donderdag 24 maart 2022

Rusland gaat gas afrekenen in Russische Roebels

Rusland gaat gas aan onvriendelijke landen, het Russofobe Nederland hoort daar inmiddels ook helemaal bij, afrekenen in Russische Roebels. Putin heeft dat gisteren verklaard. De dollar en de euro zijn in zijn optiek "gedefault", dus vanaf nu Russiche Roebels kopen bij de Sberbank bijvoorbeeld. Is dit een geniale zet van Putin? Lat het weten in de comments.

Menselijk Schild

Het lijkt ons een echt document, maar corrigeer ons als je het anders ziet. Maar ook als dit document er niet was, de praktijken van Oekraïne zijn allom bekend, ook in Marioepol; als kapers of ontvoerders burgers vasthouden als menselijk schild, zijn het terroristen. Als Oekraïne het doet is het heel logisch... want anders zou het te makkelijk worden voor de Russen. Hebben we echt gehoord op de radio. Begrijp je ook gelijk welke van de twee partijen om de burgerbevolking geeft. 


Zeemijnen Zwarte Zee worden groot probleem

Als de Palestijnen voor de kust van Haifa en de rest van Israël zeemijnen zouden planten, zou de wereld waarschijnlijk te klein zijn. Doet Oekraïne het in de Zwarte Zee? Hoor je niemand in de zieltogende Westerse Pers erover. Ze strooien ze rond als ware het pepernoten. Al een 70-tal schepen ligt aan de ketting omdat ze om die reden niet uit kunnen varen, en de mijnen drijven ook rond. Bulgarije, Roemenië, Turkije, en mogelijk ook de Middelandse Zee landen kunnen hun borst nat maken. 

Polen zegt contact NAVO-Rusland op

Polen heeft gisteren het contact NAVO-Rusland opgezegd. Het is een nieuwe stap in verdere escalatie. Mogelijk gaat Polen tropen sturen. In Russische media wordt ook gesproken dat Polen zijn oog zou hebben laten vallen op een deel van West Oekraïne.6 opmerkingen:

 1. De NAVO is opgestaan uit de dood, maar wanneer grijpt het bondgenootschap in?

  https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2422437-de-navo-is-opgestaan-uit-de-dood-maar-wanneer-grijpt-het-bondgenootschap-in

  Meer oorlogspropaganda van onze Staatsomroep.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Neocons sturen op WW3, past in genocide plan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gisteren OP1 (clip 23 min.)

  Rob de Wijk & Pieter Cobelens over of het westen militair moet ingrijpen

  Weet niet wat ik mee maak: Rob de Wijk als toonbeeld van gezond verstand en rede in een discussie over oorlog of vrede. Wat is in hem gevaren? Of is het niet Rob, maar zijn het al die triggerhappy idioten die staan te popelen om 'de Russen' een lesje te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Poetin heeft blijkbaar toch een goede zet gedaan:

  De roebel schiet omhoog nadat Poetin dollars en euro’s heeft gedumpt voor Russische olie en gas

  Voor ons zal dat natuurlijk grote gevolgen hebben want de nu al hoge prijzen gaan nog een stuk hoger worden en dat is funest voor heel wat, voornamelijk kleine, bedrijfjes want ze kunnen niet alles doorrekenen aan hun klanten.
  Nu kan dit wel de bedoeling zijn van "de great recet" maar het zal op enorme weerstand uitlopen want wie gaan straks al die faillissementen betalen? Wij? we hebben al niks meer.
  En dan komt deze voorspelling van 2 jaar (!) geleden wel ineens heel goed uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Dawg
  Inderdaad, Rob de Wijk is heel heel redlijk, sinds een tijdje; hij voorspelde ook deze Russische operatie toen ik nog dacht dat ie zwamde. Dus hij was goed op de hoogte, en ik denk dat hij als één van de weinige inziet hoe precair de situatie is, en welke kant het op lijkt te gaan...

  Terwijl mensen zich nu nog zorgen maken over Aja-Fey, hun portomonnee, of Hugo de Jonge, ziet Rob, net als wij, toch?, het monster op ons afkomen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen