woensdag 29 december 2021

Is er een Kentering gaande?

Ik weet niet wat jullie bevindingen zijn van de afgelopen dagen, maar wij treffen toch wel aardig wat mensen die een jaar geleden nog braaf de dwangmaatregeltjes opvolgden, maar daar nu toch een hoop flexibeler mee omgaan en er wel kaar mee zijn. 

Anderzijds treffen we ook (nog steeds) mensen die gewoon zeggen: "Ik wil reizen, dus..."

En dan komen we nogmaals bij Foucault en zelfs bij Rutte: Rutte had gewoon gelijk toen hij zei, "als we de mensen niet mee krijgen, houdt het op".

Hoeveel boetes, hoeveel arrestaties, hoeveel sluitingen zijn er nou geweest van mensen en zaken die zich niet aan de regels hielden? Waku Waku? Een kledingzaak in Zwanenburg. Die zaak waar van Haga Chocomel ging drinken? Dan hebben we nog niet eens alle vingers van 1 hand gebruikt. De avondklokboete's werden vaak na 1 bezwaarbriefje al als een hete keutel weer ingetrokken. 

Het gaat dus veelal om "normalising power". 

De supermarkten zijn toch nog overwegend mondkap-gebied. Hoe lang nog? Het mondkaploos door het leven gaan overal, is één van de krachtigste signalen dat er is. Scholen in Amsterdam die zeggen: "Groep 8 gaat na de vakantie sowieso naar school, wat het regime ook moge beslissen", dat is een krachtig signaal. Belgische cultuursectoor die gewoon weer opengaat (met dank aan hun rechter, daar wel), is een krachtig signaal. Nederlanders die massaal naar Antwerpen gaan, waar de PC Hooftstraat zich laat ringeloren, is ook een signaal. Hoe druk gaat het zondag op het Museumplein worden? ME wil staken. Het belooft druk te worden. Nou, dat kan interessant worden. Misschien gaat de ME zondag de tank van het waterkanon wel met Champagne of Sekt vullen ipv water!

Vrijdag 31-December 23:59 Groot Feest in huizen en straten van Nederland.
Zaterdag 14:00 uur Nieuwjaarsduik Zandvoort.
Zondag 12:00 uur Museumplein Amsterdam verzamelen, 13:00 uur Start Grootste Mars van de Verbinding.


2 opmerkingen:

  1. Dat die cultuursector weer open mag is eigenlijk een wassen neus want dit is vooral goed voor de elite zelf zodat hun dames weer met hun mooiste jurken kunnen pronken.
    En deze uitspraak kan voor ons fout aflopen omdat het mogelijk tot een verkapte toestemming voor alle andere maatregels kan leiden want in de huidige vrijspraak geldt dat alles wat ervoor als regel vaststond wel van kracht blijft dus ze hebben nu een wettelijke basis om de muilkorf en 1,5m. als wet vast te leggen.
    We zullen zien hoe het allemaal verder gaat, maar hoopvol is het in ieder geval niet, zeker nu ze bij de regeringen gaan discuteren of de vaccinatie nu wel of niet verplicht moet worden en zoals het er nu naar uitziet is een meerderheid voor die verplichting.
    Dan breekt de hel los, maar daar geven die slaafjes van het WEF niks om, integendeel, dan kunnen ze harder optreden.

    BeantwoordenVerwijderen