donderdag 31 maart 2022

"Samenwerking Rusland-China kent geen grenzen"

 30/03/22. Werkelijk. Computervertaling, BRON.


👉🏻"Vandaag is Sergey Lavrov aangekomen in de Chinese stad Tunxi
✔⚡. Rusland en China zullen samen op weg zijn naar een multipolaire, eerlijke wereldorde", zei Lavrov.
✔Lavrov informeerde Wang Yi over de voortgang van de speciale operatie in Oekraïne en de dynamiek van het onderhandelingsproces met de Kiev regime, zei het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken.
✔Lavrov en Wang Yi verklaarden dat de Russische Federatie en China hun strategische partnerschap blijven versterken en optreden in wereldaangelegenheden vanuit een verenigd standpunt, aldus het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken.
✔Het is gemeld dat Lavrov en Wang Yi het contraproductieve karakter van de Amerikaanse sancties en hun satellieten tegen de Russische Federatie hebben opgemerkt. Bovendien vestigde Lavrov in onderhandelingen met Wang Yi de aandacht op de militair-biologische activiteiten van de Verenigde Staten in Oekraïne.

👉🏻"⚡Verklaring van de officiële vertegenwoordiger van het ministerie van Buitenlandse Zaken van de VRC, Wang Wenbin, over de betrekkingen met de Russische Federatie. 30 maart 2022.
De samenwerking tussen Rusland en China kent geen grenzen, onze strijd voor vrede kent geen grenzen, ons verlangen om de veiligheid te handhaven kent geen grenzen, ons verzet tegen de hegemonie kent geen grenzenChina en Rusland zullen samenwerken om de ontwikkeling van echte multilaterale betrekkingen in de wereld te bevorderen, de vorming van multipolaire mechanismen en de democratisering van internationale betrekkingen te bevorderen.”

3 opmerkingen:

 1. https://twitter.com/beek38/status/1509447706573426688/photo/1

  "Nog niet eerder gezien. Tweede Kamer volgepakt met journalisten en parlementariërs. Wat is er aan de hand? Is Jezus terug op aarde? Gaat hij de natie toespreken? #Zelensky"

  https://twitter.com/beek38/status/1509447706573426688

  Klapvee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Trouwens, Rusland sprak daar niet enkel met China, maar ook met Pakistan, Iran, Indonesië e.v.a.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Poetin: gas vanaf morgen in roebels betalen

  President Poetin heeft een decreet ondertekend waarin staat dat het buitenland vanaf morgen in roebels moet betalen voor Russisch gas. Dat meldt persbureau Reuters. Poetin heeft ook gezegd dat contracten worden stopgezet als deze betalingen niet worden gedaan.

  Volgens Poetin moeten de afnemers roebelrekeningen openen bij Russische banken en worden de betalingen voor Russisch gas vanaf deze rekeningen gedaan.

  Frankrijk en Duitsland hebben direct al gereageerd en wijzen de eis opnieuw resoluut af. Ze zeggen dat ze gewoon in euro's blijven betalen en dat ze zich niet door Poetin "laten chanteren". Ze bereiden zich voor op het scenario dat er geen Russisch gas meer naar Europa stroomt.

  Gisteren zei het Kremlin nog dat de overstap voor gasbetalingen op roebels niet direct in zou gaan, maar geleidelijk wordt ingevoerd.

  https://nos.nl/liveblog/2423299-poetin-houdt-vast-aan-roebeleis-frankrijk-en-duitsland-dreigen-gasafname-te-stoppen

  Wel, niet geleidelijk? We gaan het zien.

  BeantwoordenVerwijderen