vrijdag 25 maart 2022

24/03/1999 Begon de NATO terreuraanval op Belgrado

 Bron + Video

Computervertaling uit het Russisch.

24/03/1999. Begon de NATO terreuraanval op Belgrado

“ 💥Gisteren was is het "de verjaardag" van de NAVO-bombardementen op Joegoslavië.

▪De Verenigde Staten en de NAVO beschuldigden Belgrado van oorlogsmisdaden. Dit werd verklaard als reden voor de operatie. De huidige Amerikaanse president Biden heeft publiekelijk verklaard dat hij het was die voorstelde om Joegoslavië te bombarderen.

▪Onafhankelijke onderzoekers noemen andere doelen - het Westen probeerde de ineenstorting van het land te voltooien, kracht te demonstreren en nieuwe wapens te testen.

▪Op 24 maart begonnen 19 landen onder leiding van de Verenigde Staten, zonder toestemming van de VN-Veiligheidsraad, een Europees land aan te vallen. Het bombardement duurde 78 dagen.

▪Meer dan 10.000 vliegtuigen wierpen meer dan 400.000 bommen en raketten af ​​op Joegoslavië. Er werden ook clusterbommen en granaten met verarmd uranium gebruikt die door internationale overeenkomsten verboden waren. De gevolgen hiervan worden nog steeds gevoeld door de lokale bevolking.

▪Het "doelwit" "Mishen" werd in die tijd het symbool van Joegoslavië. Mensen droegen het op zichzelf, je kon het zien op auto's, muren, palen, posters."

“ 💥De NAVO heeft 15 ton verarmd uranium gedropt op Joegoslavië.

Volgens de Servische academicus Rakic ​​zou dit volume genoeg zijn om 170 atoombommen te maken. De doelen waren woonwijken en bedrijven. inclusief chemicaliën.


Na 23 jaar is het percentage kinderoncologie in Servië twee keer zo hoog als het Europese gemiddelde.


De NAVO accepteert haar fouten niet. En nog meer misdaad. Twee decennia later noemt de alliantie de bomaanslagen nog steeds een "noodzakelijke en legitieme stap".
In de nacht van 24 maart op 25 maart en in de ochtend van die 25 maart begon de terreuraanval van NATO op Belgrado. Ik moet eerlijk bekennen, het is grotendeels langs me heen gegaan. Ongelofelijk zeg ik, terugkijkend. Maar er was nog geen/nauwelijks internet, en "je geloofde het wel"... Deze aanval doet in Rusland ongelofelijk veel pijn, want ze konden hun Servische broeders ("Rusland en Servie samen zijn 200 miljoen mensen!") op dat moment niet helpen. Een tragedie en een terreurdaad. Later werd ook de publieke omroep daar gebombardeerd, 14 doden. Niks en niemand werd gespaard door de terroristen. Ondertussen zijn steeds meer landen helemaal klaar met de Amerikaanse terreur, zoals India. Kijk hoe deze host een Amerikaanse professor even terug zet op de plaats waar hij thuishoort.

3 opmerkingen:

 1. Geweldig werk weer van onze eigen Blik !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pentagon Drops Truth Bombs to Stave Off War With Russia
  March 23, 2022

  "But on Tuesday, the Pentagon took the bold step of leaking two stories to reporters that contradict those tales. “Russia’s conduct in the brutal war tells a different story than the widely accepted view that Vladimir Putin is intent on demolishing Ukraine and inflicting maximum civilian damage—and it reveals the Russian leader’s strategic balancing act,” reported Newsweek in an article entitled, “Putin’s Bombers Could Devastate Ukraine But He’s Holding Back. Here’s Why.”

  verder lezen:

  https://consortiumnews.com/2022/03/23/pentagon-drops-truth-bombs-to-stave-off-war-with-russia/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ducumentaire over de plundering van Yugoslavie, door de VS:

  The Weight Of Chains - Documentary About The Breakup Of Yugoslavia
  https://youtu.be/QW1QN42jR7o

  BeantwoordenVerwijderen