donderdag 19 oktober 2017

Putin op Valdai: "We vertrouwden het Westen te veel"

Een buitenlandse journaliste stelt dat in een slechte relatie, er meestal twee schuld hebben. Wat heeft Rusland fout gedaan de afgelopen 15 jaar? Putin had weinig tijd nodig en weinig ehhs en ahhs: "We vertrouwden het Westen te veel". .

Zwakte


En: "de fout van het Westen was dat ze daar misbruik van maakten. Ze interpreteerden het abusievelijk als zwakte".Verder wees Putin op de dubbele standaards in het Westen. De afscheiding vsan Kosovo wordt bevordert; in Catalonie juist veroordeeld. Ook wees hij op de in Amerika aangenomen wetten die erop gericht zijn Europa aan het duurdere Amerikaanse gas te krijgen en Europa en Rusland verder uit elkaar te drijven.

Ook wees Putin op de ongekende heksenjacht in de VS op Rusland, terwijl de feiten er juist op wijzen dat Rusland zich aan alle afspraken houdt en waar zijn de VS? Waar het bijvoorbeeld gaat om het vernietigen van chemische wapens wapens. Onder andere Karzai was aanwezig die Putin prees.

Putin wees ook fijntjes op het wegkijken van de EU bij de nieuwe taalwet in Oekraine die de belangen en rechten van taalminderheden ernstig aantast. Zoals ook de Hongaarse taalminderheid.

40 opmerkingen:

 1. Net terug uit Vietnam. Dan hoor je en zie je wat de Amerikanen, de U.S.A. werkelijk heeft uitgevreten in "Nam".
  Natuurlijk kom je het niet tegen op Wikipedia, daar staat de Westerse/Amerikaanse versie.
  Niet de echte waarheid.
  Wikipedia word zo wie zo gecontroleerd en gecensureerd.

  De heksenjacht gaat door, de dreiging van Rusland is ongekend....

  Ik huiver echter van...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Remi, kunnen we van jou een reportage verwachten?

   Verwijderen
  2. Matt,remi zal je maar 1 kant van het verhaal vertellen.
   De andere waarheid:
   Chinese and Soviet involvement in Vietnam
   http://alphahistory.com/vietnamwar/chinese-and-soviet-involvement/

   Aan welke kant sta je nou Matt?
   Toch niet aan de kant van communisten?
   Dan ken je de geschiedenis wel heel slecht.

   Verwijderen
  3. . China and Russia used to be friends, so when the Vietnam War broke out in 1955, they supported the communist North against the capitalist South. By the time it ended in 1975, however, the Chinese and the Soviets were at each other’s throats.
   The Soviets were exhausted from decades of war, so they wanted peace with the West. But Mao Zedong (China’s leader) wanted a more aggressive approach toward “decadent” capitalist nations, which is why he attacked Taiwan from 1954 to 1955, and again in 1958.
   Ach ja,lees de rest maar zelf verder.


   https://www.warhistoryonline.com/instant-articles/china-vs-vietnam-27-m.html

   Verwijderen
  4. Wanneer besef je nou eens, Matt?
   Het westen moet niks hebben van communisten.

   Verwijderen
  5. Eddy, ik sta aan niemands kant. Persoonlijke ervaringen vind ik leuker om te lezen dan opgeklopte propaganda.
   En wat had Amerika in Vietnam te zoeken en waarom gebruikten ze 'agent orange' een zwaar vergif dat ze met vliegtuigladingen over de bevolking strooiden en waar de mensen daar NU nog last van hebben?
   Ik vermoed dat Remi juist daar wat over kan vertellen.
   En of ik de geschiedenis ken? Waarom en onder welke valse voorwendselen is Amerika Vietnam binnen gevallen Eddy, weet je dat ook? of geloof je de leugenverhalen van Amerika?

   Verwijderen
  6. VRIJHEID TOT FINANCIËLE SUCCES E-mail: fundingcapitalplc@gmail.com

   Ik wil dit op de hoogte brengen van het publiek over hoe ik het financieringscircuitlening PLC ontmoette nadat ik mijn baan verliep en door mijn bank en andere financiële instelling geweigerd werd door mijn credit score. Ik kon mijn kinderkosten niet betalen. Ik was achter op de rekeningen, op het punt om uit het huis gegooid te worden wegens mijn onvermogen om mijn huur te betalen. Het was in deze periode mijn kinderen werden door pleegzorg genomen. Toen ik ergens op zoek was naar fondsen, waar ik 3,670 dollar kwijt dat ik van vrienden had geleend die ik door twee bedrijven kreeg. Totdat ik door een zeer goede vriend naar Funding Circle Plc was verwezen, dus als je een lening nodig hebt, adviseer je deze Godsent-lener via Email: fundingcapitalplc@gmail.com en wees vrij van scam 'Jennie Cortez op naam van Verenigde staat

   Verwijderen
  7. Alweer zo’n lener.Zijn naam zegt het al. Een werkeloze charlatan die financieel advies geeft ? Zal ik die loanpic eens een advies geven?Leer je een fatsoenlijk vak en ga werken. Dan hoef je ook niet te lenen voor crediet.

   Verwijderen
 2. PCR zegt het als volgt

  Washington’s abuse of the world currency role in order to advance American financial and business interests and Washington’s power over the foreign and domestic policies of other countries has set in motion forces that will eliminate the dollar’s role as world reserve currency.

  The hubris and arrogance of Washington are destroying American power.

  https://www.paulcraigroberts.org/2017/10/16/washington-destroying-american-power/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Those motions wil fail and they know it. The dollar can’t be destroyd.

   Verwijderen
 3. Putin moet het bij de volgende presidentsverkiezingen opnemen tegen een voormalig playboy model, dat nu flink oppositie voert tegen Putin.
  Dat wordt een harde strijd of moeten we er hard mee lachen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat je over mevrouw Sobchak spreekt? Ze is de dochter van een burgemeester van Petersburg, en daar heeft Putin altijd met veel plezier en wederzijds respect voor gewerkt, als ik het goed heb.
   Ik vrees dat ze er een beetje voor de vorm zit...
   ( Maar mogelijk dat ik niet goed ben geinformeerd)

   Verwijderen
  2. Deze zeer knappe joodse mevrouw lijkt me een kansrijkere liberale kandidaat dan Navalny, die veel te glad lijkt. Ze komt ook over als meer authenthiek, want onze media vinden haar maar niks, en denken dat ze een putin marionet, een ´spoiler´ voor Navalny is:

   https://www.theguardian.com/world/2017/oct/18/putin-mentors-daughter-ksenia-sobchak-to-run-for-president

   https://www.rt.com/politics/407133-sobchak-presidential-bid-announcement/

   Putin zal ze niet verslaan, maar ik kijk liever naar haar gezicht dan dde tronie van Navalny in het nieuws over de presidentsverkiezingen.

   Verwijderen
  3. Van jou verwacht ik ook niks anders met al dat zaagsel in je hoofd.
   Jezelf wat opgeilen aan een Russische playboy vrouw.
   Verder kom je ook niet met je leven.

   Verwijderen
 4. Ik had cencuurjournalist Huib al gewaarschuwd,dat als hij mijn schrijven hier weghaalt ik het keer op keer blijf terugplaatsen.
  Huib is doof en blind en haalde mijn schrijven van gisteren en vandaag wel zeker 5x weer weg,dus ik wrijf het hem weer onder zijn ogen.

  Why Russians implant technology in their bodies

  https://www.rbth.com/politics_and_society/2017/06/28/why-russians-implant-technology-bodies-791635

  Josh Sigurdson breaks down the most recent technocratic news as Mike Miller, Chief Executive of The World Olympics Association announces he wishes to have microchips (or RFID chips) implanted in Olympic athletes.
  The type of microchipping he is suggesting actually monitors an athlete's bloodstream and sends the information to the authorities in charge. The excuse is to expose athletes using performance enhancing drugs.
  Miller says, "we’re a nation of dog lovers, we’re prepared to chip our dogs and it doesn’t seem to harm them, so why aren’t we prepared to chip ourselves?”
  The excuse is always to stop crime or for convenience. It's always rather "convenient" for the state and not so much for the individuals chipped like cattle and their every move watched by big brother.
  The Olympics is highly state subsidized, so they can't even use the excuse of being a private company with voluntary employees.
  https://www.youtube.com/watch?v=yZxBJbey0Ys

  Volgend jaar Olympische spelen in Noord Korea.
  Russische "wetenschappers" zijn "meesters" in de 666 RFID chipimplantaat. Lees artikel:Why Russians implant technology in their bodies.

  Ik zie Putin nergens optreden TEGEN die RFID chip lichaam implantaat terwijl dit wel in zijn land waar hij dus President van is gewoon gebeurd.
  Gaat Putin het goedkeuren dat volgend jaar Russische atleten gechipt afreizen naar Zuid Korea?
  Of gaat Putin zeggen,ik bescherm Russische mensen tegen die vervloekte RFID chip-implantaat en boycot de olympische spelen door alle Russische atleten thuis te laten?

  En toen was het weer stil in het met Putin meeheulende Blik-nazi-kamp.

  Haal dit weg en ik plaats het weer terug.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor iemand die beweert een professioneel chauffeur te zijn vlieg je wel heel vaak uit de bocht, Eddy. Marcus Miller is een Britse sportbobo die voorstelt om Olympische atleten te chippen. Maakt deel uit van een wereldwijde trend waarbij gefilosofeerd wordt over en geexperimenteerd met het implanteren van RFID chips bij mensen.

   https://www.washingtonpost.com/news/digger/wp/2017/07/24/a-u-s-company-offers-to-implant-chips-in-its-employees/?utm_term=.79085edc4c9b

   Vreemd dus om Poetin daar met de haren bij te slepen. Echt iets voor spookrijders.

   Verwijderen
  2. Lezen kun je ook al niet@Dawg.
   Ik schreef:
   Gaat Putin het goedkeuren dat volgend jaar Russische atleten gechipt afreizen naar Zuid Korea?
   Ik zie ook wel dat dit geëxperimenteer is.
   maar daar begint het juist altijd mee.
   De volgende stap zal zijn.........verplichting om doping tegen te gaan.
   Maar slaap gerust verder @ Dawg.
   We hebben het er wel volgend jaar wel weer over.
   Als je geheugen dan nog werkt herhinner je mijn schrijven nog wel.

   Verwijderen
  3. Eddie, je zit in de vangrail. Je verwijt Poetin een maatregel die hij niet eens genomen heeft (op een terrein waar hij wellicht niet eens over gaat) over een besluit wat het Olympisch Comite nog niet eens genomen heeft en waar dan de voltallige internationale Olympische gemeenschap verantwoordelijkheid voor zou dragen.

   Verwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waardeloze journalist ben je Huib. Iemand die de geschiedenis niet kent, een hoop verdraait en verzwijgt.
  En zo lang als jij hier onzin uitkraamt op dit internet podium zal ik jouw blijven ontmaskeren.
  Iets waar je vanavond al rekening mee kunt houden.
  Kost mij niet veel moeite.
  Maar dat wist je al,hé Huib?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vrije alternatieve media?
  Mooie vrije media,wat alleen maar zit te stelen.
  Maar let op,Huib steelt niks van mij net als de rest van zijn trollenleger.
  Hij zal het nog zwaar krijgen met mij. Iets wat ik heel Nederland beloof.
  Want Nederland kent geen cencuur en is een democratie.
  Het bewijs daarvan is dat ik dit zonder veel inspanning weer hier plaats.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Huib,vertel je ook eens wat over Karzai?
  Je schreef:
  Onder andere Karzai was aanwezig die Putin prees.

  Wat komt die Afghaanse trekpop nou weer ineens doen?
  Wil die soms nog wat opium verkopen aan de KGB?
  Net als zijn broer deed aan de CIA.
  Zal ik eens een artikel hier plaatsen over de praktijken van de Afgaanse Kazai administratie?
  Of sluit je daar je ogen over misschien wel net zo als Putin ook doet?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Kom dan. Je bent toch journalist,of niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Facts:
  US government installed Hamid Karzai, CIA agent, as Afghanistan’s President in 2002 to restore the drug trade. Ahmed Wali Karzai, heroin dealer, was Hamid’s brother. “The Afghan narcotics economy was a carefully designed project of the CIA”. “A convicted heroin trafficker, Izzatullah Wasifi, was appointed by Karzai to head an anti-corruption agency.” US government made Afghanistan into a narco state. By 2006, LA Times reported Afghan heroin flooding in, but wouldn’t investigate how. 1,000,000 people worldwide have been killed by heroin from US-occupied Afghanistan.
  https://www.globalresearch.ca/heroin-dealer-in-chief-afghanistan-source-of-90-of-the-worlds-heroin/5502813

  En deze Karzai prijst Putin? Putin mag dan wel oppassen mocht hij "zaken" willen doen met Rusland.
  Maar Putin doet overal "zaken" in als het erop aankomt.
  Ik vraag me af of Putin ze nog wel allemaal op een rijtje heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vreemd om Poetin te verwijten dat de Vs van Afghanistan een narco staat heben gemaakt.

   Verwijderen
 11. Ook hier lees jij weer verkeerd @ Dawg.
  Dat verwijt maak ik niet. Die opium handel is opgezet door de CIA.
  Maar gaat er dan geen belletje bij je rinkelen wanneer die trekpop Kazai gaat liggen te slijmen bij de president van Rusland ?
  Slaap maar weer verder@ Dawg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vreemd om Poetin te verwijten dat de Karzai tegen hem slijmt. Als het nou andersom was geweest.

   Verwijderen
 12. For Washington, Russia Makes Afghanistan Mess Even Messier
  https://www.russiamatters.org/analysis/washington-russia-makes-afghanistan-mess-even-messier

  Ach ja,Putin zoekt het ook maar zelf uit met die Karzai

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Een opium handelaar praat je niet mee.
  Denk je soms dat hij vrolijk bij Putin op bezoek komt om te vertellen dat hij miljoenen dollars heeft aangenomen in ruil voor opium?
  Oh wacht,met die dollars kan hij wel wapens kopen.
  Vind Putin geen probleem. Hij is immers wapenhandelaar.
  Putin is zo blind dat hij niet ziet dat die wapens dan weer in handen komen van islamieten. En die moorden er graag op los,alles wat niet islam is. Je weet wel........christenen....maar het liefst joden.
  Ai ai ai!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Maar Putin neemt geen dollars meer aan heb ik wel eens gelezen.
  Karzai kan dit natuurlijk ook omgezet hebben in goud of bitcoin.
  daar is Putin wel voor te vinden.
  Hoeveel heeft U te bieden Mr Karzai voor uw aankoop van wat wapentuig van Russische makelarij?
  Putin is geen betrouwbare president voor zijn volk. Hij is een zakenman die ook Russische wapens verkoopt.
  Hij is net zo corrupt als alle andere trekpoppen.
  Ooit valt het kwartje nog wel eens hier bij Blik.
  Zolang er handel in wapens zal zijn,komt er nooit vrede op aarde.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. AARON SCHWARZ

  AARON SCHWARZ

  AARON SCHWARZ

  AARON SCHWARZ

  AARON SCHWARZ

  The internet's own boy: Aaron Schwarz.

  Een meer dan prachtige documentaire over de mooiste mens die ik ooit gezien heb: een heilige van onze tijd.

  U kunt de documentaire hier bekijken:
  Youtube: The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz | full movie (2014)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor de link. Hier een link waarbij Swartz op 19 jarige leeftijd het boek Manufacturing Consent van Herman en Chomsky bespreekt en dat ik ook heel goed en knap opgeschreven vond: https://www.alternet.org/books/heres-aaron-swartz-19-describing-how-noam-chomsky-blew-his-mind

   Ik ga de docu kijken

   Verwijderen
  2. Ja, Willem,
   die docu is fantastisch. Ik za g hem gisteren bij de VPRO en dus ondertiteld. Altijd wat gemakkelijker te volgen. Hij zal wel te vinden zijn op doc2.nl

   Ik had wel van deze jongeman gehoord destijds, maar ikhad me er helemaal niet in verdiept. En een strijd tegen copyrights klinkt niet erg opwindend.

   Maar nu zie ik hoe geniaal dit jongetje was, en hoe ver hij voorop liep in zijn strijd tegen TPTB.
   En hoe alleen dank zij hem de eerste grote aanval op internet-censuur ( SOPA) een fiasco werd voor de Powers That Be.
   We hebben dus al enorm veel aan hem te danken.
   Maar zo iemand willen ze achter slot en grendel. Zoals ook dei Hammond al 10 jaar achter slot zit, en Assange en Snowden.

   En wat doen wij? Wij verspillen onze tijd met het neutraliseren van een vierderangs trol als Eddy. En Blik, aan wie ik aanbood om Eddy grondig 30 maal per dag te verwijderen, doet niks, want hij denkt dat zijn blog zóóó belangrijk is dat ze Eddy er op af gestuurd hebben !

   Sorry Blik, maar je snapt er helemaal niks van.

   Denk je nou echt dat iemand als Rimi hier ooit nog een keer terug komt?
   ===

   Tabe Bergman heeft Manufacturing Consent besproken in een interview met Eric van de Beek.

   Hier kun je dat lezen: http://www.novini.nl/journalisten-elites-maken-nieuws/

   Verwijderen
  3. Willem,
   jou link verwijst naar de documentaire met Chomsky ( Manufacturing Consent) , maar ook naar een boek vol met citaten van Chomsky. Vooral dat citatenboek heeft Schwarz de conclusie doen trekken dat de wereld helemaal anders in elkaar zit dan hij eerst dacht. Finkelstein beschrijft dezelfde ervaring. (Ik zeg regelmatig tegen mensen die denken dat ze op de hoogte zijn: "U heeft geen enkel vermoeden over hoe de wereld in elkaar zit. Geen flauw idee." Datvalt niet mee voo riemand die het vak geschiedenis doceert op eem middelbare school. Je wil iemand wakker schudden. Maar het lukt me nooit, natuurlijk. Dat kan alleen als je het langzaam doet. Of bij mensen die werkelijk de waarheid zoeken met alle macht: die willen meteen weten waarom je zoiets zegt.)

   Schwartz nadat hij de citaten van Chomsky had gelezen:

   Reading the book, I felt as if my mind was rocked by explosions. At times the ideas were too much, and I literally had to lie down. (I’m not the only one to feel this way—Norman Finkelstein noted that when he went through a similar experience, “it was a totally crushing experience for me. . . . My world literally caved in. And there were quite a number of weeks where . . . I just was in bed, totally devastated.”) I remember vividly clutching at the door to my room, trying to hold on to something while the world spun around.

   For weeks afterwards, everything I saw was in a different light. Every time I saw a newspaper or magazine or person on TV, I questioned what I thought I knew about them, wondered how they fit into this new picture. Questions that had puzzled me for years suddenly began making sense in this new world.

   Verwijderen
  4. NB:
   Ik promoot Chomsky, omdat hij de macht van de MSM feilloos in beeld bracht.
   Maar mbt 911 is Chomsky heel erg door de mand gevallen.
   Eerst was zijn standpunt: Ik wil er niets over zeggen, want we kennen de feiten nog niet.
   Toen 7 jaar later de feiten bekend waren: zowel de versie van de overheid, als ook de versie van de duizenden private onderzoekers, waaronder vele deskundige vaklieden ( pilotsfor911truth, journalists for 911 truth, Architects and Engineers , etc etc. Ook fameuze theologen als David Ray Griffen die 10 boeken over de zaak schreven ), toen zweeg Chomsky.
   Waarom?

   Ik weet niet of die vraag recentelijk en publiekelijk aan Chomsky is gesteld. Maar ik vrees dat hij daarop niet het ware antwoord zal geven.
   Er is volgens mij maar één mogelijkheid: Israel did it. En die boodschap gaat Chomsky te ver.
   Ik denk ook dat hij weet dat er een heleboel nare toevalligheden zullen gaan gebeuren met zijn kinderen en kleinkinderen, als hij die drempel over zou durven stappen.

   Ik zie geen enkele andere mogelijke verklaring.
   911 heeft àlles bepaald van wat daarna is gebeurd. Àlle zaken waar Chomsky zich nu druk om maakt zijn alleen mogelijk geworden door 911. Het kan dus niet dat hij er uit onverschilligheid niet over wil praten.

   Ik zie nu dat hij er wel eens over gesproken heeft, maar toen heel zwakke argumenten gebruikte: https://off-guardian.org/2016/10/11/analysis-of-the-sophistry-of-noam-chomsky-on-911/

   Verwijderen
 16. De belangrijkste uitspraken van Putin, Karzai en Jack Ma op het Valdai congres staan op Sputnik:
  https://sputniknews.com/russia/201710191058371503-putin-valdai-discussion-club-sochi/

  Een uitspraak van Putin ( 8.33 uur) over Trump:

  "As for his unpredictability, it is not only because of him, it is also tied to the strong resistance within the country. He is basically not allowed to implement any of his election platforms and plans, be it in healthcare or in something else. He makes a decision on migrants and a court immediately blocks it, it is happening all the time. Therefore saying that his unpredictability only depends on him – no, it depends on the entire US political system,"

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik heb de volledige speech van Poetin vertaald, zie deze link: https://www.geotrendlines.nl/poetin-aantal-landen-probeert-midden-oosten-naar-eigen-inzicht-vorm-geven/

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik wil Lapo Micro Finance bedanken voor het verstrekken van een lening. Ik werd verschillende keren misleid toen ik een lening probeerde te krijgen totdat ik Lapo Micro Finance tegenkwam die me een lening ter waarde van $ 23.000 verstrekte om voor mijn zieke kind te zorgen. Als je vandaag een echte geldschieter nodig hebt, neem dan contact op met Lapo en laat je niet misleiden. Neem contact op met e-mail: lapofunding960@gmail.com
  WhatsApp +447883183014

  BeantwoordenVerwijderen