zondag 1 oktober 2017

Amerikanen ontwikkelen zich steeds verder als Schurkenstaat

De Verenigde Terroristische Staten van Amerika isoleren zich steeds meer, plaatsen zichzelf steeds meer buiten de wereldorde en ontwikkelen zich steeds meer als regelrechte schurkenstaat. Kijk naar de tweets van de President van dit land van vandaag. Zowel stijl, formulering, als inhoud. Na Irak, Afghanistan, Libie, Syrie, weer een regelrechte oorlogsdreiging. Hoe erg wil je het krijgen?

Tijd voor verkoeling betrekkingen

Het is nu de hoogste tijd dat Nederland uit de NATO stapt ("Oostenrijks model"), en begint de banden met de VS op een lager niveau te plaatsen: Minder afgedankte bommen kopen van het land, minder militaire klusjes voor het land oplossen zoals het faciliteren van de florerende heroine handel in Afghanistan of het irriteren van Rusland met Hollandse Hennis troepen aan hun grens in de Baltics.



13 opmerkingen:

  1. Tweetie is niet zo gevaarlijk maar het bewapenen van 70% van de dictators door zijn eigenaar is de droom van elke fascist:
    https://alethonews.wordpress.com/2017/09/30/us-provides-military-aid-to-more-than-70-percent-of-worlds-dictatorships/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. "Little Rocket Man" klinkt nog erg neerbuigend ook.
    Dom van Trump om op die manier iemand extra boos te maken.

    Of zou het een bewuste uitlokking zijn? Een bewust treiteren in de hoop dat Kim de eerste aanval zal plegen?

    Ik neem toch aan dat Seoul en Tokio direct iemand op Trump af sturen om hem te vragen een beetje te dimmen. Hij speelt met hùn levens.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Catalonië heeft nu de sympathie van de hele wereld. Rajoy heeft zijn hand overspeeld, dat blijkt ook uit de 90 % verkiezingsuitslag.

    Als Rajoy het rustig had gespeeld, en met een voorstel van wat méér autonomie ipv minder was gekomen had het een 50-60% uitslag kunnen worden.

    Hij zou de zaak misschien nog kunnen redden door meteen af te treden en verkiezingen in heel Spanje kunnen uitroepen, maar hij polariseert nu zo dat het zelfs tot een burgeroorlog zou kunnen komen. Vreemd dat de Basken niet meteen met massale solidariteitsdemonstraties kwamen, dat had de aandacht verdeeld van de politie.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Juncker en Merkel´s hand worden nu ook geforceerd: als ze niet krachtig stelling nemen tegen het geweld zal de EU er ook op aan gekeken worden. Bovendien verdwijnt de mythe van 70 jaar geen oorlog.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het referendum is met een opkomst van een kleine 30 %, dus 25 % vóór geen erg krachtig document. Maar nu kan de onafhankelijkheidsbeweging vanwege het draconisch optreden claimen dat de potentiële opkomst veel hoger was.

    Dat blijft dus een welles-nietes situatie. Wat betreft Spanje: Wij als Nederlanders weten als geen ander land waar Spaanse overreacties toe leiden. De partido Popular heeft zijn wortels veel dieper dan Franco: Het oerconservatieve katholiscisme van het post-Moorse Spanje, van de inquisitie en verwoesting plus uitmoorden van steden door hertog Alva.

    Het feit dat de boeren in Catalonië vaak slechts een schuurtje op hun land hebben, maar in het dorp wonen duidt ook op een zeer gewelddadig verleden. In Italië zie je ook verdedigbare stadjes op heuvels, uit de renaissancetijd, maar de boeren wonen daar al lang weer op hun land.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik hou wel van geschiedenis-studie die conclusies trekt uit de manier van bouwen, zoals jij doet, Rootman. Maar wees wel voorzichtig. Belgie kent lint-bebouwing: onverdedigbaar. Waren er minder bedreigingen dan in Nederland, of is dit in Nederland ooit gewoon verboden?

      Verder: In zuid-limburg en Wallonië zijn boerderijen in carré vorm: kleine fortjes.

      Zijn de Spanjaarden altijd al gewelddadiger geweest dan wijzelf? Dan de Engelsen. Dan de Fransen? dan de Duitsers? dan de Amerikanen?
      Ik denk dat je deze argumenten niet moet gebruiken.

      Verwijderen
    2. Ik vind dat er niet moet worden geschermd met de uitslag van het referendum.
      1) Het was verboden, dus hoe is het mogelijk dat iemand die tègen afscheiding is, toch gaart stemmen? Die moet wel heel boos op de rebellen zijn .
      2) Natuurlijk zijn heel veel mensen die pro-afscheiding zijn, thuis gebleven, enerzijds uit angst, en anderzijds omdat het verboden was. Niet de heel fanatieke mensen, maar wel mensen die een stellige overtuiging hebben.

      De referendum uitslag moet dus niet worden gebruikt in de argumentatie.

      Verwijderen
    3. In zuid Europa (waar ik geweest ben) zie ik altijd stadjes op heuvels. Maar ook in Nederland zijn de stadscentra meestal vestingsteden. Niet in brabant en limburg, want dat waren wingewesten. De Limburgse bouwstijl zal wel een Romeinse traditie geweest zijn.

      Ik denk dus dat het meer met de gefragmenteerde feodale maatschappij te maken had, waar de landheren steeds oorlog met elkaar voerden, wat resulteerde in plundering , brandstichting en verkrachting. Die onveiligheid was een van de redenen dat de horige bevolking loyaal aan hun landheer bleef.

      Ik geloof niet zo in het al dan niet gewelddadiger zijn van bevolkingen: tijdelijke omstandigheden, zoals nu in ghettos en barrios of juist slaapwijken kunnen gunstig zijn voor een verschuiving, maar vanwege de 5% regel komt dat vanzelf terug naar het gemiddelde.

      Maar ik denk dat je er een tijd moet wonen om alle verhalen en waarnemingen tot een duidelijk historisch plaatje te puzzelen. Dat hoop ik over een paar jaar te doen, daarom verdiep ik me nu al wat in die materie.

      Verwijderen
    4. De middeleeuwen zijn het tijdperk waarin het record van gewelddadigheid in de menselijke geschiedenis bereikt is (gewelddadige doodsoorzaken). helaas weet ik de bron van die info niet meer.

      Verwijderen
    5. Als je The Seven Samurai van Kurusawa kent, weet je dat plunderen en roven en verkrachten een redelijk 'normale' levenswijze is voor de mens. ( Alle vredelievende mensen hebben de selectie niet overleefd.)

      Geboren in de oertijd (apen doen het al) evolueert dit tot wat we zagen: van ridders met kastelen naar Naties met legers naar tweetende wereldleiders die dreigen met een kernoorlog.

      Verwijderen
    6. Rootman schrijft:
      " Die onveiligheid was een van de redenen dat de horige bevolking loyaal aan hun landheer bleef."

      Juist. En de Catalanen zowel als JanVerheul die zo graag onafhankelijk willen zijn, vergeten dat ze dan eigenlijk zichzelf moeten kunnen verdedigen. Dat kan ik niet en dat kunnen de Catalanen niet. Maar goed: we liften mee op de vrede die dank zij de EU en vooral dank zij de snel toenemende welvaart is ontstaan, en denken dat het nooit meer oorlog wordt.
      Kortzichtig van mij en van de Catalanen.

      Verwijderen
  6. Als er een referendum of een verkiezing is moet je altijd stemmen, legaal of niet. Legaliteit kan later gewijzigd worden, denk aan het referendum in de Krim of Donbass. Anders zal je niet-stem altijd geclaimd worden. Dat hebben we nog gezien bij het Ukraine referendum. Bovendien: wie niet stemt mag niet klagen!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Korybko heeft de Catalaanse separatisten niet hoog zitten; hij ziet het als een move van de Catalaanse elite om afhankelijkheid naar Madrid richting Brussel te switchen:

    http://theduran.com/the-catalan-referendum-is-a-classic-bait-and-switch-operation-by-barcelona/

    Ik ben niet overtuigd. Bij een gekleurde revolutie is de menigte meestal LELIJK, hier zie ik meest mooie, evenwichtige en idealistische mensen. Zeer subjectief oordeel, dat snap ik.

    BeantwoordenVerwijderen