maandag 30 oktober 2017

Staatswebsite "Raam op Rusland" verdedigt afschaffen referendum

Dat de macht niks moet hebben van referenda, is te begrijpen. Allemaal lastig. Dat Rutte en zijn equippe het daarom afschaffen, is één. Dat journalisten deze beslissing gaan goedpraten is twee. Raam op Rusland, de door de staat in de lucht gehouden zieltogende website doet het in een opmerkelijk artikel van Hella Rottenberg. Een analyse.

"Het meest verrassende punt, waar het om de verhouding met Rusland gaat, is het afschaffen van het raadgevend referendum."

Hella Rottenberg gaat hier met grote stappen vooruit: Afschaffen referendum in Nederland zou het meest verrassende punt zijn, "waar het om de verhouding met Rusland gaat." Zouden ze in Moskou heel verrast zijn? Zou het ze sowieso boeien of Nederland wel of geen referendum heeft (waar de regering toch niks mee doet)?

"Tijdens de campagne voor het referendum bleek dat Nederland kwetsbaar werd voor buitenlandse beïnvloeding. Rusland had er belang bij dat de argumenten tegen het Associatieverdrag luid en overtuigend klonken".

Hier zet staatswebsite Raam op Rusland nog een tandje bij, of sterker: de wereld op zijn kop: In één adem noemt Raam buitenlandse beïnvloeding in "kwetsbaar Nederland" en Rusland die daar belang bij gehad zou hebben. Subtiele verdachtmaking van de staatswebsite. Wij herinneren ons de Oekraïense Soros&Poroshenko Jugend die hier in kekke blauwe hesjes met tientallen ingevlogen werd, en met bus en trein over Nederland uitfladderde in een vertwijffelde poging "de argumenten voor het referendum luid en overtuigend te laten klinken." Mogelijk dat de ramen bij Raam beslagen zijn en ze het niet meer helemaal duidelijk zien. Blik zag zelf zo'n groep van tientallen jongens en meisjes op één van de debatavonden aan de vooravond van het referendum en sprak met deze gebrainwashde Russofobe Oekraiense extreem nationalisten, door Soros naar Nederland gedirigeerd.

Omdat Raam zelf ook begrijpt dat hun onzin niet meer om aan te zien is, komen ze met de volgende opvallende disclaimer, "er is niets aangetoond, maar het zou zomaar eens kunnen!":

"Dat Rusland daadwerkelijk veel heeft ondernomen om de publieke opinie te beïnvloeden, is niet aangetoond, maar het gevaar was zeker niet denkbeeldig."

En dan wordt het democratisch gehalte van Raam zichtbaar; vervang populisme voor democratie:

"De partijen van het regeerakkoord hadden ervoor kunnen kiezen de referendumwet zodanig aan te passen, dat internationale verdragen niet referendabel meer zouden zijn. Maar ze besloten tot een volledige afschaffing van de volksraadpleging, omdat ze het populisme de pas af willen snijden."

Raam bewijst zich als spreekbuis voor de macht. Op basis van niet bestaande argumenten tegen Rusland doet het alsof referenda over internationale aangelegenheden te gevaarlijk zouden zijn. Het argument zou juist omgekeerd moeten zijn: Ondanks zware Oekraïense en Nederlandse regeringsbeïnvloeding koos het volk democratisch anders. Raam verkoopt deze ondemocratische stappen door een niet bestaand spook van "populisme" op te voeren dat "de pas afgesneden" zou moeten worden.

Hella Rottenberg van staatswebsite Raam op Rusland speculeert over redenen afschaffen referendum: "omdat ze het populisme de pas af willen snijden". Krijgt Raam 280.000 Euro per jaar? Hoeveel krijgt Hella voor haar pennenvruchten? Is het in het kader van de plurifomiteit een idee Blik ook een tonnetje te gunnen? Of komen succesvolle websites die hun kwaliteit al bewezen hebben niet in aanmerking voor staatssteun?

Amerikaanse ambassadrice VN, Haley beschuldigt Rusland van oorlogshandelingen

Raam doet mee aan een levensgevaarlijk spelletje van de Amerikanen. Nikky Haley, de Amerikaanse ambassadrice bij de VN, die zich ontpopt als een ware havik, gaat in hysterische overdrive en beschuldigt Rusland "met haar inmenging in de VS-verkiezingen" van oorlogshandelingen. Ook Lara Rense doet vandaag in de uitzending tussen 16-17:00 weer een duit in hetzelfde zakje met een spook item over Russische inmenging en de verhoren in Amerika daarover. Zij doet met haar gespekspartner alsof er iets heel ergs aan de hand is, met het van haar bekende bezorgde stemmetje.

19 opmerkingen:

 1. Yep, buiten de $972.000 uit de Obama campagne, betaalde het DNC $12 miljoen aan Fusion GPS om Trump zwart te maken.

  Trump Dossier: Democrats Rocked by Another Clinton Scandal

  https://sputniknews.com/europe/201710301058668779-trump-dossier-democrats-scandal/

  Hoorde ik gisterenavond bij Judge Jeanine Piro op Fox News.

  http://investmentwatchblog.com/she-actually-said-it-lock-her-up-amazing-episode-of-jeanine-pirro-last-night-on-fox-interviews-with-corey-lewandowski-jason-chaffetz-and-tweetmaster-general-mike-huckabee/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En daarmee betaalden ze via GPS Fusion (ex?) gleufhood Steele om Russen te vinden die de Amerikaanse verkiezingen wilden beinvloeden.

   Verwijderen
  2. @Dawg,

   Blijkt een advocatenkantoor te zijn die door Fusion GPS is ingehuurd. Trey Gowdy duikt erin.

   Verwijderen
 2. Ik zie dat de boekenkast van Helga Rottenberg vol staat met fictie en reisverhalen. Verder zag ik op Google staan dat Helga Rottenberg een historisch verhaal 'dat leest als een detective' op haar naam heeft staan. Dat gecombineerd zal haar drang voor het willen schrijven van fictieve complotverhalen uit Rusland in 'Raam op Rusland' wel verklaren: het betaalt goed, en als het je hobby is om complotverhalen die (deels) in andere landen gesitueerd zijn te schrijven, waarom er dan niet je werk van maken?

  Overigens heb ik daar niet mee gezegd dat Mw Rottenberg daadwerkelijk in Raam op Rusland schrijft omdat het haar betaalde hobby is om verhalen uit andere landen als spannende fictie aan haar lezertjes voor te leggen alsof het waarheid is, maar de suggestie is zeker niet denkbeeldig.

  Dat niveau...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Willem Willem

   Moet een vergissing zijn. Salemon, Helga Salemon.

   Verwijderen
  2. De reden waarom Raam op Rusland bestaat is overigens om bladen als NRC de kans te geven om aan de complotverhalen over Rusland in NRC cachet te geven: zo van: 'volgens Helga Rottenberg, slavist en journaliste van Raam op Rusland heeft Rusland, etc'. Niet anders dan wat ze bij Privé en Story doen als ze een goede vriend van beroemdheid A, B of C aanhalen die gezegd heeft dat, beroemdheid, enzovoort.'

   Allemaal roddel en achterklap

   Verwijderen
  3. Helga Salemonson!

   Verwijderen
  4. Ik beken: Helga is Hella. Verder is alles waar, in zoverre je over waarheid kunt spreken wanneer je het doel is om onzin te prediken

   Verwijderen
 3. Nou, daar is ie dan; de eerste dagvaarding van de speciaal aanklager Mueller:

  "Oud-campagnemanager van president Trump Paul Manafort is door speciaal aanklager Robert Mueller in staat van beschuldiging gesteld. Hij wordt onder meer verdacht van het witwassen van 18 miljoen dollar, fraude, heimelijk werk voor een buitenlandse mogendheid en het afleggen van valse verklaringen. Alle aanklachten hebben te maken met zijn eerdere activiteiten voor de Oekraïense oud-president Janoekovitsj."

  Witwassen en fraude. Dat zit toch een heel einde af van collusie met de Russen om Trump president te maken en dat was toch waarvoor de commissie Mueller in het leven was geroepen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. linkje:

   https://nos.nl/artikel/2200485-trumps-oud-campagnechef-manafort-aangeklaagd-voor-witwassen-en-fraude.html

   Verwijderen
  2. James Howard Kunstler heeft een grappige column over speciaal aanklager Mueller en Manafort geschreven: een dag voordat dit nieuws over Manafort bekend werd en waar alle details al in staan. Hoe Kunstler dat kon doen, kan je hier lezen

   http://kunstler.com/clusterfuck-nation/thar-she-blows/

   Kunstler voorspelt dat je over een maand niks meer over Manafort hoort in de media. Ik denk dat Kunstler daarin gelijk gaat krijgen.

   Verwijderen
  3. @Dawg,

   Paul Manafort krijgt een deal aangeboden als hij Donald Trump erbij lapt.

   http://www.whatreallyhappened.com/IMAGES/hillarywegotindictments.jpg

   Verwijderen
  4. @Dawg,

   Tijdens Uranium One was Mueller hoofd FBI!

   Verwijderen
 4. Druk vliegverkeer hier boven mijn hoofd. Zo te horen 2 Galaxy vrachtvliegtuigen vliegend in oostelijke richting.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Laatste uurtje van A.G. Jeff Sessions heeft geslagen! Weigert Hillary Clinton aan te klagen! How deep is that rabbit hole?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ondanks de wat drammerige toon van het artikel op Raam is de conclusie eigenlijk goed te lezen: Nederland, en Europa hebben geen ruimte meer tot meer dan symbolische verkilling van de diplomatieke relaties. Niet wat betreft gas, niet diplomatiek, etc.

  Inderdaad is de enige ruimte het verder inperken van onze vrijheden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je zou bijna denken dat onafhankelijk Donbass met een tit for tat operatie bezig is voor vergelding van hun commandanten eerder dit jaar.

  Nu weer een sniper:

  http://www.fort-russ.com/2017/10/breaking-nationalist-sniper-amina.html,

  Na vorige week die fascist van de radicale partij.

  Dit is niet netjes volgens het boekje, maar van dat boekje hebben de nazis uit Kiev helemaal nog nooit gehoord, bovendien kunnen ze zowiezo niet lezen.

  aangezien de Ukraiense nazi´s nauw verweven zijn met de lokale mafia kan het uiteraard ook gewoon een turf war zijn.

  Maar verder gaat het daar ook niet zo leuk:

  http://www.fort-russ.com/2017/10/ukrainian-troops-abandon-positions-due.html

  en heel veel soldaten gaan dood door erbarmelijke medische en andere problemen:

  http://www.fort-russ.com/2017/10/lack-of-care-colossal-non-combat-deaths.html

  De hele Ukraiense staat is op iets langere termijn ten dode opgeschreven (mi. een prima analyse!):

  http://www.fort-russ.com/2017/10/twenty-six-years-overdue-what-now.html

  Wat betreft het inperken van vrijheden: referendum weer afschaffen, sleepnet, en permanente staat van beleg, zoals zojuist door Macron ingesteld, of draconische onderdrukking van Catalonië (ik ben zelf een unionist, maar met vriendelijkheid en een federale status zou iedereen er op vooruit gaan).

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zodadelijk op NPO radio 1: Reportage over Russische minderheid in Letland die zich (soms) tweederangs burger voelt.

  Zie ook ons vorige bericht over inperken Russische taal op scholen.

  Goed dat NPO het nu ook op schijnt te pikken. We gaan het item zo luisteren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Prima item, vanuit het Russisch perspectief. Moet ook gezegd. En volgens de spreker zou het afschaffen van het Russisch op scholen nog slechts een discussiepunt zijn en nog geen feit.

   Verwijderen