dinsdag 10 oktober 2017

Sybrand Buma wil sterker leger: "Tegen agressie Rusland"

ENGLISH SUMMARY BELOW

Sybrand Buma (CDA), zojuist op staatsradio 1, is blij dat er meer geld naar wapens gaat. Hij is namelijk bang voor Rusland. Voor "de agressie van Rusland".

Waar doelt Sybrand Buma op?

Wij vragen ons af waar hij op doelt. Wellicht op de Krim, waar een legitiem referendum gehouden is en de (meerderheid van de) bevolking gelukkig is met de hereniging met Rusland?

Wellicht op Syrie?

Of doelt boze Buma op Syrie? Waar Rusland het legitieme leger van Syrie helpt de terroristen het land uit te werken? Terroristen die door de VS en haar onderworpenen gesteund worden. Waar de Russen juist dagelijks helpen de mijnen te verwijderen en humanitaire hulp verlenen. De Russen worden in Syrie nu al aangevallen door terroristen van Al Nusra met Amerikaanse en Belgische wapens. Voor Buma is dat blijkbaar nog niet voldoende.

Of toch op Oekraine / Donbass?

Of doelt Sybrand Buma wellicht op de Donbass, waar het vooral het Oekraiense leger is dat dag in dag uit de Donbass bevolking terroriseert met onvoorspelbare treiter beschietingen? Gisteren weer een vader van 3 kinderen (47 jaar) omgekomen door de beschietingen door EU-knuffelvriend Petro Poroshenko. Ja meneer Buma, de familievriend van familie-partij CDA, een vader van 3 kinderen gedoond door scherven van uw vrind Poroshenko. Je schaamt je steeds meer Nederlander te zijn.47-Jarige vader van 3 komt om bij beschietingen door Oekraïense leger

De Nederlandse staatsmedia hebben er geen oog voor, die zijn te druk met het fantastische regeerakkoord, maar er zijn mensen, zoals Maurice Sleepen, die de terreur van wat "Oekraiense fascisten" worden genoemd, wel volgen. Hier meneer Buma, voor u als familie-man en russofoob, op 3:50 ziet u de kinderen die het inmiddels zonder hun 47-jarige vader moeten rooien, dankzij de bommen van het door u zo geliefde Oekraine. Vond plaats op de dag van de heer, op zondag 8 Oktober, 2 daagjes geleden. Maar gaat u vooral door met zich verdedigen tegen Rusland. De VS, de CIA en het Pentagon zullen u zeer erkentelijk zijn. Wellicht zit een plekje in de NATO top er wel voor u in net als één van uw voorgangers bereikt had.English summary

Sybrand Buma, member of parliament and co-architect and member of the just formed new Dutch government, from Christian Democrat party CDA, is happy that Holland is going to spend more money on weapons and its army. Among other reasons, to protect Holland "against agressive Russia". What he means with that Buma has not stipulated. We hear very little critic from Buma regarding his favorite Poroshenko and Ukraine. Last Sunday, due to their continuous shelling a 47 year old father of 3 died. These occurences do not get any attention from the Dutch state controlled media.

Sybrand Buma: "Stronger army, agains agressive Russia"

24 opmerkingen:

 1. Off topic:

  Historicus Jordy Brentjes, museum Groesbeek:
  "De SS was nog veel misdadiger dan wij dachten! "

  Ik dacht dat ze in de Oekraïne veel mensen hadden vermoord met geweren en met auto-uitlaatgassen, maar blijkbaar was het nog erger!

  Brentjes:
  Ze waren een multiculturele organisatie! Wel 40 nationaliteiten kwam je tegen in de SS. ( Dat is inderdaad vreselijk ! )
  En ze hadden allerlei bedrijven: een steengroeve, een drukkerij, een procelijnfabriek etc. ( Dit gaat echt te ver ! )

  Wie had nu gedacht dat de SS zóóó slecht zou zijn ?

  Even een iets anders:
  NB: Deze link werkt niet meer: http://www.nytimes.com/2013/03/03/sunday-review/the-holocaust-just-got-more-shocking.htplockerml?pagewanted=1&smid=tw-share&_r=2&

  Ik weet nog wel wat er in dat bericht van 3 maart 2013 in de NYT stond: " Onderzoek had uitgewezen dat er in oorlogstijd joodse gevangenen waren tewerkgesteld in 42000 bedrijven of bedrijfjes in Duitsland. "

  Voor mij was dat destijds een eye-opener. Het maakte de 'holocaust' juist minder schocking.
  Stel nu dat er per bedrijf 100 mensen werkzaam waren, dan weten we dus waar 4,2 miljoen joden zijn gebleven na aankomst in Duitsland. Dìe zijn in elk geval niet meteen vergast.
  En als de joden moesten werken, dan wordt het weer veel duidelijker waarom er een ziekenboeg was in Auschwitz. Dat is toch waar Anne Frank stierf, verzwakt als gevolg van Cholera ?

  Dan weten we ook waarom er Zyklon B werd gebruikt : om kleding te ontsmetten zodat besmettelijke ziekten in de hand werden gehouden.

  De joodse onderzoeker David Cole ( of was het een collega revisionist?) vond de restanten van Zyklon B in de muren van die ontsmettings ruimten, en verder nergens op het Auschwitz-Birkenau kamp.

  Historicus Brentjes zegt ons dat de gas-wagen die we zien een bewijs is van het vergassen van mensen.
  Ik weet dat er in de Oekraïne mensen in mobiele wagens werden vergast, met uitlaatgassen van de auto's.
  Maar de afbeelding van Brentjens is daarvan geen bewijs, want dat is volgens de tekening een desinfecteringswagen. (Meer precies: Het smeer-plan van de truck.) Het is waarschijnlijk dat niet alleen de kleding van concentratiekamp-bewoners werd ontdaan van luizen, maar dat ook de kleding van de soldaten werd gedesinfecteerd af en toe.

  Hier hoort U de historicus met zijn onzinverhaal:
  https://www.ad.nl/binnenland/de-ss-nog-wreder-dan-we-denken~va78e8183/  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik schreef bovenstaand stukje omdat de kop zo tegengesteld was aan de lading van het artikel. Niet om een goed woordje te doen voor de SS.
   Prompt kwam e3r gisteravond een lange uitzending op tv over het boek van Alexander Munninghof: 'De stamhouder'.
   Daarin veel aandacht voor zijn grootvader (rijke NL ondernemer,die uit Letland moest verhuizen als gevolg van de communistische overname : Molotov-Ribbentrop, in 1940).
   De vader van de journalist Munnighof was boos op de Russen en nam meteen dienst in de SS. Het is nooit meer goed gekomen met deze man. Twee slechte huwelijken en tenslotte vervuild in een klein huisje zitten tot de dood. Altijd denkend aan zijn gestorven kameraden in de oorlog, met hun foto's op de tafel liggend.

   Verwijderen
  2. http://reinswart.blogspot.nl/2014/10/alexander-munninghoff-over-de.html

   Verwijderen
  3. https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_Letland#Eerste_Sovjetbezetting

   Verwijderen
 2. Moeilijk om respect op te brengen voor al die politici die onverstoorbaar de oorlogstrom blijven roeren. Iemand als Buma moet toch weten dat het defensiebudget van de VS zo'n tien maal zo hoog is als dat van de Russische Federatie, dat van de NAVO zelfs 14 tot 15 maal zo hoog is . Dat de NAVO sinds het uiteenvallen van de Soviet Unie onophoudelijk en tegen de afspraken in is opgeschoven naar de grenzen van Rusland. Dat in Joegoslavie, Afghanistan. Irak, Linie en Syrie een loopje wordt en werd genomen met het internationale recht,.... door de VS en haar bondgenoten wel te verstaan. Dat de afscheiding van de Krim en de burgeroorlog in Oekraine een direct gevolg zijn van een staatsgreep na Amerikaanse opruiing. Dat de VS helemaal terug lijken te zijn in de tijd van McCarty. Russische agressie ...tsss.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maar goed, het motto van dit kabinet is dus 'Vertrouwen in de Toekomst."

  En dat vertrouwen in de toekomst is zo groot dat maar alvast besloten is het raadgevend referendum af te schaffen zonder de resultaten van de afgesproken evaluatie van de referendumwet af te wachten. Krijgen we een sleepwet die de staat toestaat zich als een obsessieve digitale voyeur te gedragen. Het vertrouwen in de toekomst vindt haar grondslag niet de burger. Waarin dan wel?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Buma speelt altijd op de angst, en een niet bestaand spruitjesverleden. In die zin is hij een veel ergere populist dan Wilders, Baudet en le Pen bij elkaar.

  Maar goed elk volk krijgt de leiders die het verdient, en in bijna heel Europa heeft establishment-centrum-rechts geprofiteerd van het falen van de sociaal democratische partijen. Ook deze fase zal voorbijgaan, dat begint nu als in Frankrijk en Engeland.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had 45 jaar geleden al heimwee naar dat , volgens Rootman, 'niet bestaande spruitjesverleden':

   Buiten huilt de wind om 't huis
   De kachel staat te snorren op vier
   Er hangt een touwtje uit de brievenbus
   En in de tochtige kieren zit papier
   We waren heel erg arm
   En niemand hield van ons
   Maar we hadden thee en nog geen tv
   Maar wel radio en lange vingers
   We gingen nog in bad
   Haartjes nat, nog even op
   Totdat vader zei: "Vooruit naar bed"
   Dan kregen we een kruik mee
   Gezichten op 't behang
   Maar niet echt van binnen bang
   Toen was geluk heel gewoon

   Verwijderen
  2. Mijn momenteel favoriete schilder, Jesús Helguera heeft veel ´Mexicaanse spruitjes´ schilderijen gemaakt:

   https://i.pinimg.com/originals/5c/90/30/5c90301369c77be2e76d2956ee439855.jpg

   Overigens heeft zijn vrouw model gestaan!

   Verwijderen
  3. Nou, wat zei ik je, Rootman: Those were the days !

   Verwijderen
 5. Deze leugenaar maakt deel uit van jouw en mijn regering de komende jaren. Rusland is NIET de vijand, wordt in godsnaam wakker mensen. MH17 werd door Oekraine uit de lucht gehaald: doe onderzoek op het internet en focus op getuigenverklaringen en het onderzoeken van de wrakstukken op explosief residu. Om een of andere absurde reden, wil onze overheid Rusland als boeman neerzetten ipv samenwerking aan te gaan: Dit is NIET in het belang van de eigen bevolking maar dient een onduidelijk, ander doel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Unknown,

   op deze site is jouw visie niet onbekend hoor.

   Enkele kanttekeningen:
   Getuigenverklaringen zijn vaak onjuist . Wees daar voorzichtig mee.

   Verder: 'Onze overheid' heeft geen mening. Hun policy wordt bepaald door de MSM, wiens acties en policy wordt bepaald door de 25 vrienden van Thomas Freedman, de mensen die volgens Friedman de inval in Irak er door kregen (in 2003).

   Het is een Rusland-haat die wellicht zijn oorsprong vind in deze geschiedenis:

   Nadat de joden uit West Europa werden weggestuurd kwamen ze in Oost Europa terecht, en de Pools-Litouwse heersers ( de Schlachta) verhuurde het hele land aan hen, telkens voor 3 jaar. Het waren gouden tijden voor de joden.
   Maar na 300 jaar werd Polen opgesplitst, en kwamen de joden in Russisch gebied te wonen.
   Nu waren ze niet langer de baas, maar gewoon een lastige bevolkingsgroep die niet dezelfde rechten had als de autochtone bevolking: simpelweg omdat dan de autochtonen er op alle gebieden zouden worden uit-geconcurreerd. (Wij in het Westen hadden hetzelfde probleem, bekend als: 'Het Joodse Vraagstuk.' Zelfs Marx schreef een boek met die titel.
   ( Wat ik hier allemaal schrijf was eeuwen lang normaal bespreekbaar, maar als het aan de EU ligt ga ik daar straks voor de gevangenis in. Niks geschied-wetenschap. Dat is verboden. Alleen partijdige leugens zijn legaal.)

   Het ging van kwaad tot erger ( ze vermoordden een tsaar,en dat leidde weer tot pogroms, waarover nu nog elke dag aan de joodse kindertjes wordt verteld om de cohesie onder de joden hoog te houden en de haat levend...) en in 1917 wisten ze de macht te grijpen. Na 1948 kreeg Stalin genoeg van zijn joodse handlangers en ze kregen het moeilijker. In 1953 werd Stalin vergiftigd, en daarna verlieten veel joden de USSR, omdat het leven in de VS veel mooier was, en die wereld-hegemonie van Trotsky er toch niet zou komen. ( Joden verlieten bij miljoenen Rusland, gewone mensen mochten er niet uit en kregen zeer zware gevangenisstraffen als ze een mislukte vluchtpoging deden. )
   Ik denk dat je daar de haat voor Rusland moet zoeken.

   Plus natuurlijk dat ze Rusland als bedreiging zien voor hun huidige wereld-hegemonie. Plus de behoefte aan tegenstanders om het machtige MIC zijn wapens te kunnen laten slijten aan al die dwaze landjes ( en eigen burgers) die in hun theaterspel geloven.

   Verwijderen
 6. Off topic alweer:

  Dirk de Wachter, Belgisch psychiater:
  Het ongebreidelde streven naar geluk is een riskante zaak, zegt hij. Het verlangen fantastisch en uniek te zijn maakt ongelukkig. Hij pleit voor een samenleving die een relationele samenhang vertoont, waarin men elkaar opvangt als men door een moeilijke periode gaat.
  Uit:
  http://reinswart.blogspot.nl/2013/03/dirk-de-wachter-over-borderline-times.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat onze jongeren wel erg veel prikkels krijgen, en te maken hebben met erg veel onzekerheiden en verschillen in waarden en normen. Waar vinden ze nog iets dat vast ligt?

   Dit zal niet helpen, maar het is wel een teken aan de wand dat de top bereikt is, dat we terug moeten: https://www.bndestem.nl/brabant/bergen-op-zoom-start-volgend-jaar-met-prikkelarme-kermis~a7a89416/

   Verwijderen
  2. Er is nog nauwelijks een spoor van onderscheid tussen ´eigenlijke´ en ´oneigenlijke´ prikkels.

   Dat is de kracht, maar ook de achilleshiel van Homo sapiens: het vermogen tot symboliseren. Het geeft ons taal, en het vermogen tot kunstzin, lezen en schrijven, etc.

   Maar we vallen elke keer ten prooi aan symbolische behoeftenbevrediging, wat niet meer dan een spel is, of modderkoekjes tegen de honger. Eigenlijke behoeften geven echte verzadiging of bevrediging, maar symbolische, oneigenlijke behoeften laten een gevoel van leegte achter bij bevrediging. Dan is de zucht naar steeds meer prikkeling snel gemaakt.

   Daar zijn onze, deels verzwakte neuronen niet op gemaakt.

   Verwijderen
  3. Dit is wel een heel rijke reactie van jou, Rootman.

   Daar zit de kennis van meerdere bibliotheken in gecomprimeerd.
   Of je gelijk hebt weet ik niet, natuurlijk.
   Ik weet alleen iets van de evolutie.
   Ik zou jouw stukje dan als volgt vertalen:

   Om te kunnen overleven heeft ons lichaam voedsel nodig. Daarvan is vrij vaak een tekort. En zeker op momenten dat mensen van honger sterven, blijven de mensen over die net iets beter waren voorbereid op de hongersnood. Hun genen zullen steeds vaker voorkomen.
   Mensen met meer lichaamsvet. Mensen die graag suikers lusten en kunnen verteren, omdat die snel energie geven. Etc.
   Maar ook de mensen die open staan voor informatie/prikkels uit de buitenwereld zullen een voordeel hebben. ( Misschien hoor je zo waar toch nog voedsel ligt of kan liggen. Of hoor je dan eerder dat er dieven komen om jouw laatste voedsel te stelen.)
   Dus vraagt het lichaam om prikkels. Prikkels doen haar goed. Zijn een bevrediging, een beloning.
   Maar nu zijn -op de kermis, of in de leader van het Jeugdjournaal bijvoorbeeld- die prikkels zo sterk, dat ze schade doen bij jongeren. Het is te veel. En toch hebben ze er ook nog behoefte aan.

   Enfin, het is een poging te vertalen wat jij hierboven schrijft.

   Verwijderen
  4. Het zijn symbolische prikkels: een lintje, ´likes´ maar ook heel veel aankopen zijn geen eigenlijke behoeften. Afgezien van de status die men er mee kan krijgen, dan is het als het pronken van pauwen, dat heeft voortplantingsvoordeel, dus is wèl een eigenlijke behoefte. Maar de mens loopt te ver weg van die eigenlijke voordelen. Dan vergooit men heel veel energie. Het beste voorbeeld vind ik het impulsieve smartphonegedrag.

   Heel veel van wat de mens doet is het verdrijven van verveling. Verveling kan net zo onbehaagelijk zijn als honger, dorst, gebrek aan slaap of nodig naar de WC moeten. Is dit een weeffoutje in ons brein of zit er een evolutionair voordeel in??? Dat kan tot actie aanzetten, maar meestal leidt het tot symboolbehoeftebevrediging

   Verwijderen
  5. Interessante gedachten-wisseling. ( Maar moet nu echt aan het werk...)
   Ik denk dat de statussymbool-behoefte in een kapitalistische maatschappij ongelooflijk is uitgebuit: produceer maar iets en maak de koper wijs dat hij het nodig heeft.

   ==

   Ik vraag me af: verveelden de hol-bewoners zich?

   Verveelden de bewoners van een gehucht in de Middeleeuwen zich?
   Of zou dat concept 'verveling' pas zijn ontstaan nadat er zo ontzettend veel interessants/prikkels/info op ons werd afgevuurd, dat er een circuitje in ons hoofd op hol sloeg, en we nu continu die prikkels wensen. En dat we , als ze er niet zijn, ons 'vervelen'.

   Spraken de oude Grieken over verveling? En kwam het voor in de Middeleeuwse geschriften?

   ( 'Stress' als ziekte ontstaat als de echte stress te lang duurt en de afscheiding van cortisol ( normaal hormoon dat wordt geproduceerd bij stress) door blijft gaan ( ook als er geen stressfactoren meer aanwezig zijn) , terwijl die normaal stopt als de echte stress weg is.

   [ Dit kan korter en helderder worden geformuleerd.
   Ik ben ook niet 100% zeker dat ik de termen goed heb. ]

   Verwijderen
  6. Verveling in verschillende samenlevingen. Ik weet de antwoorden ook niet, maar dit zijn mijn eigen observaties, en vragen die daardoor gesteld kunnen worden:

   -Bij de bergvolkjes in noord Thailand, waar 1 TVtje en een paar lichte motoren per dorpje zijn, met substenance farming en wat tourisme voor cash vertrekken ALLE jongeren naar de stad, omdat het om 6 uur donker wordt en er dan niets meer te beleven valt.

   -In Coronie, Suriname lijkt verveling niet te spelen, ik vroeg me in het begin af of die mensen niet het gras konden zien groeien, zo laag ligt het tempo soms, maar later merkte ik dat iedereen allerlei buitenechtelijke verhoudingen had, wat zoveel spanning en intrige meebracht dat het helemaal niet saai was. Ook werkten de mensen best wel flink, maar wel in een tropentempo.

   -In Haiti is iedereen ijverig en geduldig bezig. Het land heeft de grootste dichtheid van kunstenaars (niet post-modern!) te wereld. Bovendien is debatteren (volgens de regels der logica!) daar een hooggewaardeerde skill.

   -De echte jager-verzamelaars hebben een super interessant leven, alhoewel wachten een belangrijk onderdeel van het jagen en vissen is (vervelen hengelaars zich, of waarom niet? Hier ligt een belangrijke sleutel voor deze kwestie.)

   -Kinderen die aan hun lot overgelaten worden hebben een tekort aan prikkels; dit heeft een zware vermindering van hun IQ ten gevolg: ca 20 punten! Die vervelen zich waarschijnlijk dus veel minder. Hun nageslacht, en ook meerdere daar op volgende generaties, kunnen in de juiste omstandigheden ineens superslim blijken!

   De ergste vorm van marteling is ´sensory deprivation´, in een isoleercel.

   Vluchtelingenkampen zijn waarschijnlijk een prima studie omgeving voor dit onderwerp.

   Voor mij is de grootste vraag hoe de jager het aankon herder te worden, of van boer (-enknecht) lopende bandwerker.

   Economisch (evolutionair- biologisch) zeer verklaarbaar, maar voor wat een prijs!!!


   Voor ´de gewone mensen´ is de smartphone een unieke revolutie, die voor het eerst sinds... (????) nagenoeg het eind van verveling betekent. Hoe belangrijk de strijd tegen verveling is blijkt uit de bijna universele acceptatie van de smartphone in verschillende culturen. Zelfs in die waar zo´n ding een jaarsalaris kost!

   Verwijderen
  7. Wikipedia toont in elk geval dat de Grieken al een woord hadden dat er op leek: https://nl.wikipedia.org/wiki/Verveling
   Vertaald als: a-zorg. niet-betrokkenheid.

   De hele wikipedia pagina is wel interessant.

   Over jouw opmerkingen.
   Je mag het niet verwarren met de behoefte aan meer geld en materiele zaken. Dat lijkt me de reden dat de mensen naar Chiang-Mai gaan. ( Ik was er ooit. Aardig.)

   Het plaatsje Coronie herinner ik me niet, maar ik ben er wel doorheen gereden. Mij interesseerden de boeren in Suriname meer. Ik herinner me dat dit eigenlijk alleen Javanen of Hindoestanen waren. Ik neem aan dat in Coronie de creolen woonden.
   Hoe werd jij op de hoogte gebracht van al die buiten-echtelijke toestanden?

   In elk geval goed te horen dat de discussie op basis van de logica hoog staat aangeschreven in Haiti.
   In welke cultuur deed men ook alweer aan 'palaveren' ?
   Is langdurig 'onderhandelen' misschien ook een manier om de verveling te verdrijven? ( Maakt Joop zich schuldig aan palaveren met Cruel ? )
   Is palaveren ook een methode om de onderlinge band te bevestigen ?

   Als je vis.tv bekijkt, dan is het vissen ener-veren-der dan de F1 races. ( Zeker in de tijd pre-Max)

   Wat is de definitie van 'kinderen die aan hun lot worden overgelaten'? 20 punten lijkt me erg veel. Àlle kinderen in Afrika worden aan hun lot overgelaten.
   Heb je deze 'wetenschap' misschien uit 'n biased bron?

   Sensory deprivation betekent ook: geen geluid. Geen licht. Maar is inderdaad heel martelend. Tenzij je zelf een boek gaat schrijven in je geheugen of een wereldreis verzit. Dart schijnt te helpen: jezelf bezig houden, Gedisciplineerd.

   Jij denkt dat een jager-leven veel interessanter is dan dat van herder of boer. Ik betwijfel dat. Een goede herder let op zijn dieren, op het voedsel dat ze eten, ziet of er gevaar aan komt, ziet of er een ziek is, maakt plannen voor morgen etc. De Ethiopiers zijn herders. Die lange kerels. Ook de Tutsi's zijn herders. Ze maken op mij altijd een slimmere indruk dan de Hutu's.

   Smartphone einde van de verveling? Ik denk het niet . Maar misschien moeten we dan nog een paar jaar wachten. Op den duur blijkt het allemaal niet-vullend voedsel te zijn, en krijg je echt honger. Je hebt het zelf al beschreven hierboven, Rootman.

   Verwijderen
 7. De Saker heeft het laatste jaar weinig artikelen van Pepe Escobar geplaatst.

  Maar nu wel. En terecht. Een heel informatief artikel. Jammer dat Escobar niet zo gemakkelijk te lezen is.

  Citaat:
  It may be too early to identify the Saudi pivot to Russia as the shift of the century. It is though a certified game-changer. Moscow is about to become the new sheriff in town, in virtually any town across Southwest Asia. And it’s getting there on its own terms, without resorting to a Colt dialectic. MBS wants energy/defense cooperation? He gets it. MBS wants less Russian cooperation with Iran? He doesn’t get it. OPEC aims at higher oil prices? Done.

  http://thesaker.is/the-house-of-saud-bows-to-the-house-of-putin/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met MBS wordt de jonge Saudi de-facto leider 'Crown Prince Mohammad bin Salman' bedoeld.

   Verwijderen
  2. Wat Putin met Erdogan en bin Salman doet is diplomatisch meesterschap! Het geblunder van Trump komt zo zeer ten voordeel van de multipolaire wereld. Maar net als bij Turkije zijn dit zeer onbetrouwbare partners, dus er zullen zeker ook setbacks volgen.

   Verwijderen
 8. Buma buma ???
  https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Sybrand_van_Haersma_Buma
  Het antwoord over de vraag zit onder : persoonlijk ,
  hij is een boedist vaan oorsprong en die mensen staan bekend natuurlijk als zeer vredelievend !

  BeantwoordenVerwijderen