert en patrouilleert het gebied, stuit op een ploeg diversanten, breekt een vuurgevecht uit. Dat (opleidings-)gebouw, van waaruit de diversanten opdoken wordt geraakt door russisch vuur, vat deels vlam. Wordt ook weer geblust. Diversanten weggejaagd. Russen controleren de plek weer geheel. Geen verhoging van straling. Alles onder controle. HIER dit -inmiddels zeldzame- Russische tv-bericht van het 21:00 uur Perwi Kanal journaal met kort in steekwoorden ons tolkenwerk. Meer beelden, HIER, maar het is moeilijk om daar wat zinnigs over te zeggen.

Jensen stelt terecht vragen bij het weren van Russische en Wit-Russische Paralympiërs van de Olympische Spelen. Het ging toch om Putin en zijn "regime"? Waarom dan die Paralympiërs niet (juist extra?) goed behandelen? Maar nee.

Kort nieuws

16.000 buitenlandse vrijwilligers onderweg naar Oekraïne, of al aanwezig. Rusland heeft bekend gemaakt dat ze niet onder oorlogsrecht zullen vallen en als criminelen zullen worden vervolgd, mochten ze in handen vasn de Russen vallen.

Ministerie van Buitenlandse Zaken Rusland meldt dat er een humanitaire ramp dreigt in Kiev, Kharkov, Maioepol, Sumax. 

Een Russische SU25 neergehaald bij Wolnowaxa.

Kiev heeft nagenoeg geen (administratieve) controle meer over de regio's.

Indische studenten beschoten in Sumax, van Oekraïense zijde. 5 Gewonden; 9 onbekend.

Het democratisch-gehalte van talkshows in het Westen (wij weten er alles van...), DIT is Australië, omdat Sasha vroeg waar de ophef was de afgelopen 8 jaar, met het lijden van de bevolking van Donbass, werd hij verzocht de studio te verlaten....

Het plunderen is begonnen. DIT is Smart-City in Marioepol. "Vse dowolni" (Iedereen is tevreden).

Bij het door de Russen ingenomen Berdyansk (niet ver van Marioepol) stuiten men op een werkplaats waar mijnen opgeslagen lagen met verboden 60mm kaliber.

Partij mijnen en munitie buitgemaakt in LNR.

Meer Foto's van Tass HIER.

8 Maart? Het Russische Ministerie van Defensie bericht over een op hande zijnde provocatie (false flag) van Oekraïense zijde in Kharkov met deelname van de Westerse pers.

En dan nog dit...

Zit Zelenskiy in Polen? In Rusland is dat al geen vraag meer. Hij (Zelenskiy) verscheen op tv en hij zag er slecht en verward uit. Hij gaf zelf ook toe niet fris te zijn en weet het aan te weinig slaap.26 opmerkingen:

 1. Vroeger had je de berkut en de pro kremlin puppet president.
  Die hebben de Ukrainers via een opstand het land weten uit te jagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nu staan ze samen om het Russische invasieleger hun land uit te jagen.
  Geschiedenis bewijst dat Ukraine sterk is als ze zich maar samen pakken en goed organiseren. Hun vijand is nu sterker dan de corrupte berkut maar overgeven aan de Rus zal het Ukrainse volk nooit doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Rusland bombardeert verschillende locaties en infra structuur in Ukraïne nadat het een invasie heeft gepleegt. Ukraïne zowat plat gelegd en hun dagelijkse leven zoals wonen en werken voorheen plots voorbij

  Dan komt een of andere trekpop van Putin in dit geval minister van buitenlandse zaken met een persbericht:

  Ministerie van Buitenlandse Zaken Rusland meldt dat er een humanitaire ramp dreigt in Kiev, Kharkov, Maioepol, Sumax.

  Oplossing is eenvoudig hè? Degene wat Ukraïne aanvalt kan zich ook terug trekken.

  Terug naar 80 jaar geleden. Hitler met zijn leger bezet Nederland en walst met tanks Nederland in. Er ontstaat dus oorlog en Nederlands verzet wordt vervolgd.
  Dan komt er een trekpop van Hitler en meld dan:
  Er dreigt een humanitaire ramp in Amsterdam, Rotterdam, Arnhem, Maastricht en Groningen.
  Dat Hitler met zijn leger de oorzaak zijn van die humanitaire ramp vertelde de trekpop van Hitler niet.

  De geschiedenis herhaalt zich dan toch weer.
  Had je vroeger de NSB-ers wat Nationaal verzet de kop in drukte, heb je nu mensen die de geweldadige invasie van Rusland met de bezetting van Ukraïne goed vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Elke oorlog is een humanitaire ramp. Maar je een oorlog is geen voorwaarde voor eennhumanitaire ramp. Een corrupt bestuur van een bananenrepubliek zoals de Oekraïne is al voldoende als voorwaarde voor een humanitaire ramp....dus loop niet zo te huilen man...

   Verwijderen
  2. Dus jij beweert zomaar dat de Ukraïnse regering van Zelensky corrupt is.
   Hoe kom je erbij dat ik wat loop te huilen.

   Jij hebt nu al 2 dingen benoemd/beweerd zonder ook maar 1 bewijs daarvan te leveren.

   Op dit moment huilen Ukraïnse burgers wat voor de Russische inval in vrede met elkaar leefde. In Kiev was vrede mogelijk gemaakt door de vorige corrupte regering omver te werpen.
   Die regering beloofde vanalles aan de Ukraïners en staken ze daarna met een mes in de rug door over te lopen naar het kremlin.
   De Ukraïnse bevolking kwam daardoor nog meer in opstand en in 2014 kregen ze het voor elkaar dat er nieuwe verkiezingen werden afgevaardigd middels een door het Ukraïnse parlement aangenomen resolutie.
   Daarna is Zelensky democratisch gekozen tot nieuwe president, herstelde de rust en heerste weer de vrede in Kiev.

   De pro Russische seperatisten gesteund door het kremlin stookte het vuurtje weer op en zette de mensen weer op tegen de westers ingestelde Ukraïners.
   Weg vrede.

   Verwijderen
  3. Eddie liegt/vertelt sprookjes. Jano werd door een door de Amerikanen geleide staatsgreep weggewerkt. De staatsgreep vond plaats op 22 maart 2014. Op 6 maart van dat jaar lekte het berucht 'Fuck the EU' telefoongesprek uit. In dat gesprek anticipeerde Victoria Nuland van het State Department en de Amerikaanse ambassadeur in UA Jeffrey Pyatt op de opvolging van Yano.

   Nuland: Fuck the EU 6 maart 2014
   https://www.youtube.com/watch?v=r5n8UbJ8jsk

   Eddy weet dit allemaal allang, want het is hem al heel vaak verteld. Maar het is weer weekend en dan verveelt ie zich....

   Verwijderen
  4. US official apologises to EU counterparts for undiplomatic language.

   Ik haal een gedeelte eruit hoe dat gesprek zo tot stand kwam.
   Terug naar 2014

   The conversation underlines mounting US frustration at the EU’s position on the ongoing democracy protests in Ukraine. The EU has held back from joining US threats to impose sanctions should the Ukrainian regime violently suppress the protests.

   In the tapes, Nuland and Pyatt discuss the upheavals in Ukraine, and President Viktor Yanukovych’s offer last month to make opposition leader Arseniy Yatsenyuk the new prime minister and Vitali Klitschko deputy prime minister. Both men turned the offer down.

   Nuland, who in December went to Independence Square in Kiev in a sign of support for the demonstrators, adds that she has also been told that the UN chief, Ban Ki-moon, is about to appoint a former Dutch ambassador to Kiev, Robert Serry, as his representative to Ukraine.

   “That would be great I think to help glue this thing and have the UN glue it and you know, fuck the EU,“ she says, in an apparent reference to differences over their policies.
   “We’ve got to do something to make it stick together, because you can be pretty sure that if it does start to gain altitude the Russians will be working behind the scenes to try to torpedo it,“ Pyatt replies.
   Nuland was in Kiev on Thursday for a meeting with Yanukovych, who told her that he wanted to quickly adopt constitutional changes called for by pro-Western demonstrators.

   De terug houdendheid van de EU heeft er dus toe geleid beste Dawg dat zij een beetje de "schijt" kreeg van de EU.
   Dus als jij denkt dat je dit als jouw stokpaardje kan gebruiken wil dat nog niet zeggen dat het Russische kremlin regime vredige Ukraïners ongehinderd kan blijven onderdrukken. Laat staan bombarderen.
   Als jij dat wel gerechtvaardigd vindt, dan heb jij een zieke geest.

   https://www.theguardian.com/world/2014/feb/06/us-ukraine-russia-eu-victoria-nuland   Verwijderen
  5. Vladimir Putin's war against truth, justice and Sergei Magnitsky

   Over and over, Putin’s propaganda machine has churned out crude falsehoods about Sergei Magnitsky in efforts to discredit his legacy, the crimes he exposed, and the global campaign to hold corrupt human rights abusers accountable.

   In 2012, Russian Senator and Putin-aligned oligarch, Vitaly Malkin, was dispatched to Washington, D.C. by Vladimir Putin to lobby against U.S. efforts to adopt the Magnitsky Act: legislation that allows the U.S. and Canadian governments to place visa bans and asset freezes on corrupt Russian and other global officials who abuse human rights.

   Among the narratives peddled by Malkin and his coterie of Russian kleptocrats, was that Magnitsky was an alcoholic who died from “undetected diseases.” Yet even Russia’s Presidential Human Rights Council concluded he had been severely beaten in prison—a conclusion only reinforced by a recent ruling by The European Court of Human Rights.

   https://www.macleans.ca/opinion/vladimir-putins-war-against-truth-justice-and-sergei-magnitsky/

   Verwijderen
  6. [https://www.theguardian.com/world/2014/feb/06/us-ukraine-russia-eu-victoria-nuland]

   Voorspelbare damage control van de Guardian. Feit is dat het State Depratment wel even denkt te kunnen bepalen wie in een land aan het andere eind van de wereld in de regering moet zitten. Een kwestie waarover de Oekraiense bevolking zelf tot op het bot verdeeld was. Zo'n 40 tot 45 procent van de bevolking, oververtegenwordigd door inwoners van Russische etniciteit was helemaal niet voor aansluiting bij de EU/NAVO. Met hun staatsgreep forceerden de Amerikanen een burgeroorlog.

   Verwijderen
  7. Een burgeroorlog zolang Rusland de boel daar blijft ophitsen.
   Zodra er een pro Rusland puppet regime geïnstalleerd wordt zal die weg gehoond worden door de Ukraïnse bevolking.
   Putin had er beter aan gedaan om niet zijn handen te verbranden aan Ukraïne.
   Zelfs als hij denkt te hebben gewonnen heeft hij in werkelijkheid verloren.
   Maar dan nog meer!

   Verwijderen
 4. Deel van een reeks van dag tot dag:
  Russische invasie in Oekraïne – Dag negen
  https://dissident.one/2022/03/05/28987/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. http://www.hethaagsecomplot.nl/20161018-boudine-berkenbosch.htm

   Verwijderen
  2. fijn, een Nederlandse site die er objectief over bericht.

   Verwijderen
 5. Nog even een klein stukje (+/- 3 min.) reality check van kolonel bd Douglas MacGregor

  MacGregor: Russian - Ukrainian Confliect truth bombs 28 feb. 2022
  https://www.youtube.com/watch?v=N42Qbn6aRCA

  BeantwoordenVerwijderen
 6. In dit stadium, met censuur van alle kanten is er 100% niks meer te geloven...

  Toktok moet dit hebben zien aankomen....

  600 vs 10 000 Russische gesneuvelde soldaten... En vervolgens censuur van Russische media...

  Toktok denkt nog dat 'geloof' alles uitmaakt...

  Helaas... ''het is niet meer van deze tijd''.. stupidity kills....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klopt Rootman.
  Ik had jouw duimzuigerij wel verwacht en eigenlijk zien aankomen.
  Wat doen ermee?
  Niks, blijf jij maar vertoeven in jouw fantasialand met cijfers en letters wat nergens op slaan.
  Jouw stupidity kills yourself. Not me!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het kremlin staat geen kritiek toe,
  Het onderdrukt liever de Russissche bevolking of arresteerd critici's Desnoods laat het kremlin een critici wat verandering wil in Rusland vermoorden.

  The Assassination of Boris Nemtsov: Kremlin's Biggest Critic Russian opposition leader Boris Nemtsov was shot dead on the evening of February 27 as he was walking with his Ukrainian girlfriend along Bolshoi Moskvoretsky Bridge in central Moscow, just feet away from the Kremlin.

  Natuurlijk zwijgen ze daar liever over bij Blik.
  Past niet in hun straatje. Ze zullen zoiets ook wel goed vinden.
  Maar niet als zoiets in eigen land gebeurd.
  De moord op Pim Fortuin kennen we allemaal.
  Zoiets had nooit mogen gebeuren in ons land. Dan vind ik als Blik zoiets onderzoekt kei goed.
  Maar ik begrijp dan niet dat Blik de moord op Russische politici's of kremlin critici's niet onderzoekt.
  Fijne dag nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die vieze vuile WEF hoeren die ons besturen denken geen moment aan ons als ze bezig zijn met de belangen van hun oligarchen veilig te stellen met sancties tegen Rusland.

  Oekraïne zou lid gaan worden van de EU (volgens Nederlands referendum mag dat niet van het Nederlandse volk) en lid gaan worden van de NATO. Het land was bezig met een kernwapen en later zou het land raketten met kernkoppen gericht op Rusland op haar bodem hebben.
  Ja, je moet de Russische beer voor 8 jaar blijven irriteren. Eerst met een staatsgreep in Kiev en daarna de infiltratie van de CIA in het land. Resultaat: De Russische beer slaat terug.
  Eerst met een inval om het land te ontwapenen en te denazificeren. Daarna hoogst waarschijnlijk een pro Russisch regime. In het uiterste geval een referendum met inlijving bij Rusland (wat ik niet waarschijnlijk acht)
  Stomme sancties tegen Rusland. Het corrupte land is niet eens lid van de EU of de NATO! Ook die stomme acties tegen Russen die helemaal buiten deze oorlog staan. Absurd!

  GVD, dadelijk krijgen we voedsel oorlogen.
  Trouwens, komt dit de WEF niet heel goed uit? Is dit niet precies wat het WEF wil?

  VOEDSELOORLOGEN: Rusland verbiedt export van kunstmest om de wereldmarkt te verpletteren – Hongarije verbiedt export van alle graan
  https://www.frontnieuws.com/voedseloorlogen-rusland-verbiedt-export-van-kunstmest-om-de-wereldmarkt-te-verpletteren-hongarije-verbiedt-export-van-alle-graan/

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dr. Ryan Cole - Pathologist.
  "I have a post-vaccine nine-year-old on my desk. Dead. I don't want to see one more child post-vaccine, ever, on my desk."
  https://twitter.com/cawthorme/status/1497765364876423173?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1497765364876423173%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ninefornews.nl%2Fpatholoog-er-ligt-een-9-jarig-gevaccineerd-kind-op-mijn-tafel-dood%2F

  Een covid dode mag je niet onderzoeken! Doe je het wel dan wordt je carrière vernietigd. Fijn he. Hier in het "VRIJE" westen.
  Wordt je bewust mensen dat er geen vrije landen zijn in de Wereld. Er zijn alleen regimes en hun motto is voor de zaken die er toe doen. DO AS WE TELL YOU!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. SS ers weerhouden burgers om zichzelf in veiligheid te brengen.

  WAR IN UKRAINE DAY 10: CIVILIAN EVACUATION FAILED, RUSSIA GAINED TACTICAL SUCCESSES, HOLDING STRATEGIC PAUSE (18+)
  https://southfront.org/war-in-ukraine-day-10-civilian-evacuation-failed-russia-gained-tactical-successes-holding-strategic-pause-18/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. https://sputniknews.com/20220305/dpr-head-some-200-people-buried-under-rubble-as-azov-militants-set-off-explosive-device-in-mariupol-1093607780.html

   Verwijderen
 12. 100% veilig en effectief. Bill, Fauci, Hugo waar zijn jullie? Kinderen onder de 12 jaar.

  8,817 COVID Vaccine Injuries Reported to CDC Among Kids 5 to 11, as Study Shows Pfizer Vaccine Only 12% Effective in That Age Group
  https://childrenshealthdefense.org/defender/vaers-cdc-covid-vaccine-injuries-kids-5-to-11-pfizer-vaccine/?itm_term=home

  In 3 maanden tijd wereldwijd 25.000 kinderen omgelegd binnen 48 uur. Dit is alleen wat er gerapporteerd is!
  Geen autopsies doen. Doorgaan met prikken!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Marc Faber - It's Happening, Get Ready for Economic Pain & Shortages
  https://www.youtube.com/watch?v=nJmT-d8_D7E

  BeantwoordenVerwijderen