maandag 14 maart 2022

Veel burgerdoden Donetsk bij Oekraïense aanval met Totshka U en Uragan

Er wordt gesproken over een dubbel dozijn burgerdoden, inclusief een kind en een tiental gewonden. Het zou gaan om een Totshka-U, zeer zware ballistische raket, met daarin weer kleine explosieven, en Uragan (zware "salvo" raketten). Donetsk, vandaag, 14-3-2022. Het lijkt erop dat het doel was een maximaal aantal Russ(ischgezind)en te doden. Kijk de (graphic) beelden, HIER. De zeer grafische beelden via twitter, HIER. Lees de commentaren met je vertaalprogramma, HIER. Meer beelden, HIER, en HIER

Voorproefje

Dat de Rusland-haat er diep in zit bij een deel van Oekraïne, en een deel dat geen strobreed in de weg gelegd wordt, zagen we al in ons eigen Nederland tijdens de zaalvoetbalwedstrijd Oekraïne-Rusland voor het EK in ons land. "Bi Moskal etcetera" ("Sla de Moskals (beledigende benaming voor Russen), en vouw de lijken op." Gewoon op een zaalvoetbaltoernooi in Nederland. Voor alle duidelijkheid, dit vond plaats voor het optreden van Rusland vanaf 24 Februari.

UPDATE 13:55 uur, 14-3-2022

Russische Ministerie van Defensie bevestigt de terreurdaad. Want dat is het gebruik van een ballistische raket met "casette". De Totshka-U kwam vanuit het dorp "Krasno-Armeysk" ("Rode Leger") (inmiddels hetend Pokrovsk). Een dergelijk wapen wordt normaliter enkel ingezet in overleg met / met toestemming van hogere commando. Het toont volgens de woordvoerder van het Russisch leger met wat voor een legerleiding men te maken heeft.

8 opmerkingen:

 1. Een mooie tegenhanger, zoals het Russische Leger tegenwoordig oorlog voert: Zoveel mogelijk burgerdoelen sparen en als het niet anders kan, de burgers waarschuwen en de gelegenheid geven te vluchten. Je zou bijna zeggen, dat het 'humaan' is.

  Dit in flagrante tegenstelling tot de (kuch)'verdedigende' Navo, die juist burgerdoelen (water- en elektriciteitsvoorzieningen) als eerste platbombardeert, zoals in het artikel valt te lezen. Irak, afghanistan en Joegoslavië kunnen daarvan meepraten. Wij kunnen dat zien, doordat de straatverlichting 's avonds brandt en er is ook nog Internet.

  In Oekraïne leven 60% Russisch sprekende burgers, die wil Poetin zo veel mogelijk ontzien. Het zijn geen vijanden van Rusland.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. FACEBOOK: Hate speech tegen Rusland mag wel. Hoe bedoel je gaslightning!

  Facebook allows hate speech against Russians
  https://euroweeklynews.com/2022/03/11/facebook-hate-speech/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. We moeten oppassen, wat we ergens op Internet zeggen. De overheid past weer goed op ons als burgers.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. RUSSIAN ADVANCES AND DELAYS ON DONBASS FRONT LINES. EIGHTEENTH DAY OF MILITARY OPERATIONS IN UKRAINE
  https://southfront.org/advances-and-delays-on-donbass-front-lines/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Blik,
  In de oost Oekraïne kijkt de wereld niet mee hoe een regime haar (voorheen) eigen bevolking afslacht.
  Het nieuwe normaal begon daar al in 2014. Geen gepraat, geen compromissen en zoeken naar oplossingen. Nee, we hoeven niet te praten, jullie moeten onze eisen opvolgen want anders......zul je voelen.
  Een kenmerk van totalirisme.

  BeantwoordenVerwijderen

 6. Het is simpel: slachtoffers die ‘wij’ veroorzaken zijn unworthy victims en verdienen de aandacht niet. Slachtoffers die ‘zij’ veroorzaken zijn worthy victims en verdienen alle aandacht

  In 2020-2021 behoorde covid tot ‘zij’ en de farma tot ‘wij’. In 2022 behoort NAVO tot ‘wij’ en Rusland tot ‘zij’

  Overigens zijn beide verhaaltjes toneelstukjes. Er is geen nieuw virus, net zoals er geen nieuwe oorlog is. Er zijn wat schermutselingen waaraan een hoop geld verdiend kan worden, maar de echte bedrijvigheid (het verkopen van olie en gas, voeding en mineralen), gaat gewoon door, maar voor een hogere prijs.

  De grot van Plato is waar we naar kijken. Een pantomime show die ons gekluisterd aan de banken houdt. Dat is de bedoeling en het werkt al >2000 jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. All Ukrainian Military Involved in Donetsk Shelling With Tochka-U Identified – DPR Head
  All names of the Ukrainian military responsible for the shelling of Donetsk with a Tochka-U missile have already been identified, the head of the Donetsk People's Republic, Denis Pushilin, said.

  van sputnik, via gratis VPN uit VS

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. [via gratis VPN uit VS]
   Linkje? Ingewikkelde gebruiksaanwijzing?

   Verwijderen