zaterdag 12 februari 2022

Oorlogsdreiging Rusland-NATO, Cui Bono?

Cui Bono? Of in gewoon Nederlands, wie heeft er baat bij? Bij de NAVO-oorlogsretoriek? Nou, wat dacht je van de olie-baronnen? En in hun kielzog de banksters, JPMorgan, Bank of America, etc, die verweven zijn met de oliesector? Voor hen is het wapengekletter, BIG Business, $$$$$$$$$$! Als je dat begrijpt, dan begrijp je de oorloghitserij ook beter en dat voornamelijk de oorlogshitsers de beeldbuizen vullen. 

Compleet gescript

Trouwens, had je nog meegekregen dat Maarten van Rossem donderdag een boekje open deed over de praktijken achter de schermen van staats-zwamshow Op1? Toen hem om zijn "nieuws van de dag" gevraagd werd, begon hij over de tafel waar Macron en Putin aan zaten in het Kremlin, "want dat moest ik van jullie zeggen, toch?". Sven Kockelman kon niet anders dan het een beetje smalijk weglachen. Niks nakkes, nada is spontaan in de staats-zwamshows. Zelfs het rondje "nieuws van de dag" is voorgekauwd en gescript. Geen woord daar is spontaan. Daarom ook dat die staats-uitzendingen niet te pruimen en niet om aan te zien zijn.

Olieprijs stijgt flink door dreigende invasie Oekraïne

Gecreëerd: 

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is vrijdag flink gestegen. Bij een settlement van 93,10 dollar werd een vat West Texas Intermediate bijna 4 procent duurder. Op weekbasis steeg de olieprijs zo'n 1,5 procent.

Amerikaanse media berichtten vrijdag dat de Russische president Poetin definitief heeft besloten om Oekraïne binnen te vallen. Hij zou dit inmiddels ook hebben gecommuniceerd richting het Russische leger.

The Wall Street Journal meldde dat het Witte Huis Amerikaanse burgers adviseert om Oekraïne binnen 24 tot 48 uur te verlaten.

De nationale veiligheidsadviseur van de Amerikaanse president Joe Biden, Jake Sullivan zei vrijdag, dat een Russische invasie "elk moment" kan beginnen.

Marktkenners waarschuwen dat het geopolitieke risico groot is, gezien de omvangrijke troepenopbouw van Rusland.

Een daadwerkelijke inval zou de olieprijs richting de 100 dollar kunnen duwen, volgens analisten. WTI steeg vrijdag tussentijds naar zo'n 95 dollar.

Door: ABM Financial News.

17 opmerkingen:

 1. Blik,

  vanochtend zag ik dat op 4 febr Tom Vennik een overzichts artikel schreef over 'Oekraïne'

  Ik heb hem zojuist deze brief gemaild:


  Dag mijnheer Vennik,

  Beroeps-journalisten onderscheiden zich van amateur pundits zoals ik doordat ze plechtig beloofden om de waarheid te zoeken en die aan hun lezers te vertellen. (Dat is de essentie van de ‘ Code van Bordeaux ‘)

  Maar amateurs hebben dan weer het voordeel dat ze de belangen van hun familie en hun land nooit hoeven te riskeren om allerlei redenen.
  Journalisten riskeren ontslag als ze de agenda van de ware machtigen frustreren. Peter Arnett en Phil Donahue pleitten openlijk tègen de 2003 Irak-inval . Daarna was hun carriere voorbij.
  Het is duidelijk dat de journalisten die nu nog in de MSM werken, weten hoe de hazen lopen, en welk wereldbeeld ze aan ‘Het volk’ moeten tonen.
  Dus riskeren ze soms de gezondheid en de toekomst van hun lezers, en zelfs van hun eigen kinderen.

  Lezers als ik werken heel hard om de waarheid wèl te zoeken en te tonen. Maar we hebben geen podium, dus zet het weinig zoden aan de dijk.

  Rond 26 januari heb ik een aangetekende brief aan uw hoofdredacteur dhr Pieter Klok gestuurd.

  Vanochtend viel mijn oog op een artikel van U, van 4 februari. Ik moet het nog lezen en als ik tijd heb zal ik het van comments voorzien en aan U mailen.

  Ik las wel wat U schreef over ’Not one inch to the east’ en daar blijkt niet uit dat U uw best deed om de waarheid te zoeken. Voor mij doet U uw best om Rusland als ‘fantast’ te etaleren, wat dan weer de lezer moet voorbereiden op nog meer onheil uit Rusland.

  De krant heeft tot taak om corruptie en dwalingen van Bestuurders en regeringen te bestrijden door middel van ‘exposure’.

  Maar uiteraard is dat enorme gevaar voor de 1% al lang onschadelijk gemaakt doordat ze de Grote Media volledig controleren.

  Elke msm journalist die over de werkelijk belangrijke zaken schrijft ( oorlog en vrede, het monetair systeem, Big Pharma, Big Bank) kan niet anders dan het verhaal van de machtigen vertellen, en schaadt daarmee het belang van de 99% .
  Zodra ‘de mensen’ dit door krijgen is het uiteraard gedaan met die Grote Media. Hun geloofwaardigheid is al heel laag. (Mijn verzoek aan U is dus: zoek de waarheid. Denk om uw kinderen. )

  De enige verzachtende omstandigheid die de msm journalisten kunnen aanvoeren is: “We zaten in een bubble. We waren er echt van overtuigd dat we goed zaten: ‘Elk land is vrij om zijn eigen toekomst te bepalen. Ook de Oekraïne’ dat leek ons zo evident ! “

  Om met prof. Mearsheimer te spreken: “Natuurlijk niet. Cuba is niet vrij om Russische raketten op zijn grondgebied te zetten. Nooit geweest. Trouwens, Amerika claimt het hele continent ( tot aan Vuurland) als ‘haar invloedssfeer’. Oekraïne, Georgië etc. : Natuurlijk zijn ze niet vrij om de Nato binnen te halen. Superpowers hebben de macht om te voorkomen dat hun opponent zo dicht bij komt dat ze in verloren positie komen te staan. Als de Nato in Oekraïne komt, staat Rusland verloren. Als Rusland in Cuba komt staat de VS schaakmat. Ít aint gonna happen. “ ( Links naar Mearsheimer staan in de ‘Pieter Klok brief’ ).

  Over de hele situatie het volgende: Putin vraagt dat wij onze toezeggingen en afspraken na komen. ( Minks 2, geen Nato dichter bij Rusland.) Hij vraagt al heel lang vrede. Nu EIST hij vrede, want anders neemt hij ‘een soort van militaire maatregelen.’
  Amerika is zo agressief en de Neocons haten Rusland zo onmetelijk diep, dat ze bereid zijn om toch die vrede niet aan Putin te geven.  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vervolg : Brief aan Tom Vennik, Volkskrant.

   Ik hoef U niet te zeggen hoe complex alles is. Een oorlog in Europa zou voor Amerika heel veel problemen kunnen oplossen: hun monetaire dead end street zou toch een uitgang krijgen. Europa en Rusland zouden als competitor weg vallen. China zou schrikken en zich gedeisd houden nu bleek dat Amerika na 1945 ook in 2022 bereid is kernwapens te gebruiken. Etc. Er zijn vele scenario’s denkbaar die tot oorlog leiden.

   Alles is mogelijk. Waar het mij om gaat: Zoek de waarheid en vertel die aan uw lezers.

   Dan komt er draagvlag voor Minsk 2. voor een gezamenlijke economische redding van de Oekraïne , kriujgt Duitsland zijn gas, kan Amerika gaan werken aan de armoede in eigen land onder de deplorables, en wie weet maken we Rusland toch weer los van China en kunnen we ( EU, VS, India etc.) een blok t a v de Macht van China vormen.

   Met vr. groet,. xxxx.


   Hier mijn ‘aangetekende brief’ aan uw hoofdredacteur: https://xevolutie.blogspot.com/2022/01/1221-aan-de-hoofdredacteur-aangetekend.html

   ( Hierin leest U de onderbouwing voor mijn mening

   Verwijderen
 2. Rusland profiteert als geen ander van hoge olieprijzen ;-)

  De elite zit niet meer in olie. Ze zitten in de C02 rechten en duurzame energie.
  Oekraïne is de welkome afleiding van het Covid narratief dat werkelijk als een kaartenhuis in elkaar stort.
  en.....if anything else fails, they take us to war. (G Celente)

  Nu is een oorlog Rusland en NATO niet zo maar een oorlog en ik ken de uitslag al. Klinkklare Russische overwinning.
  Ze proberen Rusland maar te pushen om Oekraïne aan te vallen zodat ze Rusland als de agressor kunnen bestempelen en als de morele winnaar uit de bus te komen. Rusland / Poetin weet dat. Ze laten zich niet in de val lokken. Ze wachten net zo lang totdat ze de NATO als de agressor kunnen bestempelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. [Nu is een oorlog Rusland en NATO niet zo maar een oorlog en ik ken de uitslag al. Klinkklare Russische overwinning.}

   Gevaarlijke hersenschim.

   https://twitter.com/jacksonhinklle/status/1491522496809488386

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen

 3. Vergeet de telefusie kijker niet in deze. ‘oorlog, yeah! Gaan we dit keer winnen? -Spannend!’ Covid is zoooo 2020.

  Elke oorlog die een land start is gericht op maar een doelgroep: de eigen bevolking. Maar weet de eigen bevolking veel. Daarvoor hebben wij: De Media.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar de bevolking is lang niet gek

   Ondertussen: https://mobile.twitter.com/PvanHouwelingen/status/1492408211906961413?cxt=HHwWioC5qZLXjLYpAAAA

   En de media maar framen…

   Verwijderen
  2. Oorlog is de ideale situatie om rechten van de bevolking af te pakken. Dus als het Covid verhaal op zijn einde loopt.....

   Verwijderen
 4. De laatste aflevering van Chris Martenson was weer heel goed, vooral de laatste 8 minuten:
  Over de student loans die enorm zijn, over het feit dat onze insectern massaal verdwijnen (recent: Goed werk van Tjeerd de Groot, tegenvallende Caroline van de Plas: over glyfosaat),over de gigantisch snelle toename van 'de totale geldhoeveelheid M1 ) Etc.

  Rats in a Cage - Update
  https://youtu.be/7kSBdMXQkPI

  BeantwoordenVerwijderen
 5. "Kabinet roept Nederlanders op Oekraïne te verlaten, reisadvies op rood

  Het kabinet roept Nederlanders in Oekraïne op het land zo snel mogelijk te verlaten. Het reisadvies is op rood gezet, wat betekent dat mensen wordt afgeraden om nog naar Oekraïne toe te gaan omdat het te gevaarlijk is.

  "De veiligheidssituatie was al zorgelijk, en is de afgelopen dagen steeds verder verslechterd", laat minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken weten. "In overleg met de verschillende bondgenoten neem ik nu deze stap en roep alle Nederlanders op Oekraïne te verlaten."

  Ook het meeste ambassadepersoneel zal Oekraïne verlaten. Er blijft een minimale bezetting aanwezig. Vanuit het trefpunt in Lviv kan de ambassade noodhulp bieden, zoals noodvisa en laissez-passers.

  https://nos.nl/artikel/2416962-kabinet-roept-nederlanders-op-oekraine-te-verlaten-reisadvies-op-rood

  Ze smelten de kazen....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ukraine tensions: Russia invasion could begin any day, US warns

   https://www.bbc.com/news/world-europe-60355295

   Feit is dat je met dit soort angstporno niet weken lang de opwinding in stand kan houden zonder dat er daadwerkelijks iet gebeurt. Kan me dus wel wat voorstellen bij die 'bad feelings' van de Saker.
   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 7. "Oproep Kaag (D66) en Klaver (GroenLinks): Ga niet in colleges met Forum en PVV

  Politieke partijen moeten na de gemeenteraadsverkiezingen niet in een college stappen met Forum voor Democratie en de PVV. Die oproep van D66-leider Sigrid Kaag en GroenLinks-leider Jesse Klaver, vandaag op bijeenkomsten van hun partijen, lijkt te worden omarmd door VVD en CDA.

  Daarop keerden ook VVD-leider Mark Rutte en CDA-leider Wopke Hoekstra zich tegen lokale samenwerking met FvD en PVV. Hoekstra stelde dat het aan de lokale afdelingen is maar ook dat hij vindt dat ‘het niet kan’. Op een campagnebijeenkomst in Leiden noemde Rutte volgens NRC FvD ‘niet fatsoenlijk’ en PVV ‘weglopers’ waar lokale VVD’er beter niet mee kunnen samenwerken.

  Volgens Kaag maken de partijen ‘bevolkingsgroepen verdacht’, spreken ze over ‘tribunalen’, intimideren ze Kamerleden, maken ze journalisten verdacht en bagatelliseren ze de Holocaust, door die te vergelijken met coronamaatregelen. ,,Het extremisme draagt op straat foute vlaggen of een fakkel. In de Tweede Kamer draagt het een das. En nu klopt het op de deuren van raadzalen in alle delen van Nederland.’’

  verder lezen:

  https://www.ad.nl/politiek/oproep-kaag-d66-en-klaver-groenlinks-ga-niet-in-colleges-met-forum-en-pvv~af79e494/

  Scratch a liberal, find a fascist.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jeroen en Willem nemen de week door (clip 65 min.)

  Jeroen Pols en Willem Engel zien het narratief rond covid ineenschrompelen. In het verlengde daarvan zien ze afleidingsmanoeuvres in de media, daders die beginnen te zwartepieten en mededaders die op de nominatie staan om de onder de bus gegooid te worden.

  https://cafeweltschmerz.nl/videos/jeroen-en-willem-nemen-de-week-door-2/

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tucker Carlson heeft Tulsi Gabbard in de studio en ze praten over de situatie Ukraine.

  https://www.youtube.com/watch?v=12t9sBQR7Og

  BeantwoordenVerwijderen