dinsdag 31 oktober 2017

"Rusland onderschat nieuwe Amerikaanse sancties"

Hoofd van het Centrum van Strategische Studies in Rusland, Alexey Kudrin, vindt dat Rusland de nieuwe sancties van de kant van de VS onderschat.

"Drie, vier dagen geleden is er in de VS een nieuwe sanctielijst gepubliceerd. Dit onderschatten wij in Rusland nog. Dit is een geheel nieuwe, veel hardere variant sancties", zei Kudrin.

Elk bedrijf in de wereld

"Nu kan elk bedrijf in de wereld, als dat zaken doet met deze Russische bedrijven, op deze sanctielijst terecht komen. Zij (de VS) bedreigt nu ook bedrijven van andere landen. Wij moeten duidelijkheid krijgen hoe deze sancties gaan uitwerken."

Volgens Kudrim is het in dit licht nodig dat Rusland de Roebel meer gaat gebruiken.

Kudrin: "Rusland onderschat de nieuwe sancties van de kant van de VS"

Commentaar Blik op NOS-journaal

De VS gedraagt zich meer en meer als criminele organisatie. De economische oorlogsvoering zoals hierboven aangestipt is daar ook een onderdeel van. Ondertussen werkt de Nederlandse staatsmedia onderdanig mee door de heksenjacht op niet bewezen Russisch inmenging in de Amerikaanse verkiezingen serieus te brengen, zonder het perspectief het van Amerikaanse wangedrag.

Trouwens, hebben wij in de Nederlandse staadsmedia iets gehoord van deze nieuwe economische oorlogszucht van de VS met deze nieuwe sancties, waarin wij nu ook dreigen te worden meegesleept? Best wel een dingetje. Misschien onderscheiden we in Nederland de VS-sancties wel.

Airbridge Cargo

Ook een dingetje is het beperken van de slots voor AirBridge Cargo, de Russische vrachtvliegmaatschappij die plek op Schiphol dreigt kwijt te raken. Dit gaaqt door Rusland mogelijk weer beantwoord worden met het weren van KLM op de lucratieve bestemmingen StPetersburg en Moskou en het gehele Russische luchtruim waardoor voor Verre Oosten bestemmingen urenlang omgevlogen zou moeten worden. Wie bedenkt dit soort maatregelen tegen Airbridge?

42 opmerkingen:

 1. https://nos.nl/artikel/2200588-siberisch-luchtruim-mogelijk-dicht-voor-nederlandse-maatschappijen.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Uit het artikel bij de NOS blijkt dat dit al een paar maanden speelt en ook andere vliegtuigmaatschappijen treft en dus niets, tenminste rechtstreeks, met die nieuwe sancties te maken heeft.
   Ter zijner tijd zal Rusland wel antwoorden op die nieuwe sancties want ik denk niet dat ze nogmaals in de leugen beloftes van de Amerikanen trappen.
   En ik ga er van uit dat Rusland voldoende in huis heeft om de Amerikanen pijn te doen zoals het volledig uitbannen van de $, dus alle handel nog in roebel, € of goud.

   Verwijderen
  2. Rusland zit links-om, dan wel rechts-om, aan een oorlog vast.

   Max Keiser: "USA werden den Petrodollar mit Krieg zu retten versuchen"

   https://deutsch.rt.com/nordamerika/59892-max-keiser-usa-werden-petrodollar-mit-krieg-zu-retten-versuchen/

   Verwijderen
  3. Tillerson, Mattis call for unlimited war authority if 2001 AUMF replaced

   https://www.davidicke.com/article/434807/tillerson-mattis-call-unlimited-war-authority-2001-aumf-replaced

   Verwijderen
  4. Joop, ik denk niet dat Amerika zo maar zal beginnen met een oorlog want dan is hun $ van de ene dag op de andere ook niets meer waard want ze kunnen niet verwachten dat de wederopbouw gebeurd in dollars, uitgegeven door de aanstichter van alle ellende.
   En natuurlijk zit het grote gevaar er in dat de Russen wel eens konden terug schieten.
   Maar het is ondertussen overduidelijk bekend dat de Amerikanen, tenminste diegenen die aan de touwtjes trekken, zo gek als een deur zijn dus je weet maar nooit met die ongeleide projectielen.

   Verwijderen
  5. @Matt,

   Het laatste bericht is zeer alarmerend en dat is wat mij zorgen baart. Net wat je zegt, er lopen in de VS genoeg gekken rond die op de eerste plaats geen ene moer geven om de Amerikaanse burger en op de tweede plaats alleen aan hun vergaarde rijkdom denken (waarvan ik overigens denk dat dat niets eens in US$ is weggezet) en hun heil na een oorlog buiten de VS zoeken.

   Verwijderen
  6. Joop,
   ik denk dat er na WW3 nog maar weinig plaatsen zullen zijn waar je geen last hebt van de 'fall-out' en dan heb je niet veel aan je goud, en dan moet er natuurlijk nog genoeg volk over blijven om daar handel mee te drijven. Na pakweg 3 maanden is het eten op en krijg je totale anarchie en die gekken zitten dan zonder dienaren en kunnen zelf absoluut hun eigen plan niet trekken.

   Verwijderen
  7. @Matt,

   Guy Verhofstadt stelde vandaag dat Brexit de schuld was van Russia. Ze zijn bezig om de onwetende westerse geesten rijp te maken voor een oorlog met Rusland.

   Verwijderen
  8. @Matt,

   Overigens heb je gelijk dat N-Korea geen Rothschild bank heeft. Cuba, Iran en N-Korea zijn de enige 3 landen die nog Royhschil-bankvrij zijn.

   Verwijderen
  9. Joop,
   Als de onderhandelingen tussen Engeland en de EU niet volgens plan voor Engeland lopen en ze er mee gaan dreigen om zaken te gaan doen met Rusland piept Verhofstadt wel heel anders.

   Verwijderen
  10. @Matt,

   Ik denk dar er helemaal geen Brexit komt.

   Verwijderen
  11. Lijkt me sterk Joop, ze kunnen nu niet meer terug.

   Verwijderen
  12. @Matt,

   Waar baseer je dat op? Op onderhandelingen tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk of op de meer geïnformeerde Brit?

   http://www.ukcolumn.org/

   Verwijderen
 2. Weer een aanslag in New York:

  http://www.stopdebankiers.com/zeker-acht-doden-nadat-pick-uptruck-inrijdt-op-fietsstrook-new-york/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aanslag zeker, maar de werkelijke terreur voor Amerikanen zit hem in de belastingplannen van Trump

   http://www.zerohedge.com/news/2017-10-31/delays-begin-release-republican-tax-bill-postponed-until-thursday

   En ook de oorlog in Syrie is tanende waarbij de free world die vermaledijde moslims aan het bestrijden is (aldus het script).

   Zo gezien zullen de neocons maar wat blij zijn met de timing (distraction) en vermeende dader van de aanslag in NY die 'handelde namens ISIS'

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. @ Willem Willem

   Naar oplossing Bende van Nijvel?
   https://willyvandamme.wordpress.com/

   Terreurdreiging. Maar wie of wat is het dan dat dreigt?

   Een reden te meer om oms niet neer te leggen bij het staatsvoyeurisme van de Sleepwet.

   Verwijderen
 3. Ik zie nog steeds geen connectie met Rothschild of ga jij beweren dat N-Koreaanse banken geen zaken kunnen doen met Rothschild banken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook Marcel Messing stelt op Wij worden Wakker dat N-Korea nog steeds Rothschild-bankvrij is! Wanneer wordt jij wakker dan?

   Verwijderen
  2. Als ik me niet vergis is Rusland ook rotschild vrij want ze hebben het contract , ik dacht begin dit jaar , met deze bank niet verlengd.

   Verwijderen
  3. Ik ken die meneer Messing niet. Maar is het niet gewoon een (selectieve) aggregatiesite?

   Ikzelf ben niet zo gecharmeerd van het vermengen van alternatieve standpunten (ook al zijn ze zoals hier goed gedocumenteerd) en een onafhankelijke kijk op het nieuws.

   Volgens mij zijn dat heel verschillende soorten standpunten die NIETS met elkaar te maken moeten hebben. Evenals je zowel links als rechts kan zijn om een multipolaire wereld toe te juichen.

   Verwijderen
 4. Vandaag Allerheiligen en daarom speciaal een gedicht voor diegenen die iemand verloren hebben, door sterven of scheiding.

  *Eenzaamheid*

  Mijn liefde is vervlogen
  is zachtjes uitgeblust
  Geen hand meer in de mijne
  geen mond die mij nog kust

  Geen lachjes in de verte
  geen hand meer door mijn haar
  Ook niet meer samen zitten
  en kijken naar mekaar

  Er vallen nu geen woorden meer
  er is geen ergernis
  Maar nu weet ik uit ervaring
  hoe 'eenzaam' eenzaam is!

  Sterkte aan iedereen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Allerheiligen/ allerzielen. Een prachtig feest, Halloween, Dia del Muerte en Guede, het feest van De Baron, relevant voor het noordelijk halfrond, en net als kerst en pasen een van onze jaarfeesten. Véél ouder en orgineler dan het christendom, jodendom, de kelten of druïden etc. De tijd van het jaar richt de mens op de vergankelijkheid, en volgens de traditie wordt de scheiding tussen deze en de andere wereld ´gene zijde´ flinterdun.

   Het vieren en vragen om voorspraak van rolmodellen (heiligen) wordt vandaag gevierd, morgen is het feest van erbarmen met ongelukkig of verward gestorvenen en het versterken met de band met voorouders, en traditioneel ook de bezinnig op de familieopdracht.

   De enige ware geloven zijn die geloven die geen heilig boek hebben. Geen dogma´s, zelfs geloof erin is niet vereist, het gaat om het doel, de weg daartoe, en niet te vergeten: het genieten van het wandelen daarop. Niet het woord, maar vooral het beeld en de muziek zijn grote inspiratie.

   Martelaren zijn heiligen maar niet alle heiligen zijn martelaren, dat is dus een kwestie van logica (waarschijnlijk een vertaal- of dialectfout)

   13 mei,1 mei en 20 april is een heel ander feest: het is Romeins, en analoog met pasen, waarbij de overwinning van het leven op de dood werd gevierd. Het is juist de periode waarbij de scheiding tussen deze en gene zijde het dikst is. In ons land is het interessant dat men zo met hart en ziel koningsdag, 4 en 5 mei viert, evenals in de rest van de wereld 1 mei. Hierbij gaat het niet om de historische aanleiding, maar om het feit dan de mensen dan half bewust aanvoelen dat er echt iets te vieren valt.

   Verwijderen
  2. Mooie bijdragen, ook gedicht Matt.

   Verwijderen
  3. In dit seizoen wordt het meeste leven weer door de aarde geabsorbeerd: in de stoffelijke wereld gaat alles dood of valt af, maar het wordt potentiëel (dus ook geestelijk) gecomposteerd, alle voedingsstoffen weer in de bodem.

   Rond 1 mei, walburgisnacht, wordt juist de bevrijding van dit potentiëel uit de onderwereld naar onze prachtige stoffelijke wereld gevierd. In de oudheid was dit de aanleiding tot heilige orgiëen.

   Verwijderen
  4. @ Rootman.
   De naam Walpurgisnacht had iets onheilspellends in mijn herinnering.
   Even gezocht:
   Inderdaad: heksen. Maar ook: aanbidding van Satan.

   Marianne Vaatstra is in die nacht vermoord.

   Heb indertijd Wim Dankbaar wel gevolgd. Heb nu wel mijn twijfels over hem: zijn JFK analyse is mij te simpel.
   ( Hij maakte in 2006 een docu over JFK. https://www.youtube.com/watch?v=XjMJOdMXqdg
   Gelooft meen ik dat de Maffia het gedaan heeft, en ene James Files die heeft bekend dat ie het deed.
   Ik hecht veel meer aan Jim Douglas: JFK and the Unspeakable)

   Verwijderen
  5. Oude spirituele gewoonten werden vaak gedemoniseerd door de inmiddel ook verouderde kerken. Daarop gingen vaak loges en sekten daar op in. Ik houd me nooit bezig met moordzaken, maar kan me voorstellen dat psychopaten zich door dat soort flauwekul aangetrokken voelen.

   Verwijderen
  6. Yep, dat is @Rootman!

   Child sacrifice in pre-Columbian cultures

   https://en.wikipedia.org/wiki/Child_sacrifice_in_pre-Columbian_cultures

   Verwijderen
 5. Oud-premier Qatar over ‘regime change’ Syrië

  De MSM ontmaskerd als de grootste fabrikanten van FAKENEWS.

  https://www.geotrendlines.nl/voormalig-premier-qatar-regime-change-syrie/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een ibteressant artikel om wat nader over na te denken:

  http://www.fort-russ.com/2017/11/volker-in-kiev-will-american-ultimatums.html

  De rol van deze Trump-kabinet ´special envoy´ voor Ukraine is raadselachtig, zelfs enigmatisch.

  Want NIETS wat hij voorstelt is ook maar een klein beetje haalbaar:

  - UN peacekeepers in heel Donbass, de facto een VS bezettingsmacht

  - Lethal weapons naar Kiev, een militair kansloze move

  - Het tegengaan van North stream: met heel veel moeite en tegenstand misschien haalbaar--- totdat de EU een seizoen in de kou wordt gezet.

  Ultimatums te bate van nog meer escalatie. Maar vanaf het eerste moment al kansloos: zonder de assymetrische response van Rusland zelfs maar te overwegen...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. NOS was zonet weer tenenkrommend.
  Noodtoestand in frankrijk is permanent geworden door een nieuwe wet, referendum tegen de sleepwet heeft geen zin en alternatieve nieuwsbronnen moeten kapot. Dit alles verpakt in een positieve leugen, noodtoestand is afgeschaft, referendum gaat door en amerikanen gaan zich verdedigen tegen Rusland.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ESPN Lost 480,000 Subscribers in October

   http://govtslaves.info/2017/11/espn-lost-480000-subscribers-in-october/

   Verwijderen
 8. CLINTON INDICTED ON MONEY LAUNDERING CHARGERS FOR FUSION GPS DOSSIER: Likely Says Trey Gowdy

  http://investmentwatchblog.com/clinton-indicted-on-money-laundering-chargers-for-fusion-gps-dossier-likely-says-trey-gowdy/

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fears of Radiation Leak Soar After North Korea Nuclear Site Collapse Kills 200

  https://www.naturalblaze.com/2017/11/north-korea-radiation-leak-nuclear-site-collapse.html

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hillarious!! Russian collusion destroyed by Judge Jeanine

  http://investmentwatchblog.com/hillarious-russian-collusion-destroyed-by-judge-jeanine/

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Julian Assange Dropping CIA Truth Bombs On Twitter – “If the CIA spent more time investigating terrorists and less time training and arming them we might not have had today’s truck attack in New York.”

  http://investmentwatchblog.com/julian-assange-dropping-cia-truth-bombs-on-twitter-if-the-cia-spent-more-time-investigating-terrorists-and-less-time-training-and-arming-them-we-might-not-have-had-todays-truck-attack-in-new-yo/

  BeantwoordenVerwijderen
 12. 3 Las Vegas Survivors Have Mysteriously Died Less Than a Month Since the Attack

  http://www.blacklistednews.com/3_Las_Vegas_Survivors_Have_Mysteriously_Died_Less_Than_a_Month_Since_the_Attack/61477/0/38/38/Y/M.html

  BeantwoordenVerwijderen
 13. EXCLUSIVE: US left wing groups travelled to Germany for the G20 Summit last July to meet with Al qaeda and ISIS leaders and plot the destruction of President Trump, secret FBI investigation reveals

  Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-5018141/ISIS-connection-anarchists-revealed-Ed-Klein-book.html#ixzz4xDeCJpVx
  Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. On November 4th The Antifa Insurgency Against Donald Trump And His Supporters Will Begin

   http://investmentwatchblog.com/on-november-4th-the-antifa-insurgency-against-donald-trump-and-his-supporters-will-begin/

   Verwijderen
  2. De Daily Mail is een Tabloid, dus als serieuze nieuwsbron kan het niet gelden. Maar soms spreken zelfs tabloids de waarheid, dus we zouden dit toch in de gaten kunnen houden.

   Min of meer het zelfde geldt voor het 4 november verhaal:

   - wat is er speciaal aan die datum?
   - Wat is er gemobiliseerd?
   - Hoeveel publieke steun is er potentiëel?
   - Wie sponsort dit? (niet de organisatie, maar deze verwachte actie?

   Verwijderen
 14. Weer een fijn stukje door de VS geleverde oorlogspropaganda van de Staatsomroep. Ook terug te beluisteren op het Staatsjournaal van 20.00 u.

  Jullie, Facebook, Google en Twitter hebben een groot probleem

  Een spervuur van vragen en met regelmaat ongemakkelijke antwoorden. De tweede dag van hoorzittingen in het Amerikaanse Congres met Facebook, Twitter en Google was nog pittiger dan de eerste. De techbedrijven geven deze week uitleg over hoe hun platforms gebruikt zijn door Rusland om de presidentsverkiezingen te beïnvloeden.

  Met 'het probleem' doelt Feinstein op het feit dat de platforms van deze techbedrijven zijn gebruikt door Rusland om verdeeldheid te zaaien in Amerika - en dat de bedrijven daar veel te laat zijn achtergekomen. De inmenging gebeurde via advertenties, maar ook door het verspreiden van nepnieuws en het organiseren van evenementen. In feite alle mogelijke manieren waarop je deze diensten kunt gebruiken zijn misbruikt.

  Sinds duidelijk werd dat Rusland advertenties heeft gekocht, is er gevraagd om voorbeelden. Tijdens de derde hoorzitting, in het Huis van Afgevaardigden, is een deel daarvan gepubliceerd. Het gaat om een representatieve steekproef van de 3000 advertenties. Daarmee worden ze dus niet allemaal vrijgegeven. De vraag blijft of de techbedrijven dat zelf nog wel gaan doen.(De voorbeelden die wel zijn vrijgegeven waren al lachwekkend genoeg als bewijs, Dawg)
  ............
  Er lopen nu onderzoeken, maar in de ogen van commissieleden duurde het te lang voordat deze op gang kwamen. "Ik ben nog meer gefrustreerd dan de rest hier, we hebben deze problemen al begin dit jaar aangekaart. Onze suggesties werden gewoon weggewuifd door jullie topmensen", zei senator Mark Warner. Dit geluid was ook te horen tijdens de zitting in het Huis van Afgevaardigden. "We hadden deze discussie een jaar geleden moeten hebben", was de kritiek daar.
  ............
  "Deze activiteiten gaan de geschiedenis in als de grootste verborgen actie van Moeder Rusland", concludeerde Will Hurd, lid van de inlichtingencommissie van het Huis van Afgevaardigden en voormalig CIA-medewerker.

  meer lezen op:

  https://nos.nl/artikel/2200867-jullie-facebook-google-en-twitter-hebben-een-groot-probleem.html

  De Amerikaanse politiek wil de sociale media klaarblijkelijk net zo strak aan de leidband laten lopen als de NYT en de WAPO. ZE zouden toch niks te verbergen hebben?

  https://nos.nl/artikel/2200867-jullie-facebook-google-en-twitter-hebben-een-groot-probleem.html

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Merk overigens op dat nu Russische inmenging in de verkiezingen maar niet bewezen kan worden, de focus nu verlegd wordt naar de beschuldiging dat Rusland verdeeld zou zaaien in de VS.

  BeantwoordenVerwijderen