maandag 2 oktober 2017

Barcelona vs Kiev

Bij de Maidan rellen stonden VVD prominenten als Hans van Baalen vooraan om de regering van toen nog Janoekovitsh tot terughoudendheid te manen.

Nu in Catalonië zegt Rutte dat Madrid in zijn recht staat.

Onderstaand beelden van Catalonië gisteren en Maidan (Kiev) tijdens de CIA-gesteunde coupe. Kijk en zoek de verschillen.

Verschillen gevonden? Maidan, de "vreedzame protesteerders" hebben helmen, knuppels, molotovcocktails, schilden, etcetera en de politie verdedigt zich vooral. Catalonië: de kiezers zijn onbeschermd en onbewapend en de politie slaat er op los. Let in de Catalaanse video ook op hoe de meneer vooraan "out" geslagen wordt en dreigt onder de voet gelopen te worden. Toen, stond de EU, terwijl Oekraine helemaal geen EU land was, op de achterste poten. Nu, zijn de reacties veel gematigder. Double standards? Of in gewoon Nederlands, hypocriet?

47 opmerkingen:

 1. @Blik,

  Pik er nog maar een paar foto's uit. Vooral die in de link van een oudere dame!

  https://i2.wp.com/theduran.com/wp-content/uploads/2017/10/catalonai5.jpg?resize=728%2C410

  Photos highlight huge differences between EU-Catalonia referendum and Russia-Crimea referendum

  http://theduran.com/these-photos-highlight-huge-differences-between-eu-catalonia-referendum-and-a-russia-crimea-referendum/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kan me de beelden van de opstand in Kiev in 2014 nog goed herinneren. Ordetroepen stonden in linie en werden daar dag in dag uit aangevallen door uiterst gewelddadige demonstranten die naar de ordetroepen gooiden en sloegen met alles wat voorhanden was. Regelmatig gingen er daarbij agenten op in vlammen als ze geraakt werden door een molotovcocktail. Het enige wat de ordetroepen konden was incasseren, want ze hadden overduidelijk instructie gekregen om niet met geweld te reageren op de provocaties van de demonstranten.

  Ondertussen was Obama regelmatig in de media met oproepen aan de regering van Ukraine geen geweld te gebruiken tegen 'peaceful protesters'.

  :55PM GMT 19 Feb 2014
  President Barack Obama on Wednesday urged Ukraine to avoid violence against peaceful protesters or face consequences, as the United States considered joining European partners to impose sanctions aimed at ending deadly street clashes that have left at least 25 dead and hundreds injured.

  "We hold the Ukrainian government primarily responsible for making sure that it is dealing with peaceful protesters in an appropriate way, that the Ukrainian people are able to assemble and speak freely about their interests without fear of repression," Obama said shortly after landing in Mexico for a summit with the leaders of Mexico and Canada.

  The European Union called an extraordinary meeting of its 28 member countries on Thursday to address the situation.
  French Foreign Minister Laurent Fabius told reporters in Paris that he and his counterparts from Germany and Poland would travel to Ukraine, meeting with the Ukrainian government and opposition before the emergency EU meeting.
  EU sanctions would typically include banning leading officials from traveling to the EU countries and freezing their assets there.
  Obama said he is monitoring the Ukrainian violence "very carefully."
  "We expect the Ukrainian government to show restraint and to not resort to violence when dealing with peaceful protesters," Obama said, adding, "There will be consequences if people step over the line."

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/barackobama/10650255/Barack-Obama-warns-of-consequences-if-violence-continues-in-Kiev.html

  Tergkijkend kun je alleen maar constateren dat de uitspraken van Obama pasten in een perceptiemanagement dat de publieke opinie moest opwarmen voor de climax met de moordpartij die uiteindelijk tot het vluchten van Yanukovych zou leiden.

  Sinds die tijd weet ik dat Barack Obama minstens net zo'n goede acteur is als Morgan ('We are at war') Freeman. Hypocriet? Niet meer dan de rol die president en MSM verondersteld worden te spelenspelen in het CIA draaiboek van gewelddadige machtsovernames.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 'Nu in Catalonië zegt Rutte dat Madrid in zijn recht staat.'

   Zet de tijd 80 jaar terug, zou onze premier die geschiedenis gestudeerd heeft dan ook zeggen

   'Nu in Duitsland zegt Rutte dat Berlijn in zijn recht staat.'?

   Of zet de tijd terug naar de 80-jarige oorlog, zou Rutte dan zeggen:

   'Nu in Holland zegt Rutte dat Spanje in zijn recht staat.'?

   Maar wat Rutte zegt over het referendum in Catalonië is heel simpel: als 'zij' het doen is het onrechtmatig, en als 'wij' het doen (bv Maidan): dan staan we in ons recht. Dus het enige wat er aan gelegen is, is om te worden en te blijven zoals 'wij'. En 'zij', dat wil je echt niet worden: oud en weerloos, en van een stembus verwijderd door een Spaanse politieman die je aan je grijze haren wegsleept, of een rubber kogel op je schiet.

   Anders gezegd: als het recht onrechtvaardig is, zal je het recht moeten aanpassen. Slavernij was vroeger ook een recht, racisme idem, facisme ook en kennelijk dat laatste in ieder geval in Spanje en met goedkeuring van Rutte (Madrid staat in zijn recht): nog steeds.

   Maar wellicht valt Rutte niks kwalijk te nemen en is hij alleen 'een beetje dom' en kan hij nog wat leren van een oplettende journalist die zijn huiswerk heeft gedaan.

   Assange (journalist die zijn huiswerk heeft gedaan) zegt: "Activate article 7 and suspend Spain from the European Union for its clear violation of Article 2.” (Article 7 of the European Union Treaty: “Suspension of any Member State that uses military force on its own population.”)

   Sure, technically the Guardia Civil is not military, but are Juncker, Michel and above all Merkel really going to try and hide behind that?

   Maar daar hoeft Rutte zich niet eens achter te verschuilen want onze vrienden van de pers vragen Rutte niet eens wat hij van artikel 7 vindt ic dat referendum in Catalonië. En zo blijft Rutte misschien niet willend, maar wel wetend dom.

   Of misschien dat Maidan deskundige Jacques Monasch (ooit behorend tot 'wij' nu dolend 'in niemandsland') nog eens aan Rutte kan toelichten wat hij van deze ontwikkelingen in Spanje vindt?

   Of misschien dat Rutte het aan Victoria 'Fuck the EU!' Nuland kan vragen? Gewoon, simpel: Victoria, waar zijn 'wij' in Godsnaam mee bezig?

   Dat alles uiteraard onder de aanname dat Rutte een beetje dom is en niet stiekem het antwoord op deze vraag wel weet, maar dat antwoord voor zich houdt om redenen... die niet in het openbaar gezegd mogen worden omwille de veiligheid van de Staat te bewaren!

   En dat Rutte dat dan vervolgens aan een oude vrouw in Catalonië mag uitleggen die aan haar grijze haren van een stembus werd weggesleept door een Spaanse politieman.

   Verwijderen
 3. Meer beelden van ...kuch 'peaceful protesters' die hun best doen om politieagenten te verbranden....

  https://www.youtube.com/watch?v=ADeefdFDQFE

  ....of met een bulldozer trachten plat te walsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is bewezen, Amerikanen zijn exceptionele wezens!

  64-jarige Amerikaan vuurt met een automatisch wapen op bezoekers van een Country festival in Las Vegas, doodt er 50, verwondt er 400 en de aanslag is opgeeist door IS!

  http://kfor.com/2017/10/02/islamic-state-claims-responsibility-las-vegas-mass-shooting/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wordt het een terroristische islamitische aanslag of een eenzame joods/christelijke gek, het is in ieder geval geen valse vlag want dan stonden de persberichten al klaar, dus ik ga voor de eenling met legale wapens wat zsm moeten vergeten.

   Verwijderen
  2. Volgens LVPD lagen er 10 wapens in zijn hotelkamer, in verboden wapengebied en beveiligd door DHS. Hoe heeft hij die wapens in zijn hotelkamer gekregen? Wapen waarmee geschoten is was illegaal, zwaar kaliber, military grade.

   Verwijderen
  3. https://www.activistpost.com/2017/10/questions-swirl-las-vegas-mass-shooting.html

   The Mystery Lady

   https://www.youtube.com/watch?v=LlwdfKs7_w4

   En hier hebben wij Rita Katz van SITE Intel Group die héél erg snel is met de bekendmaking van de I.S. claim.

   http://heavy.com/news/2017/10/stephen-paddock-las-vegas-route-91-mandalay-bay-shooting-shooter-gunman-suspect-photos-motive/

   Verwijderen
  4. Dat kunnen ze niet hard maken en de FBI zegt van niet, Rita katz is dus onbetrouwbaar en het verhaal zal snel verdwijnen

   Verwijderen
 5. "While all people on psychotropic drugs are not mass shooters, most mass shooters are on psychotropic drugs."

  The Duran / The mass shooting problem – like organised terrorism – is a DRUG PROBLEM

  http://theduran.com/americas-mass-shooting-problem-drug-problem/

  Het gebruik van een AR15 en Zoloft, Luvox of Prozac (en nee, dat zijn geen munities maar anti-depressiva) blijkt vaak samen te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je kon er op wachten. Die Catelaanse toestanden zijn allemaal DE SCHULD VAN DE RUSSEN:

  "Today, Spanish democracy faces an even greater threat: the first coup d'Etat of the post-truth era, planned by irresponsible nationalist-supremacist politicians aided by very-well manufactured propaganda that quickly spreads through social media with the help of, above all, pro-Russian bots like Mr Assange, Sputnik and RT.

  The "Propaganda War" that helped hijack Ukraine is now intending to hijack Spain's democratic and constitutional order."

  https://uploads.gscdn.nl/uploads/648d9e9bb6_mailtjevandiecervezakantelaar.png

  verder lezen op:

  https://www.geenstijl.nl/5138794/gelekt-eu-vice-president-deelt-catalaanse-complottheorie-in-interne-mail-aan-europarlement/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Thus the campaign has changed from "Russia installed Trump" or "Russia influenced the election" to "Russian influence wants to destroy America". The campaign has also grow more lunatic.

  Consider the Republican senator James Lankford who's claims of "Russian influence" have been picked up by the Washington Post, Reuters, NPR and others. They want you to believe that Russia is involved in the NFL protests:

  "We watched, even this weekend, the Russians and their troll farms, their Internet folks, start hashtagging out 'take a knee' and also hashtagging out 'boycott the NFL,' " Lankford said at a hearing of the Senate Homeland Security Committee on Wednesday.
  "They were taking both sides of the argument this past weekend ..."

  http://www.moonofalabama.org/2017/10/the-russian-influence-stories-promote-russias-might-is-putin-paying-for-them.html#more

  OH NO!!! Een issue wordt van meerdere kanten belicht. Dat moet dus wel van de Russen afkomstig zijn.

  Als je maar gek genoeg bent kom je vanzelf in de Senat en dan interviewt de WAPO je nog ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nog een Saker artikel wat betreft Catalonië.

  http://thesaker.is/maidan-in-spain-and-some-new-dog-whistles/

  Volgens mij zitten er kwade krachten aan beide kanten, maar ook behoorlijk zuivere. De EU wil nooit veranderingen, behalve meer macht voor Brussel, het Europese establishment, inclusief de media en onze regering wijst een volksinitiatief af, maar de Sorosssen van deze wereld, evenals de zionisten zien niets liever dan fragmentatie. Of Spanje nu zoveel gas gebruikt is voor mij de vraag: een beetje koken en 2 maandjes licht stoken, maar ook voor elektra natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alle verandering is eng, zeker als je geen idee hebt wat er voor in de plaats komt. Dat blijft voor mij het onverklaarde binnen dat referendum: wat gebeurt er nadat Catalonië onafhankelijk is geworden? Om welke redenen zou dat goed zijn voor de Catalaanse bevolking? Hierover is genoeg mening te vinden, maar een uitgewerkt economisch model heb ik nergens gezien.

   Het is als Syriza in Griekenland die 'nee' zegt tegen austerity, maar geen back-up plan heeft om aan de austerity van de troika te ontkomen (bv door haar eigen munteenheid te herintroduceren), om daarna nog meer austerity opgedrongen te krijgen van de EU.

   Dat je geen plan hebt als politicus behalve een zeker punt (onafhankelijk van Spanje, of nee tegen austerity) kan met incompetentie te maken hebben, maar ook met vals spel. Tsipras is toch maar mooi de regeringsleider van Griekenland, en Varoufakis: rockster onder de economen; die lijden niet onder austerity, maar zijn er beter van geworden.

   Rules for radicals van Alinsky is een boek met een nare bijsmaak (geschreven voor de 'have nots', misbruikt door de 'have mosts' door er hun eigen kleurenrevoluties op te inspireren), maar een regel in dat boekt springt er uit:

   "The price of a successful attack is a constructive alternative. Never let the enemy score points because you're caught without a solution to the problem."

   Wat is Catalonië van plan nadat ze onafhankelijk is geworden?

   En omdat ik op die vraag maar geen antwoord op kan vinden (wat niet betekent dat er geen antwoord is), wantrouw ik de bedoelingen van de politici die aansturen op een onafhankelijk Catalonië.

   Verwijderen
  2. Ik denk zelf dat de oplossingf voor Catalonië niet in onafhankelijkheid ligt, maar in een losse federale status. Dat vergt concessies van Spanje, maar ook van Catalonië. Ze dienen hun tweetalige status serieus te nemen en het onderwijs in het Spaans te verbeteren. Ook moet overdreven nationalistisch-Catalaanse propaganda een stapje terug doen.

   Verwijderen
  3. Het zou zomaar kunnen.

   "However, little is being said about what the real implications of Catalan independence may be. What do those politicians in Catalonia in favor of independence seek to do with it should they succeed? "Will they create a Catalonia that serves the best interests of the people? Or serve the EU and NATO more efficiently and eagerly than a united Spain ever could?"


   http://landdestroyer.blogspot.nl/2017/10/catalan-independence-5-things-to-think.html

   Verwijderen
 9. Zit George Soros achter het Catalaanse referendum?

  http://www.ukcolumn.org/ukcolumn-news/uk-column-news-2nd-october-2017

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, Joop, jij hebt die uitzending gezien.
   Zit Soros er achter?
   En wat zijn de harde bewijzen?

   Verwijderen
  2. Dan zal je toch moeten gaan kijken, @Jan!

   Verwijderen
  3. De link staat er tenslotte niet voor niets, Jan! Zie het als een pressiemiddel om er iets meer tijd in te steken dan je normaliter doet!

   Verwijderen
  4. Joop,

   ik ben bang dat je geen idee hebt over hoe ik met mijn tijd wil omgaan.
   ( Een pressiemiddel om mij te dwingen de mogelijke vermoedens van een stel amateurs uit Devonport te gaan beluisteren in een 40 minuten durende video? Ben je wel goed wijs? )

   Verwijderen
  5. @Jan,

   Nou, dat weet ik wel want dat heb jij zelf uitgelegd. Het komt er bij jou op neer er niet al te veel tijd aan te besteden omdat jij je tijd, volgens jou, beter kan besteden en dan noem jij die personen uit Devonport??? een stel amateurs? Ik krijg bij jou ook een 'raar' gevoel over hoe jij een boek over het Yinon-plan leest, dat zal dan de eerste en de laatste pagina zijn en wat er tussen in staat geschreven geloof je verder wel.

   Verwijderen
  6. Hier is overigens een iets beknopter bericht van een andere "amateur" wat precies in jouw tijdspanne past!

   George Soros is funding the independence of Catalonia

   http://www.voltairenet.org/article198106.html

   Verwijderen
  7. Ja, Joop,

   jouw UKColumn dat zijn actievoerders uit Devonport. Dat lees ik op hun eigen site. Die vraagtekens duiden er op dat jij nooit hebt gekeken wie jouw bron is.

   En ze zijn heel vermoedelijk amateurs, wat niet hetzelfde is als dat hun werk onbetrouwbaar is. Maar het is geen bron waar ik een een uur aan wil besteden.

   Wat mankeert er aan mijn interpretatie van het Yinon Plan?
   En waarom ben je daar niet eerder over begonnen? Of klets je maar wat en heb je het zelf niet eens gelezen?

   Voltairenet is een zinvolle nieuwsbron voor mij. Ze hebben namelijk hun sporen verdiend.
   Maar dit bericht heeft geen auteur, en het dateert uit 2016 en zegt dat Soros in 2014 aan twee pro-afscheidings instanties telkens ca 25000 $ schonk.

   Dat is wel erg lang geleden om nu te zeggen dat Soros achter het referendum zat.

   Verwijderen
  8. Logisch dat Soros een graantje mee wil pikken. Waar ergens idealisme opkomt zal dit reptiel willen proberen het te corrumperen. Barcelona, als hipster magneet is zeker een voedingsbodem. Maar zoals Jan zegt, het is niet noodzakelijkerwijze de oorzaak

   Verwijderen
  9. @Jan,

   Het blijkt dat ik je toch heb kunnen dwingen tot enige actie en beslag op je tijd heb kunnen leggen. Echter, UKColumn heeft zijn basis in Plymouth en Devonport is slechts een neighborhood van Plymouth. Maar het past dus precies in mijn analyse over jou over het lezen van de eerste en de laatste pagina.

   Daarnaast valt natuurlijk jouw enorme amateurisme op door niet door te linken naar de originele bron van het artikel in Voltairenet en alsof de wens van de Catalanen voor onafhankelijkheid een kwestie van gisteren was.

   Verwijderen
 10. Heb net het debat gevolgd waarin Hennis ter verantwoording wordt geroepen. Gaat over een uur verder met de antwoorden van Hennis (18u30) via nos.nl
  Het blijkt nu duidelijk dat mijn cartoon op waarheid berust want Hennis heeft onbetrouwbaar materieel van de Amerikanen gekocht, die er niet eens de garantie op gaven dat het goed spul zou zijn.
  Zit Hennis zo duidelijk onder de plak van de Amerikanen?

  En hoe gaat het straks dan met de JSF, waarvan nu al duidelijk is dat dit het meest slechte vliegtuig ter wereld is, maar dat Nederland stug volhoud dit te willen kopen. En als daardoor nu eens doden vallen?
  Weer zo een debat van gespeelde onschuld?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Matt,

   Heb je Thierry Baudet gezien? Die overigens met het ontluisterende verhaal kwam dat in 2006 al bekend was dat die mortiergranaten ondeugdelijk waren!

   Verwijderen
  2. Joop,

   Ja, hij stal de 'show' (show tussen haakjes want dat is het), en hij had groot gelijk. Defensie lijkt op een zooitje dat net niet met stenen op mekaar moet gooien om zich 'te verdedigen' .
   Wat mij aan Baudet tegenstaat is dat hij snel naar die 2% norm toe wil. Jouw belasting geld.
   Ben het debat aan het volgen en Hennis verdedigd zich met hand en tand. Ben benieuwd hoe ze er van af komt.

   Verwijderen
  3. Zo het is nu duidelijk: Hennis neemt op staande voet ontslag!

   Verwijderen
  4. Als we nou met Hennis het hele ministerie van 'defensie' (sinds wanneer heeft Nederland zich voor het laatst verdedigd?) afschaffen, heb je ook geen problemen meer met mortiergranaten en zo. Scheelt ook een hoop geld.

   Verwijderen
  5. ... Scheelt geld en ellende en doden, mag daar ook wel bij vermeld worden

   Verwijderen
 11. Ondertussen gaat de handel, ondanks alle staatspropaganda omtrent Rusland, gewoon door.

  https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2017/40/export-naar-rusland-neemt-toe

  Interessant is dat het CBS qua economische sancties alleen de sancties van Rusland naar Nederland noemt. Dat er andersom ook in woord een boycott voor export naar Rusland staat is het CBS al weer vergeten. De getallen laten dan ook niet zien dat Nederland zich nog langer inhoudt om handel met Rusland te drijven. En waarom ook niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ALS, dit is dus een wensdroom, de EU nu eindelijk het referendum in de Krim erkende is het meteen ook afgelopen met die sancties.
  Door die erkenning zou de EU laten zien dat ze niet aan de leidraad van Amerika lopen want nu valt het steeds meer mensen op , misschien mede door de vergelijking op Blik hierboven, dat de EU er toch wel vreemde maatstaven op na houd als het om democratie en volkerenkeuzes gaat.
  Alleen de EU is getroffen door die sancties, niet Amerika, nee die zorgen er wel voor dat de EU niet teveel zaken doet met Rusland want: AMERIKA FIRST!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Onze Limburgse vriend Cruel heeft wat tegenslag. Vrienden van hem hebben het toevallig op video opgenomen:
  https://www.youtube.com/watch?v=Wm7diid8mxU

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jan, ik dacht dat jij geen gevoel voor humor had.
   Dat neem ik bij deze terug.

   Verwijderen
  2. Voor eddy en cruel: jullie spreken Mij (Wij, Rootman...) in het meervoud aan! (pluralis majestalis of zoiets). Geen lees- of begripsfout dus.

   Verwijderen
 14. Om hebven terug te komen op het feodale Europa onder de Franse koning, de Duitse keizer en de paus: zag het er staatkundig uit in 1300:

  http://www.euratlas.net/history/europe/1300/index.html

  Iets dergelijks bestond ook ondetr het ottomaanse rijk, maar dan in federaal verband.

  En de Turken zijn een samenhangende kracht geweest in Europa. Daarom is deze kaart ook interessant:

  https://www.quora.com/What-if-the-Ottoman-Empire-had-never-existed

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Afgezien van de typo´s bedoel ik dat de Turkse veroveringen uit die tijd een grote cohesie teweegbracht omdat het een gemeenschappelijke vijand was. Juist in de begintijd van de verlichting, waar de autoriteit van de kerk verminderde.

   Verwijderen
 15. Putin´s Rusland, en via associatie wij ook, worden vaak van homofobie beschuldigd...

  Maar nu kunnen we vol trots gaan jijbakken:

  https://thinkprogress.org/united-nations-gay-death-penalty-36e6a5101ec9/

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Rutte: hardwerkende Nederlander moet voelen dat het beter gaat
  VANDAAG, 14:19POLITIEK

  https://nos.nl/artikel/2196186-rutte-hardwerkende-nederlander-moet-voelen-dat-het-beter-gaat.html

  Help......

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Catalaanse president kondigt onafhankelijkheidsverklaring aan

  Catalonië zal zich nog deze week of uiterlijk begin volgende week onafhankelijk verklaren. Dat zegt de Catalaanse regio-president Carles Puigdemont in gesprek met de BBC.

  Puigdemont deed zijn uitspraken kort voordat de Spaanse koning Felipe gisteravond in een ongebruikelijke toespraak fel uithaalde naar de Catalaanse regering voor het doorzetten van het referendum. Felipe verweet de Catalanen een "ontoelaatbaar gebrek aan loyaliteit" en de rechtsstaat is volgens de koning zwaar beschadigd.

  Puigdemont herhaalt met zijn uitspraken zijn eerdere standpunt. Gevraagd wat hij doet als de Spaanse regering ingrijpt en de Catalaanse regering opzij zet antwoordde Puigdemont: "Dat zou een fout zijn die alles zal veranderen."
  Er hangt een bijna revolutionaire sfeer in de lucht.
  Correspondent Rop Zoutberg vanuit Barcelona
  Puigdemont zei verder tegen de BBC dat er momenteel geen overleg is tussen hem en Madrid.

  Gisteren demonstreerden in Catalonië honderdduizenden mensen tegen het harde politieoptreden op de dag van het referendum, afgelopen zondag. Er was een dag van algehele staking afgekondigd.

  "De sfeer was heel erg geladen", zegt correspondent Rop Zoutberg, die erbij was. "Er hangt een bijna revolutionaire sfeer in de lucht. Mensen hebben het gevoel dat er nu snel een verandering aankomt. De geest is hier goed uit de fles."

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. https://nos.nl/artikel/2196126-catalaanse-president-kondigt-onafhankelijkheidsverklaring-aan.html

   Verwijderen
 18. Wie zou nu een goede bemiddelaar kunnen zijn? Misschien Raoul Castro? Morales, Correa of Maduro zijn ook mogelijkheden. Putin zou zeker ook geschikt zijn. Maar voor alle 5 van mijn kandidaten geldt wèl dat ze gevraagd moeten worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik weet niet of je dit wilt zien, maar Craig Murray heeft het gezien: Timmermans en Verhofstadt in het Europees parlement, pratend over 'rechtvaardigheid' zonder daarbij 'de rechten van de mens te benoemen'

  https://www.craigmurray.org.uk/archives/2017/10/eu-doubles-backing-rajoy/

  In het artikel eronder maakt Murray zich ernstig zorgen over de intentie van Spanje om Catalaanse politici en politie op te pakken en via 'rechtvaardigheid', dat is de rechtvaardigheid van de Spaanse politie en justitie die Caralaanse politici en politie mag oppakken en die het, met goedkeuring van de EU, net goed vindt dat 900 burgers het ziekenhuis in worden geslagen door Spaanse politie omdat ze willen stemmen), deze personen tot jarenlange gevangenisstraffen te willen veroordelen. Daarmee worden die politici en politie wel gedwongen om voor onafhankelijk te gaan als ze hun eigen hachje willen redden. En de EU staat er bij en kijkt ernaar. In Murray's woorden:

  'The EU failed to draw a line in the sand when Rajoy’s Francoist paramilitary thugs beat up old ladies, en masse, before the eyes of the whole world. Rajoy will be certain to calculate that if he now invokes article 155, seizes Catalonia by force, and imprisons all the Catalan leadership for 30 years for rebellion, that the EU will continue to back him. Following the “royal” address yesterday and the extreme charges against Major Trapero today, the Francoist solution seems to me to be where we are heading, with nobody in any position of authority in Europe making the slightest effort to stop it.'

  BeantwoordenVerwijderen