vrijdag 20 oktober 2017

Is Raqqa bevrijd of geruïneerd?

Is Raqqa bevrijd of vernietigd? Hoe erg is het? Als we de video mogen geloven, heel erg. Wie heeft dat gedaan? Waarom? Wie zwaait er nu de scepter? Vragen, vragen, vragen. Wie het weet mag het zeggen in de comments.

Wat we wel weten is dat de VS een deel van de IS strijders oppikt, afvoert, en afzet in ander gebied tegen het Syrische regeringsleger (SAA). Is dat normaal? Wat vindt "Nederland" daarvan? Wat hebben die Amerikanen daar sowieso te zoeken?

84 opmerkingen:

 1. Ik begrijp de tweet van Dorenbosch niet: de VS is daar toch om ISIS te bestrijden. Hoe kan het dan dat Dorenbosch zegt dat er soms op kleinschalige manier diensten aan ISIS strijders worden verleend?
  Ik dacht altijd dat je de vijand gevangen nam en als krijgsgevangene op sloot, Niet dat je als taxi voor hem fungeerde.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het antwoord op die vraag is helder, Blik: Raqqa is geruïneerd(*).

  En dat grotendeels door bommen van Putin en Assad.
  Simpele geesten zullen niet verder denken en dit ook roepen.

  In werkelijkheid was er geen keuze: je laat de Salafisten het land overnemen, òf je bestrijdt ze met de middelen die nodig zijn.
  Opstandelingen die zich in steden verschuilen, stadsguerilla's, kun je nauwelijks anders bestrijden dan op deze manier. ( Tenzij je veel eigen soldaten kan offeren, maar dat kan geen leider zich nog permitteren zonder alle steun te verliezen).

  (*) Dresden, Hiroshima, Nagasaki etc etc werden ooit ook vernietigd. En dat gebeurde op mogemnten dat de overwinning al zeker was, en was dus eigenlijk onnodig. Raqqa is niet onnodig vernield. Het kon niet anders.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is het niet zo dat "de coalitie" (Amerikanen + vazallen) Raqqa voor hun rekening namen? En dat er nu een Turkse burgemeester zit? Voor alle duidelijkheid, ik stel het als vragen omdat ik het niet precies weet; meen gehoord te hebben.

   Verwijderen
  2. Blik,
   het zou best kunnen. Ik ben vooral geopolitiek geïnteresseerd. Mensen als Willy van Damme en Moon of Alabama weten àlles over deze zaken, mocht je het willen opzoeken. Ik heb een heleboel blinde vlekken. Maar ik probeer wel de grote lijnen goed te hebben: wie heeft deze opstand gewild, wie heeft hem in werking gesteld, wie heeft hem gaande gehouden. En waarom.
   Dat zijn de belangrijke vragen. Dan weet je ook dat elke IS soldaat die door de VS wordt gedood alleen maar voor de bühne wordt gedood.

   Verwijderen
  3. Op wikipedia lees ik het volgende ovfer wie Raqq gebombardeerd heeft :
   Deze coalitie, onder leiding van de Verenigde Staten, claimde begin juli 2015 de infrastructuur van de terreurgroep in en om Raqqa een aanzienlijke klap te hebben toegebracht na uitgebreide luchtaanvallen.[7] Ook de Syrische luchtmacht heeft een reeks bombardementen uitgevoerd op de stad. Mensenrechtengroeperingen melden dat er zeker twaalf luchtaanvallen zijn geweest. Dit gebeurde in september 2015.
   ====

   Verwijderen
  4. Tijdens Obama ontstond er verdeling en ruzie tussen pentagon, state dept en CIA. Obama leek op het eind de controle op te geven. Trump heeft al na een maand een soort deal gemaakt: hij binnenlandse zaken, de verschillende fracties buitenland en ´defensie´.

   Door de macht meer bij de generaals te leggen (tactici, geen strategen) is de aanpak bruter, en af en toe effectiever geworden. De strategen zijn de neocons, en die geloven in het inzetten van jihadisten en blackwater-typen. Die hebben zeker invloed bij een aantal generaals en special ops. Die zijn volgens mij verantwoordelijk voor het transporteren van IS kader.

   Verwijderen
  5. Waar iedereen van de onafhankelijke kant Trump voor gewaarschuwd heeft is waarheid aan het worden: Geef geen vinger aan de neocons; ze nemen dan je hand en komen daarna terug voor de rest!

   Verwijderen
 3. Wat ik ook niet begrijp is dat Assad toelaat dat Amerika in Syrië diverse Amerikaanse basissen heeft. Het lijkt overduidelijk bewezen dat de Amerikanen I.S. steunt en helpt om Assad uit het zadel te wippen en Assad laat toe dat hij de vijand onder zijn eigen dak huisvest. Onbegrijpelijk.
  De problemen in Syrië kunnen alleen opgelost worden als het land gezuiverd wordt van alle westerse indringers die niets anders doen dan daar de boel opruien.
  Rusland doet goed werk daar en is er ondertussen ook achter gekomen dat de Amerikanen totaal onbetrouwbaar zijn als het over gemaakte afspraken gaat. Kijk maar hoe ze nu een dolk in de rug steken bij de Koerden.
  Waarom wordt er niet harder opgetreden tegen die Amerikanen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Matt,
   ik meen dat ik die wel kan beantwoorden: de Amerikanen behouden delen van Syrië die Assad nog niet kon heroveren. In de hoop dat Syrië in de toekomst kleiner is dan het was.

   Dat is ook het enige doel van deze hele oorlog: Syrië opsplitsen en zo verzwakken. Lees het Yinon Plan.

   Vraag: Wie zou er harder moeten optreden tegen de Amerikanen?

   Verwijderen
  2. Jan, ligt voor de hand: het Syrische leger met steun van Rusland, dat zijn de enige die legitiem bezig zijn. Assad heeft geen enkele Amerikaan of Europeaan uitgenodigd om hem te helpen I.S. te bestrijden. Integendeel, hij weet donders goed dat dit allemaal is opgezet om hem uit de weg te ruimen
   Wat als Assad nu eens ferme taal gaat spreken en alle vreemde mogendheden het land uit zet, eventueel met hulp van Rusland? Is het dan Israël dat zogenaamd uit 'verdediging' Syrië gaat aanvallen en zo een grote oorlog uitlokt?
   Het is duidelijk dat enkel Israël er baat bij heeft dat de hele regio om Israël heen flink versplintert is, om zelf veilig te zijn. Een sterk Iran is de grootste vrees voor Israël omdat Iran al vaker gedreigd heeft om die schurkenstaat van de kaart te vegen en aangezien Iran een bondgenoot is van Syrië is het duidelijk welke kant het op gaat.
   Vandaar de totale omkeer van Trump richting Iran, maar dat lijkt me niet zo verwonderlijk met een Joodse schoonzoon die blijkbaar grote invloed heeft op Trump.
   Israël is trouwens grote voorstander van een aparte Koerdenstaat, om die verdeeldheid verder uit te werken.
   Maar ik vermoed dat het niet zover zal komen. Putin is niet gek en laat zich niet meer een oor aannaaien door de bedrieglijke Amerikanen en dan valt dat hele plannetje in het water

   Verwijderen
  3. Ooit heeft Khomeny een rede gehouden waarin hij zei: Het communisme is verdwenen. Nazi Duitsland is verdwenen. Nu lijkt het alsof het Israelische regime het eeuwige leven zal hebben, maar het is best mogelijk dat dit regime ook van de kaart zal verdwijnen.
   Hij had het dus over een boosaardig regime. Alle Russen leven nog. Alle Duitsers leven ook nog. Maar hun regimes zijn van de landkaart verdwenen: heen nazi symbool meer op Duitsland.
   Ahmedinejads heeft dit ooit geciteerd, en dat heeft mehn aangegrepen om te blijven beweren dat hij Israel ( met zijn bewoners) van de kaart wil vegen . ( Zoals de joden die 200 dorpen en 20 Palestijnse steden van de kaart veegden.... want daar hoor ik nooit iemand over...)

   Ik denk dar Assad niks liever wil dan zijn land weer helemaal in controle nemen, maar die macht heeft hij niet,en ik ben bang dat de Russen hem niet zullen helpen.
   Putin heeft altijd gezegd: we verdedigen het legaal gekozen landsbestuur. Niet dat hij een wereldoorlog gaat riskeren door de Amerikanen daar aan te vallen en te verdrijven. http://www.informationclearinghouse.info/article12790.htm

   Verwijderen
  4. Jan, ze hoeven het niet meteen in daden om te zetten, maar woorden kunnen ook veel doen.
   De Amerikanen doen niets anders.

   Verwijderen
 4. 80% is onbewoonbaar, maar oordeel zelf
  https://www.liveleak.com/view?i=52e_1508466175
  Deze bevrijding door huurlingen lijkt op Mosul.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Volledig on-topic:
  http://www.msn.com/nl-be/nieuws/wereld/ai-dat-moet-pijn-doen-voor-de-islamisten-raqqa-werd-bevrijd-onder-leiding-van-een-vrouw/ar-AAtKMBr?li=BBqj2K6

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Yep, de kogel is door de kerk, US State Department geeft toe dat Al-Nusra gebruik heeft gemaakt van chemische wapens en geen enkele westerse meanstream media outlet bericht er over!

  https://www.kpnvandaag.nl/#/googlesearch?q=us%20state%20department%20admits%20al%20nusra%20used%20chemical%20weapons

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. The Western media is such a total failure at delivering real news honestly reported that we have to turn to Putin in order to understand what is happening

   http://investmentwatchblog.com/the-western-media-is-such-a-total-failure-at-delivering-real-news-honestly-reported-that-we-have-to-turn-to-putin-in-order-to-understand-what-is-happening/

   Verwijderen
  2. ADL, Google & Facebook teaming up against Truth Seekers

   http://12160.info/video/adl-google-facebook-teaming-up-against-truth-seekers

   Verwijderen
  3. "No, no, no, no, NO! It was Assad! Assad used chemical weapons! He is evil! That is why the US must replace him!!" -- Official White Horse Souse

   Verwijderen
 7. Over de kerk gesproken: Het lijkt dat Soros ook grote invloed in de RK kerk heeft gehad volgens dit artikel:

  https://journal-neo.org/2017/10/18/soros-go-away-2/

  Wat betreft de soms wat harde lijn van Iran: Dat is binnenlands beleid, en daar hebben we in principe niks mee te maken. Het vorige systeem, van de shah, was overigens veel wreder.

  Als we ons daarmee willen bemoeien kunnen we beter met de veel ernstiger mensenrechtenschendingen van Israel, Saoedi en de VS richten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rootman, de shah was inderdaad veel wreder, en wat blijkt, hij was een stroman van Amerika, net als porky in Oekraïne.

   Verwijderen
  2. Lekkere salafistische propagandasite, van jalalaudin vertalingen. Nu ik op hun youtube clip geklikt heb kan ik de komende weken waarschijnlijk ladingen jihadpropaganda verwachten en wachttijd aan de grens inplannen.... bedankt eddy!

   Verwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. The FBI Just Blew The Hillary Clinton Case Wide Open She Could Literally Be Going to Jail!!

   https://www.youtube.com/watch?v=a4WKIxZ4dUg

   Hillary Clinton in trouble! Judicial Watch has now reported that there were 2,800 Huma Abedin government documents on Anthony Weiner’s laptop and according to Judge Napolitano it will lead to a Clinton indictment if the FBI reopens the case.

   Okay, FBI... your credibility as an institution is on the line. Prosecute, or be seen by all of America as part of the corruption.

   Verwijderen
 9. Nederlandse architecten bewijzen de VS een dienst bij de instortingen van WTC 1, 2 en 7. Binnenkort zullen wij geconfronteeerd worden met het feit dat deze gebouwen mede zijn ingestort door "constructiefouten"!

  Nog acht Rotterdamse gebouwen met mogelijk gevaarlijke vloer

  https://nos.nl/artikel/2198860-nog-acht-rotterdamse-gebouwen-met-mogelijk-gevaarlijke-vloer.html

  US security chief warns: “ISIS or Al-Qaeda want to have the big explosion like they did on 9/11”
  ISIS and Al-Qaeda planning 9/11-style “big explosion” according to a US security chief.

  http://theduran.com/us-security-chief-warns-isis-or-al-qaeda-want-to-have-the-big-explosion-like-they-did-on-911/

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Off topic, maar wel heel interessant futuristisch:

  Er is een nieuw fenomeen in opkomst: bio-hacking. Blijkbaar is de DNA technologie nu op een punt dat door amateurs biotechnologie kan worden bedreven:

  http://reason.com/reasontv/2017/10/18/diy-biohackers-editing-genes-garages

  Nu gaat het nog om lichtgevend bier, het namaken van exhorbitant dure medicijnen, maar dit is het eerste begin.

  We kunnen dus ook nieuwe drugs en medicijnen verwachten, nieuwe planten en nieuwe dieren, maar ook gemodificeerde bacteriën , virussen en het begin van gemanipuleerde mensen.

  Hier leidt een veel te draconische patentwetgeving nu de techniek vrijkomt dus tot doorbreken van wèl belangrijke wetgeving die met ethiek en veiligheid te maken heeft.

  Het is iets waar we op konden wachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. CDC ‘Disappears’ Page Linking Polio Vaccines To Cancer-Causing Viruses

  http://govtslaves.info/2017/10/cdc-disappears-page-linking-polio-vaccines-to-cancer-causing-viruses/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is dat corruptie, het uit de wind houden van officials?

   Dat is erg in de mode. Gelukkig dat het poliovaccin dat virus niet meer bevat. Nu worden alleen gristelijke, salafistische en wappie kindjes verlamd.

   Verwijderen
  2. "Nu worden alleen gristelijke, salafistische en wappie kindjes verlamd."

   Yep, vooral na een poliovaccinatieprogramma!

   Verwijderen
 12. @Jan, ik heb de docu over Aaron. Swartz gezien, en het was de moeite waard. Hier de youtube link:

  https://m.youtube.com/watch?v=9vz06QO3UkQ

  Over Aaron Swartz heb ik voor het eerst gelezen op Chomsky's Facebook pagina, waar hij de link naar het artikel had gezet waar ik vanmorgen naar verwees. Het is meer dan een jaar geleden dat ik dat artikel gelezen had en vanochtend refereerde ik uit mijn hoofd naar de inhoud van dat artikel. De inhoud had ik niet helemaal juist onthouden, zie ik nu, maar de strekking wel. Wat Swartz over Chomsky schrijft, over hoe Chomsky's denken Swarz' wereld op zijn kop zet, waarbij geopolitieke zaken die vroeger onlogisch leken of onverklaarbaar waren nu ineens volstrekt logisch werden, is denk ik een ervaring die we hier allemaal kennen. Misschien niet zozeer tgv Chomsky's denken, maar de ervaring waarbij de schellen van je ogen vallen tgv een bepaald inzicht, dat is een ervaring die denk ik hier wel meerdere mensen hebben meegemaakt.

  Pas na het lezen van Swartz essay over Chomsky kwam ik erachter dat Swartz zelfmoord heeft gepleegd vanwege de copyright zaak die in de docu wordt besproken. Zeer, zeer treurig. Als Swartz al iets te verwijten was in die zaak, dan was het moed, of misschien jeugdige overmoed door te willen vechten voor een goede zaak. Een goede zaak waarvoor hij 40 jaar mocht brommen als het aan het Amerikaanse rechtssysteem had gelegen. Arme Aaron Swartz....

  Dit is wat Chomsky over de copyright van Swarz heeft gezegd:

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. During his talk with Jonathan Freedland at the British Libary, on march 19 2013, professor Noam Chomsky was asked by an attendent about Aaron Swartz death. This is what he answered:

   On Aaron Swartz

   The number of dissenters that are pushed asside is almost universal. Eithet they are in jail, if it is Latin America they get their heads blown off. In the United States they are marginalised in various ways. The United States is a free country, there is more protection for freedom of speach. But essentially you can’t get jobs and you are marginalised. All sort of things, not much punishment, frankly.

   Aaron Swartz is a different case and a very interesting one, I don’t know if it was reported here: he was a very bright young kid, hacker, very instinct worker on computers. He was part of the hacker community which is in favour of opening up all sources. And the way he went on about it is he broke into the MIT computer system, and what they called “liberated” jstore (a system that takes articles and proffesional journals and libraries or individuals can subscribe to it, and then you can get Internet access to these contents).

   Aaron was a very nice kid, he commited suicide. What happened is that he broke into the MIT system, he freed up jstore, jstore pressed MIT to do something, they didn’t know who he was and they called the police, they identified him. Then the Federal prosecuter got involved, and the State prosecutor and proposed a ridiculous sentence, she said he had to go to jail for 40 years, and he commited suicide. Actually there was an offer, that he should agree for a jail sentence for a cupple of months but they finally didn’t want that and he committed suicide. It is a terrible event, everyone involved should have pressed the prosecutors not to do anything.

   However, there is another issue that has to do with freedom of information: if you take jstore and make it public, jstore goes out of business. We live in a capitalist society, they can’t survive if they don’t get subscriptions, If jstore goes out of business nobody gets access to the journals. So the next step is, OK, let’s ‘liberate’ the journals. In that case the journals go out of business and nobody has any place to publish. You can’t just ‘liberate’ things pretending you don’t exist in the world.

   A lot of young kids think you can do that, they are not thinking it through. There are ways around this, but they involve collective action, of the kind that does not match with the spirit of the age. What ought to have happened is that there ought to be a public subsidy for creative work, and there there would be no copyrights, no patents, a huge savings and everything would be opened. But that requires to do something together and we are not allowed to do that, we have to be out for ourselves…

   Verwijderen
  2. Jstore betaalt de wetenschappers niet, dat doen de universiteiten. Het levert wat publiciteit en puntjes op het CV op. Als Jstore verdwijnt ontstaan er andere wijzen van publicatie.

   Het is een drogargument met een enorme baard, wat iedere keer door de patent- en auteursrecht industrie van stal gehaals wordt , maar al lang ontzenuwd is.

   Verwijderen
  3. Ik ga het niet uitzoeken, maar ben er van overtuigd dat er niets nadelig is gebeurd met het aandeel van Jstore of hun moederbedrijf toen Schwartz dat materiaal vrijmaakte.

   Verwijderen
  4. Swartz heeft het materiaal nooit vrijgemaakt en JStore wilde niet vervolgen. Maar als vanaf morgen alle uitgevers hun copyright zien verrdwijnen omdat hackers alles vrij op internet zetten, kan je verwachten dat uitgevers (en hun werknemers) daar niet blij mee zullen zijn, en rechtszaken beginnen, waarbij je als hacker voor veertig jaar in de bak kunt belanden.

   Wat overigens niet betekent dat copyright zaligmakend is. Dat zegt Chomsky ook niet.

   Verwijderen
  5. Willem, over het copy recht kan ik het volgende kwijt: toen ik mijn eigen homepage nog had waren al mijn werken beschermd tegen pikken, je kon ze dus niet opslaan op je eigen pc. Er stond ook een waarschuwing bij dat 'geen enkel werk gekopieerd of op welke manier dan ook gebruikt mag worden zonder mijn toestemming', en daarbij een link naar de regels van het copy recht.
   Aan de andere kant zijn al de cartoons die hier op Blik geplaatst zijn ©recht vrij en dat doe ik omdat ik vind dat als je zaken door een breed publiek gezien of gelezen wil hebben je dat zonder beperkingen moet doen. Vandaar dat ik vind dat auteurs bij iedere (grote) publicatie zouden moeten vermelden of iets vrij is of niet. Dat kan een hoop ellende voorkomen.
   Op een site of blog als dit zou je bijvoorbeeld de simpele vermelding kunnen plaatsen dat alles wat er geplaatst wordt ©vrij is en de verantwoordelijkheid van de inhoud bij de plaatser ligt.

   Verwijderen
  6. Een jaar of 5 downloadde ik veel films, muziek, software en boeken: vooral die laatste categorie, daat heb ik genoeg voor mijn hele leven aan.

   Tegenwoordig is het veel lastiger geworden, en het aanbod is beperkter. Desondanks heb ik sindsdien geen enkel boek gekocht, ben nooit naar de bioscoop geweest, en heb geen software of apps gekocht.

   Ik ben dus flink beperkt in mijn aanbod, maar de industrie heeft er NIETS voor teruggekregen, niet uit principe, maar gewoon omdat ik het er niet voor over heb.

   Verwijderen
 13. Het ging Aaron Schwarz vooral om wetenschappelijke kennis die de mensheid gezonder zopu kunnen maken. Die kennis is meestal met studiebeurzen en bel;asting geld betaald/bedacht, en gaat dan in de kluis van Jstore. Alleen mensen met voldoende geld kunnen er tegen flinke betaling van profiteren. Dus wij betalen die kennis, en Jstore neemt het in haar archief ( dat kost bijna niks) en verkoopt het dan aan ons, maar mondjesmaat.

  Er was op het eind van de docu een voornbeeld: een jongen van 15 jaar ( een nerd als Schwartz) heeft met behulp van diverse artikelen van Jstore een methode bedacht om heel vroegtijdig alvleeslklier kanker te ontdekken.
  MAW: je behoort die dure kennis te verspreiden. Studenten in arme landen kunnen het nu niet betalen.

  Maar nog veel belangrijker vond ik dat Schwarz begreep dat die PIPA en SOPA wetgeving in 2011 alleen maar kon dienen om censuur op het internet tot een wettelijke mogelijkheid te maken.
  Volgens De Saker en Catherine Austin Fitts is dat nu nopg steeds HET grote struikelblok voor de NEOCONS : de persvrijheid die in de VS enorm duidelijk in de grondwet staat, en die onze enige bescherming is tegen de slavernij.

  Juist het laatste jaar zien we hoe ze met hun Fake Nieuws alweer proberen die persvrijheid de stoppen. Ze zijn al best een stuk gevorderd.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Pagina 30 van het gesprek tussen de Saker en Fitts:

  https://solari.com/00archive/web/solarireports/2017/sr20170907_Saker.pdf


  Fitts: Let’s turn to the question of free speech. You recently wrote an article on this, and if you look at the neocon tactics, part of those tactics is to destroy freedom of speech or bully people out of it where legal action doesn’t work but they can just bully. What in the world is happening? What do you think the future freedom of speech is?

  Saker: […..] at least the ideal of a First Amendment was publicly proclaimed in a way which has no equivalent in Europe.
  This right now is the biggest problem for the neocons. Unfortunately for them, these amendments are hard coded in the US Constitution. It’s extremely hard to bypass them or crush them or try to choke them under regulation and similar ways.
  What they are trying to do is find a ‘consensus villain’ to develop the legal and technological tools to eventually crack down on free speech.
  Clearly the neocons don’t have the support of the American people and that is obvious. So they need to essentially, make it look like everybody who opposes them is a Nazi or a white Aryan racist.
  They’re doing that because that would be more acceptable than saying, “We are going after the Libertarians.”

  BeantwoordenVerwijderen
 15. De documentaire over Schwarz was ook zo mooi omdat we hier echt met een kleine genius te maken hadden. Je zag hem als kind vna 3 jaar lezen uit een prospectus. Zijn moeder zei dat plotseling bleek dat hij zichzelf had leren lezen. Normaal geloof ik zoiets niet, zeker niet van de eigen moeder. Maar enkele jaren later deed hij precies hetzelfde , als 12 jarige op websites van hackers. Toen ze hem vroegen waarom hij nooit op een congres kwam schreef hij: 'Ik mag niet van moeder". Toen pas kregen ze door dat hij nog een kind was.... Prachtig toch !
  Enkele nerds hadden de RSS feed bedacht, maar het werkte nog niet optimaal. Vóór de conferentie was afgelopen had schwarts ( 16 jaar toen?) de fouten er uit gehaald, en draaide het als een naaimachine.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Over zaken die er niet toe doen kun je wikipedia raadplegen.
  Hoeveel graden Fahrenheit het is boeit mij niks.
  Als ik wil weten hoe warm het is kijk op mijn temperatuurmeter die mij laat zoen hoeveel graden celcius het is.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Nieuwste Pilger over HRC, Poetin en Assange

  http://johnpilger.com/articles/clinton-assange-and-the-war-on-truth

  BeantwoordenVerwijderen
 18. SA, Quatar, Verenigde Staten, Israel, Frankijk, UK; allemaal steunden ze de salafisten die in Syrie bezig waren het het afmaken van o.a. Christenen. Allen Iran en Rusland steunden Assad in z'm strijd met de salafisten. Je kletst weer eens uit je nek Eddie.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Iedereen verdient zijn plaatsje onder de zon, zeker ook Iraakse en Syrische christenen. Bovendien hebben wij als Europeanen, met deels christen roots, waarschijnlijk meer dan gemiddeld de plicht tot aandacht voor hun lot.

  Dan zien we duidelijk dat Assad, maar ook Irak en Iran, mede door zachte aandrang van het orthodoxe Rusland, de beste beschermers van de directe opvolgers van de eerste christenen zijn.

  Vandaag heb ik overigens een leuke conversatie met een Ethiopische christenfamilie in de trein gehad: die lopen vaak op zaterdag in prachtig geborduurde witte gewaden door Alkmaar. Omdat de vrouwen gesluierd zijn dacht ik dat het moslims waren. Maar nee, het zijn orthodoxe christenen, een van de eerste takken. Wat mij betreft: welkom!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Blik,
  als je Eddy z'n kletskoek hier laat staan, dan ga ik maar weer eens andere zaken doen. Dan besteed ik geen tijd meer op dit blog.
  Een gek kan meer oprakelen dan 10 wijzen kunnen beantwoorden,.

  Nog een laatste opmerking, mbt de video van Aaron Schwarz over Wikipedia.
  De broer van Schwarz zei dat Aaron als klein kind al een Wikipedia had bedacht: een website waar iedereen kon schrijven welke informatie hij belangrijk vond.

  In de video over Wikipedia heeft Schwarz geen kritiek op de kwaliteit van Wikipedia. Hij zegt: even goed als een Encyclopedie. Natuurlijk staan er fouten is, maar waar niet> Ook de NYT bevat fouten.
  Mijn conclusie: qua bruikbaarheid OK.

  Hij legt verder uit wie Wiki schrijven en hoe dat gaat en hoe de 500 vast schrijvers vooral de leesbaarheid bevorderen, maar niet de grote inhoud schrijven, maar weer wel erg veel macht hebben.

  Hij toont aan waarom heel veel initiatieven die heel erg op W leken, mislukten.
  Verder kondigt hij aan dat ze een Wiki gaan maken waarin alle boeken ter wereld zullen worden beschreven en 'gelinkt' en alle rechten-vrije boeken zullen worden gescand.
  Ik denk dat deze site daaruit is voortgekomen: https://openlibrary.org/

  Eddy denkt dat Schwarz kritiek had op de betrouwbaarheid van Wikipedia, maar dat heeft hij niet, zover ik de video begrijp.

  In elk geval is wikipedia heel goed te gebruiken voor neutrale zaken . En veruit de meeste zaken zijn neutraal. Ik gaf als voorbeeld de schalen waarin de Temperatuur wordt uitgedrukt, omdat dit een helder voorbeeld is.

  Dat wikipedia soms onvolledig is, is waar. Maar wat is het alternatief? Dat is er niet: encyclopedie en krant en boek zijn ook onvolledig, en zeker niet minder biased.  BeantwoordenVerwijderen
 21. http://xevolutie.blogspot.nl/2017/10/647-dag-blikopnosjournaal.html

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Maria Zakharova doet een boekje open over de smerige bedreigingen in 2015 door VS officials, waaronder Kerry, om niet Syrië te helpen:

  http://www.informationclearinghouse.info/48047.htm


  ´We will make sure that Russia really knows what pain is……Keep in mind that everything you do will be manipulated by the media which will cancel out the real (positive) effects of your work. ..You are going to fight terrorists, but you will be made to look like the bad guy.´

  BeantwoordenVerwijderen
 23. US, UK, and EU, Are Now Dictatorships

  Ik zou daar het woord "fascistische" (Corpocratische dictaturen) graag tussen willen voegen.

  https://www.strategic-culture.org/news/2016/05/22/us-uk-and-eu-are-now-dictatorships.html

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Kroel en 'Eddy' maken hier een ding duidelijk: dat is dat je allereerst commentaar op waarde moet schatten, en niet maar altijd moet proberen om de mens die achter het commentaar zit op waarde te schatten. Ik weet niet wie Kroel en 'Eddy' in het echte leven zijn (of is), en in hun (of zijn) geval interesseert me dat ook niet. Ik zie wel dat hun commentaar vrijwel nooit de toetssteen van hetgeen wat ik interessant vind om op te reageren doorstaat. En daarom reageer ik eigenlijk nooit op ze. Sterker nog: ik lees merendeels over hun commentaren heen zonder ze te lezen. Dat vergt een klein beetje training, maar is nou ook weer niet zo heel erg moeilijk om te doen. Het leven is nou eenmaal te kort om elke ad hominem, stroman, leugen, jij bak, non-sequitur, enz, van die twee te willen duiden of ontkrachten. Wie wil, leest bij Wikipedia een middag over drogredeneringen en weet daarna ook wel alles over wat er te leren valt als het om het redeneer en argumenteer vermogen van Kroel en 'Eddy' gaat.

  Het enige waar ik me soms nog wel eens over wil verbazen, als ik in sneltrein vaart over de commentaren van Kroel en 'Eddy' heen lees, is het gebrekkige Nederlands van beide heren. En dat is dan ook echt het enige waar ik nog wel eens op wil reageren. Kroel en 'Eddy' verder ook maar iets van waarde toekennen, is te veel van het goede. Laat de ondankbare taak aan Blik over om hun commentaar bij tijd en wijle te verwijderen naar daar waar het hoort.

  En voor wie ondanks dit alles toch van mening blijft dat Kroel en 'Eddy' de aandacht moeten krijgen die ze hier krijgen, raad ik het volgende filmpje van Carl Sagan aan dat gaat over bescheidenheid. https://m.youtube.com/watch?v=o8GA2w-qrcg

  BeantwoordenVerwijderen
 25. "Amerikaanse special forces hebben mij vandaag een opname laten wissen omadt zij er zelf op stonden, verkleed als ypg-strijder (Syrische PKK)"

  Tweet van Hans jaap Melissen, oorlogsverslaggever in Syrie

  De Tweet stond er maar kort, maar werd tijdig opgeslagen door een twitter met de prachtige nick Niemands Knegt

  https://twitter.com/NiemandsKnegt/status/921694406108942336

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat hebben mensen als Ron Paul, Pippa Malmgren, Ralph Nader,Lawrence Wilkerson, David Stockman, Dana Rohrabacher, Michael Flynn, Pat Buchanan, Benie Sanders, Wesley Clark,
  Tulsi Gabbard, Robert Reich, Steve Keen en nog zo'n 2.300 andere met elkaar gemeen? Niet veel, maar volgens de Europese denktank European Values zijn het allemaal useful idiots van het Kremlin omdat ze te zien en horen zijn op RT.

  The Kremlin’s Platform for ‘Useful Idiots’ in the West:
  An Overview of RT’s Editorial Strategy
  and Evidence of Impact

  http://www.europeanvalues.net/wp-content/uploads/2017/09/Overview-of-RTs-Editorial-Strategy-and-Evidence-of-Impact.pdf

  European Values is een NGO die in 2005 werd opgericht en die opereert vanuit Tsjechië. De organisatie claimt neutraal te zijn en geen banden te hebben met de politiek. Maar uit het jaarverslag blijkt dat een kwart van de financiering van European Values direct of indirect afkomstig is van verschillende Westerse overheden, zoals de Britse en Amerikaanse ambassades in Tsjechië, de Tsjechische overheid, het Europees Parlementen de Europese Commissie. Ook blijkt de organisatie grote sommen geld te ontvangen van private sponsors, zoals de Open Society Foundation van George Soros. Deze organisatie alleen is goed voor bijna 10% van het totale budget van European Values.

  Ook opvallend is dat de eindverantwoordelijke voor dit rapport, Monika Richter, lijkt samen te werken met de Atlantic Council. Zo verscheen er eerder deze week een artikel van haar over dit onderwerp op de website van de Atlantic Council.

  verder lezen op Market Update;
  https://www.geotrendlines.nl/russia-today-ondermijnt-westerse-democratieen/

  'European values', de term was klaarblijkelijk nog niet voldoende in diskrediet gebracht door horrorclowns als Verhofstadt en Timmermans.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Max v.d Werff heeft een nieuw topic over MH-17 n.a.v. het interview van Fred Westerbeke met Novaya Gazeta (Nederlands gesponsord).

  MH17 en die andere onderste steen

  http://kremlintroll.nl/?p=1394

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We weten inmiddels dat kremlintrollen CIA huurlingen zijn. (hasbara tactiek: poisoning the well)

   Maar afgezien van het doorbreken van die fantasie gaat er wéér een kapot: de mythe van de Russische agressie en vermeende wil om de voormalige Sovjet republiekjes te annexeren:

   http://www.spiegel.de/politik/ausland/nato-geheimer-bericht-stellt-verteidigungsfaehigkeit-infrage-a-1173868.html

   NATO is helemaal niet in staat een evt Russische invasie te pareren (eigenlijk ook wel logisch, want wie is idioot genoeg om in de ijskoude Baltische of Poolse blubber te kreperen voor de 1% bankiers en multinationals???).

   NATO kan dit helemaal niet, en uiteraard weten de Russen dit al vele jaren.

   Dus als Rusland meer gebied zou willen hebben (ze hebben gezien hun bevolkingsaantal eerder teveel dan te weinig), dan hadden ze het al lang ingepikt! Zeker na het instellen van de sancties: wat zou er nog meer te verliezen zijn?

   Conclusie: die hele mythe wat betreft Russische agressie kan in de stinkende vullisbak!

   Verwijderen
  2. Ga jij maar weg naar de VS! Dan zorgen wij ondertussen wel voor een pijnloze overgang. Oh wacht, daar kom jij niet langer dan 3 maanden in!

   Verwijderen
  3. "Conclusie: die hele mythe wat betreft Russische agressie kan in de stinkende vullisbak!"

   Een aardig rapport is misschien dat van de Brookings Institute "Which Path To Persia" waarin de frase "The Road To Tehran Goes Through Damascus" voorkomt.

   Poetin is niet gek en kent dit rapport ook. Op het moment dat Assad de oorlog dreigde te verliezen greep Poetin in, want na Teheran volgen Moskou en Peking.

   http://landdestroyer.blogspot.nl/2011/02/brookings-which-path-to-persia.html

   Verwijderen
  4. @ Joop

   Uitstekende bron. Weer zo'n denktank. Bemand met mannetjes voorzien van academische titels en keurig in het pak. Als je de tijd zou hebben om als die rapportjes van dit soort keurige mannetjes te lezen kon je minstens tien jaar vooruit voorspellen op welke plekken in de wereld de pleuris zou uitbreken; massamoord met voorbedachte rade.

   Verwijderen
  5. @Dawg,

   Een van de aanwijzingen hiervoor was een ontdekt terroristenkamp van Oeigoeren in Afghanistan in 2001.

   Verwijderen
 28. Dresden 2.0! Westerse MEANstream Media zwijgt als het graf!

  Hollow victory: US ‘liberates’ Raqqa by destroying it
  Campaign to free Raqqa from ISIS ends with total destruction of the city

  http://theduran.com/hollow-victory-us-liberates-raqqa-destroying-it/

  Westerse MEANstream Media blijft zwijgen!

  US State Department slips up and admits that “moderate” rebels in Syria use chemical weapons

  http://theduran.com/us-state-department-slips-up-and-admits-that-moderate-rebels-in-syria-use-chemical-weapons-video/

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Schijt aan artikel 155, Catalanen gaan voor onafhankelijkheid!

  Voor wie de klok luidt in Catalonië

  http://thekarskenstimes.com/item/669-voor-wie-de-klok-luidt-in-catalonie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beide partijen zijn behoorlijk de fout in gegaan!

   Ik heb geen goed woord over voor Rajoy en zijn PP, en evenmin voor de Spaanse so-called sociaal democraten.

   Maar het Catalaanse initiatief is eveneens zeer dubieus.

   Hun pro-zionisme is meer dan symbolisch, ze worden door Soros gesteund, en ze hebben een minimaal draagvlak. Uiteraard momenteel behoorlijk versterkt door het oerstomme fascistische gedrag van Rajoy.

   Toch is het idee van Rajoy voor nieuwe verkiezingen prima (zolang niemand uitgesloten wordt). Wel moet dat ook in de rest van Spanje gebeuren.

   Wat mij betreft zouden zowel Rajoy als Puixdemont moeten terugtreden of verslagen dienen te worden.

   De Catalanen hebben veel meer te winnen in een wat lossere federatie. Mijn antipathie tegen de Catalaanse separatisten is hun onredelijke bevordering van het Catalaans ten nadele van Spaans. Er is een zeer grote minderheid, Latino, EU expats, en migranten uit de rest van Spanje, plus de Catalanen die liever eenheid nastreven, die zeer benadeeld worden bij onafhankelijkheid.

   Verwijderen
  2. Daarnaast is Catalonië een van de belangrijkste cultuurcentra in Europa! Maar het wordt veel minder verteerbaar wanneer onafhankelijk.

   Verwijderen
 30. Het is een wat oudere tech, die in bepaalde gevallen het gebruik van dure en veel gevaarlijke pesticiden drastisch kan beperken. De zaden bestaan al een hele tijd, maar zijn voorzien van een ´death- gene´ wat het onvruchtbaar maakt.

  Door flink uit te kweken komen er op zeker moment mutaties in dat doodsgen. Als men verder kweekt en kruist met die zaden kan men tot een vitaal Bt ras komen.

  Vooor mij is GMO voedsel niet de weg te gaan. Maar een landje als N Korea, onder zware sancties, en met Siberische koudegolven heeft wel de plicht hun bevolking te voeden en heeft terecht weinig zorgen over ons soort bakfietsmoeder-probleempjes.

  Dat gaat tegenwoordig uitstekend, als hun buren vriendelijker zouden worden ontstaat er ruimte voor verfijning.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eddie's kakelt weer eens de opwinding in de Amerikaanse media na en die opwinding zal wel een gevolg van projectie zijn want de VS heeft in de Koreaanse oorlog met bacteriologische wapens geexperimenteerd op de bevolking van Noord Korea.

   United States Biological Warfare during the Korean War: rhetoric and reality
   http://www.yorku.ca/sendicot/ReplytoColCrane.htm

   Verwijderen
  2. Dit was een reactie op een losse flodder van Eddy: Er zijn wat landbouwinstituten die met GMO gewassen (met het Bt-gen, een natuurlijk insecticide) in n Korea. Dat BT-gen komt uit een bacil. Omdat Antrax ook uit een bacil komt (bacillen zijn een familie van bacteriesoorten) dacht Eddy dat er zo bio-wapens gemaakt kunnen worden. Ik vind dat erg onwaarschijnlijk, en denk dat het een veredelingsstaatsbedrijf is om van onvruchtbare Monsanto soorten vruchtbare lijnen te kweken.

   De monsanto soorten hebben een zelfmoord gen wat ontkiemen van 2e generatie zaden voorkomt.

   Maar soms muteert het gen, en zo vinden boeren GMO soorten op hun land die ze helemaal niet gezaaid hebben. Monsanto is berucht om de rechtszaken tegen deze boeren. Hoewel ik geen fan van GMO mais of soja ben juich ik dit initiatief wel toe (het is altijd beter als het patent ondergraven wordt; dat beïmvloedt de machtspositie van Monsanto)

   Verwijderen
 31. En zo hoeft de zittende regering Rutte weer even geen verantwoording af te leggen over informatie waar al sinds oktober 2014 wordt gevraagd.

  https://www.geenstijl.nl/5139083/mh17-omtzigt-ziet-iets-opmerkelijks-u-ook/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog vreemder!

   Artikel 57 van de Wet voor de Onderzoeksraad voor Veiligheid schrijft:

   Elke informatie die de economische/financiële relatie tussen bevriende landen in gevaar kunnen brengen, wordt buiten het rapport gehouden.

   Verwijderen
  2. Joop,
   dat is dus de perfecte clausule die er voor zorgt dat de eigenlijke dader van de moord op bijna 300 passagiers, Oekraïne dus, volledig buiten schot wordt gehouden.
   Nu wordt dus duidelijk wat dat referendum eigenlijk inhield: hoe dan ook, Oekraïner wordt straks lid van de EU en NAVO en niets mag dat tegenhouden, vandaar dat flut inlegvelletje (zand in de ogen strooien van de gewone mens) dat totaal niets te betekenen had.
   Een duidelijker bewijs kun je eigenlijk niet hebben.

   Verwijderen
  3. @Matt,

   In principe is het een vrijbrief voor iedere bevriende natie van Nederland om ongestraft een false flag uit te voeren op Nederlandse burgers, daar economische/financiële belangen prioriteit heeft boven mensenlevens.

   Verwijderen
  4. Omdat de westerse Meanstream Media op zijn reet legt en door niemand meer serieus wordt genomen, op een enkele hardliner na. De westerse Meanstream Media zijn verworden tot aluhoedjessites en kunnen alleen nog maar als satirisch worden opgevat.

   Verwijderen
  5. "De MSM hebben nog steeds miljoenen oplage"

   Alle westerse Meanstream Media bij elkaar genomen is dat niet zoveel. In een breder perspectief gezien leiden zij allemaal verlies. Maar goed, als jij zo graag de kant van de losers kiest staat jou dat geheel vrij, jij moet er mee leven, ik niet.

   Verwijderen
  6. kroel, heb jij een kranten abonnement?
   En de winst die de kranten nu nog maken komt puur door al die reclame die er in zit.
   Als de alternatieve media ook dergelijke inkomsten zou hebben ging er geen een op de fles. De meesten doen het uit liefhebberij en betalen alles uit eigen zak. Daar zou je wat meer respect voor mogen hebben in plaats van alles en iedereen af te zeiken.

   Verwijderen
 32. Rusland: “Internationale coalitie heeft Raqqa van de kaart geveegd”

  https://www.geotrendlines.nl/rusland-vs-raqqa-kaart-geveegd/

  BeantwoordenVerwijderen
 33. De schuld bij de Russen ( proberen) te leggen gaat steeds verder. Dit bericht van het "Syrisch observatorium" wordt klakkeloos over genomen, maar niemand stelt de vraag wie of wat dat observatorium is.
  Mogelijk bombardeerde Rusland per ongeluk de verkeerde plek: 22 doden in Syrië

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Als die foto al daar genomen is! Het ziet er erg white helmet-achtig uit! Fouten kunnen gemaakt worden, maar juist via deze bron is het veel te magertjes om geloofwaardig te zijn.

  De VS heeft Raqqa zowat van de kaart geveegd, met gebouwen vol families gebombardeerd omdat er een enkele ISIS strijder op het dak stond. Maar daar zwijgt het SOHR over, terwijl zelfs HRW er schande van sprak.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. LOL

  'Just when you think that the Russo-phobic hysteria of the Western world couldn’t possibly make itself any more ridiculous…something like this comes along. This is the europeanvalues.net list of “useful idiots”.

  The list is very long, over 2300 names, because it contains the name of every person to ever appear on either Sputnik or RT. Hosts or guests, hostile or friendly, it doesn’t matter. If you’re on the list, you are a useful idiot.

  They’ve highlighted some names in yellow, to denote they’re “particularly noteworthy”. Names receiving the yellow highlight – the Russian agent equivalent of twitter’s blue tick – include Harrison Ford, Stephen Fry and Senator John McCain. All noted for their pro-Russian public stance on important political issues.

  Also on the list are Boris Johnson’s dad, Barack Obama’s wife and John McCain’s daughter. And while all three of them may well be idiots, I’m struggling to see how they’ve ever been useful to anyone.'

  Zie verder:

  https://off-guardian.org/2017/10/24/the-european-values-think-tank-and-their-list-of-useful-idiots/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Men kan beter een lijstje maken van de leden van die denktank als useless idiots.

   Verwijderen
 36. Onze media, waaronder de NPO en RTL hebben een initiatief aangekondigd om samen met de feministische club ´Women Inc.´ de SJW agenda te bevorderen en ´stereotypering tegen te gaan´.

  https://www.womeninc.nl/nieuwsbericht/rtl-npo-en-vice-slaan-handen-ineen-om-stereotypering-aan-te-pakken

  Nu kan dit alles verschillend uitgelegd worden; ik was me niet bepaald bewust van een ´antiĺiberal´-bias in onze media, maar wel degelijk van een pro-Washington, pro-Brussel bias.

  Dat lijkt me wel eventjes belangrijker om aan te pakken!

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Het is voor mij te vroeg om te juichen; ik zie het pas als ik het geloof, maar heel misschien gaat een van de meest kwalijke krachten in de geopolitiek aan introspectie doen:

  https://www.theguardian.com/world/2017/oct/24/i-will-return-saudi-arabia-moderate-islam-crown-prince

  Volgens de kroonprins is KSA de afgelopen 30 jaar de weg kwijtgeraakt en heeft zich verloren in radicaal salafisme. Zou hij zijn woord houden en niet gecouped worden, dan wordt het midden oosten een stuk minder gevaarlijk, en raken de VS, IS en Israel misschien een superrijke bondgenoot kwijt.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. http://www.zerohedge.com/news/2017-10-23/germany-full-censorship-now-official

  Merkel weer helemaal terug in een klimaat waar ze zich in de DDR lekker bij voelde.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Artikel 57 in volle glorie!

  Kabinet mag MH17-documenten geheim houden

  https://nos.nl/artikel/2199667-kabinet-mag-mh17-documenten-geheim-houden.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En nu maar hopen dat de NOS en collega's in hoger beroep gaan bij het Europese hof.
   In dat geval doet Gelauf eindelijk iets verstandigs.
   In ieder geval is duidelijk dat de beerput potdicht moet blijven.
   Hoe verklaart Rutte dat?
   (ik ...eh... in het beste...ehhh geval....eh...voor nationaal...ehhh belang...kan ik....ehhhh er niets meer ...ehhhh..over... vertellen... want de hoge raad ....ehhh... heeft duidelijk in...ehh.. mijn geval de juiste...eh uitspraak gedaan... dus.. eh... die beloofde onderste steen hoef...ehh ..ik niet boven te ..eh.. halen)

   Verwijderen
 40. Dat duurde niet lang: de nieuwe pro west superstar kandidate Ksenia Dobchack stort nu al ter aarde. Als je president in Rusland wil worden ga je natuurlijk niet zeggen dat de Krim eigenlijk Ukraiens grondgebied is! Ze heeft dus nu al al haar kansjes vergooid. Tenzij ze een baantje bij een think tank in Washington ambieert. Volgens mij kan ze beter bij de Russische liberale TV blijven. We zijn dus nog niet van de gladde tronie van Navalny af.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier is de reactie van Natalya Polonskaya (zij was rechter in de Krim, maar is nu in de politiek gegaan):

   https://www.rt.com/politics/407703-disrespect-for-own-motherland-poklonskaya/?utm_source=spotim&utm_medium=spotim_recirculation&spotim_referrer=recirculation

   Ik ben het normaliter zeker niet met deze ultra-nationaliste eens. Maar op deze momenten tellen ook minder rationele, vrouwelijke benaderingen.

   Mannen zullen dit soort dingen nooit helemaal snappen, zeker gezien #metoo, etc.

   Hier hebben we (in NL-perspectief) 2 ´powervrouwen´, ´influencers´, etc. : Poklonskaya versus Dobchak.

   Laat hen het debat maar voeren! Zijnde een man blijf ik uit de buurt!!! Maar ik volg het wel!!!

   Verwijderen
 41. Hoppa, dat moeten wij hebben! Weg met dat klote Amerika.

  Germany to Jump to Russia – U.S. Deep State has Lost

  http://russia-insider.com/en/germany-jump-russia-us-deep-state-has-lost/ri21353

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Putin at Presser With Steinmeier: Moscow-Berlin Relations Improving (VIDEO)

   https://sputniknews.com/russia/201710251058529790-putin-steinmeier-presser/

   Verwijderen