vrijdag 25 februari 2022

China begrijpt Russische operatie

President Putin en President Xi Ping hebben vandaag telefonisch gesproken. Putin heeft hem de situatie uitgelegd. Xi Ping begrijpt de situatie en is tegen sancties tegen Rusland. Doet dus niet mee met het NATO spel. NOS laat dit bericht niet zien, maar gelukkig hebben wij de Russische tv, en jullie Blik, die het wel toont, HIER. Hetzelfde geldt trouwens voor de President van Oezbekistan.

NATO-landen steeds meer geïsoleerd

Zo komen de de door de VS gedomineerde landen steeds meer op een eiland te staan met hun Russofobische acties. Want wat zijn nou steeds dezelfde landen die alleen hun eigen imperialistische oorlogen toppie vinden , en als de Russische beer een keer terugslaat na jarenlange provocaties in koor "sancties!" roepen? Dat zijn de VS en Canada. En de door de VS bezette landen als Nederland (Amerikaanse troep in Volkel en Limburg), Duitsland, compleet onderworpen (een contingent bezettingstroepen in Ramstein), Baltics (bezet), Polen (bezet), Roemenie (bezet), en Japan (met twee atoombommen, ook compleet onderworpen). En toevallig zijn het nou net al deze bezette landen die heel toevallig allemaal heel toevallig in koor "sancties" roepen. En verder geen enkel ander land! Met Rutte natuurlijk weer net iets harder roepen ("SWIFT-afsluiten moet ook!") dan de rest. Terwijl Nederland juist niks met Oekraïne te maken wilde hebben via een democratisch referendum overduidelijk met overgrote meerderheid kenbaar gemaakt. We kennen allemaal het beroemde "inlegvelletje", Nederland zou nooit wapens aan het agressieve land leveren, en wat doen Rutte en co. nu? Juist ja. Wapens leveren. Scherpschuttergeweren en munitie. Precies wat het Nederlandse volk democratisch kenbaar had gemaakt dat het niet wilde, gebeurt nu toch.

Oekraïne doet het weer: verstoppen achter burgers

Ze deden het in Donbass: gevechtsvliegtuigen verstoppen achter burgervliegtuigen, met MH17 als bitter resultaat. En de gewoonte zetten ze nu weer voort: zware wapens parkeren in dichtbevolkte gebieden en burgers gebruiken als levend schild. Beelden van het Russische Perwi Kanal, HIER.

Doet Nieuwsuur het weer: Abject perceptie-management bedrijven?

We herhalen de link van hierboven nogmaals, HIER. Nu gaat het om de beelden vanaf minuut 3:07. Een tank rijdt over een personenwagen. Nieuwsuur heeft in haar uitzending van vandaag het over Russische tanks in een buitenwijk van Kiev. En dan laten ze de beelden van deze tank ook zien (Hier, Nieuwsuur op minuut 6:25), dat hij over een personenwagen rijdt en weer terug. Iedereen zal het met 2 dingen eens zijn: 1. Nieuwsuur zegt NIET expliciet dat deze tank een Russiche is. 2. Door het zo te knippen, plakken en monteren, wordt absouut de perceptie gewekt dat dit een Russische tank is die even een personenwagen overrijdt en weer in de achteruit er nogmaals overheen rijdt. 

Van tweeën één

Het Russische nieuws daarentegen geeft aan dat het gaat om een Sovjet tank die door het Russische leger NIET (meer) gebruikt wordt, dat het om een Oekraïense tank gaat. Het is dus van tweeen één: of het Russisch nieuws zit er compleet naast (liegt), of Nieuwsuur speelt een bijzonder geniepig perceptie-management-spelletje. Wij zetten in op het laatste. Als iemand tijd en zin heeft om Nieuwsuur te benaderen en hen dit voor te leggen, doe het ajb. Het is belangrijk werk. Ze moeten weten dat ze niet wegkomen met hun verhaaltjes en hun perceptie-trucjes. In dezelfde link op 3:00 wordt trouwens een Oekraïens vliegtuig getoond dat door Oekraïne zelf uit de lucht zou zijn gehaald.

10.000 Tjetjenen staan klaar om af te reizen naar Oekraïne

Ze hebben destijds de terroristen uit 50 landen en gesteund door grote landen, ook eruit gekregen dus ze zijn wel wat gewend en staan klaar om het op te nemen op de heetste plekken van Oekraïne. Ramzan Kadirov, leider van de Tjetjenen stelt trouwens voor dat Zelenski zijn excuses aanbiedt aan Putin. Beelden, HIER.

Oekraïne vernietigt in rap tempo haar eigen bruggen. In plaats van "sancties, sancties!" roepen, kunnen de runners van Zelenskiy hem nou niet adviseren gewoon normaal te gaan doen, te stoppen met agressie en te gaan praten met de Russen, in plaats van door te gaan op dit heilloze pad? En begrijpt Zelenskiy het zelf niet? Begrijpt de man niet dat hij gewoon een pion is, en het de VS zijn die dit fantastisch vinden, wiens beurzen harder stijgen dan ooit en wiens valuta (de dollar) het ook helemaal toppie vindt?

15 opmerkingen:

 1. Ook de covid paniek minister in Oostenrijk ergert zich aan de oorlog in de Oekraïne
  Karl Lauterbach ergert zich aan oorlog Oekraïne: leidt af van corona en klimaatpaniek
  https://report24.news/karl-lauterbach-genervt-von-ukraine-krieg-lenkt-von-corona-und-klima-panik-ab/

  Eerder had je timmerman Frans die schreeuwde dat hij geen aandacht kreeg voor zijn "Milieu"
  Niemand interesseert zich nu om Covid of het Milieu, als Poetin door de Oekraïne crosst.

  Trouwens: Als de zomer komt worden de Covid maatregelen in de ijskast gezet. Zelf verzonnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Juist Blik. De hypocrisie ten top hier in "de internationale gemeenschap"

  Kan me de inval in Irak door de "geallieerden" nog goed herinneren. Oh oh oh wat een propaganda.
  De oprukkende Abraham tanks van de Amerikanen werden verheerlijkt op de MSM.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oli, ik heb net het Nieuwsuur fragment toegevoegd in het artikel en hier nogmaals. Ik moet voorzichtig zijn, maar het lijkt er erg op dat Nieuwsuur hier met puur en verwerpelijk perceptie-management bezig is. Oekraïens veroorzaken van een ongeluk, in de schoenen schuiven van de Russen en er in de perceptie nog een expresje van maken ook.

  https://twitter.com/Nieuwsuur/status/1497313239847288837

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Blik: het gaat om een Armoured Personnel Carrier (APC), dat is dus geen tank. Hooguit het chassis van een tank, dus het Russisch nieuws alsook Nieuwsuur hebben het fout. Het viel mij gelijk op dat het geen tank was, omdat ikzelf bestuurder van een M113 en M577 (beiden APC) ben geweest. Ik zag het ongeval gisteren na ongeveer 1:29 in de video: Момент Уничтожение русской ДРГ Киев
   De hele video is wel interessant, want al in het begin hoor je schieten en zie je ook een vrachtwagen stuurloos de berm inrijden en gaat het schieten een tijdje door. Ik vermoed dat de APC-bestuurder schok van de schoten en daardoor de auto aanreed. Overigens heeft de bestuurder van de auto het ongeval overleefd.
   Nieuwsuur benaderen laat ik aan anderen over...

   Verwijderen
  2. Was ook te zien op BBC-World, kanaal 504 bij Ziggo. Was duidelijk een Oekraïense tank.

   Verwijderen
  3. [tank is die even een personenwagen overrijdt en weer in de achteruit er nogmaals overheen rijdt.]
   Ik ken ook die bestuurder. Ene vragtwaggelsjofeur die op dezelfde manier over mij heen zou rijden, met als smoes, dat ik in zijn dode hoek zat.

   Verwijderen
  4. Een copy paste van een andere commenter die op de staged event reageert

   The MSM had weeks to prepare and this is the best they could come up with.

   You refer to it as staged. Its also scripted but hat makes it all so …. stupidly funny is that its so poorly done.

   I mean even Mr. Biden could not hold it in at the end of his press conference this afternoon.

   What is unfortunately real is the suffering the Ukrainian people have been subjected to by their politicians and their handlers for many many years.

   What is real is their pain and confusion plastered on their faces. What is real is the lack of infrastructure and organization. What is real is the waste land left behind by degenerate politicians and their agendas.

   What is real is all the morons who watch and believe in the Walt Disney show being spewed across western media outlets.

   Verwijderen
  5. Ik ben het met dat commentaar en krijg ook sterk het gevoel bij alle beelden die ik zie, dat de beelden net zo overtuigend als de beelden uit Bataclan, Manchester, Brussel, Nice, etc

   Wag the dog was overtuigender en dat Rusland erin mee gaat doet mij concluderen dat we kijken naar Geer en Goor hebben ruzie.

   Het is een groot Kabuki theater met maar één doel: de eigen bevolking onder de knoet te houden en uit te zeggen, conform de wensen van the great reset van het WEF, en tot welk praatclubje Poetin ook is toegelaten.

   Ik geef het maar als waarschuwing Blik. Je rapporteert goed, maar pas goed op met het kiezen van een zijde. In mijn optiek zijn alle zijden slecht.

   Verwijderen
  6. Ik ben het met jou eens Willem, dat men voorzichtig moet zijn om een kant te kiezen. Toen Amerika Irak binnenviel was dat ook de grote boosdoener voor ons, maar werd door het westen de hemel ingeprezen en nu doet Rusland het ook in een buurland breekt de mediaoorlog anti Rusland uit, op een haar na van een kernwapenoorlog.
   Iedereen die tegen geweld is kiest geen partij.
   Wat Rusland nu doet is dus wel begrijpelijk.
   Wat de Amerikanen flikken is de drang naar wereldoverheersing en dat is nooit goed te praten en Rusland verdedigd zijn broeders in hun buurland, dat is het verschil, maar geweld, hoe dan ook is nooit goed.
   Ze hadden misschien beter op dezelfde manier kunnen werken als de CIA die 'ondergronds' veel meer leed veroorzaken in buitenlanden dan 'boots on the ground'. Denk daarbij aan de regimechanges.
   En dat Putin de hand schud van Swap wil daarom niet zeggen dat hij het daarmee eens is. Ik ga pas twijfelen aan Putin als hij daar de roodschild kliek weer toelaat want dat is een van de grootste financiers van het WEF.

   Verwijderen
 4. [kunnen de runners van Zelenskiy hem nou niet adviseren gewoon normaal te gaan doen, te stoppen met agressie en te gaan praten met de Russen, in plaats van door te gaan op dit heilloze pad? En begrijpt Zelenskiy het zelf niet?]

  Zelenskiy is bezig zelfmoord te plegen, door mitrailleurs aan burgers uit te delen en hen aan te moedigen verzet te plegen middels molotov-cocktails. Dit zijn ernstige oorlogsmisdaden. Militairen moeten ervan uit kunnen gaan, dat burgers niet meedoen in de strijd, anders worden die ook onder vuur genomen met alle gevolgen van dien voor de ongewapende burgers.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Russia INVADES Ukraine. US Arrogance On NATO Made Things Worse: Lt. Col. Daniel Davis (video 13.min)

  https://www.youtube.com/watch?v=31HwXL4w8Nk

  Goed interview met de Amerikaanse Lt kolonel bd Daniel Davis.


  BeantwoordenVerwijderen
 6. NATO sending more weapons to Ukraine – Stoltenberg

  Dus de NATO geeft hier rechtstreeks toe dat ze al een poos bezig zijn met wapens te leveren aan Oecraine.
  Maar hoe gaan ze die leveren? Het luchtruim is in handen van het Russische leger en ze bewaken ook veel grensovergangen met Polen.
  Wat gebeurd er als Rusland een NAVO vliegtuig uit de lucht schiet boven Oecraines grondgebied? Zullen ze dat als rechtvaardiging vinden om zelf ook met bommen te gooien, wetende dat dit meteen door Rusland met kernwapens beantwoord wordt?
  Spannende tijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Las net dat NL 200 stinger luchtdoelraketten gaat leveren aan Oekraïne.....why?

  BeantwoordenVerwijderen