dinsdag 1 maart 2022

Israëliër doodgeschoten bij Oekraïens check-point bij Kiev

De Israëliër was op weg uit Kiev richting de Moldavische grens, toen hij met zijn auto in een colonne aankwam bij een blokpost/checkpoint met Oekraïense militairen. Deze zagen hem aan voor een lid van een Tjetjeens bataljon.

De militairen openden het vuur op de auto met als gevolg het doodschieten van de man, Roman Brodski. Deze informatie is bevestigd door het Israëlische Ministerie van Buitenlandse Zaken. De vrouw en kinderen van het slachtoffer bevinden zich nu nog in Oekraïne. BRON. Via de Jeruzalem Post.

Oekraïne is inmiddels begonnen met gevangenen uit de gevangenis te laten als ze mee vechten. Buitenlanders kunnen zich ook melden. Kunnen zonder visum binnen komen. Vuurwapens worden uitgedeeld aan burgers. En geen man tot 60 jaar mag het land nog uit.

Plant Oekraïne een provocatie?

Volgens deze oud-medewerker van de Oekraïense veiligheidsdienst Wasili Prozorov wel. Oekraïense militairen, in Russische uniformen, die een bloedbad met burgers zouden veroorzaken.

Mochten er nog updates komen over de ontwikkelingen, plaatsen we die hieronder, of we openen een nieuw artikel.

Update 20:50

Omgeving Kharkov, Tjugev, vernietiging via massale luchtaanval van luchtmachtopleidingsbasis, beelden HIER. Het gaat om de eerste video. De tweede betreft Saltovka.

Willy van Damme presenteert u: Robert Kagan.

Update 2-3-2022 02:45

4. Донецк-Горловка-Докучаевск-Ясиноватая и ряд других городов – подвергались сильным артиллерийским обстрелам ВСУ. Есть убитые и раненые гражданские. Военного смысла в этих обстрелах нет. К Славянску и Краматорску пока не подошли. BRON.

Vertaling: 4. Donetsk-Gorlovka-Dokutjaevsk-Yasinowataya, en een reeks andere steden (in Donetsk, DNR) ondeergaan zware artilleriebeschieting door het Oekraïense leger. Er zijn gewonde en omgekomen burgers. Militaire zin hebben deze bbeschietingen niet. Aan Slavyansk en Kramatorsk is nog niet begonnen.

Update 2-3-2022 03:55

FOX News vertelt het duidelijk, 3 minuutjes.

Update 8:00

Mexico doet niet mee met santies of represailles tegen Rusland.

88 opmerkingen:

 1. Ik dacht dat Rusland de voornaamste vliegvelden onder controle had.
  Hoe is het dan mogelijk dat het Nederlandse wapentransport is kunnen landen in Oekraïne?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Landen in Polen, en door op een truck?

   Verwijderen
  2. En dat alles binnen 24u?

   Verwijderen
  3. Laden, vliegen, lossen, dat hele eind rijden en dan alles uitdelen aan de nazi's? Knap hoor.

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wethouder Hekking hier.

  Mag ik ook even op de film komen?

  https://xevolutie.blogspot.com/2022/03/1242-het-hele-conflict-in-zijn.html?showComment=1646204685378#c144117953991038243

  https://xevolutie.blogspot.com/2022/03/1242-het-hele-conflict-in-zijn.html?showComment=1646205900512#c3704075540910299255

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En ja hoor, de clowns, oorlogshitsers en kneuzen die ons land besturen gaan wel weer eventjes in onze naam stoer strijden aan het Oostfront voor een Europees imperium onder Duitse leiding, hilarisch!🤡
  https://www.ninefornews.nl/van-houwelingen-over-wapenlevering-aan-oekraine-clowns-oorlogshitsers-en-kneuzen-besturen-ons-land/

  Zo hilarisch is dit niet. We geven wapens aan neo nazi's. Terwijl Poetin de Oekraïne wil dénazificeren. Waarom verlengen we weer de oorlog met nog meer slachtoffers?
  NATO had haar coup in 2014, nu slaat de beer terug. Waar bemoeien wij ons mee? Laat die 2 oude Poolse provincies rond lviv naar de EU komen als ze dat willen en geef de rest van Oekraïne terug aan Russische invloedsferen en verder graag terug naar het oude normaal wat mij betreft.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hoor hier dat maar 7000 mensen wat gegeven hebben voor de krant "hoe nu verder"

  https://hetanderenieuws.nl/hoe-nu-verder-verkiezingskrant-die-bij-59-huishoudens-op-de-mat-valt-in-2e-week-van-maart/

  Bizar weinig mensen zijn bereid om wat geld te betalen voor ander nieuws. Ongelofelijk eigen als je begrijpt wat je toekomst zal zijn als de agenda van het WEF volgens plan verloopt. Of de marketing van zo'n initiatief is niet goed. Zelf heb ik € 25,- gestort. Ook niet veel, maar goed het is wat en als 500.000 mensen dat doen komen we toch een heel eind.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waar ik me over verbaas is het feit dat de meutes die 2 jaar allerlei rampscenarioos voorspelden over een virus en zich lieten opsluiten met een angstpsychose om griep te krijgen, die zich meermaals lieten injecteren met onbekende vloeistoffen wat waarschijnlijk grote problemen gaat opleveren voor hun gezondheid, die gemaskerd rondgingen om geen griep te krijgen, die geen hand meer durfden geven etc., etc., hier nu geen angst meer voor hebben en zelfs de wapens op gaan nemen om Rusland van de kaart te vegen.  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zou je van die prikjes dan toch heldenmoed krijgen of zou er een bepaald gedeelte van de hersenen door uitgeschakeld worden?

   Verwijderen
  2. Volgens mij zijn dat jongeren die verslaafd zijn aan PC spellen zoals Warcraft e.d. waar ze in hun virtuele wereld denken onoverwinnelijk te zijn.
   Straks komen ze in de echte realiteit en vliegen er echte kogels om hun oren. Van echte nazi's kun je geen punten kopen.
   Dan wil ik hun moed wel eens zien.

   Aan de andere kant kan het natuurlijk ook zo zijn dat ze zodanig gehersenspoeld zijn door de spuitjes dat ze de gekste bevelen opvolgen en niet meer in staat zijn zelf na te denken, het uiteindelijk doel van die spuitjes toch?

   Verwijderen
  3. Jongemannen tussen 15 en 30 jaar hebben meer testosteron en zijn overmoedig.
   De evolutie zorgde daar voor.
   Dergelijke groepen konden beter overleven.
   (die mannen hebben nog geen gezin, hebben nog niet veel 'gekost' maar kunnen wel goed vechten. Dus beter dat zij de stam verdedigen. Als ze sneuvelen zulle ander mannen de vrouwen bevruchten. De populatie-grootte wordt vooral door het aantal vrouwen bepaald. )

   Neocons maken daar gebruik van door uit die jongens hun legertjes te bouwen: de jihadi's die de buurlanden van Israel kapot slaan, denkend dat ze het voor de zuivere leer van Allah doen.

   Gene Sharp maakt er gebruik van: jonge mensen de opstand laten doen.

   PolPot maakte er gebruik van.

   Mao maakte er gebruik van:
   jonge mensen, gemakkelijk te overtuigen met een oppervlakkig aantrekkelijk motto, zoals:
   Iedereen is vrij.
   Lesbo is Good,
   Democratie brengen rechtvaardigt genocide,
   elk land moet zelf bepalen wat het wil ( behalve Cuba).

   BLM en Woke maken er gebruik van
   (dat wil zeggen: de lieden die deze samenleving-uiteen-reitende krachten willen veroorzaken)

   Ik denk niet dat het met een naaldje moet worden ingespoten: jonge mannen ( 5% van hen) wil graag vechten.

   Ze dromen van stoere verhalen, later. ( die dan mooie vrouwen opleveren.) Als ze terug zijn.

   Gaat tegenvallen vrees ik: zelfs een half slapende Tsjetstjeen zal hen levend villen.

   Verwijderen
 7. Ik organiseerde ooit een reis door Afrika. 40 jaar geleden.
  Soms nog reunie.
  Ik doe een onderzoekje onder deze groep.


  Ik ben bezig om te bepalen wat volgens het Nederlandse publiek
  de reden is dat Putin de Oekraïne is binnen gevallen met zijn leger.
  Het antwoord hoeft niet langer dan enkele regels te zijn. Gewoon uw herinnering van de motieven die U hebt gehoord, en waarvan U denkt dat die geldig zijn.  De aller-best opgeleide man is het meest overtuigd van de propaganda.! ( Putin wil het grote rijk herstellen )


  Vanochtend was hier een service monteur van 29 jaar.
  Hij wist wèl dat er niks van klopte, en herkende bijna alles wat ik hem vertelde.
  Heel bijzonder en heel hoopgevend.


  BeantwoordenVerwijderen
 8. "Brussel verbiedt uitzendingen Russische staatsmedia in EU

  Het Russische persbureau Sputnik en vijf zenders van televisienetwerk RT mogen niet meer uitzenden in de EU. De Europese Commissie maakte eerder deze week al bekend een dergelijk verbod te willen. Zojuist is de wetgeving officieel gepubliceerd waarmee het per direct ingaat.

  De zenders RT English, RT in het Verenigd Koninkrijk, RT Duitsland, RT Frankrijk en RT Spanje mogen geen informatie meer verspreiden in de EU. Volgens de EU maken deze media zich schuldig aan het publiceren van propaganda. Het is nu aan de nationale mediatoezichthouders om te controleren of ze daadwerkelijk van tv, radio en internet verdwijnen. Onder andere Google, Facebook, Twitter en TikTok hebben al toegezegd het verbod te zullen respecteren.

  "De systematische manipulatie van informatie en desinformatie door het Kremlin is een actief middel in de aanval op Oekraïne", zegt de EU-buitenlandchef Borrell. "Vandaag nemen we een eerste en belangrijke stap tegen Poetins manipulatie."

  Grote vraag is hoe Rusland op deze sanctie zal reageren. Duitsland had begin februari al een uitzendverbod op RT. Het Kremlin sloeg gelijk terug en verbood de krant Deutsche Welle nog actief te zijn in Rusland. De accreditatie van deze journalisten werd ingetrokken."

  https://nos.nl/collectie/13888/liveblog/2419456-eu-verbod-russische-staatsmedia-zelensky-bijna-6000-russen-gedood

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. https://www.youtube.com/watch?v=5rdY6I7jyfQ

   Verwijderen
  2. via Brave:

   https://www.rt.com/

   Verwijderen
  3. Het enige wat ze kunnen is op dns-server niveau de boel blokkeren, wat makkelijk is te omzeilen door een proxy-server te gebruiken. Met vpn heb je helemaal nergens last van, ha ha ha.

   Verwijderen
  4. @GWB

   [Het enige wat ze kunnen is op dns-server niveau de boel blokkeren, wat makkelijk is te omzeilen door een proxy-server te gebruiken. Met vpn heb je helemaal nergens last van, ha ha ha.]

   Ja leuk, die digitale slimmigheidjes. Alleen is dat niet het punt. Het punt is dat een ongekozen commissie (op grond van welke bevoegdheid eigenlijk?) voor zo'n 500 miljoen mensen denkt te kunnen bepalen van welke media ze kennis kunnen nemen.
   Vanwege desinformatie. Desinformatie? My ass. 't Is niet de desinformatie waar ze bang voor zijn, maar de waarheid over wat ze voor die 500 miljoen verborgen willen houden. En ja, dat laatste is een mening maar in een vrij samenleving wordt over meningsverschillen gediscussieerd, in een totalitaire samenleving wordt een mening opgelegd. We zijn door dit EC-besluit weer een stap dichter bij zo'n samenleving gekomen.

   Verwijderen
  5. Aljazeera geeft ook redelijk neutraal nieuws en mag -nog- worden doorgelaten.

   [Het punt is dat een ongekozen commissie (op grond van welke bevoegdheid eigenlijk?) voor zo'n 500 miljoen mensen denkt te kunnen bepalen van welke media ze kennis kunnen nemen.]

   Natuurlijk heb je hierin volkomen gelijk, maar de feiten liggen anders: Men doet het gewoon. Wat doe jij er dan tegen?

   Verwijderen
 9. "I had a front-row seat during the strategic air campaign during Desert Storm (I was a battle damage assessment officer at CENTCOM HQ in Riyad). We bombed Baghdad non-stop for 40 days straight. Never once did we provide advance notice of a strike, even when IHL required."

  https://twitter.com/RealScottRitter/status/1498663302435639299

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je ziet wat er nu wereldwijd gebeurt:

   Alle media staan alleen maar vol met 'Tranen uit Oekraïne".

   De hele dag Tranen uit Oekraiene.

   Elke bejaarde gaat rommel ophalen voor de arme Oekraieners.

   Tegen deze overmacht kunje helemala niks beginnen.

   Hoofd koelhouden Rustig blijven.

   Het leger moet het doen, en de onderhandelingen in Belarus.

   Ik schreef er vanochtend meer over: https://xevolutie.blogspot.com/2022/03/1242-het-hele-conflict-in-zijn.html?showComment=1646205900512#c3704075540910299255

   Verwijderen
  2. @ Wolf
   De VS willen niet terug, de Russen kunnen niet meer terug. Ik zou willen dat de invasie van Oekraine bij de EU het besef zou doen doorbreken dat we op de rand van het ravijn staan. Tot nu toe zie ik niets wat daar op wijst. Wou dat ik gelovig was. Kon ik bidden of zo.

   Verwijderen

  3. { [Tegen deze overmacht kun je helemaal niks beginnen.]

   Dus dan maar de hele reutemeteut over je heen laten walsen. Sorry, is niet mijn stijl. }

   Ik heb op het andere blog een vrij overtuigend verhaal geschreven ( jij hebt het zelfs op Zaplog geplaatst.)

   Met dat verhaal moet je net zo lang naar redacies bellen en ze lastig vallen tot je een ons weegt.

   Zet het op papier en deel het uit bij middelbare scholen.

   Er is heel veel dat je kan doen.

   Je woont in Den Haag: ga naar het Plein en je ziet daar elke dag wel 50 kamerleden of hoge ambtenaren langs komen: deel het uit. ( Ik heb het zelf vele malen gedaan. Vele treinreizen).

   Maar ga geen kletskoek verkopen waar je later voor wordt opgepakt. (En anderen ook) En waar je totaal niks aan hebt.(*)

   Je vergeet dat 99% van de mensen die onze toekomst kapot maken, denken dat ze ons juist aan het redden zijn.

   Informatie ! dat is de clue. Dat is het wapen,
   Als je de mensen uitlegt dat hun kranten alleen onwaarheden bevatten, die voor de 1% gunstig zijn dan gaan ze zich er vroeg of laat voor open stellen: Nooit meteen. Op dit moment zullen ze fel tegen je in gaan. Maar over 2 maanden gaan ze lezen...

   (*) Glenn Greenwald toont aan dat in de VS je nu van Verraaad wordt beschuldigd als ghe gewoon zegt dat we met de Russen moeten praten. Meer niet: praten= verraad.

   Ik weet een beetje hoe die show processen gingen. Dat gaat hier mogelijk ook komen. daar moet je rekening mee houden.

   Verwijderen
 10. "Zeven grote Russische banken uit internationale betalingsverkeer gezet

  De Europese Commissie heeft concreet bekendgemaakt welke Russische banken worden uitgesloten van het Internationale betalingssysteem Swift. Het gaat om een zevental banken, waaronder de op een na grootste van Rusland. Financiële transacties zoals overschrijvingen en betalingen zijn met deze banken vanaf vandaag niet of nauwelijks meer mogelijk.
  .........
  Volgens Klaas Knot van De Nederlandsche Bank is afkoppeling van Swift een zware sanctie die verlammend werkt op de financiële gang van zaken in Rusland, terwijl het maar weinig gevolgen heeft voor de financiële markt buiten Rusland."

  https://nos.nl/artikel/2419504-zeven-grote-russische-banken-uit-internationale-betalingsverkeer-gezet

  Pijnlijk om te zien hoe makkelijk Europa zich mee laat zuigen in deze escalatie. Wat gaat Klaas Knot doen als de Russen ons vragen om voortaan gewoon in roebels te betalen? Als de internationale handel in olie via China gaat lopen en dan in yuan (of goud) moet worden afgerekend?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit de doodsteek voor de $ en daarom zijn ze heel voorzichtig met die afkoppeling.
   Wat betalen met goud betreft, Rusland heeft al een enorme voorraad, want ze wisten een hele tijd geleden al dat wat er nu gaande is gaat gebeuren.
   Nederland en België hebben misschien net genoeg goud in kas om 1 of 2 rekeningen te kunnen voldoen en dan komen de 'schuldpapiertjes' weer boven, en begint het hele circus weer van voor af aan.
   Ik vermoed eerder dat China en Rusland met een nieuwe gezamenlijke wereldmunt op de proppen komen straks, waar o.a.ook Brazilië en India mee inspringen.
   Tenminste als ondertussen niet de verkeerde bommen gaan vallen.

   Verwijderen
  2. Ik zag net op de lichtbalk van een van de propagandazenders, dat de leidende figuur van een bitcoin weigerde Rusland/Russen uit te sluiten. Dus dat kanaal staat open. Verder kan altijd via telegraaf & telex worden gehandeld, maar dat is natuurlijk veel trager. Helemaal afsluiten gaat niet, Eu/VS pakken alleen zichzelf ermee.
   Het zijn net stampende kleuters die hun zin niet krijgen.

   Verwijderen
 11. Het is de cencuurboeven in de EU blijkbaar toch aan het lukken om tegengeluiden van hun propaganda aan banden te leggen.
  Als ik bij mijn gewone provider (orange) via Firefox RT wil openen krijg ik nu een melding van Kaspersy dat ik een onveilige site wil openen en dat zij dat hebben voorkomen. Via Brave een soortgelijke melding en probeer ik Tor blijft dat wachtrondje eindeloos draaien. Met VPN is mijn PC een heel stuk langzamer.
  Is dit bij jullie ook zo?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Matt

   Kom via Brave nog op RT.

   Verwijderen
  2. [Met VPN is mijn PC een heel stuk langzamer.]
   Da's normaal, je maakt een omweg. Bij mij -nog steeds- geen enkel probleem. (Je komt bij een artikel over een bank).
   Je kunt bij Kaspersky aangeven, dat je dóór wilt gaan, dan ga je ook. Die onveilige site melding is alleen om je bang te maken. Je krijgt overal oponthoud door de ddosbeveiliging van RT.
   Tor draait waardeloos, tenzij je weet in te stellen, via welke server je surft. Ook dan moet je door die ddosbeveiliging.

   Verwijderen
  3. Bedankt jongens, ik ga het weer proberen.

   Verwijderen
 12. Een 'BABIES FROM INCUBATORS' momentje wordt het al door sommigen genoemd:

  Ukrainian journalist in tears confronts Boris Johnson saying 'WW3 has already started'

  https://www.mirror.co.uk/news/politics/ukrainian-journalist-tears-confronts-boris-26356560

  Daria Kaleniuk, een zogeheten journalist uit Ukraine kreeg eergisteren de nodige airplay met haar met hete tranen aangelengde mini rant richting Borris Johnson.

  MAAR:

  "Kaleniuk featured as a Joe Biden “supporter” in an ABC News interview from 2019, after which she was used in a Joe Biden campaign video posted January 21 2020.

  She was also listed on the WEF website in 2019, in their Global Young Leaders program which has also featured war-supporting globalists such as Justin Trudeau, Dan Crenshaw, Emmanuel Macron, and more."

  in:
  https://thenationalpulse.com/2022/03/01/the-crying-journalist-demanding-boris-drags-britain-to-war-is-a-biden-linked-world-economic-forum-global-leader/

  BeantwoordenVerwijderen
 13. https://twitter.com/i/status/1499030860548300803

  (1/2) #Ukraine #Russia Listen to Alice Weidel of #Germany (AfD, Dawg) tell you something that @NATO #USA #UK #EU knew all the time but chose instead to foment a tragic situation where many will die and suffer for nothing but empty promises. #WHY

  https://twitter.com/leeseongwee/status/1499030860548300803

  en

  https://twitter.com/i/status/1499030994493476865

  Cont... (2/2) Listen and Reflect. Enough suffering. There’s no need for #WW3

  https://twitter.com/leeseongwee/status/1499030994493476865

  Stem van de rede in het Duitse parlement.

  Overigens gebracht door RT, het station dat je niet meer mag zien van de EU.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. "Issuing a guarantee that you would never add a nation to NATO who you don't plan on adding anyway is a no-brainer when the alternative is mass military butchery."

  https://twitter.com/caitoz/status/1497045412632731651

  I mean, unless your goal was to provoke mass military butchery.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. https://twitter.com/RnaudBertrand/status/1498913412742537216/photo/1

   This Wikileaks cable from 2008 by Bill Burns when he was ambassador to Russia. I know I already have Burns in the thread but what I had was from his memoirs so it makes sense to put him twice.

   https://twitter.com/RnaudBertrand/status/1498913412742537216

   Verwijderen
  2. https://pbs.twimg.com/media/FMvjwlqaIAAxvWS?format=jpg&name=small

   Sir Roderic Lyne, vice-chairman Chatham House interview a year ago:
   'West trying to push NATO into Ukraine is a mistake at every level
   'did not make any strategic sense'
   'there are no benefits and huge drawbacks'
   'want to start a war with Russia, that's the best way of doing it.'

   https://twitter.com/SamScottish5/status/1498541911854174209

   Verwijderen
  3. https://twitter.com/GrayConnolly/status/821205125024731136/photo/1

   Former US defense secretary Bob Gates in his 2015 memoirs: "Moving so quickly [to expand NATO] was a mistake. [...] Trying to bring Georgia and Ukraine into NATO was truly overreaching [and] an especially monumental provocation"

   https://twitter.com/RnaudBertrand/status/1498545008843972612

   Verwijderen
  4. https://twitter.com/i/status/1498491238416207874

   This is famous Russian-American journalist Vladimir Pozner, in 2018, who says that NATO expansion in Ukraine is unacceptable to the Russian, that there has to be a compromise where "Ukraine, guaranteed, will not become a member of NATO."

   https://twitter.com/RnaudBertrand/status/1498491238416207874

   Verwijderen
  5. https://twitter.com/i/status/1498491202810757121

   Stephen Cohen, a famed scholar of Russian studies, warning in 2014 that "if we move NATO forces toward Russia's borders [...] it's obviously gonna militarize the situation [and] Russia will not back off, this is existential"

   https://twitter.com/RnaudBertrand/status/1498491202810757121

   Verwijderen
  6. https://twitter.com/i/status/1498491136733704198

   This is John Mearsheimer - probably the leading geopolitical scholar in the US today - in 2015:

   "The West is leading Ukraine down the primrose path and the end result is that Ukraine is going to get wrecked [...] What we're doing is in fact encouraging that outcome."

   https://twitter.com/RnaudBertrand/status/1498491136733704198

   Verwijderen
  7. https://twitter.com/RnaudBertrand/status/1498491144648364037/photo/1

   This is Jack F. Matlock Jr., US Ambassador to the Soviet Union from 1987-1991, warning in 1997 that NATO expansion was "the most profound strategic blunder, [encouraging] a chain of events that could produce the most serious security threat [...] since the Soviet Union collapsed"

   https://twitter.com/RnaudBertrand/status/1498491144648364037

   Verwijderen
  8. https://pbs.twimg.com/media/FMuvKBkUYAQewsL?format=png&name=small

   This is Clinton's defense secretary William Perry explaining in his memoir that to him NATO enlargement is the cause of "the rupture in relations with Russia" and that in 1996 he was so opposed to it that "in the strength of my conviction, I considered resigning".

   https://twitter.com/RnaudBertrand/status/1498491152592359426

   Verwijderen
 15. De oorlog is beslist, en door ons verloren.

  Ik leg het uit in mijn twee laatste blogs.

  https://xevolutie.blogspot.com/2022/03/1244-is-putin-toch-in-de-val-gelopen.html

  https://xevolutie.blogspot.com/2022/03/1245-putin-werd-verslagen-door.html

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik denk niet dat Putin in de val is gelopen.
  Rusland heeft een paar maanden geleden de rode lijn aangegeven, tot hier en niet verder.
  Ze hebben vervolgens een volledige troepenmacht opgebouwd aan de grens met Oekraïne om aan te geven dat ze geen inch meer terug zouden gaan, whatever the cost.
  Rusland weet dat nu terug trekken het officiëele einde van Rusland als Superpower is omdat er zeker offensieve NATO wapens in Oost Oekraïne komen te staan.
  Dat Biden wist te voorspellen dat Rusland Oekraïne binnen zou vallen is omdat hij op voorhand wist dat de jood Zelensky de nucleaire aspiraties van Oekraïne op de tafel zou gooien.
  Rusland zal niet aarzelen om zware schade (al dan niet nucleair) aan te richten in de EU en Turkije.
  Rusland is geen keus gelaten door de NATO maar niet in de val gelokt.
  Rusland weet al 20 jaar dat dit zou gaan gebeuren en wij ook.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is duidelijk dat je mijn laatste twee blogs niet gelezen hebt.

   Hoeft ook helemaal niet. Laat je lekker verrassen straks!

   Verwijderen
  2. Ik heb je blogs wel gelezen maar ik denk er zo over.
   Rusland is m.i. niet in de val gelokt maar voor het blok gezet.
   Binnen enige dagen zal er wel iets gruwelijks plaatsvinden waardoor de NATO zich het recht toeëigend om in het kader van de R2P act een no fly zone aankondigt. Zie b.v. Libië.

   Verwijderen
  3. Jazeker. Rusland is voor het blok gezet:
   Niet militair ingrijpen = over enkele jaren schaakmat.
   Wel ingrijpen = zware sancties, evonomische problemen. Isplatie.

   Beide keuzes leiden tot schade. Catch 22. Voor het blok gezet.

   Nu toon ik waarom het volgens mij óók een val was:

   Putin koos voor ingrijpen, en accepteerde de sancties.
   Waarom? Omdat de VS en Nato twijfelden: sancties? Olie tekort, onze conomie kapot ? Swift weg: maar dan ook nauwelijks zware olie voor de VS .
   Eén ding was heel zeker: Er zou geen oorlog met de Nato komen. Dat werd van alle kanten bevestigd. Een land stuurde bivakmutsen... Dus zelfs de materiele steun was soms symbolisch.

   Maar nu is de invasie 1 week oud.
   Het Europese volk wordt de hele dag gek gemaakt met "Tranen uit Oekraïne". Emotie Emotie emotie.
   Putin is nog veel zwarter gemaakt dan we dachten dat ooit mogelijk was.

   En nou gaan hoge militairen zeggen: "Ja, het Europese volk wil eigenlijk dat de Nato mee gaat vechten."

   En àls dat gebeurt , dan hebben we een soort WO3.
   Alle gradaties zijn mogelijk.

   Misschien wel de enige oplossing voor de joodse ambitie om de westerse wereld te overheersen: met atoomwapens. Zonder WO3 zal hun financiele kaartenhuis in zakken.
   Nu kunnen ze die oorlog beginnen zonder er schuld voo rte krijgen: Het volk. Putin.

   En ze zullen over 70 jaar nog elke dag zeggen dat Putin die oorlog begon. Zoals ze nu ook in elke straat een Holocaust Monument oprichten.
   Je weet wel: die genocide die Churchill, Eisenhower en De Gaulle over het hoofd hadden gezien in hun 7000 pagina's over WO2.
   Je weet wel: die gaskamers die Elie Wiesel vergat te beschrijven in zijn boek Nacht.

   Nu al denkt elke Nederlander dat Putin een agressor is.

   Ik denk er over om met bloggen te stoppen: dit volkje is totaal niet te redden.
   Absoluut niet geïnteresseerd in hun eigen naderende dood.

   In de krant lees ik:
   Luiers naar Oekraine brengen ! En dan als held in de krant willen staan. Je gelooft het toch echt niet! 3000 kilometer rijden om 20 baby pampers weg te brengen.( Mijn luiers werden gewassen. klaar.) "Ja, ik heb er geen foto's van, want dat vond ik een beetje genant. Hij wil geld via Gofundme. Dan rijdt hij weer.... "
   https://www.bndestem.nl/waalwijk-heusden/joey-uit-kaatsheuvel-rijdt-naar-de-grens-van-oekraine-met-auto-vol-luiers-ik-moest-iets-doen~a83fc6b9/

   Verwijderen
  4. [Rusland is m.i. niet in de val gelokt maar voor het blok gezet.]
   Eens, net zoals Japan indertijd. Die waren afgesneden van brandstof en staal.

   Verwijderen
  5. Ik vergeet nog een element:
   Niet alleen de ongelloflijke Propaganda was voor Putin nauwelijks te voorzien.
   Ook de onvoorstebaar en nooit eerder geziene maatregelen: Schepen worden aan de ketting gelegd, Geld van Russen word geconfisqueerd.
   Zewlf Zwitserland heeft voor het eerst in de geschiedenis geld van klanten affgenomen.
   NOOIT eerder gebeurd.
   Je begrijpt dat het voor Putin nu wel moeilijker wordt om dit te overleven.
   Als die machtioge Oligarchen enige bewakers met miljoenen omkopen, wordt Putin zovermoord.
   Nu er zoveel economische schade ontstaat die niet in het vooruitzicht werd gesteld, is het goed mogelij dat Putin het niet overleeeft.

   Hij is in de val gelopen.
   Landen waren wel boos, maar echte sancties: twijfel.
   Nu gaan ze ineens WO3 beginnen, misschien.
   Dat is dus een extreme omslag.

   Maar ik had het allemaal al uitgelegd in mijn blog, wat het verschil is tussen een Catch 22 en een val.
   Je had het kunnen lezen, Dwarsligger.
   Je behoort tot de mindere leerlingen aan wie het drie keer moet worden uitgelegd.

   Verwijderen
  6. @Wolf

   [Eens, net zoals Japan indertijd. Die waren afgesneden van brandstof en staal]

   Ja. Zelf dacht ik, als parallel, aan de aanval van Duitschland op Polen, het begin van WO II. De Duitsers wilden met de Polen onderhandelen over een verkeerscorridor van Danzig in de Oost Pruissiche enclave naar de rest van Duitsland. Maar de Polen hadden daar geen oren naar. Ze hadden van de Britten een veiligheidsgarantie gekregen. Die garantie bleek gebakken lucht, maar maakte de Polen wel vechtlustig en niet tot onderhandelen bereid.

   Verwijderen
  7. Bedankt voor het 3 x uitleggen.
   Als het jou een goed gevoel geeft om gelijk te krijgen, OK dan: je hebt gelijk.
   Catch 22, met verregaande gevolgen voor Rusland en de EU.
   Ik hoop dan maar voor Rusland dat ze ook voor deze situatie een plan hebben klaarliggen als ze hierdoor overvallen zijn.


   Verwijderen
  8. @JV: [Zewlf Zwitserland heeft voor het eerst in de geschiedenis geld van klanten affgenomen.
   NOOIT eerder gebeurd.]

   Nog niet in de gaten, dat het WEF zijn hoofdkwartier heeft in CH? Het laatste bastion van kuch eerlijkheid is nu ook geslecht. Alleen gaat het straks de Zwitsers flink opbreken: Zij waren altijd -min of meer- beschermd door hun bergen, moeilijk te veroveren en te bezetten.

   Maar tijden veranderen: Er zijn nu vliegtuigen en raketten ...

   Verwijderen
  9. Nog even vor de goede orde.

   Als je voor het blok wordt gezet, dan ben je gedwongen een beluit te nemen dat veel pijn diet. Er is geen pijnloze oplossing.

   Als je in de val bent gelokt, dan heb je een besluit genomen op basis van: 1. Gedrag en beloftes van de oppositie.
   2. Traditioneel aanvaardbaar gedrag, en taboe gedrag.

   Maar nà dat hje jouw besluit nmam ende actie ondernam, worden plots de doelpalen verzet, de afspraken ontkend en met de traditie gebroken. Bovendien wordt een act opgevoerd alsof JIJ de onbetrouwbare bent, en je staat er machteloos tegenover.

   [ Ik hoop dan maar voor Rusland dat ze ook voor deze situatie een plan hebben klaarliggen als ze hierdoor overvallen zijn.]

   Het is al heel lastig om een besluit te nemen als je uit gaat van 'tamelijk normaal gedrag va de oppositie'.
   Maar als je ook nog plannen moet maken voor noviteiten ( schepen van Rijke Russen weg, geld uit banken weg, eerst bivaskmutsen toezeggen en dan plots kernwapens sturen) dan lijkt het me dat elke strateeg overvraagd is.

   Dan heb je alleen nog improvisatie en 'het geluk' dat je kan redden.

   -----

   Well Hellooo is terug van vakantie.

   Hij roept een anecdote in herinnering: Rusland heeft berlijn bereikt in 1945 en ze proosten met een wodka.
   Dan zegt die ene Rus tegen de andere: "Toch wel jammer dat we de information war verloren hebben."


   Verwijderen
 17. JIMMY DORE:

  Condoleezza Rice Admits She’s A War Criminal During Ukraine Interview
  https://www.youtube.com/watch?v=UHixjW8f3_8

  Een van de weinigen 'leftist' die het lukt z'n ogen op de bal gericht te houden. Met speciale aandacht voor Samanta Powers. Samanta Powers is een soort Amerikaanse Rena Netjes, alleen liegt ze nog beter en heeft ze veel meer invloed. Ze was o.a. ambassadeur van de VS bij de UN. Ze is er weer. Nu aan de grens van Polen en Ukraine en weer aan de verkeerde kant van grens tussen oorlog en vrede.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed te merken dat die oude Obama kliek er weer zit. (Maar we weten hoe incompetent ze zijn)

   IK verlang terug naar Trump!

   Verwijderen
 18. Russische kat in de ban

  "Russian-owned cats have been banned from international competition following the invasion of Ukraine. FIFe (Fédération Internationale Féline) has also ruled that no Russian-bred cat can be imported and registered in its pedigree book outside Russia."

  https://twitter.com/CGTNEurope/status/1499018156597198854

  Dacht eerst aan iets Speld-achtigs, maar het bericht lijkt op waarheid te berusten. Op zich goed natuurlijk. Hadden we vroeger maar eerder en harder opgetreden tegen de Duitse herder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. https://pbs.twimg.com/media/FMsUXE6XMAsCy4g?format=png&name=medium

   Het Glasgow Film Festival bant twee Russische films.
   https://twitter.com/glasgowfilmfest/status/1498315807176073219/photo/1

   Niet vanwege de inhoud, maar vanwege de nationaliteit van de regisseurs, aldus de festivaldirectie.

   Hysterie lijkt verbreed te worden van anti-Poetin naar anti-Rus.

   Hoorde ik ergens 'no-fly zone' roepen?

   Verwijderen
  2. https://pbs.twimg.com/ext_tw_video_thumb/1497840682400198656/pu/img/pmPRlqeP5mX9PSMy?format=jpg&name=small

   "Go back to your country": brave little girl confronts invading Putin's Army #DefendUkraine #UkraineRussiaWar #Ukriane

   https://twitter.com/frnews_ng/status/1497840712821329923

   Verwijderen
 19. Even terugschakelen naar Covid-19, voordat dit verder wordt ondergesneeuwd.
  “Zie, de holocaust begon niet met de Joden, de eerste slachtoffers waren jonge kinderen onder de drie jaar.”

  Daarom willen ze kinderen zo vroeg mogelijk aan de spuit.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Zijn ze het nou eens over een no fly zone? =garantie voor escalatie

  Zerohedge is overigens niet meest betrouwbaar in dit soort dingen. (Caveat emptor)

  https://www.zerohedge.com/geopolitical/russian-forces-lay-siege-ukrainian-seaports-2nd-round-ceasefire-talks-start

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hangt er een 'no fly zone' in de eh...lucht?

  Parlement Oekraïne in het geheim bijeen: 'Westen, stel een no-flyzone in!'

  https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2419712-parlement-oekraine-in-het-geheim-bijeen-westen-stel-een-no-flyzone-in

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oekraïne kan dit wel willen. Voordat het westen hier over uit is, is Kiev al gevallen. Een no fly zone op poten zetten kost tijd. Dat doe je niet zo maar even. Bovendien is dat een escalatie die lijdt tot een nucleaire oorlog. Stelletje fantasten daar in Kiev.

   Verwijderen
  2. @ Oli

   Ja, maar is al begonnen.

   https://nos.nl/artikel/2419668-tientallen-dode-spreeuwen-vallen-uit-lucht-op-a2-bij-vinkeveen

   Verwijderen
  3. @Dawg,
   Zag een klein stukje van de persco van Ollongren, Rutte en volgens mij Hoekstra ofzo. Ollongren zei dat Rusland al cyber attacks uitvoerde en die waren voornamelijk gericht tegen het MKB in Nederland. Het MKB! Ah, dat is dezelfde vijand van de too big to fail van het WEF die nog nooit zo veel verdiend hebben sinds Covid.

   Hmm.... zouden die Cyber aanvallen niet van hackers vandaan komen die voor het WEF werken??

   Verwijderen
  4. @oligarch, de vraag stellen is hem beantwoorden!

   Verwijderen
  5. Real-time cyber attacks. Ga met de cursor op een land staan en dat selecteert zich dan automatisch.
   Momenteel wordt Afghanistan het meest aangevallen!

   Verwijderen
 22. https://www.trouw.nl/buitenland/russen-gebruiken-steeds-vaker-clustermunitie-en-dat-is-een-oorlogsmisdaad~b018cf3a/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens Bellingcat en Roos Boer van kuch...vredesorganisatie Pax die weer co-sponsor is van Bellingcat. Roos vergat nog te zeggen dat het het laatste kinderdagverbljf van Ukraine was. Mwoeha.

   Verwijderen
  2. @Eddy, en ze hebben nog veul meer en zullen niet aarzelen het te gebruiken.
   De jood Zelenskyy zijn dagen zijn geteld.

   Verwijderen
 23. Weet je nog vorig jaar. Oh Hans we hebben 10% oversterfte gehad. Waar blijft het vaccin nu?? Snel een beetje!

  Bijna 169 duizend mensen overleden in 2020, 10 procent meer dan verwacht
  https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/04/bijna-169-duizend-mensen-overleden-in-2020-10-procent-meer-dan-verwacht

  In het jaar van het Biowapen zijn er meer doden!
  Bijna 171.000
  https://www.cbs.nl/nl-nl/cijfers/detail/70895ned

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Tijd speelt in het nadeel van Het Westen om hun neergang en de opgang van het oosten te keren. Als de klus niet geklaard is voor 2030 dan is de droom van de globalistische unipolaire wereld aan dingelen. Maar een kat in het nauw kan nog rare sprongen maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. No-flyzone? Blijf met uw voeten op de grond! Eén uur na het begin was er geen Oekraïense luchtmacht meer en de Amerikanen schijten in hun broek tegenover de Russische luchtmacht (cfr. Youtube Cobramanoeuvre) en S400 op de grond.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, een no-flyzone instellen is snel gedaan, 'm handhaven is een ander verhaal.

   Verwijderen

 26. Zelensky gevlucht? Of gerucht?

  https://mobile.twitter.com/ASBMilitary/status/1499734162059804675

  Gister was ie in dronken toestand op teevee te zien (zag ik, maar ben de link kwijt)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgfVDJnCrp0WSq8bH1D2z3yiQ_lVgFCm4060vaOezGB0v08yc6ZTU-zGAV4-_RmKJsnsKvR1yT6lRy4qCGd_6KEbV_gu2Bb2x20tdwaXHjcpeYHYzrUZSlngMyWVsQj01YzXex8hbnWbQcfYjGICxG0Z23iHVv5LOeKNn1FQF-GeWBTrUDoLYT3zT__pA=s600

  BeantwoordenVerwijderen
 28. De Chechenen staan te trappelen om Poetin bij te staan. Als je die gasten tegenover je krijgt, ben je nog niet jarig. Ze smeken, of ze mee mogen doen. Als dat gebeurt, loopt de hel leeg over de Nazi's, die laten nog niet 1 in leven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En vermoedelijk zijn wij, het Westen én Rusland door het oog van de naald gekropen: Een aanval met biowapens op de Donbass en wie weet, wat men nog meer van plan was. Quelle horreur.

   Gelukkig heeft Poetin die laboratoria -eigenlijk chemische wapen fabrieken, net zoals het Erasmus- binnen 2 dagen uitgeschakeld. Dank, Poetin!

   Verwijderen
 29. Zijn de vaccinvrijen vervangen door Russen als nieuwe haakneuzen?

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. RT niet meer toegankeljk. Denk dat de providers het verkeer laten blocken.

  Grote schande. Het partijbureau van de EU denk voor 500 miljoen inwoners te kunnen bepalen welk nieuwsbronnen ze mogen zien. Ons voltallig parlement zou in alle staten moeten zijn, maar ze zwijgen en stemmen dus toe. IEDERE DICTATUUR BEGINT MET CENSUUR.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. TUCKER CARLSON in gesprek met gepensioneerd legerkolonel Doug (Dawg?) Mac Gregor (clip 11 min.)

  Kort maar zeer informatief gesprek. Ex-kolonel MacGregor munt uit in het samenbrengen van de (geo-)politieke stategie en de militaire actualiteit in Oekraine in een coherent overzicht. Andere koek dan gezwets van operettegeneraaltjes/spindoctorandussen als Bob Deen of Hans van Koningsbrugge die de NOS voor de camera trekt.

  https://www.youtube.com/watch?v=NS8_mta3BUk&t=677s

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. aantal uitspraken van Mac Gregor (opgetekend door Newswars)

   “The first five days, we witnessed a very slow, methodical movement of Russian forces into eastern Ukraine,” MacGregor noted on “Tucker Carlson Tonight” Tuesday.

   “That is Ukraine — the third of Ukraine, which is on the eastern side of this river, called the Dnieper. They move slowly, cautiously. They try to reduce casualties among the civilian population, tried to give as many Ukrainian troops and forces as possible the opportunity to give up, to surrender.”

   y Jamie White | INFOWARS.COM Wednesday, March 02, 2022
   Retired Army Colonel Douglas MacGregor joined Tucker Carlson on Fox News Tuesday to discuss the latest developments of the Ukraine-Russia conflict, noting that the first phase of Russia’s incursion is over, marking the “beginning of the end of the Ukrainian resistance.”

   “The first five days, we witnessed a very slow, methodical movement of Russian forces into eastern Ukraine,” MacGregor noted on “Tucker Carlson Tonight” Tuesday.

   “That is Ukraine — the third of Ukraine, which is on the eastern side of this river, called the Dnieper. They move slowly, cautiously. They try to reduce casualties among the civilian population, tried to give as many Ukrainian troops and forces as possible the opportunity to give up, to surrender.”   “That is over, and the phase in which we find ourselves now, Russian forces have now maneuver to encircle and surround the remaining Ukraine forces and destroy them, through a series of massive rocket artillery strikes, airstrikes with Russian armor then slowly, but surely closing the distance and annihilating what’s left.”

   “So this is a — this is the beginning, frankly of the end of Ukrainian resistance,” he added.

   Verwijderen
  2. vervolg:


   Carlson then asked MacGregor what Putin’s endgame is in this conflict, to which MacGregor replied that it’s to take a portion of Ukraine and establish a buffer zone separating NATO with Russia.

   “I think Vladimir Putin set out to honor his word of 2007,” MacGregor said simply.

   “In 2007 at the Munich Security Conference, he said: We will not tolerate the expansion of NATO to a point where your NATO, your border, is touching Russia, specifically Ukraine and Georgia. We see these as essentially Trojan horses for NATO’s military power and U.S. influence, subversion and so forth.“

   “He then turned to several opportunities to reinforce that over and over and over again, most recently with President Biden in the hopes that he could avoid taking action to effectively clean out eastern Ukraine of any opposition forces whatsoever, and to put his forces in a position vis-a-vis NATO to deter us from any further attempts to influence or change Ukraine into effectively a platform for the projection of U.S. and Western power into Russia.“

   “Now, his goal, as we see it, at the moment, is to seize this entire area of eastern Ukraine. That’s pretty clear. He is going to roll up to that river, up near Kyiv, he has actually moved over the river and is preparing to go in and capture that city entirely.“

   “At that point, he has to decide what else he wants to do. I don’t think he wants to go any further west. I think he’d be very satisfied to hold that point. But he would like whatever emerges from this that we call Ukraine, whether it’s just the western side or it encompasses some of the east and the west of Ukraine to be neutral, non-aligned, and preferably friendly to Moscow, that he will accept. Anything short of that, his war has been a waste of time.“

   MacGregor claimed the Biden administration should then respond by telling Ukrainian President Volodymyr Zelensky to accept Putin’s terms because “there really is no choice.”

   “I think President Biden and Sullivan, his National Security Adviser have already given some indication of their readiness to accept something like that,” he said. “They’re not going to have any choice. Either they accept it or then they put him in the position of having to do more than he would like to do, which would probably not go down well with NATO.”

   “No one really wants Russian forces on their border, least of all Poland. So I think Sullivan and Biden will essentially tell Zelensky, if he is still the President at that point and if he is still running any semblance of the Ukrainian government, which is largely collapsing now. If he is still there, he is going to be told accept the deal, go neutral, because there really is no choice.”

   https://www.newswars.com/top-army-colonel-this-is-the-beginning-of-the-end-of-ukrainian-resistance/

   Tien minuten interview met deze kolonel b.d. leert je meer over de situatie in Ukraine dan de emoprop die de Nederlandse Staatsomroep 24 x 7 uur over ons uitgiet.

   Verwijderen