maandag 9 oktober 2017

Gaan de VS het werken onmogelijk maken voor RT en Sputnik ?

De VS zijn zo zeer in paniek over hun ondergang in de informatiestrijd, simpelweg omdat de waarheid boven komt drijven, dat ze naar nog rigoreuzere middelen dreigen te grijpen om concurrentie de mond te snoeren.

"Buitenlandse agenten"

Nu de laster campagne tegen Rusland en de Russische media uitgewerkt lijkt te zijn, grijpt de Amerikaanse overheid naar juridische wapens. RT en Sputnik worden aangemerkt als "buitenlandse agenten" in plaats van nieuws-organisaties. De gevolgen kunnen ingrijpend zijn. 17 Oktober is de dag tot wanneer de Russische kanalen kunnen reageren. Houd die datum dus in de gaten. Rusland bereidt inmiddels tegenmaatregelen voor van vergelijkbare aard. Dat zal het moment zijn dat de Nederlandse staatspers zoals NOS en NPO het pas begint op te pakken.Wereldkampioen Powerlifting, Andrei Dratshev doodgeslagen op straat, 18+ beelden

Een ruzie voor een horeca-gelegenheid in Xabarovsk in het uiterste Oosten van Rusland is de wereldkampioen Powerlifting Andrei Dratshev fataal geworden. Hij probeerde het gevecht nog te ontwijken, maar had geen kans tegen de 25 jarige vechtsporter, die hem eerst met een karatetrap naar de grond kreeg en hem daarna, terwijl het slachtoffer al bewegingsloos op de grond lag, geheel doodsloeg. De dader kon in eerste instantie probleemloos de plaats delict verlaten. Hij werd op dat moment de meest gezochte man. Niet alleen in de regio, maar in het gehele land. Hij is inmiddels opgespoord en gearresteerd.


Убийца Андрея Драчева хитер и предусмотрителен

Diplomatieke rel Turkije-VS

Zo mag je dit toch wel noemen: Turkije arresteert een Amerikaanse ambassade-medewerker van Turkse afkomst op verdenking van banden met Gülen. De Amerikanen reageren op de hen bekende verbolgen wijze en staken visumverstrekkingen. Turkije reageert overeenkomstig met het staken van visumafgiftes in de VS voor Turkije. Gaat lekker tussen de twee NATO-partners...

"Stilte voor de storm uitspraak Trump, uiterst ernstig"

De President van het meest agressieve en gevaarloijke land van de wereld, dat bewezen heeft nergens voor terug te deinzen, praat over een stilte voor de storm. Het Witte Huis bevestigt nogmaals dat deze uitspraak geen geintje is. Je zou verwachten dat de ganze media daar mee bezig is. Welk land, na Afghanistan, Irak, Vietnam, Syrie, Libie, etcetera, gaat het volgende slachtoffer worden van de Amerikaanse "geldingsdrang"? Wat kan Nederland samen met de rest van Europa/de wereld doen om dit meest agressieve land niet weer te laten toeslaan?

NOS en NPO druk met Putin

Maar nee hoor, de NOS is op zaterdag, Putin's verjaardag, druk met de voorbeschouwingen (!!!) van een aangekondigde (!) demonstratie tegen de Russische President. Er kwamen enkele honderden demonstranten opdagen. Maar de NOS en NPO waren er toch maar van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat mee bezig! In tegenstelling tot het Spaanse optreden in Catalonie waar bijna 1000 (!) mensen door politieoptreden in het zioekenhuis belandden, hier 0(nul) mensen in het ziekenhuis. Wellicht moet de Spaanse politie eens in de leer bij de Russische.

En dan nog dit...

Zonder te veel woorden vuil te willen maken aan onze provinciale ditjes en datjes...De NOS kon het weer niet laten...Happy Birtshday Mr President Putin!

Let u alstublieft niet te veel op onze malle politici. Die staan ook weer onder grote druk van anderen, niet van het Nederlandse volk. U weet wel wie we bedoelen. De overgrote meerderheid van de Nederlandse bevolking wil goede banden met u en uw land, is tegen sancties, zouden net zoals dat tussen Ecuador en Rusland is, ook een visa-vrij regime willen tussen Nederland en Rusland, en veel meer contacten, veel meer uitwisseling en veel meer handel. Weet u dat wij dagelijks Amerikaanse programma's op onze tv krijgen en op jaarbasis, mogelijk niet één Russisch programma? Een paar dagen te laat, waarvoor excuses, maar alsnog, van Harte gefeliciteerd!

16 opmerkingen:

 1. Ik wens de Russen veel wijsheid in hun antwoord op deze aantasting van de journalistieke vrijheid. Deze, en alle andere maatregelen die de afgelopen tijd zijn hameren allemaal op hetzelfde aambeeld:

  'The West can't handle free speech'

  Leve het vrije woord.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. BREAKING: Turkey issues arrest warrant for second US consular worker

  The situation between Ankara and Washington is rapidly escalating, as predicted by The Duran.

  http://theduran.com/breaking-turkey-issues-arrest-warrant-second-us-consular-worker/
  ----------------------------------------------------------------
  Long Read!

  CONFIRMED: UN report says West’s anti-Russian sanctions have failed

  UN report says Western sanctions have had limited economic impact; questions their legality

  http://theduran.com/un-report-anti-russian-sanctions-failed/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De Russische Harry Potter...? Iemand?
  https://twitter.com/CrazyinRussia/status/917350278906765313

  BeantwoordenVerwijderen
 4. VIDEO (satire): Rutte III: Kabinet Rutte III wereldnieuws

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=I4SLGP7KecM

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Niks dan lof voor deze blog, Blik.

  Ook van mij een hartelijk proficiat aan mijn held Vladimir Putin.

  Ik hoorde dat de protesten op zijn verjaardag toch minder mensen hadden getrokken dan verwacht. Mooi zo.

  Dat Rusland toch een hard land kan zijn zien we aan het gevecht tussen de powerlifter en de karate man. Ik begrijp het niet: een power-lifter maakt geen schijn van kans tegen een karatika.

  Turkije, Noord-Korea, Trump: ja de neergang van de VS wordt nu elke dag duidelijker.

  Bij Stan van Houcke las ik een aardige beschrijving hierover van Chris Hedges. Het begint zo:

  The American empire is coming to an end. The U.S. economy is being drained by wars in the Middle East and vast military expansion around the globe. It is burdened by growing deficits, along with the devastating effects of deindustrialization and global trade agreements. Our democracy has been captured and destroyed by corporations that steadily demand more tax cuts, more deregulation and impunity from prosecution for massive acts of financial fraud, all the while looting trillions from the U.S. treasury in the form of bailouts. The nation has lost the power and respect needed to induce allies in Europe, Latin America, Asia and Africa to do its bidding. Add to this the mounting destruction caused by climate change and you have a recipe for an emerging dystopia. Overseeing this descent at the highest levels of the federal and state governments is a motley collection of imbeciles, con artists, thieves, opportunists and warmongering generals. And to be clear, I am speaking about Democrats, too.

  The empire will limp along, steadily losing influence until the dollar is dropped as the world’s reserve currency, plunging the United States into a crippling depression and instantly forcing a massive contraction of its military machine…

  Empires in decay embrace an almost willful suicide. Blinded by their hubris and unable to face the reality of their diminishing power, they retreat into a fantasy world where hard and unpleasant facts no longer intrude. They replace diplomacy, multilateralism and politics with unilateral threats and the blunt instrument of war…

  http://stanvanhoucke.blogspot.nl/2017/10/ian-buruma-en-het-betrekkelijk_8.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank Jan, en Dawg en Joop natuurlijk. Het was niet eens een gevecht, Jan. Gewoon in 1 keer neer. Dan kun je powerlifter zijn; daar heb je dan blijkbaar weinig aan tegen zo'n opponent. Triest. Volgens de vader was André 15-20 beter dan hijzelf.

   Verwijderen
 6. HOERA! Het Sleepwetreferendum Komt Er

  https://www.geenstijl.nl/5138892/oh-en-mark-geen-inlegvellen-deze-keer-makker/

  Hoera. Had er weinig vertrouwen in, maar het lijkt te gaan lukken.
  Let ook even op welke politieke partijen dit initiaief steunen en wie niet. Precies...., de usual suspects.

  Voor een staat die zich het recht voorbehoud om letterlijk alles te weten van burgers die niet eens verdacht worden heeft iedereen heel veel te verbergen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De volgende stap wordt al aangekondigd door de Britten: daar wordt het lezen van info over en steun aan ´terrorisme´ op het internet strafbaar: max 15 jaar de bak in. Er wordt niks gedefinieerd, dus stel dat de poes over het toetsenbord loopt en er wordt bij toeval een IS site aangeklikt, brommen maar!

   Verwijderen
  2. Dat lijkt statistisch onwaarschijnlijk, maar maak maar eens het toetsenbord schoon terwijl de computer aanstaat: sommige instellingen krijg je nooit meer terugveranderd!

   Verwijderen
  3. @ Rootman

   Ik had er in de vorige draad al op gewezen. Hier nog even de links:

   bij zowel de onafhankelijken:

   http://www.informationclearinghouse.info/47964.htm

   als de mainstream, zoals Guardian:

   https://www.theguardian.com/uk-news/2017/oct/03/amber-rudd-viewers-of-online-terrorist-material-face-15-years-in-jail

   te lezen.

   Werkelijk krankzinnig, maar zo zie je hoe snel je op het hellende vlak komt als je de buregerlijke vrijheid niet beschermt; wat 5 jaar geleden onvoorstelbaar leek wordt nu gewoon even tussen neus en lippen voorgesteld. Er is immers altijd meer wat de staat zou willen weten. Je weet tenslotte nooit waar het goed voor is..... En zo lopen we slaapwandelend van 'tegen terrorisme' via 'censuur' naar 'thoughtcrime'.

   Verwijderen
  4. @Dawg,

   Het referendum over de "Sleepwet" wordt volgend jaar maart in combinatie met de Gemeenteraadsverkiezingen gehouden, 3 maanden na de ingevoerde wet. De kans dat deze wet wordt teruggedraaid is 0,0.

   Bron: 18:00 uur journaal.

   Verwijderen
  5. @ Joop

   Een referendum kan een inhoudelijke maatschappelijke discussie op gang brengen over een desastreuze wet die anders betrekkelijk geruisloos ingevoerd zou worden.

   Iedere referendumuitslag dat het partijkartel verwerpt ontmaskert.

   Niets doen is de allerslechtse beslissing.

   Verwijderen
 7. Eddie de Sjofeur lijkt even helemaal de macht over het stuur kwijt.

  "De AIVD zou eigenlijk eens er voor moeten zorgen om jou minstens 10 jaar in de lik te gooien.

  Jij verdient de westerse vrijheid helemaal niet, stuk schorem journalist dat je bent."

  Dat zal een mooi soort 'westerse vrijheid' worden als de Eddies het hier voor het zeggen krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. NATO launches Black Sea force as latest counter to Russia

  https://www.reuters.com/article/us-russia-nato/nato-launches-black-sea-force-as-latest-counter-to-russia-idUSKBN1CE0MJ

  De NAVO rukt op naar de Zwarte Zee. Voor vrede en dialoog uiteraard. De Roemenen hebben zich door de Amerikanen al tot een schietschijf laten maken door de installatie van het Aegis ABM systeem op hun grondgebied, maar ze willen klaarblijkelijk graag nog gevaarlijk leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fout Rusland (volgens de NY Times dan). Eerst vernietigt Rusland haar laatste voorraden chemische wapens, om vervolgens de VS er op aan te spreken wat haar belet om hetzelfde te doen. Die mentaliteit! Dat toontje! Van Rusland! Gaat de VS ook echt nog wel een keertje doen hoor... zegt de Pentagon woordvoerder tegen de NY times (maar praatjes vullen geen gaatjes)

  https://mobile.nytimes.com/2017/09/27/world/europe/russia-putin-chemical-weapons.html?referer=

  Misschien dat Trump president Poetin kan nadoen in deze 'carefully choreographed event, broadcast on state television' waar 'Mr. Putin' (let op: geen president - maar Mr Putin) was cast 'as a peacemaker and determined defender of international law', bijvoorbeeld door al haar troepen uit Syrie te halen, of door haar nucleaire oorlogswapens massaal te demonteren. Kan Trump daarna met hetzelfde toontje Rusland vragen wat hen belet om hetzelfde te doen.

  Bron: http://www.tomdispatch.com/post/176335/tomgram%3A_andrew_bacevich%2C_how_we_learned_not_to_care_about_america%27s_wars/

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Blik,

  doe ons een groot plezier en gooi die gek van jouw blog.

  Het kost aandacht en het leidt nergens toe. Ik heb nog nooit een chauffeur ontmoet die dacht dat ie zelf een heel belangrijk persoon was, omdat transport belangrijk is. Elke normale chauffeur beseft dat bijna iedereen zijn taak kan overnemen.

  Eddy's zelfvertrouwen is even ridicuul als dat van die ridder in Monthy Python, die eerst beide armen verloor, en toen beide benen en toen nòg dacht dat hij onoverwinnelijk was. https://youtu.be/2eMkth8FWno?t=169

  In werkelijkheid kan je zo'n gek laten doodbloeden en trek je verder, maar hier kan hij ongehinderd elke dag terug keren om tegen iedereen te roepen dat hij onoverwinnelijk is, ook al mist ie elk besef van de realiteit.

  https://youtu.be/2eMkth8FWno?t=169
  Eddy: "I am invincable"( Hij mist dan al beide armen)
  Eddy: "Come on you coward." ( Nu slaat de ridder beide benen er af en zegt edelmoedig : "Let's call it a draw".)
  De ridder rijdt door.
  Eddy (alleen een romp, geen benen en geen armen over) roept: "Come here you coward, I will bite your head off."
  Helemaal Eddy: totale loser, maar wanneer gaat ie dat zelf beseffen? Nooit vrees ik.

  BeantwoordenVerwijderen