dinsdag 10 oktober 2017

WNL slaat door: "Feel Good in Regeerakkoord"

We werden vanochtend wakker en kwamen per ongeluk op Nederlands Staatskanaal 1 terecht, het WNL van een zekere Roos. De uitgenodigde gasten vonden het allemaal fantastisch wat het regeeraccoord betreft. Hogere BTW? Niet zeuren, er zal echt wel anders een voordeeltje in zitten waardoor je onder de streep toch meer overhoudt. En de gast zei het echt: "Dit regeeraccoord heeft een "Feel Good" faktor" (of woorden van gelijke strekking).

Wij weten niet of de informatie uit onderstaande tweet klopt, maar het zou kunnen.Commentaar Blik op NOSjournaal:

Wij kunnen ons nauwelijks slechtere plannen voorstellen dan wat we nu om onze oren krijgen, als het klopt wat we denken:

6 Weken ouderschapsverlof voor vaders

Wie bedenkt zoiets, en wie gaat dat betalen? En welke vader/werkgever zit daar op te wachten?

Miljard meer naar Sinterklaasafdeling

Ontwikkelingshulp krijgt er een dik miljard bij. Nooit is het nut van ontwikkelingshulp bewezen. Als je landen wilt ontwikkelen, dan ga je handel drijven. Met Rusland bijvoorbeeld, maar daar voeren de regeringspartijen juist een sanctiepolitiek tegen.

Meer geld naar wapens en interventies

"Missies" worden ze verharmlosend genoemd. We hebben het hier al vaker gesteld, ons leger heeft niks met "Defensie" te maken, maar alles met "interventie" en "offensie". De huidige "onzekere situatie in de wereld" is juist een gevolg van ons westerse wangedrag; de oplossing is dus niet meer wapens, maar juist minder.

BTW van 6 naar 9%

Een armetierigere maatregel kun je niet bedenken. In plaats van dat je van in naam liberale partijen lagere belastingen en een kleinere overheid zou verwachten, komt dit VVD kabinet met een BTW verhoging. Dan kan de gast bij WNL er nog zo'n mooi verhaal omheen breien, dit is gewoon een pure armetierige maatregel, die deze partijen vrijwaart om wel te gaan snijden in het overheidsapparaat. In de staatsomroep bijvoorbeeld. Daarom hoort u vanuit die hoek ook nauwelijks kritiek, want ook dat schadelijke staatsonderdeel blijft buiten schot.

Hypotheekrente-aftrek

Dat de hypotheekrente-aftrek afgebouwd wordt, daar kunnen we best inkomen; subsidie op (hoge) hypotheken, daar kun je ook je vraagtekens bij zetten, en dat deze aftrekpost afgebouwd wordt, daar is wat voor te zeggen; Dat zou echter moeten gaan in een overall plan om de belastingen te vereenvoudigen en te verlagen en dus in combinatie met lagere inkomstenbelasting voor iedereen, of dat gebeurt, hebben wij geen zicht op. Maar wat je zeker niet moet doen is ook nog eens een huurwaardeforfait in gaan stellen voor degenen die netjes afbetaald hebben! Het getuigt van een zeer armetierige besluitvorming bij de verantwoordelijke partijen en daar wordt het systeem niet eenvoudiger van. En dan hebben we het nog niet eens over de gender-ambities van deze club, maar misschien waren de berichten daarover wel een hoax... :-)

7 opmerkingen:

 1. Blik,

  alweer een prima blog. En fijn dat je Eddy van de vorige draad hebt gewist. Ik stel voor dat je hem er consequent af gooit, want hij wil alleen maar mensen uitschelden, en daar hebben we niks aan.

  Over nationale politiek weet ik niet zo veel. Maar als aanvulling kan ik zeggen: er waren plannen om de Vennootschapsbelasting met 4% te verlagen: van 20 naar 16% ( tot de 200.000 euro winst) en van 25 naar 21% ( de winst daarboven).
  Hoewel ik daar zelf voordeel van heb, ben ik er echt tegen.
  De BTW gaat juist 3 % omhoog.
  We gaan dus naar een Amerikaans systeem: minder belasting betalen naarmate je meer verdient: niet meer een progressieve belasting, maar een regressieve.
  Nou, dan weet je wel dat je echt niet meer in een democratie leeft.
  Dan is de stem van het volk totaal machteloos geworden.
  ( Meer precies: dan hebben de media-hoeren het volk echt goed om de tuin weten te leiden.)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Enkele zaken die me opvielen de laatste dagen:

  1. De oprukkende dictatuur van onze vrienden: voorstel van Rudd om het kijken naar video's te bestraffen met maximaal 15 jaar cel.( Dawg heeft er over geschreven hier)

  2. De oprukkende dictatuur van onze vrienden: De werk-definitie van anti-semitisme zoals die in de EU is voorgesteld.

  3. Naser Oric, de moslimterrorist die 50 dorpjes moest uitmoorden in Bosnië alvorens Mladic tot wraak over ging, is alweer vrij gesproken. Jaren geleden door het ICC in den Haag. Nu in Bosnie zelf. Toch zijn er stiekem gefilmde beelden waar Oric vertelt dat hij die oude Servische mensen heeft uitgemoord ! ( Ze werden soms opgehangen aan kettingen en toen levend gebraden op een houtvuurtje: om kogels te sparen, zo zei Oric later... ! Dit soort figuren is natuurlijk de ideale partner van onze Human Rights Warriors.
  Hier de volle docu: A town Betrayed:
  https://www.youtube.com/watch?v=RUuhSGnLvv8
  ( Geef me even feed back als je weet op welke minuut Oric's filmpje in de docu staat. Mijn oude tiny link werkt niet meer.)

  4. Het feit dat Turkije de S400 afweer van Rusland mag kopen ( zoals dagen geleden gemeld door Joop) is volgens mij ook een belangrijk signaal, en alweer een stap van Turkije bij de Nato vandaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Jan,

   T.a.v. van punt 4 het volgende. De Turken schijnen nu toch van de aanschaf van de S-400 af te willen zien omdat de Russen de technologie van dit wapen niet met de Turken willen delen.

   Verwijderen
  2. Joop,

   als ik google op : "Turkey S400 deal"
   krijg ik alleen melding van de aankoop, niet van het cancellen.

   Ook Saudi Arabie heeft ze gekocht.

   Als leek denk ik wel: Waaqrom verkoopt Rusland zijn technologie aan de allies van zijn vijand, maar dat gaat boven mijn pet: wellicht is die info middels spionage toch al bekend bij de VS.

   Ik vond het wel een teken aan de wand. En als Saudi Arabië zich niet bedenkt, vind ik dat nog steeds een opmerkelijke ontwikkeling.

   Verwijderen
 3. Volgens een bron binnen het CBS (semioverheidsinstelling) hebben wij hier te maken met een gevalletje 'Double Speak' over de geweldige economische situatie in Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik lees op pagina 56 van onderstaand regeerakkoord dat defensie er structureel 1.51 miljard euro per jaar op vooruit gaat, en dat de zorg er structureel 1.65 miljard per jaar op achteruit gaat. Het eigen risico blijft 385 euro per jaar, waardoor (meldt nu.nl) de zorgpremie omhoog MOET gaan (je kunt ook alle patenten op medicijnen afschaffen en als land je eigen medicijnen maken, om de kosten te drukken om een vb te noemen waardoor de zorgpremie helemaal niet omhoog hoeft te gaan).

  En, zoals hier ook door anderen is gemeld, gaat dankzij oa de vlaktaks er alleen maar een groter verschil bestaan tussen arm en rijk.

  En verder wil onze regering liefst zo snel mogelijk af van ABN-AMRO, want.... Dat is goed voor de bank en de individuele aandeelhouders.

  En gezinnen met schulden en armoede (zo'n 10% van de Nederlandse bevolking) krijgen voor 30 miljoen euro per jaar... naar ik vrees voorlichting over hoe ze niet in de schulden kunnen komen (blz 61). Als we het hier over grofweg 1 miljoen Nederlanders hebben (precieze getal weet ik niet) dan heeft onze regering toch maar mooi 30 euro extra per jaar per inwoner voor deze mensen over. Tot 2021, want dan gaat deze kraan weer dicht. Sociaal hoor! Dat de BTW op basisvoorzieningen met 3% omhoog gaat, kost een gemiddeld gezin 20 euro per maand extra. Dus die 30 euro per jaar om te horen hoe je niet in de schulden hoeft te komen zal echt helpen als je al geen cent te makken hebt.

  Ook moet er meer geld naar de politie en 'veiligheidsdiensten' (ongeveer een half miljard per jaar bij elkaar)

  Onze nieuwe regering noemt dit regeerakkoord 'vertrouwen in de toekomst'

  Oftewel: meer geld naar defensie, politie, en 'veiligheid' heet vertrouwen in de toekomst. En war is peace en ignorance is strength

  En dat de rijken rijker zullen worden en de armen armer, en waarbij de ABN-AMRO bank weer zonder overheidsbemoeienis dividend mag uitkeren aan haar aandeelhouders, en te korten op zorg en de mensen die werkelijk aan de grond zitten, daar te laten zitten, geeft mij ook erg weinig vertrouwen in die toekomst.

  Maar wellicht heb ik het regeerakkoord verkeerd gelezen en is het in de eerste plaats niet geschreven voor DE NEDERLANDER, maar is het geschreven door en voor de mensen die er de komende jaren inderdaad alleen maar beter van zullen worden. En daar zitten vast heeel veel politici en journalisten tussen. Dus vandaar de titel van het akkoord en the white wash in de media, waar Blik hier boven ook op doelt.

  https://www.kabinetsformatie2017.nl/binaries/kabinetsformatie/documenten/publicaties/2017/10/10/regeerakkoord-vertrouwen-in-de-toekomst/Regeerakkoord+2017-2021.pdf

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze draad is al afgesloten, dus ik houd niemand van zijn werk als ik dit hier plaats:

  Twee criminelen waar ik wel een zwak voor heb:
  https://www.bndestem.nl/binnenland/bejaard-echtpaar-fraudeerde-voor-41-miljoen-euro~abb1b5e6/

  BeantwoordenVerwijderen