zaterdag 26 februari 2022

13 doodgewaande Oekraïense militairen Slangeneiland toch Springlevend

Kent u het verhaal van de 13 heroïsche Oekraïense militairen op slangeneiland die voor volk en vaderland gestorven zouden zijn, aldus het NOS 8-uur journaal van 25-2-2022?

Dat acteur Zelenskiy Rutte en de NOS kan neppen, is één. Maar om de Russen en de Blik-volgers om de tuin te leiden, is echt meer nodig. Het was echt niet goed van Volodymir Zelensky gisteren. Dit was B-kwaliteit en geen A-kwaliteit acteerwerk: 

"Bij de verdediging van het eiland stierven onze grenswachten een heroïsche dood."

"Ze gaven zich niet over"

"Ze zullen postuum geëerd worden als Held van Oekraïne" En zo gaat Zelenskiy in zijn sweatshirt nog even door.

Vrijwillig

De realiteit is dat de de mannen zich vrijwillig overgegeven hebben en springlevend aangekomen zijn in Sebastopol (Krim), gezond en wel. BRON en beelden, Perwi Kanal, HIER. Het waren geen 13 man maar 82 en ze zijn allemaal in leven, worden goed behandeld, krijgen eten en drinken, en kunnen spoedig naar huis.

Wending

Nu dit toch al sensationele verhaal, zo breed uitgemeten door de NOS, een dergelijke nog fantastischere wending heeft genomen, zijn we benieuwd of het Nederlandse staatsjournaal terugkomt op dit verhaal. Aan ons zal het niet liggen want de tweet die we direct vanmorgen verstuurden, met @NOS getagged, is één van onze meest geretweete, gelikete en becommentarieerde tweets ooit. Ook Thierry Baudet re-tweete hem, hij alleen is al goed voor over de 250k volgers. 

Wakker

We gaan Nederland dus wakker krijgen, nadat we gisteren Nieuwsuur al ontmaskerd hadden als bedrijvers van hoger perceptie-management. Ze wekten de indruk dat het pantservoertuig over een auto reed, Russisch was, maar het was een Oekraïense.

Slangeneiland. Wie bedenkt dit? Alleen de naam van het eiland al... Zelenskiy voert een B-acteer-act op, rept over 13 heroïsch gestorven strijders voor het vaderland. De NOS brengt het verhaal groots. En de volgende dag lopen de grenswachters levend, gezond en wel, de scheepstrap af in Sebastopol. Het doet denken aan het verhaal een aantal jaren terug, ook een Oekrïener die dood zou zijn, verscheen enkele dagen later weer ten tonele.


12K keer bekeken
0:00 / 0:45

37 opmerkingen:

 1. In 1 woord, Blik: F A N T A S T I S C H !!! (Nog 1-tje dan: Geweldig!!!)
  Zó ga je met social media om en zet je de npo weer te kakken.

  BeantwoordenVerwijderen

 2. Misschien dat ze bij het Nederlands Propaganda Orgaan (NPO) weer eens een ouderwets goeie film kunnen uitzenden ipv deze zoveelste variant op wag the dog.

  Wag the Dog: Hier is ‘good old shoe’ die miraculeus uit Albanese gevangenschap kon ontsnappen als pre-variant op het verhaaltje van de 13 (dertien) gesneuvelde Oekraïnsche soldaten die vochten voor glorie en het vaderland.

  https://m.youtube.com/watch?v=1v4ZLwevXAI

  Je zal het journalist maar moeten omroepen, al deze nonsens verhaaltjes. Wat dat betreft kan ik me prima voorstellen dat ze bij de NPO covid missen. Toen konden ze het omroepen van onzin verhaaltjes merendeels overlaten aan onze ‘medische experts’. Nu moeten ze zelf weer aan de bak. Bah!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat doet Putin daar in Ukraïne?
  Hij is niet welkom daar en gedraagt zich nu als een dictator.
  Vind Blik het nog normaal dat Ukraïnse burgers met hun kinderen hun eigen land uitvluchten?

  Wat is het toch stil in het Blik kamp over die ontwikkeling.
  Je zou ook kunnen zeggen Blik zet zich 100 % in voor pro dictator propaganda.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Huiswerk voor Eddy: https://youtu.be/Nbj1AR_aAcE

   Video van studenten van Cambridge.
   Ze spreken met de Amerikaanse proffessor Mearsheimer die duidelijk uit legt dat Amerika de schuldige is voor deze ellende in Oekraïne.

   Verwijderen
  2. Huiswerk voor Eddy:

   VN secretaris -generaal Antonio Guterres zei vannacht in de Veiligheidsraaad:
   " Mijnheer Putin, stop met de aanval op Oekraïne, geef vrede een kans."
   Het is tekenend voor de wereld-vreemde bubbel waarin deze Westerse leiders leven.
   Putin vroeg 7 jaar lang: 'Stop met agressie in Oekraïne, geef vrede een kans":
   = Voer Minks2 uit, zodat er geen doden meer vallen in de Donbass.
   = Zet uw belofte uit 1990 dat de Nato niet steeds dichter bij Rusland komt en ons schaakmat zet, op papier. Stop met naderbij komen. Plaats geen raketten in Roemenië en Polen. Zelf accepteerde U ook niet dat Russische raketten op Cuba werden geplaatst in 1961. (PS: die kwamen daar als een reactie op Amerikaanse raketten in Turkije)

   Al die jaren weigerde Het Westen om voor VREDE te kiezen.
   Nu heeft Putin de conclusie daaruit getrokken.
   Onze Media zullen ons dag in dag uit vertellen dat dit het einde van de 'mooie wereld' is. Dat we nu kunnen zien hoe agressief Putin is.
   Maar wijzelf hebben zo vaak een land binnen gevallen of gebombardeerd.
   Op 33 landen gooide de VS haar bommen, sinds 1945.
   Hebben we ooit geprotesteerd?
   In de laatste 20 jaar jaar hebben we Afghanistan, Irak, Libië en Syrië vernietigd, en Oekraïne.
   ( Ja, die opstand was vele jaren lang in de maak, bedacht en gefinancierd en uitgevoerd door de VS. Fase 1: Oranje revolutie in 2004. Fase 2: trainen manschappen. Opzetten van 2 TV stations in november 2013. Snipers op de Maidan rond 20 febr. Nuland en Pyat die al op 8 febr bepaalden wie straks de regering zouden vormen.)
   Doe 'de om-kijk-check': (die check geeft een goede indruk of de 'goede bedoelingen' die als motief werden aangevoerd ècht waren, of een rookgordijn waarachter een agenda van moedwillige destructie schuil gaat)
   >> overal waar wij 'een betere wereld ' gingen brengen aan de bevolking ( dat was toch ons alibi om daar oorlog te beginnen) lieten we een puinhoop achter.

   >> Doe de om-kijk-check naar de plaatsen waar Putin 'een betere wereld' ging brengen:
   = in Grozny. Grozny is her-opgebouwd. Strak geleid. Te strak voor onze smaak.
   = in Georgië. De Abchaziers en Osseten zijn veilig. Georgië is vrij te doen wat het wil.
   = in Syrië. Putin voorkwam dat het land in handen kwam van jihadisten ( Een proxy leger dat door de Neocons werd bedacht, geschoold, tot Jihad aangestuurd, betaald en aan het werk gezet.) Syrië is zeer zwaar gehavend, maar de politieke leiding is in tact, er is geen chaos zoals in Libië en Irak en Afghanistan. Het land zou weer op kunnen krabbelen.
   = in de Krim. De bevolking voelt zich veilig.

   Nu grijpt Putin in, in de Oekraïne.
   Hopenlijk zal hij de daders van de 'Odessa moorden' en van de 'Maidan moorden' berechten. Tribunalen zouden een goed effect kunnen hebben op de lieden die Het Westen leeg hebben geplunderd en van plan zijn om ons volledig te controleren door surveillance en manipulatie (zie blog Epstein: 1231 ) en ons middels 'hongersnood' (een beproefde methode) uit willen dunnen zodat de wereld wat leger wordt. (zie blog over Chung:1235)
   Maar laat ons over enige jaren eens terug kijken en Oekraine vergelijken met Irak, Libië, Afghanistan.
   En laat ons daarna onze woede richten op hen die voor de 'terug-kijk-check' zijn gezakt. En een pluim geven aan hen die er voor zijn geslaagd.

   Verwijderen
  3. Net zoals de Palestijnen, Irakezen, Afghanen, Syriërs, Libiërs, Kashmir enz. kunnen de Oekraïners nu gaan klagen maar er zal niets veranderen. De Oekraïners hadden tenminste nog 8 jaar de kans gehad om de kleptocratie en hun nazi's aan te pakken en ze worden niet platgebombardeerd of verdreven.
   Vechten tegen een overmacht is trouwens zeer dom, wapens sturen en ophitsen is gelijk aan medeplichtigheid aan de dood van deze domme mensen.

   Verwijderen
  4. @ Mark r

   De tweede helft van een korte blog van PCR:

   Het is duidelijk dat Washington er alles aan doet om de situatie op te stoken, niet om de spanningen te verminderen. Aan alle problemen kan nu een einde komen als het Westen de demilitarisering van Oekraïne steunt.

   In plaats daarvan drijft een gestoorde, krankzinnige, psychopathische regering van de VS de wereld naar een kernoorlog. Domme conservatieve Republikeinen en domme liberale Democraten zijn verenigd in het aanwakkeren van een gevaarlijke situatie. De wereld heeft nog nooit zo'n onverantwoordelijkheid gezien.

   Onwetende Amerikanen hebben zo lang niet opgelet dat, om eerlijk te zijn, de situatie niet meer onder controle is. Er is geen intelligentie in Washington. In plaats daarvan is er een blinde russofobie. Er zijn geen objectieve Russische deskundigen in de VS om een verstandig buitenlands beleid aan te moedigen. Objectieve analyses worden beschouwd als Russische propaganda en genegeerd. Alles wat Washington heeft gedaan leidt tot een conflict met Rusland. De mix van een totaal gebrek aan objectiviteit met kernwapens is het recept van een ramp.

   -------- Totr zover PCR -----

   Eigenlijk kan het voor de VS niet slecht aflopen als het oorlog wordt:

   Zowel Rusland als Europa komen erg zwak uit de strijd. Mogelijk zelfs door kernbommen vernietigd.

   Als de VS kernbommen in zet, zal China in de broek poepen en zich voortaan onderdaning aan de VS gedragen.


   Als het geen oorlog wordt, dan gaat de VS langzaam weg zinken in de golven: inflatie, schulden , sociale onrust, armoede.

   Een goede kans dat de joden de schuld krijgen (die hebben ze uiteraard, maar pas als mensen in doodsnood zijn durven ze de waarheid te spreken: wat hebben ze nog te verliezen ?)

   Dat is eenextra mortivatie vopor de echte bazen i de VS om op een fikse oorlog in Europa aante sturen.

   Ik hoop dat Putin tijdig bijstuurt.

   Verwijderen
  5. Goede vraag Eddy. Oekraine heeft te lang Donbass en Rusland lopen treiteren, met duizenden doen en gewonden. Plus: Putin heeft jarenlang gevraagd om veiligheidsgaranties en een duidelijk geen NATO in Oekraine. Het hele land zit inmiddels tjokvol met de Jevelin's, manpads, intelligence etvetera. Dan moeten de Nederlandse Stingers en sluipschutterweweren met kogels nog komen, en dan begint Zelenskiy, heel assertief, "Minsk" naar de vuilnisbak te verwijzen en begint de acteur te mijmeren over kernwapens.

   Laten we het zo zeggen: de VS hebben voor minder landen het stenen tijdperk in gebombardeerd en die verderweg van hun grenzen lagen.

   Verwijderen
  6. Dat is geen antwoord Blik.
   De Russische inbreker is nog aanwezig maar het goede nieuws is:
   De Russische inbreker dacht ongehinderd de buit binnen te halen.
   De Russische inbreker krijgt nu te maken met verdediging en de verdediger wordt door west Europa geholpen.
   Een inbreker zal alleen een poging tot inbreken doen wanneer hij denkt dat de klus makkelijk te klaren is.
   Nu moet de Russische inbreker zelfs versterking aan het kremlin vragen of zich terug trekken.
   Minsk akkoord heeft nooit echt gewerkt.
   De seperatisten hebben al vanaf het begin tegen gewerkt aan het adres van Kiev. De seperatisten stookte het vuurtje steeds weer op om aandacht te krijgen van kremlin.
   Nou, die hebben ze gekregen en kijk waar het geëindigd is nu.

   Verwijderen
 4. Blik,
  zelfs op mijn blog wordt er hoog opgegeven over jouw Tweets !

  Proficiat!

  Maar je kent me: altijd sceptisch. Wat ik wat overdreven vind dat zijn die flessen drank die deze mannen krijgen. Wat word daar over gezegd? ( Is dat beloning omdat ze niet tegen stribbelden?)

  De beelden van verslagen mannen in de bus (zich schamende mannen) vind ik echter wel heel sterk: dit lijkt me echt.

  --
  Wat is er gebeurd ? Heeft Zelenski verkeerde info gekregen?
  Deed hij het gewoon, denkend dat de Russen het tochj niet naar buiten zopuden brengen?

  Ik heb er nog een psychologische uitleg bij. Doe ik in de volgende reactie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is goed om te horen, Jan. Van dat hoog opgeven, dat is natuurlijk leuk om te horen, dank.

   Verwijderen
 5. Op dit moment lijkt het me zinniger aanvullende en harde tegeninformatie beschikbaar te maken dan de NL massamedia te bekritiseren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien een mooi karwei voor jou, Rootman?

   Niet alleeen de kantjes er af lopen en steeds maar zeggen dat je
   dingen niet kan. Even handen uit de mouwen !

   Begin je eigen blog.

   Zet eens een paar zoden aan de dijk !

   Speciaal voor Rootman: https://www.youtube.com/watch?v=BFugEoNNUFc

   Verwijderen
 6. (Excuus dat ik het wel drie keer uitleg.)

  Het zou best kunnen dat adviseurs van Zelenski de 'dood van deze 13 helden' brutaalweg hebben bedacht, wetend dat na een dag waarschijnlijk de waarheid aan het licht zou komen.

  Zou dat niet dom zijn?
  Zou je dan niet als bedrieger te boek komen staan?

  Een mogelijkheid is dat men hier de menselijke psychologie benut.

  Als we op overtuigende wijze een emotioneel geladen feit als waar hebben aangenomen, dan kun je die overtuiging niet de volgende dag ongedaan maken.
  Andewrs gezegd: Als je op maandag ziet dat persoon A zich beestachtig gedraagt, en op dinsdag blijkt dat dat filmpje niet echt was, dan blijft toch een stuk van de neghatieve emotie aanA kleven.


  We blijven toch geloven dat die eerste indruk toch ook wel waarheid zal bevatten.

  Als je de mensen iets wijs maakt (zeker als dat nieuws emoties veroorzaakt) en de mensen geloven het, dan zijn mensen later niet geneigd om te geloven dat het niet waar was.

  Tijdens die emotie is in hun hoofd gegrift: " Kijk nou toch: die gruwelijke Russen schieten gewoon 13 soldaten dood, die zich als ware helden niet wilden overgeven ! "

  Dat is een zwaar geladen bericht, dat diep in onze ziel wordt opgenomen.

  Dan is het nauwelijks mogelijk om de volgende dag te geloven: "O, het was niet waar".

  Waarschijnlijk blijft men aan de feiten twijfelen, maar in elk geval zal de negatieve uitstraling die deze ( niet echt gebeurde ) 'gebeurtenis' in onze ziel achter liet, niet meer worden weg genomen.

  En daarom heeft het nut om dergelijke psy-ops te plegen: omdat je zxo het publiek een haat en een afkeer kan bezorgen die altijd blijft hangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het Russische leger mag nog van geluk spreken dat de NATO het handvest niet kan toepassen bij Ukraïne omdat het nog niet is toegetreden tot de NATO.
  Als dat was lagen er nu al duizenden Russische lijken op Ukraïns grondgebied.
  Veel dode Russen maakt Putin dan niet meer zo populair in het kremlin.
  Anyway, the best way to deal with an agressive bear trying to steel your food is not to hug him but to kill him.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En wat is volgens jou de beste manier om met een agressieve joodse staat om te gaan?

   ( Als ze weer Libanon aan vallen,en in Syri:e bommen gooien en in Irak kerncentrales op blazen en in Iran 'Suleimani's 'vermoorden of centrales hacken? )

   Wat raad je aan?

   Verwijderen
  2. Als die agressieve jodenhaters eens stoppen met hun agressie jegens een joodse staat (jij bedoelt Israël....zegt dat dan gewoon), dan hoeft die joodse staat ook hun joodse staat niet met geweld te verdedigen.
   Dus als jij nu even afreisd naar Syrië of naar Iran en tegen Hezbollah en Hamas zegt: stop met het beschieten van Israëlisch grondgebied en laat de Israëlische golanhoogte met rust.

   Dan kunnen ze in Israël ook verder met hun vredige leven.

   Verwijderen
 8. Tulsi Gabbard:

  https://twitter.com/i/status/1494981580468621313

  Warmongers argue that we must protect Ukraine because it is a “democracy.” But they’re lying. Ukraine isn't actually a democracy. To hold onto power, Ukraine's president shut down the 3 TV stations that criticized him, and imprisoned…

  …the head of the opposition political party which came in 2nd place in the election, and arrested and jailed its leaders (exactly what Putin has been accused of doing)—all with the support of U.S.

  https://twitter.com/TulsiGabbard/status/1494981617319776269

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, daar heeft onze vragtwaggelsjofeur niet van terug. Het huidige Regime is ook niet verkozen, maar is door een coup (Maidan) aan de macht gekomen.

   Verwijderen
  2. Ach, wat weet jij nou G.B. Wolf?
   Jouw desinfo gaat gewoon regelrecht de prullebak in.
   Zelenski is democratisch gekozen en jij achterlijke domme Hollander veranderd daar niks aan.
   Nog sterker, jij achterlijke domme Hollander hebt helemaal geen verstand van democratie.

   Why a Zelenskiy presidency will not be the end of Ukraine

   https://neweasterneurope.eu/2019/04/17/why-a-zelenskiy-presidency-will-not-be-the-end-of-ukraine/

   Verwijderen
 9. Van Stan van Houcke's blog

  "Zonder enige goedkeuring van het parlement bewapend de Nederlandse regering Oekraïne, en wordt daarmee onderdeel van de oorlog. Maar dit is voor de NOS kennelijk een te verwaarlozen detail, terwijl toch de Russische Federatie vanaf nu Nederland als vijand kan beschouwen. Leest uzelf de berichtgeving van de staatsomroep."

  https://stanvanhoucke.blogspot.com/2022/02/nederlandse-staatsomroep-verzwijgt.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. https://nos.nl/collectie/13888/artikel/2418966-wat-zijn-stinger-luchtdoelraketten-die-nederland-naar-oekraine-stuurt

   Verwijderen
  2. Dit is inderdaad zeer linke soep; we worden door onze Geliefde Leiders, geruisloos, als kanonnenvoer voor de Amerikaanse banksters meegezogen in een oorlog die we juist expliciet via het referendum afgewezen hadden.

   Verwijderen
 10. Mooi hè, Zelenski. Hij wijst het aanbod van Amerika om zijn land te verlaten af. President waardig.
  Geef Ukraïne alle mogelijke moderne wapens zodat ze de Russische inbreker de hel in kunnen sturen.
  Nog beter....….zet het volledige NATO leger in met boots on the ground in Ukraïne om een handje mee te helpen om die Russische inbreker de hel in te jagen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. DE VS en EU willen niet dat er NAVO-soldaten voor Ukraine sterven. Ze hebben Ukraine letterlijk en figuurlijk geweaponized tegen de Russische Federatie, maar nu staat het land er alleen voor. Zelinkski moet z'n hersens gebruiken en niet z'n mensen en land opofferen aan een sinistere Westerse agenda.

   Verwijderen
  2. NAVO boots op Ukraïns grondgebied is een kwestie van tijd.
   Op dit moment vindt er al top overleg plaats voor die militaire inzet.
   Dawg blijft maar mooi met z'n hoofd in de kremlin agenda steken.

   Verwijderen
 11. Solidariteit onder truckers.
  Diep respect.

  Nederlandse chauffeurs helpen Oekraïense collega's met voedselpakketten.

  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5291096/nederland-oekraine-voedselpakketten-chauffeurs-voedselpakketten

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik had net geantwoord, haal je je bericht weg Eddy en daarmee mijn antwoord maar dan nogmaals:

  Oekraine terroriseert en doodt al 8 jaar lang de Donbass, doodt duizenden onschuldige mensen waaronder Russische staatsburgers. Het landwordt volgepompt met NATO wapens, 20.000 adviseurs per jaar komen langs, worden inmiddels compleet gerund door Amerikanen en handlangers. Stingers, sluipschutergeweren, kogels, Javelin's.

  Daarbij stapt Zelenskiy in daad en woord uit "Minsk" en begint in München te mijmeren over kernwapens en Rutte over meer sluipschuttergeweren en kogels en stingers om meer Russische mensen te doden.

  De VS (en Israël) hebben voor minder hele landen, ver van hun bed, op de meest laffe wijze, terug naar het Stenen Tijdperk terug gebombardeerd.

  Oekraïne mag Putin dankbaar zijn hoe mild hij het tot nu toe aanpakt. Ze kunnen nu nog goed wegkomen. Er komt een moment dat er tandjes bij gezet worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh Blik toch.
  Putin tandjes bijzetten? Nog meer militairen naar het front om genocide te plegen op Ukraïns grondgebied.
  Wat heb ik mij toch vergist in jou kerel.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Media Lies About Ukraine/Russia DEBUNKED! (+/- 40 min.)

  The media description of the Russian attack on Ukraine has almost universally elided and whitewashed the role played by the US and its NATO allies, including supporting a coup overthrowing the democratically elected president in 2014, refusing to support the Minsk Accords or refusing to engage in negotiations in the months leading up to the Russian invasion.

  Jimmy and The Grayzone’s Aaron Maté http://mate.substack.com discuss the lies and misrepresentations surrounding the leadup to the war in Ukraine.

  https://www.youtube.com/watch?v=Xt3Zv-e4n1M

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zijn geen onderhandelingen meer mogelijk Dawg.
   Met een inbreker onderhandel je niet.

   Verwijderen
 15. Ik zou niet vreemd opkijken als jij ook de beul Ramzan Kadyrov met zijn duizenden medebeulen verheerlijkt.
  Putin heeft al gevraagd aan Kadyrov of hij kan meehelpen een bloedbad aan te richten in Ukraïne.

  Als ik NATO bevelhebber was, dan was ik Rusland en Kadyrov al een stapje voor.
  Een groot militair welkoms commitee in Ukraïne

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Bij de NATO kennen ze hem wel.
  Zelenski weet inmiddels ook wel dat die psychopaat alles voor Herr Putin zal doen.

  Murder of Chechen critic in France raises concerns about UFC’s ties to Kadyrov

  https://www.bloodyelbow.com/2020/2/12/21133453/murder-chechen-critic-ufcs-ties-ramzan-kadyrov-mma-news-crime-politics-putin-sports

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Als het nucleair wordt zijn wij eerste targets, een Putin in het nauw maakt rare sprongen,

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dan is Moskou en het kremlin ook target

  BeantwoordenVerwijderen