maandag 21 februari 2022

Rusland erkent LNR en DNR en wil einde aan Oekraïens treitergeweld

Wat een dag.

Wie zag dit aankomen?

Vandaag nog de bijeenkomst van de Russische veiligheidsraad, gewoon uitgezonden op tv. Daarna, vanavond, rond 20:00 uur Nederlandse tijd zijn toespraak tot het Russische volk.

In die veiligheidsvergadering gaf Putin al aan dat het mooi geweest is met het Oekraïense getreiter van Donbass, met beschietingen, blokkades en met (Russische) mensen en kinderen in de (schuil-)kelders.

Macron kan niks zeggen...

Hij vertelde dat hij vandaag, want het was na twaalven vannacht, nog met Macron sprak. Macron gaf aan dat de Amerikaanse positie veranderd was. Putin vroeg hoe die positie dan veranderd was. Dat kon Macron niet zeggen. (...)

Putin geeft geschiedenisles

Toen kwam dus de toespraak. Putin sprak over de onbreekbare verbintenis van Rusland en Oekraïne. Dat het eigenlijk Lenin was en de communisten die eigenlijk destijds begonnen met het afzonderen van Oekraïne van Rusland met het trekken van die grenzen. Grenzen die er tot dan toe niet waren. Dat was niet gewoon een fout. Dat was meer dan een fout. Het land zou derhalve "Oekraïne-Lenin" moeten heten. Maar het zijn juist zij die de Lenin-beelden weghalen. Toen kwam Chroestjov nog langs die de Oekraïne ook nog even de Krim kado deed. Maar wat maakte het uit, we waren een grote happy Sovjet familie. We parafraseren een beetje, maar hier kwam het op neer wat Putin zei.

Kolonie, marionetten-regime

In Kiev huist het Amerikaanse Anti-corruptie bureau. De corruptie is er niet minder om geworden. Oekraïne is een kolonie met een marionetten-regime. En die woorden gebruikte Putin letterlijk: kolonie, marionetten-regime. Putin refereerde ook aan de slachting in Odessa (47 mensen in koelen bloede afgeslacht in het daglicht op 2 mei 2014 in Odessa), waar niemand (NIE-MAND!) voor is opgepakt. Putin zei dat men weet wie het deden en dat de tijd nog komt.

"Iets wat ik niet eerder verteld heb, ik vroeg Bill Clinton over aansluiting/samenwerking NATO-Rusland. Het antwoord was NATO-steun aan rebellen in Tjetjenie en het uitstappen uit rakettenverdrag en uitbreiding NATO", Putin on fire.

Blik op Nosjournaal
Duizelingwekkende opsomming van Putin van de hand van NATO in Oekraïne: continue golf van Westerse wapens pompen het land vol (miljarden $$$), westerse geheime diensten maken de dienst uit, 23000 NATO militairen en 1000 Eenheden materiaal in 1 jaar, etc.
Afbeelding

Russische geuitte zorgen aan dovemansoren gericht

Verder melde Putin dat van de vliegvelden van Oekraïne de bommen en raketten, waar daar aan gewerkt wordt, in no-time in Moskou kunnen zijn, en nog sneller in Rostov. De situatie is gewoon on-acceptabel geworden. Hij was het al een tijdje, maar de door Rusland geuitte zorgen vanaf eind vorig jaar waren gericht aan dovemansoren. Rusland erkent de 2 republiekjes, LNR (Lugansk Volks Republiek) en DNR (Donetsk Volks Republiek). Er werden gelijk verdragen getekend: vriendschapsverdrag, bijstandsverdrag, etcetera.

HISTORISCH. Rusland erkent LNR en DNR en ondertekenen wederzijds hulp verdrag en vriendschapsverdrag.
Afbeelding

19 opmerkingen:

 1. Eigenlijk had er het stuk tussen Marioepol en de Krim er bij moeten zitten want dan heeft Rusland volledig zeggenschap over de Zee van Azov en mogen de westerse mogendheden daar niet meer 'oefenen'.
  Ik vermoed dat China en Syrië die republieken ook gaan erkennen en misschien een paar Zuid Amerikaanse landen, maar het 'westen' zal furieus reageren, zeker als Rusland zijn broeders in het oosten van Oecraine gaat helpen de nazi's, die nu het volk proberen uit te moorden, het gebied uit te schoppen.
  Die verdediging zal natuurlijk als een aanval worden opgevat en dan breekt de hel los, want het westen zit al maanden te wachten op ook maar het geringste 'foutje' van Rusland. Het is natuurlijk geen foutje, maar zo gaan ze het hier wel verkopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi stukje historie...
  Morgen in De Volkskrant?

  Ik ben bang van niet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Morgen 3 zure anti Poetin artikelen in de volksverlakker krant.

   Verwijderen
  2. ja hoor, daar zijn................de sancties!. Wat een godvergeten arrogantie wederom.

   EU slaat op oorlogstrom: Legt sancties op aan Rusland vanwege erkenning Donetsk en Luhansk

   Verwijderen
  3. Eigenlijk zo een beetje zoals Israël ongegeneerd tekeer gaat, met het gevaar dat die opmerking direct als "antisemitisch" wordt bestempeld. Hoe is de houding van Het Westen alweer tegenover die roof van grondgebied?

   Verwijderen
 3. EU Commission President Ursula von der Leyen claimed Vladimir Putin’s historic move violates international law

  Welke wet? diezelfde als ze gebruikt hebben om te voorkomen dat Catalonië onafhankelijk werd?

  Het antwoord van de EU is duidelijk: nu kunnen ze eindelijk de sancties in gang zetten, zonder daarbij aan de gevolgen te denken: Als Rusland van het betalingsverkeer wordt afgesloten worden alle energie toevoeren (olie en gas) vanuit Rusland stop gezet en aangezien Duitsland nog minder dan 10% gasvoorraden heeft wordt het straks kou lijden hier. Om over de prijzen die dan de lucht in schieten nog maar te zwijgen. De prijzen zijn nu al te hoog, maar het Amerikaans schaliegas is nog veel duurder.
  Nu is het dus al een ramp, maar wat als er niks meer uit de leiding komt? We zitten nog steeds in de winter, dus moeten we stoken.(Vlaams voor verwarmen, niet ruzie zoeken)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Terwijl Rusland meer reserves heeft dan ooit te voren. Onafhankelijker is dan ooit te voren, Het geld met deze gas en olieprijzen met bakken tegelijk binnen komt......dan staat de Roebel op zijn laagste punt ooit tov de USD (nog nooit zoveel schulden, nog nooit zo intern verdeeld etc etc)
  Wat een grap.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat zal die export industrie van Rusland lekker draaien.

   Verwijderen
  2. Police in Ottawa Harass A Pedestrian On A Public Sidewalk, Grabs Camera
   https://www.youtube.com/watch?v=koxx_BJMy_s&t=65s
   Het nieuwe normaal. Zijn jullie er klaar voor. Ga je weg of moet ik je arresteren. Mijn antwoord in deze situatie is. "Arresteer me maar meneer"!

   Verwijderen
  3. Alleenstaande Canadese moeder bankrekening bevroren omdat zij $50 aan het vrijheidskonvooi geschonken heeft
   https://www.frontnieuws.com/alleenstaande-canadese-moeder-bankrekening-bevroren-omdat-zij-50-aan-het-vrijheidskonvooi-geschonken-heeft/

   Deze maatregel blijft bestaan in Canada. Ook al wordt de noodtoestand opgeheven. Met het digitale geld ben je totaal kansloos. Geloof me maar dat er de komende tijd heel veel geld stroomt naar bitcoins, altcoins, goud, zilver etc etc.
   Na de crash instappen zou ik zo zeggen.

   Verwijderen
  4. James W Carden was zes jaar lang de belangrijkste schrijver voor buitenlandse zaken voor het (linkse) tijdschrift The Nation en zijn verslaggeving en essays zijn in een grote verscheidenheid van publicaties verschenen.
   Daarvoor was hij adviseur van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.
   Hij is lid van het bestuur van het Simone Weil Centrum voor Politieke Filosofie en senior adviseur van het Amerikaanse Comité voor een Akkoord tussen de VS en Rusland.

   Dit is wat hij zegt:

   https://asiatimes.com/2021/12/neocons-bent-on-starting-another-disaster-in-ukraine/

   Bestrijd het kwad waar het ontkiemt.
   Ga niet vechten tegen de resultaten van dat kwaad,of tegen de onwetende pionnen die het uitvoeren.

   (Ik sta onder censuur van Blik. Mag niet meer het woord 'neefjes' gebruiken.
   Mijn tegenstanders mogen mij uiteraard wel in elke posting uitschelden ( Boer, nazi, dwaas) . U begrijpt hoe het zit.)

   Verwijderen
  5. Je tenen zijn te lang, Orakel.

   Boer lijkt mij geen scheldwoord.

   Nationaal Socialist is ook geen scheldwoord.

   Een dwaas die weet dat hij een dwaas is, is al wijzer dan een dwaas die denkt dat hij wijs is.

   Verbeter de wereld, begin bij u zelve!

   Verwijderen
  6. En 'neefje' is dan wel een heel erg scheldwoord?

   Want dàt mag ik dan niet meer schrijven van onze blog baas.

   Leg uit, Dwarsligger.


   Op dit blog wordt de hele dag zeer hard geklaagd over de gebeurtenissen in de wereld.
   Het hardste nog wel door een neefje van de lieden die het allemaal bedenken. Maar ik mag dàt niet zeggen... (*)

   Dan is dit toch allemaal nutteloos gezeik? Huilie huilie ?

   (*) ( En als ik ongelijk heb: ga in debat met me. Gaan we op argumenten kijken hoe het zit.)

   Verwijderen
  7. Neefje impliceert een familiale verwantschap tussen bedoelde personen c.q. groepen.

   Misschien vervangen door vrienden of zo?

   Verwijderen
  8. Boer is , net als chauffeur, geen scheldwoord. Neefjes en nichtjes? Ik heb wel wat leuke, ultrahoogbegaafde exemplaren, de half Chinese tak (maar schaken en klassieke muziek zijn niet mijn hobby). Persoonlijk zal het me worst wezen, alhoewel ik echt de schurft heb aan groepen die zich uitverkoren of exceptioneel wanen (die rotbramanen!) of aan nepotisme doen (het woord nepotisme komt overigens van ''neefjes'', maar in dit geval ging hget om buitenechtelijke kinderen van priesters (doordat het celibaat werd ingevoerd, opdat de bezittingen van de priester altijd aan de kerk zou toekomen zit de RK kerk nu met het pedofilieprobleem en de 3e wereld DAARdoor weer met het probleem van evangelicals (erger dan IS). De kinderen van de bisschop of pater werden 'neefjes'.

   Maar Psychopaten, borderliners en narcissisten, die bestrijd ik en daar waarschuw ik voor.

   Het duidelijkste kenmerk van die gestoorden is dat ze zich uitverkoren en exceptioneel wanen. De pseudo-tribale subgroepen onder hen hoef ik dus niet speciaal te benoemen, ook niet met een hondenfluitje...

   Maar OK... Ik heb net al mijn jerrycans vol benzine getankt bij de pomp. Ik kan in elk geval enkele maanden zonder tanken nu. Mijn crypto is nu in cash, met limit buy orders 10 en 20 % lager dan de lopende prijs: ik heb er al 3 gecanceled, zo snel zakte het.

   Europa lijkt zijn doodvonnis te hebben getekend... Maar heel misschien komt er tijdens de komende elfstedenwinter (vulcanische activiteit post-21/22, met kubieke kilometers as en zwavel in de stratosfeer) een georganiseerd protest op gang, zit er nog wat pit in onze cultuur en komt er wat leiderschap en inzicht..

   Anders moeten we maar Russisch of Chinees leren.....

   PROBLEEM: In dat geval is men veel te dom om talen te leren!

   Verwijderen
  9. Toktok kan vloeiend Russisch leren ???? Poetin heeft een groot probleem!!!

   Verwijderen
 5. Mooi !

  Bang bang ! Toch vliegen er nog mensen naar Oekraine.

  Twee meiden.
  Vraag: "Are you scared? "

  Meiden ? No. What do you mean? Because of weather ?

  Vraag: No, because of war ?

  https://www.bndestem.nl/buitenland/live-eerste-russische-militairen-in-oekraine-rutte-sowieso-sancties-tegen-rusland~af377cf2/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ( Met Bang Bang bedoelde ik: als je onze media zou geloven is het daar levensgevaarliojk. Dus gaan ze naar die waaghalzen die nu naar Kiev vliegen. Die meiden wonen daar.

   Gevaar? Ze begrijpen niet goed wat er bedoeld wordt door de vragensteller.

   Verwijderen
 6. Vanmorgen voor de afwisseling eens naar het NPO journaal gekeken, doorlopende uitzending, waar de beste soepopera niet tegenop kan.
  Alles wordt uit de kast gehaald om Rusland zo zwart mogelijk af te schilderen.
  Als de achtergrond niet zo gevaarlijk was dan is dit de beste propaganda show van dit decennia.

  BeantwoordenVerwijderen