donderdag 27 april 2017

Telegraaf weer voorop in geesten oorlogsrijp maken



De Telegraaf gaat zoals we historisch van ze gewend zijn voorop in het rijp maken van de geesten voor weer een aanvalsoorlog van de Verdorven Staten. Met de term "Schurkenstaat" verwijst de Telegraaf niet naar wat je zou verwachten, het land dat week in week uit Banker's oorlogen voert: Vietnam, Libie, Irak, Afghanistan, Syrie. Het enige land dat een atoombom, geheel onnodig, heeft afgeworpen. En één vonden ze zelfs niet genoeg; het moesten er twee worden. Het is weer een schunnig stuk geworden. De Telegraaf: de krant van collaborerend Nederland.

Telegraaf verandert niet: Schurkenblad

De Telegraaf doceert: Senaat bijeen vanwege "oplopende spanningen". De enigen die in de wereld de spanningen doen oplopen, zijn de VS zelf. De Telegraaf draait net als Peter R. de zaken om. Zetten hand in hand de wereld op zijn kop. Peter R is de rechtmatige Koekoek. De huiseigenaar en bewoner pleegt huisvredebreuk. De VS marcheert naar Noord Korea. Maar Noord Korea zou dan de agressor zijn. We gaan de oorlogscolumn van de Telegraaf niet verder analyseren. Ieder kan voor zichzelf de paar regels bekijken en concluderen waar het Schurkenblad nog steeds staat.

Disclaimer

Blik kwam het blad tegen ergens in de horeca; zou er zelf geen cent aan besteden. Blik heeft na het aanraken van het rioolblad de handen grondig gewassen.

43 opmerkingen:

  1. Ik lees in de kranten alleen nog de strips.
    Iets belangrijks staat er niet in.
    Zelfs het weerbericht is gelogen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Misschien dat ze bij de Telegraaf eens wat minder aan navelstaren kunnen gaan doen en zichzelf in de spiegel kunnen aankijken.

    Het volgende betreft een wereldwijde enquete over wie er de grootste schurkenstaat in de wereld is: de VS. Maar als je de Telegraaf zou lezen, zou je dat niet weten.

    -----

    In their annual End of Year survey, Win/Gallup International found that the United States is considered the number one "greatest threat to peace in the world today" by people across the globe.

    The poll of 67,806 respondents from 65 countries found that the U.S. won this dubious distinction by a landslide, as revealed in the chart below.

    https://www.commondreams.org/news/2013/12/31/biggest-threat-world-peace-united-states

    In the Americas themselves, decades of US meddling have left an awkward legacy. Its neighbours, Mexico (37%) and Canada (17%), clearly have issues. Even 13% of Americans see their own country as a danger.

    --

    Redacteurs bij de Telegraaf zijn, wellicht de sport en roddelrubriek redacteurs uitgezonderd, bewijsbaar onbenul.

    Dus waarom die krant nog langer lezen, anders dan je telkens weer te verbazen over het armoedige niveau van hen die de krant daar voor een salaris dagelijks weten vol te pennen met leugens en onzin?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2017/04/26/navo-zorgt-voor-sterke-stijging-wereldwijde-militaire-uitgaven-de-komende-jaren

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De syncopanten...

    In werkelijkheid gaat Trump de strijd tegen N Korea niet aan. Niet omdat ze onoverwinnelijk zijn, maar de president kan niet een verlies van het leven van tienduizenden van zijn militairen verantwoorden. Artillerie (kanonnen) zijn slechts door een zeer direkte voltreffer te vernietigen. Meestal is het ding dan geblakerd, en werkt de electronica niet meer, maar het kan meestal nog wel vuren. Naar de VS bases. Hun 1950s nuke tech kan niet via een raket, maar wel via een container de VS treffen.

    Niet dus; vooral omdat China en Rusland zeer duidelijk waren dat na een aanval, VS troepen niet getolereerd gaan worden.

    Mijn advies aan de VS zou zijn: Breng die varende schietschijf, het Vinson vliegdekschip, niet te dichtbij!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Telegraaf is weinig veranderd sinds 1940, ik maak me meer zorgen dat de laatste 10 jaar de enige andere persgroep, waaronder de verzetskrant volkskrant en slijpsteen van de geest NRC, de krant rechts inhalen met hun oorlogspropaganda.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja maar: dat is ´gematigde´ oorlogspropaganda!!!

      Verwijderen
    2. Voeg VK ook maar toe aan staats propaganda, NRC is in Belgische handen onderdeel van EU en MSM propaganda kanaal.

      Verwijderen
  6. En dat was vlak na WO-2, toen men nog gewend was aan enorme aantallen gesneuvelde militairen. Maar zelf toen al kostte het een presidentschap! En zelfs toen hield een volkomen verwoest n-Korea stand tegen de VS.

    Trump kan zo gek worden als hij kan, maar voor dat soort fratsen is geen draagvlak. Vooral niet wanneer er vligdekschepen de grond in geboord worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Israel heeft weer eens in Syrië gebombardeerd. Wanneer gaan ze de luchtbasis van de kaart vegen waarvan uit die aanval was ondernomen? Dit illegaal bombarderen moet gestopt worden, en bij Israel werken alleen de hardste maatregelen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Rootman, wie moet dat doen zonder meteen een wereldoorlog uit te lokken? Israhel heeft wat dat betreft heel de EU en Amerika achter zich staan en die staan te popelen op een reactie van Syrië, Rusland of Iran om dan zogenaamd legitiem te kunnen aanvallen als reactie op de aanval op hun bondgenoot.

      Verwijderen
    2. Je hebt waarschijnlijk gelijk, maar het is moeilijk niet kwaad te worden: deze wapens zijn immers voor de strijd tegen de jihadisten, en om hun sponsors in bedwang te houden. Ik vraag me af wie deze wapens en ammo had betaald: Hezbollah heeft niet veel geld, zo denk ik. Welke belastingbetalers draaien hier voor op? De Iraanse? De Russische? Ik denk wel dat de VS/ Israelische belastingbetalers ook pijn moeten voelen.

      Maar ik las ergens dat Popov de Israelische ambassadeur er al over gesproken had. Dus wie weet is die serieus gewaarschuwd.

      Verwijderen
    3. Herstel: Het was Peskov:

      http://www.fort-russ.com/2017/04/respect-syrias-sovereignty-moscow-to.html

      Verwijderen
  8. Enkele maanden geleden werd de ´groene´ president Von Bellen na een hertelling van een populist gekozen in oostenrijk.

    Hij wil er blijkbaar alles aan doen om te zorgen dat volgende keer zowel de regering als de president rechts-populistisch worden:

    https://www.rt.com/news/386378-austrian-president-women-headscarves/

    Nu ben ik ook voor vrijheid van kleding (behalve burkas), maar zo vraag je er wel om in het conservatieve Alpenland!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Er zit naar schatting zes triljard usd aan rare earth mineralen in de Noord-Koreaanse grond. Daarom sturen die fascistische ratten hun oorlogstuig er heen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Rare earths zijn op veel plaatsen in de wereld aanwezig. Het erts bevat maar een klein percentage van een mix (meest cerium). Het probleem is de technologie om het mixmetaal te winnen en het dan te scheiden. Momenteel kan alleen China dat. De VS had vroeger ook deze technologie, maar omdat rare earths toen nog weinig industriële waarde hadden (vuursteentjes voor aanstekers) is de industrie ontmanteld en de meeste know-how verloren gegaan. Dure installaties zijn nodig voor de scheiding.



      http://geology.com/articles/rare-earth-elements/

      China zal nooit een VS invasie van n Korea tolereren.

      Verwijderen
  10. het lijkt er mij op dat Putin Trump-style ultimatums en bedreigingen moet gaan uitvaardigen: rode lijnen voor Israel, voor de VS, voor Frankrijk (na de verkiezingen) en de Britten.

    En uiteraard niet te vergeten: de salafistische golfstaten.

    Het lijkt de enige taal die ze verstaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ze, de Amerikanen, kunnen dreigen wat ze willen: China doet daar niet aan mee.
    Zowat de halve wereld is de dreigende oorlogstaal van Amerika spuugzat. De andere helft zijn zij die er een flinke boterham aan denken te verdienen.
    Amerika kan nu wel zeggen dat ze niet op regime verandering uit zijn, maar het feit alleen al dat ze dit zeggen is precies wat ze altijd al gedaan hebben: liegen dat het barst, en er dus wel degelijk op uit zijn.
    De enige verdediging die Kim heeft zijn juist zijn bommen en die gaat hij echt niet ontmantelen, want dan heeft hij niks meer en is zijn einde heel nabij.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. En het kan nog leuk worden voor Zuid Korea, als ze de rekening moeten gaan betalen voor dat Amerikaans anti rakettenschild, wat de Amerikanen nu volop aan het instaleren zijn.
    Nu al staan de straten vol met protesterende mensen tegen al dat geweld en als ze dan ook nog eens de rekening krijgen zullen de protesten alleen maar fors toenemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Bij dit stukje te zerohedge, waar wordt gemeld dat 2 Amerikanen zijn gedood in Afghanistan, door... andere mensen, moest ik denken aan een quote van Vonnegut uit slaughterhouse 5.

    Wat zijn die jongens jong! Zouden ze enig idee hebben gehad voor welk 'ideaal' ze zijn gestorven?

    Hier is zerohedge

    http://www.zerohedge.com/news/2017-04-28/two-army-rangers-killed-during-raid-isis-compound-afghanistan

    En hier is de quote

    You know — we've had to imagine the war here, and we have imagined that it was being fought by aging men like ourselves. We had forgotten that wars were fought by babies. When I saw those freshly shaved faces, it was a shock. "'My God, my God — ' I said to myself, 'It's the Children's Crusade.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. 100 dagen Trump=Obama

    Jimmy Dore legt het allemaal uit op een manier dat je er nog een heel klein beetje om kunt lachen

    https://m.youtube.com/watch?v=3yJO5xCEDmk

    Je kan dit alles ook in een woord samenvatten: ZAKKENVULLERS

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Het schaakspel is begonnen. De VS zijn in een wanhopige poging begonnen haar pionnen, in de vorm van anti-raketschilden, in zo'n positie te manoeuvreren zodat een preemptive strike op Rusland en China zo'n verwoestende uitwerking zal hebben dat een reactie van Rusland en China niet meer te verwachten valt. Dat heeft een Russische computersimulatie aangetoond.

    Tevens is de verwachting dat het THAAD systeem, wat in Zuid-Korea gestationeerd moet worden en waar Zuid-Korea een rekening van $1 billion van zaken president Trump kreeg gepresenteerd, is om te bouwen van een verdedigend naar een aanvallend systeem (dezelfde systemen die in Polen en Roemenië worden gestationeerd).

    http://www.paulcraigroberts.org/2017/04/27/washington-plans-nuke-russia-china/

    Hoe hoog schatten wij de kans in dat een of andere maffe neocon denkt dat dit plannetje wel gaat lukken? Bluft Poetin dat Rusland over zo'n afschrikwekkend wapen beschikt die het VS raketschild kan omzeilen? Blijven Rusland en China afwachten totdat de VS als eerste op de knop drukt of worden zij gedwongen de VS voor te blijven? Feit is wel dat als het THAAD systeem in Zuid-Korea wordt gestationeerd dit een rechtstreekse dreiging is voor zowel Rusland en China. De stationering van massale NAVO troepen en materieel aan de Russische grens krijgt nu ook meer betekenis. Het heeft niets te maken met het voorkomen van Russische agressie, het is een invasiemacht!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hebben die knotsgekke Amerikanen dan nog niet door dat ze hun eigen land aan het zelfmoorden zijn??

      Verwijderen
  16. Het lijkt mij dat Rusland hier niet in gaat trappen. Dezelfde situatie bestond ook pas voor WO2. Door het Molotov von Ribbentrop pact kon Belarus het door Polen veroverde stuk terugkrijgen, maar veel belangrijker: achter de Ural kon gewerkt worden aan opbouw van het rode leger. Eigenlijk hetzelfde wat Chamberlain in Engeland deed.

    Maar dit keer gaat Rusland een evt oorlog niet op eigen grondgebied vechten.

    Het Russische materieel wordt voor ca. 1/10 van de prijs van Amerikaans spul geproduceerd. Dan zijn die twee qua defensieinspanningen aardig aan elkaar gewaagd.

    Het blijft doodjammer dat al die inspanningen niet aan de opbouw van beide landen ten goede komen, maar ja.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heel juist Rootman, als al dat geld wat nu aan defensie wordt uitgegeven in de hele wereld besteed wordt in bijvoorbeeld voedselvoorziening in arme landen, of in de exploitatie van de ruimte zou worden ingezet, dan hadden er hier op aarde geen mensen nog honger en hadden we al een kolonie op Mars en misschien nog verder weg.
      Hebben ze dan echt niet in de gaten dat WW3 geen enkele winnaar kan opleveren. Dan mag voor mijn part die NWO er zitten, laat ze maar regeren over een dode wereld, vol radioactieve rommel.

      Verwijderen
    2. Volgens het NSSM200 rapport van Henri Kissinger is de armoede in Afrika artifical. Als de Afrikaanse landen, die beschikken over bodemschatten, deze voor hun eigen economie konden gebruiken, zouden deze landen zich op kunnen werken boven de Amerikaanse economie en dat wordt in de VS ervaren als een gevaar voor de staatsveiligheid. Vandaar dat deze landen worden voorzien met IMF leningen met hun bodemschatten als onderpand. Kunnen deze landen de rente van de IMF leningen niet meer aflossen, zijn zij hun bodemschatten kwijt.

      Verwijderen
  17. Noord-Korea heeft net een ballistische raketproef uitgevoerd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Neergekomen in de Japanse Zee.

      Verwijderen
    2. Kim kan beter vaste brandstofraketten als eerste trap nemen: weliswaar onnauwkeurig, en oncorrigeerbare stuwkracht, maar ze gaan altijd af. Goed voor de PR, want dat is toch het enige waarvoor ze dienen.

      Verwijderen
  18. Het schijnt dat het visumvrij reizen voor Oekraieners ingaat in juni. Voor ons wel interessant, want we zullen met Oekraieners van gedachten kunnen wisselen, en zo een beter beeld krijgen wat daar zoal leeft. Dit zullen vaak pro-EU gastarbeiders zijn, maar het geeft toch een mooi beeld.

    Helaas zal ook het Bandera-nazisme, wapens en radioactief materiaal deze kant op komen:

    http://www.fort-russ.com/2017/04/open-ukraine-radioactive-goods-are.html

    Als het zo uitkomt kan ik factchecken met mijn dosimetertje...

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Dit is vast ook waar voor de Nederlandse situatie.

    In deze US studie is gekeken naar welke banen het 'beste' zijn (in het kader van salaris, stress, ontwikkeling, werkomgeving) en welke het slechtst

    www.zerohedge.com/news/2017-04-28/these-are-10-worst-and-best-jobs-america

    Surprise surprise, de beste banen zijn weggelegd voor daar waar er absoluut geen plaats is voor de praatjesmakers (statisticus, data analist, wiskundige).

    En de slechtste banen, die zijn weggelegd zijn voor de praatjesmakers zelf (journalist, deejay), of die in de praatjes van de praatjesmakers 'geloven' (militair personeel).

    Probleem voor de praatjesmakers is natuurlijk dat iedereen praatjes kan maken wat a) het marktaanbod van praatjesmakers nogal groot maakt (slecht voor baangarantie), en b) het niet nodig maakt om naar de praatjesmakers te luisteren omdat iedereen praatjes kan maken (slecht voor 'advertisement').

    De oplossing van de praatjesmakers lijkt: per decreet opleggen dat mensen alleen nog naar gecertificeerde praatjes (die van hen) mogen luisteren zonder dat die mensen zelf mogen praten (censuur).

    Opzoek gaan naar ander werk, lijkt me voor de praatjes maker een rationelere keuze.

    Maar wat voor werk moet dat zijn dan, als je alleen maar in staat bent tot het maken van praatjes? - Misschien dat een journalist over dat dilemma eens een praatje kan maken?

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Heeft Orbàn gebogen voor Soros?

    http://www.volkskrant.nl/buitenland/hongaarse-premier-orban-belooft-omstreden-universiteitswet-aan-te-passen~a4491535/

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Nog een artikeltje over Soros vs. Orbàn:

    https://www.trouw.nl/democratie/europese-fractie-krijgt-premier-orban-in-het-gareel~ace1ee73/

    Ik kan me toch moeilijk voorstellen dat Orbàn het hier bij laat zitten. Hij kan immers uit de EVP gaan en zich bij de ppoulistische fractie aansluiten. En als hij een tegenzet wil doen is Putin, alsmede midden Europese landen vast wel bereid wat te helpen.

    Verder aandacht voor het RT programma Sputnik, waarin de plaatsvervanger van Galloway, dr Dominguez, Venezuela expert interviewt over de gekleurde revolutie/ maidan aldaar:

    https://www.rt.com/shows/sputnik/386575-trump-wwiii--us-korea/

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat ik grappig vind:

    Youp van 't Hek die een column volpent over de voorzitter van de VVD, Henry Keizer, die niet integer heeft gehandeld bij een zakelijke deal. En waarbij Youp niet zozeer verast was (in een reactie op een column die 'de crematiekeizer' heet mag je deze spelfout maken) dat Keizer niet integer gehandeld heeft in een 'vuige handjesklapdeal', maar dat het 'Noord-Koreaans weigeren van bepaalde journalisten' tijdens een persconferentie ongepast is.

    Youp van 't Hek vindt namelijk dat het 'Trumpje spelen' door bepaalde pers te weigeren een stap te ver gaat. (Let even op hoe superieur Youp van 't Hek is door met zijn vinger te wijzen naar de machtigste man op aarde, net zoals twee regels daarvoor Youp durft te spreken over de moraal van 'Noord Korea': die man durft, moet je dan als lezer denken, en Youp gelooft het vast zelf ook: wat een 'lefgozer'). Want een liberaal die zoiets doet mag van Youp, 'nooit meer zijn bek opentrekken'. Want 'Liberalen leggen de pers, hoe kritisch ook, niet het zwijgen op.' Dat noemen ze bij de NRC 'een grondbeginsel.' Dat mag echt niet van de dominee hoor, in dit geval Youp van 't Hek. Zulk gedrag noemt Van 't Hek 'iemand die zijn hand overtoept'.

    En het grappige daarvan vind ik dat Youp van 't Hek zelf niet inziet hoe hij week in week uit zijn hand overtoept, door zijn broodheer, de zelfverklaarde 'liberaal denkende NRC' niet onder de loep te nemen als zij bijvoorbeeld bepaalde pers niet uitnodigt die schrijft over meesteroplichter, Barack Obama, die in 2008 de banken redde en 10 miljoen Amerikanen op straat zette (in plaats van andersom) om vervolgens negen jaar later het losgeld van 400 000 dollar voor gedane zaken te ontvangen van bank Goldman Sachs in de vorm van een speech. En voor welk nieuwtje je tussen de 17000 artikelen geschreven door NRC over Obama niets kunt vinden, en voor welke krant Youp van 't Hek jaar in jaar uit schrijft.

    Maar wel met je vingertje wijzen naar Noord Korea en Trump en Henry Keizer, of de problemen van de wereld daar beginnen, ipv eens bij jezelf te rade te gaan of de problemen van de wereld niet bij jezelf beginnen. Typisch voorbeeldje van 'Niet nadenken, meedoen'.

    https://youp.nl/columns/de-crematiekeizer

    https://www.nrc.nl/search/?q=Obama

    https://libertyblitzkrieg.com/2017/04/28/the-real-barack-obama-is-finally-exposed-to-everyone/

    BeantwoordenVerwijderen
  23. De ineenstorting van Oekraïne en de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de EU in beeld!

    http://theduran.com/vladimir-klitschko-brother-of-kiev-mayor-vitaly-goes-down-in-boxing-match-video/

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Arseni(cum)y Yatsenyuk verdacht van het executeren van Russische soldaten tijdens het Tsjetsjenië conflict. De soldaten hadden zich overgegeven en dienden als zodanig behandelt te worden als krijgsgevangenen. Yatsenyuk schijnt daarnaast nog lid te zijn geweest van twee bendes (Argo en Viking) die ongetwijfeld een nationalistisch karakter hebben. De Russen hebben een verzoek bij Interpol ingediend om Yatsenyuk opde internationale opsporingslijst te zetten.

    http://theduran.com/former-ukraine-pm-yatsenyuk-involved-execution-russian-soldiers-chechnya-conflict/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Overigens, er is weer een jaar voorbij!

      Remembering The Odessa Massacre: 2 May 2014

      http://theduran.com/remembering-the-odessa-massacre-2-may-2014/

      Verwijderen
  25. Het lijkt John McCain toch niet zo'n goed idee om aan aanval op Noord-Korea uit te voeren.

    Nee, dat begrijpen wij allemaal, John! Je valt alleen maar staatjes aan waarvan je weet dat zij geen massavernietigingswapens hebben.

    http://theduran.com/mccain-us-attack-north-korea-horrendous/

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Is het trouwens niet vreemd dat er nog steeds niets bekend is waar de Bilderbergconferentie 2017 plaats gaat vinden en wie de deelnemers zijn? Wordt de formatie van het nieuwe kabinet over deze conferentie getild?

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Dat komt vanzelf wel! De meeste deelnemers zijn slechts pionnen.

    Wat veel interessanter is; letten op ´players´ die NIET aan die conferentie (+ Davos, etc.) deelnemen.

    En de ´players´, van beide kanten, die helemaal niet aan deze ´dog and pony´ show meedoen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het lijkt alsof ik mezelf herhaal.

      de 2e categorie valt op als je er op let.

      De 3e zie je niet.

      Verwijderen