vrijdag 18 februari 2022

Eteri Tutberidze: De Russische Kampioenenmaakster

БОЛЬ И СЧАСТЬЕ ЭТЕРИ ТУТБЕРИДЗЕ. Пусть говорят. Выпуск от 22.12.2021
Pijn en Geluk Eteri Tutberidze, "Pust Goworyat", uitzending van 22-12-2021


Wat een verhaal. Ze vertrok begin jaren '90 naar de VS. Ze woonde in het gebouw in Oklahoma waar de grote terreur aanslag (CIA?) plaats vond. 

Ze mistte haar ouders. Kwam terug naar Rusland. 1999. Terug in Moskou. Op zoek naar werk. Niemand wilde haar. Alle oude contacten gebeld en gecontacteerd, maar niemand had iets voor haar. Ze pakte de "Gouden Gids" en zocht overal rond "ijs". Ze kwam bij het ijs-circus uit. Belde ze op of ze daar mocht komen. "Ja hoor, kom maar langs, geen probleem". En de rest is geschiedenis. Haar carriere begon zich te ontwikkelen, met als resultaat groot succes in Sotchi. En nu in Peking.

Veelal het hele ere-podium voor haar pupillen. Ja, soms vertrokken haar pupillen, "omdat het gras aan de anddre kant groener leek", maar meestal kwamen ze gauw weer terug.

Bild Zeitung, als brave NAVO-ventiel, heeft de aanval geopend op Tutberidze. Ze zou te hardzijn etcetera. We hebben nieuws voor iedereen: Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Niemand wordt verplicht te trainen bij Tutberidze. Vertrekken kan elk moment. Daarbij komt: Rusland is er het land niet naar van elke keer een glimlach en een "hi, how are you?" van de casiere, of een tiental keer per dag, "I love you, honey", tegen kind of partner.

Tutberidze vindt dat de kunstrijdster haar energie over moet brengen aan het publiek. Vraag van de interviewer, hoe ze haar pupillen dit overbrengt, daarop antwoord ze dat dat waarschijnlijk een haar gegeven kwaliteit is.

Stel je eens voor dat Tutberidze in de VS gebleven zou zijn en daar haar kampioenenfabriek had opgericht... Misschien verklaart het de zurigheid uit die hoek.


Eteri Tutberidze (r.) heeft één dochter van circa 18 jaar, Diana (l.), die paardanst met Gleb. Ze had/heeft een spraak/gehoor probleem. Tutberidze is trouwens een Georgische achternaam. Etri staat op rond 8:30 en houdt ervan de ochtend rustig te beginnen; trainen begint rond 12 uur. Rond 21:00 uur komt ze terug. Heel gedisciplineerd met slaap/waak is ze niet. Ze kijkt wat tv en gaat slapen rond 01:00 uur; soms valt ze op de bank voor de tv in slaap. De vader van haar dochter speelt geen rol verder in hun leven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten