dinsdag 22 februari 2022

Donbass-erkenning, the Day after

Wat een toespraak was het gisteren van Putin, en wat donderde de speech nog na.

Waar beginnen we? Weten we ook niet, dus we beginnen gewoon maar ergens.

* Nederlandse media worden plotseling wakker en beseffen dat er gisterenavond iets speciaals is gebeurd. Stand.nl, het halfbakken inbelprogramma van NPO1 was nog niet helemaal wakker en had om 9:30 uur een onderwerp over iets MeToo-gerelateerds. Daarna werd NPO1 wel wakker. De collumn van van Rosmalen ging over Op1 de avond ervoor en dat ze daar openden met de hoempamuziek van KLEINTJE PILS. Complete Fail!

* Uiteindelijk ging het de hele dag wel over de ontwikkelingen. Ook op BNR, ook op NPO Radio1, ook op het NOS-journaal. In algemene zin was de insteek in de Nederlandse media, zeker als je het vergelijkt met de hysterie bij Bild.de: "Putin ist jetzt unser Feind" en meer geëxalteerde anti-Rusland retoriek, notabene van Duitsers, bij ons nog best redelijk. Of zijn wij (te) mild geworden? Ja, bij BNR vroegen ze bij Breekijzer niet of sancties wel een goed idee zijn, maar welke sancties er moesten komen. En ja, de NOS repte over een Putin die Oekraïne geen bestaansrecht zou gunnen, en DAT hebben wij zelf niet gehoord in zijn rede en geloven wij ook niet dat hij dat gezegd zou hebben. Helaas laten de staats-nieuws-shows wel vaker een steekje vallen. Wel heeft hij gesproken over een Amerikaans anti-corruptie-kantoor, over Amerikanen die de show runnen, over de continue stroom van Westerse wapens, over het feit dat een Tomahawk in no-time in Rostov is en weinig later ook in Moskou. Dat Oekraïne een kolonie is met een matrionetten-regime. We hebben toch zelf die telefoongesprekken gehoord waarbij de Amerikanen bespreken welke leiders Oekraïne moet krijgen? Ons eigen Nederland gaat toch ook Sniper-rifles leveren? En ja, Putin sprak ook over de gezamenlijke historie, de familiebanden tussen Rusland en Oekraïne. Tot aan 1917 bestond er nog geen Oekraïne als staat of land. Daar is Lenin mee begonnen: de Sovjet Unie opdelen in bestuursdelen. Daarom zei Putin het vreemd te vinden dat de Oekraïners Lenin neerhalen. Het land had Oekraïne-Lenin moeten heten! Maar Putin Oekraïne bestaansrecht ontzeggen, hebben wij niet gehoord, integendeel juist, maar het kan ons ontglipt zijn, maar eerder geloven we dat het een verdraaiïng van de NOS is. Wel spreekt het voor zich dat het huidige Oekraïne, dat als speelbal van de CIA vooral bestaansrecht lijkt te ontlenen aan haar anti-Rusland-koers, niet het Oekraïne is dat Rusland graag ziet. Om het mild te zeggen. Maar dat zal iedereen begrijpen.

* Santies: Valt u iets op? De Amerikanen roepen veelal sancties af die hen zelf profijt opleveren: bevroren rekeningen, concurrenten straffen en boetes opleggen, etcetera: de Amerikanen en hun banksters profiteren van hun sancties. En dan de sancties van Duitsers en Nederlanders: Gaspijplijn (Northstream2) stopzetten: minder gas, hogere prijzen, niemand schiet er iets mee op. Behalve een schot in eigen voet! Enkel de Amerikanen ook hier: hun LNG (vloeibaar gas) begint langzaam rendabel te worden. En ook Rusland zal het minder treffen dan Nederland en Duitsland zelf: ze leveren minder gas voor meer geld en kunnen lekker nog langer van hun eigen gas profiteren tegen hogere prijzen!

Indrukwekkend: Marie Therèse Ter Haar
We laten het even hierbij. We blijven de zaak zo goed en zo kwaad met ons kleine team volgen en weergeven voor jullie. Geef in de comments je eigen aanvullingen weer. Voor het moment laten we jullie hier achter met een rede van Marie Therèse ter Haar. Wij kennen haar mede van de 9 mei mars door Arnhem. Zij organiseerde deze een paar jaar geleden. Ook Vitesse trainer Slutski wist zij toen te strikken; Slutski die notabene geboren is in Volgograd (vroeger Stalingrad). Zelf hebben we de video onderstaand voor de helft beluisterd en hij is de moeite waard. Update: inmiddels helemaal, in één ruk uitgekeken. Onder de indruk, wat een opsomming. Kijktip.

14 opmerkingen:

 1. Ja, sancties zijn goed voor de VS en slecht voor de EU en Rusland.

  Maar het is nogal complex natuurlijk.

  Zoals je zegt: hoge energie-prijzen zijn gunstig voor Rusland. En door de Sancties is Rusland behoorlijk zelf-voorzienend geworden (autark) , zegt Patrick Armstrong ( zegt Martyanov)

  Als de VS te opzichtig door dramt riskeert ze 'afscheiding' van Europa.

  Of zou het nooit tot die EU leiders doordringen dat bij ons de zaak zal instorten als de energie onbetaalbaar wordt?

  Iemand schreef: Àls Nord Stream 2 echt wordt geblokkeerd, dan moet Putin zelf als tegen-sanctie Nord Stream 1 dicht draaien: dan is de ramp hier niet te overzien.

  Ingewijden als De Saker schrijven dat dit een enorme omwenteling betekent: Vanaf nu hebben we weer een multi-polaire wereld: Amerika is niet langer gewoon de enige baas.

  Als dat nou eens half waar zou zijn, dan was het al fantastisch. Dan moet Amerika zich weer een beetje gaan gedragen. Kan het niet meer overal moord en doodslag plegen met een uitgestreken gezicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. “Vandaag is onze democratie overleden. Nu weten we waarom we allemaal naar Oekraïne en Poetin moeten kijken. Het is onze taak om slaapwandelend Nederland wakker te schudden!” twittert oud-journalist Erick Overveen.
  https://www.ninefornews.nl/covid-19-staat-nu-definitief-op-de-a-lijst-vandaag-is-onze-democratie-overleden/

  Resultaat:
  Rusland heeft zijn mooie olieprijs. Amerika kan zijn schaliegas rendabel krijgen en de burgers betalen zich scheel aan energie en andere producten (die energie bevatten) en raken hun democratie kwijt.

  Er kan ook nog wel een klimaat crisis en extra c02 belasting bovenop voor de slaven.
  Spuit ze maar vol met gif en laat ze maskers dragen om hun wil te breken en hun gezondheid verder te schaden.

  Wat een spel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oh ja. De terreurgroepen worden wederom volop gefinancierd door de NATO.

   Amerikaanse ambassade “voorspelt” terreuraanslagen in Rusland
   https://dissident.one/2022/02/22/28368/

   Het lijkt er op dat de Obama puppeteers weer aan de macht zijn. Ah dat is ook zo! Stelletje verliezers. Ze gaan beleid voortzetten wat 8 jaar gefaald heeft. Moeten WIJ bang zijn voor deze losers? Wij (het volk) gaan winnen!

   Verwijderen
 3. Het is hartverwarmend te lezen dat een steeds grotere groep mensen niet meestappen achter de Leading Succes People met hun unipolaire globalistische wereld van Dollars en Inglish Spieken waarvan zij uiteraard de leiders zijn met het zuivere moreel geweten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik verwacht daarom dat Poetin alleen de (inwoners van de) Donbass verdedigt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Belgisch journaal wist te melden dat Biden alle financiële handelingen van Rusland wereldwijd onmogelijk gemaakt heeft.

  Daarmee schieten ze zichzelf natuurlijk ook flink mee in eigen voeten want tot nu toe was Amerika grootafnemer van Russisch gas en zware olie, plutonium voor hun kerncentrales (en bommen) en andere 'rare metalen' zoals magneten, die hard nodig zijn voor de windturbines en elektrische auto's.
  Nu maar hopen dat Rusland die leveringen dus ook meteen stop zet, want ze worden er niet meer voor betaald.
  Een ander wapen dat Rusland nog heeft is de sluiting van hun luchtruim voor internationaal vliegverkeer dat miljarden gaat kosten voor het omvliegen.
  De Russen hebben veel meer macht dan ze hier in het westen denken maar dat zien de stoere mooipraters in onze regeringen niet eens door die gigantische oogkleppen die ze op hebben. Of ze zijn doodsbang voor baas Amerika.
  En als Rusland de gaskraan dicht draait hebben we pas echt een probleem hier want de Duitse gasreserves zijn nu al minder dan 3% en slinkt dagelijks harder dan er via NS1 binnenkomt en de Amerikaanse schepen kunnen hun schaliegas niet overal lossen en dat gas moet ook nog eens bewerkt worden voor het hier gebruikt kan worden. Het mag wat kosten, maar wij hebben straks geen geld meer om dat te betalen. Men spreekt hier al van 3voudige verhoging van de HUIDIGE gasprijs en die is al 3x hoger dan vorig jaar.
  "Te koop gevraagd: goed werkende houtkachel" is een advertentie die straks overal in de krantjes komt te staan. Dag co2 remmingen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. U.S. Imports from Russia of Crude Oil and Petroleum Products (Thousand Barrels)2021 (in 1,000 barrels)
   JAN 20,104
   FEB 12,691
   MAR 22,938
   APR 20,641
   MAY 26,171
   JUN 25,427
   JUL 23,595
   AUG 24,637
   SEP 18,887
   OCT 19,679
   NOV 17,855
   DEC No Data Yet

   Verwijderen

  2. Alle data laten zien dat Rusland en het ‘Vrije Westen’ (zo noemen ze zichzelf) niet elkaars vijanden, maar elkaars vrienden zien. De zogenaamde vijandelijkheden (beperkt tot een klein strijdveld waar vrijwel niemand toegang heeft om de oorlog te verslaan) zijn nodig om de eigen bevolking uit te zuigen en onder de knoet te houden.

   It’s the stupid economy, die er een is van list en bedrog. De teststraten moeten toch ergens van betaald worden, om iets te noemen, en dat de olie en gasprijzen zijn gestegen is helemaal niet erg voor Rusland

   Ns2 hadden we al niet en toch hadden we Russisch gas en olie. Zie hier (uit 2016) bv https://www.ad.nl/economie/rusland-belangrijke-handelspartner~ab9f89d4/.

   Dat zal wel blijven. Maar wel voor een (nog) hogere prijs. Daar gaat het om en niet om de arme bevolking in Donetsk, Loehansk, de Oekraïne

   Verwijderen
 6. Op Weltschmerz spreekt Pols met een deskundige : de digitale gevangenis, inderdaad.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De Nazi's moeten hun wapens neerleggen en rustig naar huis gaan en de inwoners van de donbas met rust laten. Net als in 2015 krijgen de fascisten een pak slaag en moeten afdruipen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mijn reactie op de recente gebeurtenissen:

  https://xevolutie.blogspot.com/2022/02/1236-explosies-berichten-over-oorlog.html

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ukraine's air defense destroyed – Russia
  https://www.rt.com/russia/550426-ukrainian-air-defense-systems-suppressed/

  Oekraïense troepen verlaten hun posities zegt Moskou.

  BeantwoordenVerwijderen