maandag 30 oktober 2017

Protest in Riga tegen verdwijnen Russisch

Het is alweer "een oudje" van een week geleden, maar nog steeds actueel. De EU-staatsomroepen hebben het nieuws genegeerd, dus we zijn nog steeds de eerste. Dat is dus niet zo moeilijk met het niveau van de EU-staatsomroepen!

Helemaal toppie!

Wat is er aan de hand? Letland, met een 40% Russisch-talige bevolking, wil net als Oekraïne, het Russisch bannen uit het staatsonderwijs. Stel je voor dat in een land als Zwitserland of Belgie, waar ook grote verschillende taalgoepen wonen, de ene taalgroep de andere taalgroep gaat vertellen dat ze voortaan alleen nog de in de andere taal onderwijs gaan krijgen? Hoe zou dat gevonden worden? Waar het gaat om het vernietigen van het Russisch is dat voor de EU en haar gehorige media geen enkel thema! Helemaal toppie!

Russisch Nieuws 23-10: Protest in Riga tegen verdwijnen Russisch

Wintertijd!

Wat vinden jullie van wintertijd en zomertijd? Blik is blij dat het weer Wintertijd is. Is gewoon lekkerder opstaan en makkelijker op tijd naar bed gaan. Voor Blik dus liefst Wintertijd, ook in de zomer. Maar misschien wil jij juist tot laat van je wijntje in het licht genieten? Laat je horen in de comments.

22 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. We hadden op de redactie gehoopt dat jij je bij de discusie over wintertijd zou houden, en dat je daar geen aanstoot aan zou nemen :-) Tevergeefs weer, blijkbaar.

   Verwijderen
 2. EU probeert op alle manieren oorlog met Rusland te willen promoten.
  Probeer het eens in spanje, catalanen hun taal afpakken #burgeroorlog

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als ze dit voor het Europese hof gooien krijgen de etnische Russen daar waarschijnlijk een uitspraak in hun voordeel.

  Die vervolgens genegeerd gaat worden.

  Rusland zou hier wel sancties tegen moeten instellen of assymmetrisch op moeten reageren.

  Catalanen pakken in hun land het Spaans overigens vrijwel af.

  Zelf ben ik helemaal vóór zomer- en wintertijd. De discussie hierover is weer een afleiding van belangrijker zaken, want wie denkt er dat Nederland dit van Brussel mag beslissen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tussenstand:
  Wintertijd 2
  Winter- en Zomertijd 1
  Zomertijd 0

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Er bestaat voor mij geen zomer en/of wintertijd. Er bestaat maar één tijd en dat is de normale tijd.

   Ik verwacht een grootschalige oorlog tussen het westen en Rusland/China/Iran. Aanwijzingen daarvoor zijn:

   - herinvoering dienstplicht, nu ook voor vrouwen;

   - massale toestroom van vluchtelingen uit het Midden-Oosten en Afrika die voornamelijk bestaat uit mannen;

   - opschroeven van het budget voor wapentuig per NAVO lid;

   - opbouw NAVO troepen/materieel aan de Russische grens.

   Het is een kwestie van tijd dat die bom gaat vallen. Rusland zal zich links dan wel rechts-om moeten conformeren naar westerse maatstaven. Gebeurd dit niet vrijwillig, dan gaat het gepaard met geweld. Kennelijk zijn de westerse elite er nu van overtuigd dat een kernoorlog met, dan wel een pre-emptive strike op Rusland geen haalbare kaart (meer) is en proberen zij het op de conventionele manier waarbij massa's mensenlevens gemoeid zijn. Dit heeft ook nog praktische redenen zoals werklozen, gepensioneerden en andere uitkeringstrekkers en overbevolking. Het aantal mensen op de wereld moet tenslotte in balans zijn met de natuur en dat zijn niet meer dan 500 miljoen mensen.

   Verwijderen
  3. Wat ik wil

   1. Fries als voertaal in heel Nederland

   2. Wintertijd het hele jaar rond

   3. Een einde aan de leugens en zwendel die als waarheid wordt verkocht in onze media.

   Over ad 1 en ad 2 dient een jarenlang durende maatschappelijk brede discussie gevoerd te worden, waarop geen sluitend antwoord mogelijk is, net zoals we dat binnen de media gewend zijn om te doen als het over Zwarte Piet gaat of over #metoo, euthanasie, CO2, straffen van criminele bendes, etc. En ad 3 wordt zonder verdere discussie doorgevoerd omdat we hier spreken van een wetmatigheid.

   Niet dezelfde 'wetmatigheid' waar onze hypocriete media over schrijft en spreekt ic het recht op interventie door NAVO in Libië, het invoeren van de participatiewet, de annexatie van De Krim door Rusland, of de pennenstreek van Wouter Bos in 2008, maar wel op dezelfde manier gebracht.

   Verwijderen
  4. One Day Tomorrow Won’t Arrive

   Paul Craig Roberts

   Before the idiots in Washington get us blown off of the face of the earth, the morons had better come to terms with the fact that the US military is now second class compared to the Russian military.

   For example, the US Navy has been made obsolete by Russia’s hypersonic maneuvering Zircon missile.

   For example, the speed and trajectory changes of the Russian Sarmat ICBM has nullified Washington’s ABM system. One Sarmet is sufficient to take out Great Britain, or France, or Germany, or Texas. It only takes a dozen to wipe out the United States.

   Why don’t you know this?

   For example, Washington’s enormously expensive F-35 jet fighter is no match whatsoever for Russian fighters.

   For example, US tanks are no match for Russian tanks.

   For example, Russian troops are superior in their combat readiness and training and are highly motivated and not worn out by 16 years of pointless and frustrating wars over no one knows what.

   If the US ends up in a catastrophic war with a militarily superior power, it will be the fault of Hillary Clinton, the DNC, former CIA director John Brennan and the military/security complex, the presstitute media, and the American liberal/progressive/left, which, made completely stupid by Identity Politics, has allied with neoconservative warmongers against President Trump and prevented Trump from normalizing relations with Russia.

   Without normal relations with Russia, nuclear Armageddon hangs over us like the sword of Damocles.

   Do you not agree that it is outrageous, astounding, inexcusable, inexplicable, reckless and irresponsible that the Democratic Party, the print and TV media, the military/security complex that is supposed to protect us, and the liberal/progressive/left are working hand in glove to destroy the human race?

   Why is there so much opposition to normalizing relations with a nuclear power? Why did even the Greens jump on the anti-Trump propaganda bandwagon. Don’t the Greens understand the consequences of nuclear war?

   Why is there such a crazed, insane effort to eject a president who wants to normalize relations with Russia?

   Why are these questions not part of the public discourse?

   The failure of political leadership, of media, of the intellectual class in America is total.

   The rest of the world must find some means of quarantining Washington before the evil destroys life on earth.

   https://www.paulcraigroberts.org/2017/10/28/one-day-tomorrow-wont-arrive/

   Verwijderen
  5. Security Analyst: NATO Putting 'Unprecedented' Level of Pressure on Russia

   Russian Defense Minister Sergei Shoigu has warned that the situation on the border between Russia and NATO countries has worsened, and may escalate.

   https://sputniknews.com/analysis/201710281058624885-nato-russia-shoigu-remarks-commentary/

   En dan te bedenken dat Iwan tot z'n 45-ste opgeroepen kan worden om ons tegen de Russische 'dreiging' te beschermen!!!

   Verwijderen
  6. En zo zie je er dan uit, nadat Russia-en Uranium-gate als een boemerang in je gezicht vliegt!!!

   Body language expert says Hillary Clinton is scared to death of Trump dossier revelations (Video)

   http://theduran.com/body-language-expert-says-hillary-clinton-is-scared-to-death-of-trump-dossier-revelations-video/

   Verwijderen
  7. PCR overdrijft weer eens! Er bestaan geen (thermo-) nucleaire bommen die meer dan een grote stad weg kunnen vagen. Zelfs de allergrootste ooit, de Tsar bom niet.

   http://nuclearsecrecy.com/nukemap/

   Tegenwoordig zijn de bommen lichter omdat ze veel beter gericht kunnen worden, ook al gaan er 20 in een raket. De infrastructuur van een land kan dus wel verwoest worden, maar de bevolking niet zo snel.

   Het probleem komt pas na een massale escalatie, vrijwel een zekerheid, maar dat komt eerder door een nucleaire winter dat wat anders.

   Geen vrolijk scenario, maar aan ongefundeerd alarmisme hebben we niks.

   Verwijderen
  8. Yep, die politieke correcte genuanceerdheid van jou ken ik al langer!

   Verwijderen
  9. Je kunt me van van alles beschuldigen, maar niet van policorr! Ik hou gewoon meer van feiten en intelligent inzicht dan sentimentele dweperij en achterdocht..

   Verwijderen
 5. Poetin noemde het uiteenvallen van de Soviet Unie, in het Engels vertaald, 'a major geopolitical disaster of the century'. Onder andere vanwege het de tientallen miljoenen Russen die achterbleven in de voormalige territoria van de Soviet Unie en daar nu tweederangsburgers dreigen te worden.

  Westerse warhawks gaven de uitspraak van Poetin later een draai in de richting als dat hij zou streven naar het herstel van het oude Soviet emperium om ongedaan te maken wat hij als een 'major disaster' zag.

  Wie de speech beluistert waar Poetin zijn uitspraak doet kan zelf nog eens terugluisteren dat de de interpretatie die de Westerse pundits er later aan gaven ronduit kwaadaardig is en nergens op berust.

  Daarom nog eens een terugblik op een deel van de bewuste speech uit 2005 (die zowieso de moeite van het terugluisteren waard is).
  De clip duurt +/- 10 min, rond 1.50 min doet Poetin de bewuste uitspraak

  https://www.youtube.com/watch?v=nTvswwU5Eco

  Als toelichting nog een deel van een interview van juni 2014 met twee Franse journalisten waar Poetinop de kwestie terugkomt:

  https://www.youtube.com/watch?v=hekv-u80iN8

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toevoeging:

   Als illustratie van de wijze waarop Westerse politici ern mediapundits de uitspraak van Poetin routinematig hebben verdraaid tn misnruikt voor hun eigen imperialistische agenda een interview met de Amerikaanse warhawk John Bolton (voormalig UN vergenwoordiger van de VS)

   https://www.realclearpolitics.com/video/2014/03/02/john_bolton_to_obama_rhetoric_is_reality_to_putin_power_is_reality.html

   Verwijderen
  2. Yep, bronnen zoals het Amerikaanse State Department, die het enige Kneusje wat Broekhuizenvorst ooit heeft voortgebracht, niet kon vinden!!!

   Verwijderen
  3. Joop: uiteraard heb je die bron! Iedereen kan zich daarover informeren.

   Maar ga ons SVP niet opnieuw vervelen en irriteren met eindeloze herhalingen over ´het zielige kneusje uit broekhuizervorst´: je jaagt mensen weg daarmee, en dat is precies de bedoeling van die trol.

   Soms vraag ik me daarom af aan welke kant je nu echt staat? Want JIJ bent degene die dit blog klein houdt! Niet de trollen.

   Verwijderen
  4. Het linkje naar her bericht van het State Department uitgebracht vis de ambassade van de VS in Syrie

   https://sy.usembassy.gov/security-message-u-s-citizens-travel-warning-syria/

   Joop, genoeg gespeeld. Iwan heeft zich weer van z'n domste kant laten zien, maar Rootman heeft wel gelijk; dit jaagt alleen maar lezers.

   Verwijderen
  5. Mij best, krijg je exact hetzelffe bericht te zien.

   https://travel.state.gov/content/passports/en/alertswarnings/syria-travel-warning.html

   Verwijderen
 6. 'Waar kan ik heen?'

  puigdemont zoekt politiek asiel in Belgie


  www.zerohedge.com/news/2017-10-30/spain-files-charges-against-catalan-government-rebellion-puigdemont-runs-brussels

  BeantwoordenVerwijderen