donderdag 5 oktober 2017

Het Russische Nieuws van Donderdag 5 Oktober 2017

Omdat we soms wat afwisseling nodig hebben van het Provinciaalse CIA-gecontroleerde nieuws in Nederland, pakken we gewoon wat nieuwsitems van het "Perwi Kanal", oftewel het Russische eerste kanaal, of, vergelijkbaar, het NOS journaal.



Saoediese Koning in Moskou

De Koning van Saoedie Arabie is op bezoek bij Vladimir Putin. In het kielzog van de Koning reizen niet minder dan 1000 Saoedie Arabieren mee. Ze vinden allemaal dat de relatie potentieel heeft, dat de (olie?) belangen veelal parallel lopen en Putin is al uitgenodigd voor een tegenbezoek welke ook al geaccepteerd is. Laat de EU vooral in de marge haar sanctie politiek voortzetten. De Russische tank rolt door. Het Amerikaanse Bloomberg noemt Rusland al de nieuwe baas van het Midden Oosten; de Amerikanen verliezen keer op keer. Met het succes in Syrie loopt de regio de deur plat in Moskou, of het nou de tegenpolen Saoedie Arabie of Iran, of de tegenpolen Palestina en Israel zijn. Alle 5-sterren hotels in de (wijde) omtrek van het Kremlin waren door de Arabieren afgehuurd. De Koning nam plaats in een hotelkamer van een Miljoen per nacht. In Roebels, dat dan weer wel. (Deel door 70 en je hebt Euro's; nog steeds een slordige 15.000 EUR).



Russen schieten kruisraketten af op ISIS

De onderzeeer is erg stil; de Russen zijn bezig met oorlogshandelingen. NATO-geinteresseerden zijn nooit ver weg. Die zijn altijd op "oefening". Nu gaat het om een Frans schip. Waar Nederland geen centimeter laat zien van de duistere klusjes die het opknapt voor het Pentagon (wat moeten ze er ook over vertellen?), daar geven de Russen uitleg over wat ze doen en daarmee leggen ze in tegenstelling tot de Nederlanders ook verantwoording af.



Ondergrondse opslagplaats Al Nusra vernietigd

Duizend ton explosieven zaten er in de ondergrondse opslagplaats die de Russen geraakt en vernietigd hebben. In tegenstelling tot de Nederlanders die niet mogen weten wat de duistere Hennis luchtmacht in Syrie deed, tonen de Russen wel wat ze doen.



Stadions bijna klaar

De bouw verloopt volgens schema, en met 3-4 maandjes moeten ze allemaal tip-top in orde zijn. De FIFA kwam op inspectie en met name Lushniki in Moskou trok de aandacht: Prima in orde voor de openings- en sluitings ceremonie. Na de verbouwing is het stadion, waar Haarlem in de 80'er jaren de dramatische wedstrijd tegen Spartak Moskou speelde en met 2-0 verloor, niet meer te herkennen.



Een terrorist is een terrorist

Uit het Russische nieuws van gisteren halen we ook weer dat een aantal terroristen van Al Nusra uitgeschakeld zijn door de Russen. Dat hun inlichtingendienst ze opgespoord heeft en hun luchtmacht ze geëlimineerd heeft. Dat de Westerse coalitie IS grotendeels vrijspel gaf en Al Nusra al helemaal. Dat het Westen nog een poging deed de terroristen op te delen in kwade en minder kwade maar dat volgens de Russen een terrorist toch echt een terrorist is.

Putin overspoeld met vragen van journalisten op het energie-forum

Of Putin nog een advies had aan Trump? Nou nee, dat is aan zijn kiezers om hem advies te geven? Of Trump dan wellicht gevangene is van grotere belangen in de VS? Nou nee, een man met het (sterke) karakter van Trump is van niemand een gevangene. Putin gaf aan dat Rusland veel vrienden heeft in Amerika. Op het economische forum in de zomer in StPetersburg was de belangstelling van Amerikaanse ondernemers om zaken te doen met Rusland, groot. Rusland staat open voor iedereen die relaties zoekt op basis van gelijkwaardigheid.



Als het vragenvuur doorgaat tot op het einde van de sessie komt Putin met een grap uit het Israelische leger uit de hoek... (ENG-ondertiteld)

10 opmerkingen:

  1. Ook Saudi-Arabië heeft de S-400 bij Poetin besteld!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, geen Patriot, geen THAAD, maar de S-400!

      Saudi Arabia agrees to buy Russian S-400 air defense system: Arabiya TV

      http://www.reuters.com/article/us-saudi-russia-missiles/saudi-arabia-agrees-to-buy-russian-s-400-air-defense-system-arabiya-tv-idUSKBN1CA1OD?il=0

      Verwijderen
  2. Han ten Broeke gelooft kritiekloos in Assad's gifgasaanvallen maar twijfelt aan VS steun aan ISIS

    https://twitter.com/HanTenBroeke/status/915939398411223041

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Russian Defense Ministry doubles down: ‘US continues to fight along side ISIS in eastern Syria’

    “The main thing preventing the final defeat of ISIS in Syria is not the terrorists’ military capability but support and pandering to them by American colleagues”

    http://theduran.com/russian-defense-ministry-doubles-down-us-continues-to-fight-along-side-isis-in-eastern-syria/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En de Nederlandse regering verricht ondertussen natuurlijk weer hand- en spandiensten in deze zeer foute oorlog. Vraag ik me ondertussen af of Nederlandse F16 piloten in hun vrije tijd op Markplaats op zoek zijn naar reserveonderdelen en met geleende parachutes de lucht in moeten.

      Verwijderen
  4. Ook Venetië gaat in oktober naar de stembus om te stemmen over afscheiding van Italië!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. O, het zijn zelfs twee regio's Lombardijen en Venetië!!!!

      Two northern Italian regions to hold referendums on autonomy this year

      https://www.thelocal.it/20170421/two-northern-italian-regions-to-hold-autonomy-referendums-this-year

      Verwijderen
  5. CONFIRMED: Vegas shooting suspect prescribed dangerous drugs – just like many previous mass shooters

    "The Las Vegas Review-Journal has obtained information that Stephen Paddock, the suspect in the largest mass shooting in modern US history was prescribed a powerful psychotropic drug called diazepam in June of this year, just under four months prior to the shooting."

    http://theduran.com/confirmed-vegas-shooting-suspect-proscribed-dangerous-drugs-just-like-many-previous-mass-shooters/

    Valium. Da's logisch. Met trillende handen kan je niet lekker schieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Rusland heeft nu echt genoeg van de samenwerking tussen de VS en de jihadiasten van IS en al nusra:

    https://www.rt.com/news/405844-isis-attacks-syria-tanf/

    http://russia-insider.com/en/politics/russia-again-says-us-helping-isis-syria-threatens-put-end-it/ri21169

    ´Russia’s Aerospace Force is ready to totally halt any actions of the Islamic State terrorist group in Syria passed off by the United States as ‘coincidences’´

    Ondertussen gaat Trump vandaag waarschijnlijk het Iran akkoord om zeep helpen:

    https://www.rt.com/usa/405839-trump-comments-white-house-press/

    En voor wie zijn emmertje wil volbraken:

    https://youtu.be/SpzeQ1Z3Ut0

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In veel commentaren wordt Putin passiviteit verweten na de VS provocaties. Maar de grootschalige bombardementen en de 10 Kalibr kruisraketten kunnen best ook officieren van VS special ops uitgeschakeld hebben: dat komt zeker niet in het nieuws.

      Verwijderen