vrijdag 7 april 2017

Sven Kockelmann en Standpunt.nl lakeien van de bloeddorstigen

Je kon er op wachten. Geen verontwaardiging bij Sven Kockelmann, over weer een criminele daad van de Terroristische staten, maar kwebbelen in Stand.nl met een oud militair en het doen voorkomen of de Westerse wereld op de criminele daad van de VS zat te wachten:

"In elk geval nemen de Amerikanen nu de actie waar grote delen van de Westerse wereld al veel langer om vroegen."

Sven Kockelmann levert zijn laatste greintje integriteit in en gaat op voor de vermelding "Gewilligste Lakei der bloeddorstigen". Het is de staatsradio in optima forma en zijn baantje als opperaangever in smerige zaakjes zal voorlopig gegarandeerd zijn want Sven doet het allemaal voor een beetje geld.

Lavrov zegt waar het op staat.

94 opmerkingen:

 1. Sven wokkelmans kijk ik niet, alleen al die kop zien leidt bij mij tot razernij; al die weggeslingerde voorwerpen zijn slecht voor mijn TV.

  Maar vanavond zullen de nederpundits wel los gaan; slecht voor Peter R de Vries en andere stamgasten.

  Het Nederlandse commentaar heeft verder weinig belang: de EU staat helemaal achter de Obama/ Clinton lijn van regime change, en NL is het braafste jochie van de klas.

  Ik denk dat meer belangwekkende commentaren pas gedurende het weekend loskomen. Voor mij blijft de ontmoeting Tillerson- Lavrov as. dinsdag cruciaal, al horen we de consequenties waarschijnlijk later.

  Een signaal dat Trump niet helemaal gecapituleerd heeft naar de neocons zou het ontslag van Nikki Haley zijn. Tot dan is mijn optimisme 0 %...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heeft Trump per ongeluk een zwakte in het VS arsenaal prijsgegeven? Minder dan de helft van de kruisraketten trof doel en de meesten veroorzaakten slechts wat roetvlekken!

  (Het kan misschien ook doelbewust zijn, maar 50 symbolische tomahawks à $ 1 M is wel een duur ´signaal´

  Nu kan het ook aan de kwaliteit van het beton liggen; Ik ben momenteel zelf een granito vloertje aan het repareren, en dat zwarte beton vreet zelfs diamantschijven! In dat geval is de boel in een paar weken weer operationeel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 50 miljoen verkwisten zal niemand merken bij defensie. Trump wordt gedwongen om iets te doen en dan is deze oplossing de minst slechte. De neocons hopen nu op een tegen reactie van de russen om een nieuwe oorlog te starten dus putin gaat ze op een ander vlak terugpakken. Economisch, levering s500 of via israel bv.
   Erdogan schwitch is veel kwalijker.

   Verwijderen
  2. http://www.fort-russ.com/2017/04/only-23-out-of-59-us-missiles-hit.html

   Verwijderen
 3. Nou, het is prachtig. In feite heeft de VS schuld bekend op de hoogte te moeten zijn geweest van de gifgasaanval want een Tomahawk schiet je niet zomaar af, daar gaat nogal wat voorbereidingen aan vooraf, verkenning, planning, voorbereiden van het doel en de raketten in staat van lancering brengen. Uit de woorden van Nikki Haley kunnen wij opmaken dat de aanval al in voorbereiding was.

  Waar in 2013 nog de Amerikaanse intelligence community werd ingeschakeld voor verificatie, heeft Trump deze nu gepasseerd evenals het Amerikaanse congres. Derhalve is aan te nemen dat de opdracht voor de aanval is terug te voeren naar de VN en/of de NAVO.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit artikel kennen wij toch nog wel?

   http://www.globalresearch.ca/deleted-daily-mail-online-article-us-backed-plan-for-chemical-weapon-attack-in-syria-to-be-blamed-on-assad/5339178

   Verwijderen
  2. Zowel de VS als de RF krijgsmacht heeft honderden aanvals-scenario´s, waarschijnlijk tot zeer fantastisch, klaarliggen. Op zich zegt dat nog niks.

   Wat veel kwalijker is zijn de psy-ops, maar ook uiteraard het zombie-niveau van de doelgroep die dat soort idiotie gelooft! En helaas lijkt het er op dat de VS president ook in die doelgroep zat.

   Verwijderen
  3. Ik denk dat Trump is geconfronteerd met de JFK optie!

   Verwijderen
  4. En de Tomahawkwerpers begrepen het en dirigeerden grootste deel van hun pijlen richting verlaten stuk woestijn...

   Verwijderen
  5. Overigens is er nu een spoedzitting van de VN-veiligheidsraad bijeen om over de situatie te praten. Nikki Haley noemde daarbij de regime change in Syrië en Iran in één adem, dus de "7 landen in 5 jaar" van Wesley Clark ligt weer helemaal open. De Deep State en de neocons hebben er zelfs een wereldoorlog voor over om hun New World Order er door te drukken.

   Verwijderen
 4. Het lijkt er op dat slechts één Tomahawk doel getroffen heeft, 22 in de buurt zijn ingeslagen en 30+ zoek zijn geraakt.

  Daarmee is de VS opnieuw een van zijn dreigmiddelen verloren.

  Gezien de hoge trefratio in de Iraq oorlog lijkt er wel iets veranderd te zijn: is het de jarenlange invloed van de zilte zeelucht, of zijn de navigatiesystemen van de Tomahawks gejammed?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het was niet hun eerste en zal ook niet de laatste zijn, maar met hun recnte kruisraketaanval op Syrie begingen de VS een overduidelijke oorlogsmisdaad. Nog helemaal afgezien van de vraag wie de dader van de gifgasaanval was. Zelfs de NOS kan dat niet meer verhullen Komt ie:

  De Amerikaanse luchtaanval op een Syrische luchtmachtbasis roept veel positieve reacties op. Landen als het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Turkije, Israël en ook Nederland keuren de aanval van de VS goed of juichen hem zelfs toe.

  Maar er zijn ook heel andere geluiden te horen. Rusland veroordeelt de aanval en zegt dat die in strijd is met het internationaal recht. Heeft Moskou een punt? Volgens Marieke de Hoon, universitair docent internationaal recht aan de VU in Amsterdam, wel.

  "Ja, dit is een heel grijs gebied in internationaal recht, maar wat de Russen zeggen klopt. In de regels van de Verenigde Naties is zo'n aanval alleen toegestaan als het uit zelfverdediging gebeurt of wanneer de VN-Veiligheidsraad het goedkeurt, maar dat is niet het geval."

  "Als je die redenering volgt, is er volgens de VN-regels sprake van agressie," zegt De Hoon. "En dat werd na de Tweede Wereldoorlog ook wel de supreme crime above all crimes, het ernstigst denkbare misdrijf, genoemd."

  http://nos.nl/artikel/2167083-amerikaanse-aanval-mocht-niet-volgens-regels-verenigde-naties.html

  'Het ernstigst denkbare oorlogsmisdrijf'.

  En wat zegt dan onze eigen regring? Wel, die komen niet verder dan het nakakelen van de Amerikaanse regering.

  Het Nederlandse kabinet heeft begrip voor de aanval van de Verenigde Staten en noemt de raketten een proportionele reactie. "Het is een waarschuwing aan Assad dat het gebruik van gifgas nooit kan", schrijft de regering in een officiële reactie.

  De Nederlandse regering noemt het gebruik van gifgas een misdaad tegen de menselijkheid, de overtreffende trap van geweld en verderf. "De internationale gemeenschap kan daar niet duidelijk genoeg tegen opkomen. Helaas blokkeerden Rusland en China deze week in VN Veiligheidsraad deze week een gemeenschappelijke resolutie tegen Syrië. De internationaalrechtelijke weg om een gezamenlijke vuist te maken, liep daarmee dood. Opnieuw. De Verenigde Staten hebben afgelopen uren een duidelijk signaal gegeven dat met het gebruik van gifgas een grens is overschreden. "

  Maar als goede Farizeers komen ze natuurlijk wel met een laffe disclaimer.

  "Wel benadrukt het kabinet dat via de VN gewerkt moet worden aan een gezamenlijk antwoord op het drama in Syrië en de regio. "Uiteindelijk is een rechtmatig en gezamenlijk internationaal antwoord het best en enig denkbare antwoord op wetteloosheid, geweld en oorlogsmisdaden. Nederland zal daaraan blijven bijdragen waar mogelijk."

  Ik hoor het die slijmprop Koenders al zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Joop

   Geef die lul toch geen airplay. Blik haalt hem weg, maar zelfs als dat niet gebeurt wordt meteen duidelijk wat een zielepoot Iwan is. En zelfs des te beter naarmate er minder op hem gereageerd wordt.

   Verwijderen
  2. @ Joop

   Dat zeg ik. Kost het minste moeite en is het leukste.

   Verdommunicatie:

   https://www.youtube.com/watch?v=MHqmXlXwBEg

   Verwijderen
  3. @Dawg,

   "Verdommunicatie:"

   Hahaha, hier geef ik je een Nobelprijs voor!

   Verwijderen
  4. In de woorden van Chomsky:

   In the wording of the Nuremberg Tribunal, aggression is “the supreme international crime differing only from other war crimes in that it contains within itself the accumulated evil of the whole"

   An “aggressor,” is a state that is the first to commit such actions as “invasion of its armed forces, with or without a declaration of war, of the territory of another State.”

   Therefore, if the Nuremberg laws were applied, then every post-war American president would have been hanged.

   In die rij van mensen mag Trump zich dus nu ook vervoegen, zoals Marieke de Hoon terecht opmerkt zonder het te zeggen.

   Maar dat vertellen ze je niet bij de NOS. Want daar gaat het alleen maar over goed vs slecht. En aangezien alles wat wij doen per definitie goed is, gaat Trump vrijuit of is hij (erger nog) de president die 'wij' nodig hebben.

   En de protoganisten van hen die zeggen dat 'we come in peace' op het moment dat Trump namens de VS een uiting van agressie geeft (dat is het mainstream journaille en mainstream politiek) gedragen zich als B acteurs in een B film. Het zou hilarisch zijn als de consequenties niet zo ernstig zouden zijn.

   Verwijderen
 7. Ondertussen rukt bij onze oosterburen de internetcensuur op.

  Death of free speech: Germany approves bill imposing massive fines for online “hate speech” and “fake news”

  “German Justice Minister Heiko Maas said that the companies offering such online platforms are responsible for removing hateful content. He said the new bill would not restrict the freedom of expression, but intervene only when criminal hatred or intentionally false news are posted.”

  "What is “criminal hatred”? Clearly what German authorities mean is not just incitement to violence, but opposition to their suicidal policies regarding Muslim migration: “the issue” of this online censorship “has come to the fore amid the recent influx of migrants to Germany, which has sparked a backlash among some Germans including a rise in online vitriol.” German authorities apparently define “vitriol” as including any opposition to the Muslim migrant influx, no matter how reasoned, and to their supine attitude regarding jihad terror: Facebook and Twitter have already blocked 90% of their daily referrals from Jihad Watch, and the site is blocked by many Internet service providers in the UK and Europe. The government of Pakistan says that Facebook is doing its bidding and removing content that violates Sharia blasphemy laws."

  https://www.jihadwatch.org/2017/04/death-of-free-speech-germany-approves-bill-imposing-massive-fines-for-online-hate-speech-and-fake-news

  "Chancellor Angela Merkel’s Cabinet agreed on rules that would impose fines of up to 50 million euros (53.4 million dollars) on Facebook, Twitter and other social media platforms."

  U gaat niet naar start, ontvangt geen 200 euro, maar een boete van 50 miljoen euro.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Iemand als Paul Craig Roberts stelt regelmatig dat de Russen stelselmatig hun eigen positie in Syrie ondergraven door hun naieve geloof in de mogelijkheden tot samenwerking met de VS"

  "If the Russian government had not dithered in cleaning out ISIS from Syria when Russia unexpectedly took the lead from the West, Syria would not face partition or renewed US determination to overthrow Assad for the reasons given above. But the Russians, mesmerized by dreams of cooperating with Washington, have put both Syria and themselves in a difficult position."

  http://www.paulcraigroberts.org/2017/04/06/trump-surrendered-will-putin-next-surrender/

  Begrijpen de Russen werkelijk niet met wie ze te maken hebben? Mike Whitney denkt van niet:

  Here’ more from the Russian Minister of Defense:

  “The US administrations have changed but the methods for unleashing wars have remained the same since bombardments of Yugoslavia, Iraq, and Libya. Allegations, falsifications, grandstand playing with photos and test-tubes with pseudo results in international organizations became the reason for initiating aggression instead of an objective investigation.”

  http://www.counterpunch.org/2017/04/07/the-impending-clash-between-the-u-s-and-russia/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. vervolg:

   Here’s a short clip from a recent speech by Russian Foreign Minister Sergei Lavrov:

   “The concept of managed chaos appeared long ago as a method of strengthening US influence. Its basic premise is that managed chaos projects should be launched away from the United States in regions that are crucial for global economic and financial development. The Middle East has always been in the focus of politicians and foreign policy engineers in Washington. Practice has shown that this concept is dangerous and destructive, in particular for the countries where the experiment was launched, namely Iraq, Libya, Syria, Yemen and Afghanistan…In Iraq, Syria and Libya, this chaos was created intentionally.
   .......
   “Managed chaos”. Brilliant. That’s Washington’s foreign policy in a nutshell.
   .......
   Is that a fair assessment of US foreign policy?

   Indeed, it is. And the Russian leadership understands the far-reaching implications of that policy. They know that Washington’s ambitions could result in a war between the two nuclear-armed adversaries. They fully understand that.

   Even so, they’re not going to budge. They’re not going to let Syria become another Iraq. They’re not going to let that happen.

   So, it’s all coming to a head. The unstoppable force is fast approaching the immovable object. There’s going to be a collision.

   Een botsing. Laten we hopen van niet. Als het toch gebeurt is zijn onze eigen regering met haar goedpraten en afdekken van de imperialistische VS politiek medeplichtig.

   Verwijderen
 9. Wat zou er gebeuren als de Russen het Amerikaanse oorlogsschip dat de pijlen afvuurde, tot zinken zou brengen, onder het mom van een gepaste reactie op een criminele daad om ze duidelijk te maken dat niet nog een keer te doen.

  Wie?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Blik

   Ik lees regelmatig reacties op artikelen waar in gesteld wordt dat de Russen zich laten playen, dat ze krachtiger moeten reageren, die SA 300 en SA 400 AA raketten gewoon moeten gebruiken tegen 'coalitie' vliegtuigen in Syrie en meer van dat soort praat. Ik denk dat we beter blij kunnen zijn dat de Russen niet zo triggerhappy zijn. De Saker schreef eens dat hij heel veel escalatiescenario's kent, maar weinig tot geen de-escalatiescenario's. Anders gezegd: een oorlog begin je makkelijker dan je 'm stopt.

   Verwijderen
  2. "Anders gezegd: een oorlog begin je makkelijker dan je 'm stopt."

   Yep, dat weten de Deep State en de neocons ook, daarom interesseert het hen ook geen ene reet of er wel of geen WWIII uitbreekt. Diezelfde figuren weten ook dat de Russen op alle mogelijke manieren een confrontatie proberen te voorkomen. De slag hebben zij toch al verloren en met een nucleaire oorlog kan je nog proberen het tij te keren!

   Verwijderen
  3. @ Joop

   https://www.youtube.com/watch?v=knSSUEdLcvg

   "Countdown to Looking Glass". Fictief docudrama uit 1984 dat duidelijk maakt hoe snel een gewapend conflict tussen de VS ,en toen nog, de Soviet Unie kan escaleren via de inzet van tactische (=slagveld) kernwapens.

   En eh, 'de enige die' en dan volgt weer zo'n zielige jij-bak. No 4.122 inmiddels. Daar wil je toch niet dood bij gevonden worden?

   Verwijderen
  4. @Dawg,

   Het zal toch niet helemaal fictief zijn? De VS hebben toch een inschatting kunnen maken na Hiroshima en Nagasaki? De VS, het enige land in de wereld die ooit nucleaire wapens heeft ingezet!

   Verwijderen
  5. @ Joop

   Waar het om gaat is dat we nu te maken hebben met tactische kernwapens. Wapens die bedoeld zijn om daadwerkelijk op het slagveld ingezet te worden. Dat soort wapens vervaagt het onderscheid tussen conventionele en atoomwapens waardoor de kans op een fullscale atoomoorlog veel groter wordt. In de genoemde docu gaat het om de inzet van nucleaire dieptebommen tegen door een Amerikaanse carriergroup tegen Russische onderzeeboten in de Straat van Hormuz.

   Verwijderen
  6. Als Syrië een totaal buitenlands vliegverbod uitvaardigt, dus alles wat niet Russisch of Syrisch is, meteen neerhalen als wettige vorm van zelfverdediging, is volgens mij een hele stap dichterbij om de rust te laten weerkeren in Syrië.
   Of het wordt totale oorlog.
   Assad, nog steeds als wettig leider van dat land heeft hun niet uitgenodigd om te helpen zijn land in een puinhoop te veranderen, want als het puur om het bestrijden van IS zou zijn dan waren die al lang verdwenen. Vergelijk maar wat Rusland in 1 jaar deed tegenover Amerika in 5 jaar.
   Doen ze dan toch nog aanvallen plegen op Syrische stellingen dan is meteen duidelijk wie de agressor is, en wil ik dan wel eens zien hoe ze zich hier uit praten.

   Verwijderen
  7. @ blik

   Het belangrijkste wapen van de Russen is dat ze het internationaal recht aan hun zijde hebben, terwijl de Amerikanen openlijk het internationaal recht overtreden met 'agressieve oorlogsdaden' (zie boven), waarbij ze (dat is nu wel duidelijk) alles raken behalve Rusland.

   Dat kost de VS geld, aanzien en vertrouwen, waarbij de 'kijker' in toenemende mate in afschuw zal wegkijken en vanzelf bij de 'rechtvaardige' Russen thuiskomt.

   Zo wint Rusland de informatieoorlog en wellicht ook haar belang in Syrie zonder het voor Rusland uit te laten lopen in een geldverslindende (koude) oorlog.

   En verder is het business as usual: dat is dat het Russisch gas en olie gewoon blijft stromen naar de EU die niet zonder deze Russische bronnen haar economie overeind kan houden.

   Het is een judotruuc waarbij Poetin zonder een handeling uit te voeren zijn tegenstander vloert omdat die tegenstander zichzelf vloert. Zoals in deze comic (Poetin vs Obama) wordt toegelicht:

   http://www.moonofalabama.org/images5/putinjudoobama.jpg

   Ik vind dat een briljante strategie van de Russen: in haar eenvoud, rechtvaardigheid, en kosten-effectiviteit aspect, simpelweg briljant.

   Verwijderen
  8. @Dawg,

   Ik heb de video nog niet bekeken, komt vandaag ook niets meer van maar je uitleg is duidelijk.

   Verwijderen
 10. De Saker denkt dat de Tomahawk kruisraketten wel degelijk onderschept zijn: ongeveer de helft zou onklaar gemaakt zijn door jamming. 23 zouden zijn doorgelaten zodat er voldoende steun zou blijven voor een later uit te voeren tegenreactie. Het is natuurlijk wel raar dat die dingen in 2003 een perfecte ´first strike´ in Baghdad konden uitvoeren, en 15 jaar later nog geen 50 % trefkans hebben. Dit zou een signaal aan het pentagon kunnen zijn dat ze dit beter niet meer kunnen proberen.

  Want de jihadisten weten nu hoe ze de VS kunnen manipuleren, en de golfstaten + Turkije zijn waarschijnlijk al druk bezig meer sarin aan te maken en te smokkelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Of in Baghdad was het ook nog geen perfect strike, maar dat geloofden we toen nog wel.

   Perfect strike is een term die komt uit de Golfoorlog van 1990: dat Amerilaanse bommen in schoorsteenpijpen van fabrieken verdwenen, waar niks van waar bleek te zijn.

   Maar het kan ook zijn dat de Russen die tomahawks hebben onderschept

   Of dat de Amerikanen ze met opzet op een verkeerd doel hebben gezet

   Verwijderen
 11. President Assad legt hier haarfijn uit hoe de vork in de steel zit:

  http://www.vecernji.hr/svijet/al-assad-if-europe-wants-to-protect-itself-at-this-stage-it-should-first-stop-supporting-terrorists-in-syria-1161491

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nederlandse vertaling: http://www.ninefornews.nl/assad-terroristen-strijden-israel/

   Verwijderen
 12. Bij de Volkskrant

  Trump en zijn staf die Syriërs vermoorden met Tomahawks: 'rode lijn'

  Truckbestuurder die een soortgelijk aantal mensen vermoord in Zweden: alsof het nooit plaats gevonden heeft

  Lezertjes zouden eens het verband kunnen leggen dat de misdaad in Zweden niet onder doet aan de 'vergeldingsactie' van Trump in Syrië

  Zie: http://www.geenstijl.nl/archives/images/lalalala_nieuws.jpg

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Twee uitvoerige draden over de recente false flag in Syrie op Boublog:

  http://www.boublog.nl/2017/04/06/gifgas-in-syrie-in-de-herhaling/

  http://www.boublog.nl/2017/04/07/trump-schiet-op-de-valse-gifgas-vlag-in-syrie/

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Western Chemical Allegations Fail to Divert Attention from America’s Bloody Rampage / Martin Berger

  snipjes:

  "There can be little doubt that this recent propaganda campaign has been in the making for a while, devised in a desperate bid to divert public attention away from the mounting anti-Western criticism voiced by the international community triggered by an ever widening list of atrocities that the so-called US coalition has been committing recently both in Iraq and in Syria.

  If one is to take into consideration that the US coalition has been pounding Mosul with airstrikes on a daily basis, they would understand why certain analysts claim that Washington is responsible for tens of thousands of civilian deaths in this operation alone. At the same time, as we’ve already witnessed in Syria, NATO forces are reluctant to concentrate their efforts on the destruction of ISIS militants, since they seem determined to pursue their ultimate goal – to inflict as much damage to the civilian infrastructure of Iraq and to postpone reconstruction of the country for as long as possible.

  Additionally, as it’s been recognized by General Stephen Townsend who is currently in command of the US counter-terrorist operation against ISIS in Iraq and Syria, the US Air Force is responsible for numerous attacks against civilian targets in western Mosul. At the same time, Townsend doesn’t seem to be concerned about the extreme civilian casualties, since, if his statements are to be trusted, they were “expected” in Washington even before the operation began.

  It is curious that the above mentioned statements of US representatives were not followed by the massive hysteria across the mainstream media or immediate appeals to the UN Security Council with demands to “punish the guilty”, in sharp contrast to the reaction we’ve seen following the tragic events in Idlib.

  Undoubtedly, unjustified civilian deaths, whether they occur in Syria, Iraq, Libya, Afghanistan or any other country is a tragedy and it must be thoroughly investigated in order to prevent such events in the future.

  But all the provocative propaganda campaigns carried out by Western agencies and media sources in cooperation with various NGO like the so-called Syrian Observatory for Human Rights, based in London, and the so-called White Helmets should also be the subject of a no less thorough investigation.

  Martin Berger is a freelance journalist and geopolitical analyst, exclusively for the online magazine “New Eastern Outlook.”

  http://journal-neo.org/2017/04/07/chemical-allegations-fail-to-divert-attention-from-americas-bloody-rampage/

  BeantwoordenVerwijderen
 15. BREAKING: New US airstrike kills 20 civilians near Raqqa

  1 hour ago

  http://theduran.com/breaking-new-us-airstrike-kills-20-civilians-near-raqqa/

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Former Trump supporter, Russian opposition leader Vladimir Zhirinovsky condemns America (VIDEO)

  http://theduran.com/former-trump-supporter-russian-opposition-leader-vladimir-zhirinovsky-condemns-ameriaca/

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Blik en zijn fans zijn lakeien van de bloeddorstigen  Je kon er op wachten. Geen verontwaardiging bij Blik en zijn fans, over weer een criminele daad van Assad en Putin, maar kwebbelen op Blik op NOSjournaal.nl met elkaar en het doen voorkomen of de gehele wereld op de criminele daad van de Syrische en Russische luchtmacht zat te wachten:

  "In elk geval nemen de Syriërs en Russen nu de chemische actie waar alle megalomane, niks om hun volk gevende dictators al veel langer om vroegen."

  BeantwoordenVerwijderen
 18. En toen kwamen de trollen weer op... Blijkbaar slikt het volk de propaganda niet, dus wordt er wat extra budget voor vrijgemaakt.

  Niet op reageren dus svp: blijf bij het inhoudelijke en logische!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. @ Rootman

  Hij heeft z'n eigen kanaal op YT:

  Kroelie laat een scheetje

  https://www.youtube.com/watch?v=8_2LCZnkGz8

  Dus dat is die putlucht die je steeds ruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Zo te zien is die gifgas aanval een reeds langere tijd geleden voorbereide aanslag op Assad om dan nu de vermoorde onschuld te spelen.
  Dat de rebellen over gifgas beschikken heeft RT al overduidelijk met ooggetuigen en beelden kunnen bewijzen.

  http://www.globalresearch.ca/pentagon-trained-syrias-al-qaeda-rebels-in-the-use-of-chemical-weapons/5583784

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Het volgende duurt 2.5 uur, maar is zeer de moeite waard om te bekijken.

  John Michael Greer, James Howard Kunstler, Chris Martenson, Frank Morris, and Dmitry Orlov Discuss Trump, the Inequality Taboo and Other Hot Topics

  Kunstler en Orlov ken ik van hun blogs welke ik vaak lees. Die andere mannen hebben ook een blog, waarbij John Michael Greer dit weekend nog door the Saker de hemel in is geprezen.

  6 mannen die 2.5 uur praten over zaken die te weinig besproken worden. Minus de intro van 10 minuten (wie is wie, kan je skippen is het de moeite waard om te bekijken.

  http://www.nakedcapitalism.com/2017/04/john-michael-greer-james-howard-kunstler-chris-martenson-frank-morris-dmitry-orlov-discuss-trump-inequality-taboo-hot-topics.html

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Service van Google. Het komt me voor dat er in hoog tempo gewerkt wordt aan een wereldwijd Ministry of Truth"

  "Google start factcheck zoekresultaten

  De zoekmachine laat zien wanneer blijkt dat de informatie van een zoekresultaat onjuist is. Daarmee wil de internetgigant nepnieuws tegengaan.

  Google-gebruikers kunnen van nu af aan zien wanneer een gelinkt artikel gecontroleerd is op feiten. Sinds donderdag geeft de zoekmachine aan wanneer blijkt dat de informatie van een zoekresultaat onjuist is. Daarmee wil de internetgigant nepnieuws tegengaan.

  Google heeft de factchecker eerder in verschillende landen getest, maar deze is vanaf nu wereldwijd beschikbaar. Wanneer een artikel is gecontroleerd op feiten, dan is dat onder het zoekresultaat te zien. Het oordeel kan ‘waar’, ‘onwaar’ of ergens daartussen in zijn. Deze factchecks voert het bedrijf niet zelf uit. Google heeft laten weten dat dit wordt gedaan door externe “gezaghebbende bronnen”, zoals Politifact en Snopes.

  Tegelijkertijd zorgt deze aanpak nog niet voor een oplossing voor een ander belangrijk probleem van Google: hoe hoog een artikel binnen de zoekresultaten komt te staan. Feitelijk onjuiste verhalen die nog niet beoordeeld zijn door een factchecker kunnen nog altijd bovenaan eindigen. Daardoor kan er met Google nog makkelijk nepnieuws verspreid worden."

  https://www.nrc.nl/nieuws/2017/04/07/google-start-factcheck-zoekresultaten-a1553687

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ancilla van de Leest vertrekt bij de Piratenpartij.

  https://medium.com/@ncilla/vertrek-bij-de-piratenpartij-62f7f4b98113

  Wel een beetje begrijpelijk, maar erg jammer. Zij heeft zeer belangrijke dingen te vertellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. There is also an internal dispute over the intelligence. On Thursday night, Secretary of State Rex Tillerson said the U.S. intelligence community assessed with a “high degree of confidence” that the Syrian government had dropped a poison gas bomb on civilians in Idlib province.

  But a number of intelligence sources have made contradictory assessments, saying the preponderance of evidence suggests that Al Qaeda-affiliated rebels were at fault, either by orchestrating an intentional release of a chemical agent as a provocation or by possessing containers of poison gas that ruptured during a conventional bombing raid.

  One intelligence source told me that the most likely scenario was a staged event by the rebels intended to force Trump to reverse a policy, announced only days earlier, that the U.S. government would no longer seek “regime change” in Syria and would focus on attacking the common enemy, Islamic terror groups that represent the core of the rebel forces.

  Alarm within the U.S. intelligence community about Trump’s hasty decision to attack Syria reverberated from the Middle East back to Washington, where former CIA officer Philip Giraldi reported hearing from his intelligence contacts in the field that they were shocked at how the new poison-gas story was being distorted by Trump and the mainstream U.S. news media.

  Giraldi told Scott Horton’s Webcast: “I’m hearing from sources on the ground in the Middle East, people who are intimately familiar with the intelligence that is available who are saying that the essential narrative that we’re all hearing about the Syrian government or the Russians using chemical weapons on innocent civilians is a sham.”

  Giraldi said his sources were more in line with an analysis postulating an accidental release of the poison gas after an Al Qaeda arms depot was hit by a Russian airstrike.

  “The intelligence confirms pretty much the account that the Russians have been giving … which is that they hit a warehouse where the rebels – now these are rebels that are, of course, connected with Al Qaeda – where the rebels were storing chemicals of their own and it basically caused an explosion that resulted in the casualties. Apparently the intelligence on this is very clear.”

  Giraldi said the anger within the intelligence community over the distortion of intelligence to justify Trump’s military retaliation was so great that some covert officers were considering going public.

  “People in both the agency [the CIA] and in the military who are aware of the intelligence are freaking out about this because essentially Trump completely misrepresented what he already should have known – but maybe he didn’t – and they’re afraid that this is moving toward a situation that could easily turn into an armed conflict,” Giraldi said before Thursday night’s missile strike. “They are astonished by how this is being played by the administration and by the U.S. media.”

  http://www.zerohedge.com/news/2017-04-08/former-cia-officer-intelligence-confirms-russian-account-syria

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een exacte kopie van wat er in 2013 is gebeurd binnen de intelligence ommunity. Met dit verschil, dat Obama wél naar het 'andere geluid' binnen zijn intelligence ommunity luisterde en de aanval afblies.

   Verwijderen
 25. Komt Trump nu ook in aanmerking voor de Nobel prijs van de Vrede?
  Obama ging hem voor omdat die ook genoeg bommen had gegooid.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Jan Verheul is dan wel weg, en hij blijft ook weg, want ik heb zelfs nauwelijks tijd voor mijn eigen blogje, maar ik moet toch even zeggen dat ik veel goede info hab gelezen op deze draad. Dank daarvoor aan alle Blikkers !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toch word je node gemist! Ik volg je blog wel, maar heb niet altijd tijd te reageren.

   Het blog van Harry van Bommel lijkt nu ook stil te liggen, en joop.nl is een neocon-snowflake propagandasite geworden.

   Deze jaren zijn meer dan wat dan ook ´the war on freedom of speech´. Daarom hoop ik ook dat Ancilla niet van het toneel gaat verdwijnen; dit is haar forte!

   Verwijderen
 27. Wie de ruimte beheerst regeert da aarde!
  http://www.popsci.com/chinese-laser-zaps-space-world-peace
  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/1539948/Chinese-missile-destroys-satellite-in-space.html
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Antisatellietwapen

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Tweet van Edward Snowdon

  "NSA just lost control of its Top Secret arsenal of digital weapons; hackers leaked it."

  https://twitter.com/Snowden/status/850766326943690752

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Oeps!

  General McMaster provides technical corroboration for Russian version of Syrian gas attack

  http://theduran.com/mcmaster-syrian-gas-attack-russia-corroboration/

  BeantwoordenVerwijderen
 30. De woordvoerdster van het Russische ministerie van BuZa, Maria Zakharova. beantwoord een vraag van een CBS over de veronderstelde gasaanval op Khan Sheikhoun (videoclip +/- 9min.):

  https://www.youtube.com/watch?v=419lQljnS-0

  In tegenstelling tot wat gebruikelijk is ging aan de beraadslagingen in de UNSC geen enkele briefing van deskundigen op, in dit geval, het gebied van chemische wapens vooraf. Vergelijk met wat mevrouw Zakharova in haar beantwoording aan de journalist stelt maar eens met de berichtgeving over Khan Sheikhoun door onze bewindslieden en de Westerse leugenpers. Om je je haren uit je kop te trekken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. LOL.Maria dankt de Amerikaanse MSM-er voor het stellen van precies de juiste vraag.

   Verwijderen
 31. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Van vergif ga je dood! Wie is er ooit aan contrails overleden?

   Als men dure metaalzouten echt zo graag wil verspillen kan het beter op 20+ km hoogte: het blijft ca 100 x langer in de atmosfeer en geeft geen condensatie.

   Wanneer zijn die chemtrails overigens begonnen? Ik kijk al sinds ca 1965 graag naar de lucht (weerkunde-hobby vanaf 12 jaar), en ik heb nooit anders gezien bij bepaalde weersomstandigheden, Ik had er toen zelfs een naam voor verzonnen: Cirrus artificus (kunstmatige cirrus).

   Verwijderen
  2. Wauw, heb je zo boter, kaas en eieren leren spelen? Sorry joh, maar in 1965 maakten vliegtuigen nog geen rasterpatronen.

   Verwijderen
  3. Ik zal nog één keer de tekst van H.R.2977 voor je plaatsen en dan met name punt C;

   (C) The term ``exotic weapons systems'' includes weapons designed to damage space or natural ecosystems (such as the ionosphere and upper atmosphere) or climate, weather, and tectonic systems with the purpose of inducing damage or
   destruction upon a target population or region on earth or in space.

   Iedereen met een brein kan lezen wat chemtrails doen en dat de mens, gelijke een hoer, alles doet voor geld. Dus, ook gij, Brutus!

   Verwijderen
  4. Overigens moet je er nog maar eens over nadenken, dat als men het zo goed voor heeft met het milieu, waarom de VS dan overal met verarmd uranium loopt te strooien. Dat duurt 4,5 miljard jaar eer dat dat uit ons milieu is verdwenen en door wie het wordt gebruikt, dan heb je gelijk het antwoord over de chemtrails,

   Verwijderen
  5. Wat mij van de week opviel was dat er vliegtuigen rondvlogen met een flinke pluim erachter, oké, dacht ik, het zal wel koud zijn daarboven tot er een ander vliegtuig zo een pluim kruiste op zowat de zelfde hoogte, aan de grootte van de vliegtuigen te zien, en die had GEEN pluim. Leg dat maar eens uit.

   Verwijderen
  6. Niet ieder vliegtuig stoot chemtrails uit, misschien?

   Verwijderen
  7. Overigens is mij ook ter ore gekomen dat de VS niet weet waar zij met hun nucleaire afval heen moeten. Dat stoppen zij in munitie, zodat zij het probleem naar een ander continent kunnen verplaatsen.

   Verwijderen
  8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  9. DU wordt gebruikt vanwege zijn soortelijke massa, niet vanwege toxiciteit. Goud zou ook kunnen, maar dat is een beetje duur.

   Waarom worden ´chemtrails´ niet 10 km hoger in de atmosfeer gebracht?

   Nieuwe wolkenatlas: de wolken zijn niet nieuw, de classificatie is dat.

   Net zoiets als de brontosaurus die ineens apatosaurus werd.

   Verwijderen
  10. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 32. via Stan van Houcke:

  Donald Trump Is An International Law Breaker

  Donald Trump's decision to launch cruise missile strikes on a Syrian Air Force Base was based on a lie. In the coming days the American people will learn that the Intelligence Community knew that Syria did not drop a military chemical weapon on innocent civilians in Idlib. Here is what happened:

  1.The Russians briefed the United States on the proposed target. This is a process that started more than two months ago. There is a dedicated phone line that is being used to coordinate and deconflict (i.e., prevent US and Russian air assets from shooting at each other) the upcoming operation.
  2.The United States was fully briefed on the fact that there was a target in Idlib that the Russians believes was a weapons/explosives depot for Islamic rebels.

  There are members of the U.S. military who were aware this strike would occur and it was recorded. There is a film record. At least the Defense Intelligence Agency knows that this was not a chemical weapon attack. In fact, Syrian military chemical weapons were destroyed with the help of Russia.

  This is Gulf of Tonkin 2. How ironic. Donald Trump correctly castigated George W. Bush for launching an unprovoked, unjustified attack on Iraq in 2003. Now we have President Donald Trump doing the same damn thing. Worse in fact. Because the intelligence community had information showing that there was no chemical weapon launched by the Syrian Air Force.

  verder lezen op:

  http://turcopolier.typepad.com/sic_semper_tyrannis/2017/04/donald-trump-is-an-international-law-breaker.html

  Wegaan het zien. Maakt in ieder geval duidelijk waarom de VS zo'n h haast hadden en geen behoefte hadden aan nader onderzoek.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Regime change onderweg?!

  Unconfirmed Reports: U.S. Massing Troops And Tanks In Jordan To Invade Syria Against ISIS

  https://wearechange.org/unconfirmed-reports-u-s-massing-troops-in-jordan-to-invade-syria-against-isis/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Joop, Dan wordt het gevaarlijk, want net bij het VRT journaal werd in een gezamenlijke verklaring door Rusland en Iran gezegd dat vanaf nu iedere geweldactie van het westen, met Amerika op kop, met geweld beantwoord gaat worden.
   De situatie verhard heel snel.

   Verwijderen
  2. Even nog een korte update: bij het VTM journaal, commerciële zender, werd dit niet vermeld. Enkel de Amerikaanse afgezante bij de VN die mocht er nog een schepje bovenop doen door te zeggen dat er geen oplossing mogelijk is zolang Assad in zijn positie blijft.
   Weer een knap staaltje van gekleurd nieuws dus.

   Verwijderen
  3. @Matt,

   Het bericht op VRT blijkt nep nieuws te zijn.

   http://theduran.com/exclusive-fake-news-story-in-mainstream-and-alt-media-slandering-russia-and-iran/

   Verwijderen
  4. Bedankt Joop, het was me al niet duidelijk wat de opzet van die berichten waren. Was het de bedoeling om de relatie Rusland-Iran in een zodanig kwaad daglicht te zetten dat de VS wel moet ingrijpen? Of dat hun ingrijpen dan door het westen als een goede zaak beschouwd zal worden?

   Verwijderen
  5. @Matt,

   Ik denk dat het een Amerikaanse 'full-scale war' in Syrië moet rechtvaardigen.

   Verwijderen
  6. Dat kunnen ze dan proberen, maar ik denk dat Rusland dat niet goed zal vinden na al die provocaties die Amerika al heeft uitgevoerd. Dan is dat 'fake-news' misschien niet zo fake.
   Er zijn grenzen, ook bij Rusland. Als Putin nu Assad laat vallen leid hij flink gezichtsverlies, en is dan klaar gestoomd om slaafje te worden van Amerika, maar naar mijn bescheiden mening is dat het laatste wat Putin wil.

   Verwijderen
  7. @Matt,

   Poetin kan Assad niet laten vallen omdat Poetin ook weet dat Iran het volgende doelwit is. Vandaar uit hebben de neocons twee opties, of zij richten hun pijlen op China of op Rusland.

   Verwijderen
  8. En wie heeft die gifgas bommen dan gemaakt die gevonden zijn NA dat Aleppo bevrijd is van de terroristen door het Syrische leger?

   Verwijderen
  9. Joop, met allemaal het zelfde resultaat: een zeer gespannen en gevaarlijke situatie tussen Rusland en Amerika.
   Het zal niet lang meer duren of de maat is vol.
   En wie is er dan begonnen?

   Verwijderen
  10. Ik denk dat Syrië voor Rusland en Iran de 'rode lijn' is.

   Verwijderen
  11. @Matt,

   Ik stel voor om het Kneusje uit Broekhuizenvorst voortaan te negeren?

   Verwijderen
  12. SweDoctors: Syria’s gassed babies video fraud

   The photos of gassed Syrian babies, which visibly moved US President Trump, and were displayed as a major piece of evidence against President Assad at the UN by ambassador Nikki Haley are in the centre of an international scandal accused of fraud.

   pic.twitter.com/SvxAM45dP9

   — Nikki Haley (@nikkihaley) April 5, 2017

   Swedish Doctors For Human Rights (swedhr.org) analysed videos – the rescue operations after an alleged chemical attack by Syrian government forces. The doctors found that the videos were counterfeit, where even Arabic stage directions were overheard, and that the alleged “Rescue” in actuality is a murder. On first analysis, it looked as though the doctors working on the child assumed he was already dead.

   However, after broader investigation, our SweDoctors team ascertained that the boy was unconscious from an overdose of opiates. The video shows the child receiving injections in his chest, perhaps in the area of the heart and was eventually killed while a clearly fake adrenaline injection was administered.

   NEW investigation in @The_Indicter
   Analysis of evidence refutes allegations on #Syria gas attacks https://t.co/oYsPjUujsS#svpol #US #Russia pic.twitter.com/Y0fvGNwh94

   — Prof Ferrada de Noli (@ProfessorsBlogg) April 5, 2017

   The Chairman of the association, Professor Prof. Marcello Ferrade de Noli, published at the beginning of March 2017 a first article with an analysis of the case: “Swedish Doctors for Human Rights: White Helmets video, macabre manipulation of dead children and staged chemical weapons attack to justify a” No-fly Zone “in Syria”.

   This was followed by more macabre discoveries in the videos not seen initially in the article White Helmets Movie: Updated Evidence from Swedish Doctors Confirm Fake Life Saving Practices Injure Children.

   The collective findings of the Swedish doctors with regard to the propaganda and fakery by al-Qaeda/Al Nusra in Syria are in line with the findings of leading German and International Scientists for Syria War.

   Verwijderen
  13. Ach ja, jullie spelen liever kwartet met jullie nieuwe vrienden van Hezbollah dan normaal vragen te beantwoorden. Goh echt....jullie zijn nu zwaar door de mand gevallen. Fijn leven op Hezbollahblog Blik op NOSjournaal!!

   Verwijderen
  14. Joop, Een kikkervisje kun je nu eenmaal niet iets leren.
   Ik hoop dat Blik deze reacties laat staan, dan kunnen andere lezers zelf constateren hoe het met de geestesgesteldheid van kroelmenneke gesteld is.

   Verwijderen
  15. @Matt,

   Dit is wat Rusland en Iran werkelijk hebben afgesproken.

   Chiefs of staff of Russia and Iran agreed to boost the fight against terrorism in Syria

   • The Iranian news agency Fars announced that Valery Gerasimov and Mohamad Hosein Crawler estimated that the goal of US aggression on Syria to "slow down the offensive Syrian army and raise the morale of the terrorists and their patrons'
   The chiefs of staff of the armed forces of Russia and Iran - General Valery Gerasimov and Mohamad Hosein Excavators - agreed in a telephone conversation that needs to continue the fight against terrorist forces in Syria.
   The American missile attack on Syrian air base "Šajrat" condemned as "undoubtedly pre-planned act of aggression against a sovereign state."
   The Iranian news agency Fars announced that Gerasimov and Waste assessed that the goal of US aggression to "slow down the offensive Syrian army and raise the morale of the terrorists and their patrons."
   Fars emphasizes that the chiefs of staff agreed not only to fight against international terrorism in Syria continue, but be strengthened.

   Verwijderen
  16. @Matt,

   Een kikkervisje ontwikkelt zich nog tot een kikker. Het Kneusje uit Broekhuizenvorst heeft bewezen sinds 1974 stil te staan in zijn ontwikkeling, bewust of niet.

   Verwijderen
  17. ( Ik kan het even toch niet laten) .
   Joop, hoe heet die Iraanse generaal nu met zijn achternaam? Crawler of Excavators ?

   Verwijderen
 34. The "chemical attack" at Khan Sheikoun was faked and a show; though a number of people were killed or hurt during its production.

  This video

  http://logophere.com/Syria/Khan%20Sheikhoun/Videos/Vid-002.mp4

  for example, of doctors and patients in an emergence room was pure
  theatertaken over a longer time period:

  http://logophere.com/Topics2017/17-04/17_015-BLA-ShajulIslam.htm

  The main presenter was a well-known criminal Takfiri but with links to the British secret service:

  http://hitchensblog.mailonsunday.co.uk/2017/04/peter-hitchens-our-noble-cause-dropping-bombs-on-behalf-of-al-qaeda.html

  http://www.moonofalabama.org/2017/04/trumps-khan-sheikoun-production.html#comments

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Even the MSM admits they are producing fake news.

   Zomaar even een Google search!

   Verwijderen
  2. Het heeft 'slechts' 9 miljoen 610 duizend resultaten in 0,91 seconden!

   Verwijderen
 35. Yep, en als je het spelletje dreigt te verliezen...

  BREAKING: Trump administration threatens new sanctions on Russia and Iran

  http://theduran.com/breaking-trump-administration-threatens-new-sanctions-on-russia-and-iran/

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Het kan...

  Sovjetsoldaten herdacht in Amersfoort

  http://nos.nl/artikel/2167338-sovjetsoldaten-herdacht-in-amersfoort.html

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Nare video. Wat de White Helmets hier precies aan het doen zijn in Khan Sheikoun is niet duidelijk. Dat ze met slachtoffers van van Sarin gas slepen is echter zeer onwaarschijnlijk om niet te zeggen onmogelijk.

  https://ia601506.us.archive.org/15/items/SarinAttackKhanSheikhoun/%D8%B9%D8%B4%D8%B1%D8%A7%D8%AA%20%D8%A7%D9%84%D9%82%D8%AA%D9%84%D9%89%20%D9%88%D8%AD%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA%20%D8%A7%D8%AE%D8%AA%D9%86%D8%A7%D9%82%20%D8%A8%D9%82%D8%B5%D9%81%20%D8%A8%D9%80%20%D8%BA%D8%A7%D8%B2%20%D8%B3%D8%A7%D9%85%20%20%D8%B9%D9%84%D9%89%20%D8%AE%D8%A7%D9%86%20%D8%B4%D9%8A%D8%AE%D9%88%D9%86%20%D8%A8%D8%A5%D8%AF%D9%84%D8%A8.mp4

  "Sarin ... can be lethal even at very low concentrations, where death can occur within one[7][8] to ten minutes after direct inhalation of a lethal dose, due to suffocation from lung muscle paralysis, unless some antidotes, typically atropine and an oxime, such as pralidoxime, are quickly administered.[5] People who absorb a non-lethal dose, but do not receive immediate medical treatment, may suffer permanent neurological damage."

  https://en.wikipedia.org/wiki/Sarin

  Andere uiterlijke kenmerken van een besmetting met Sarin zijn heftig braken, oncontroleerbaar convulsies en het leeglopen van ingewanden en blaas. Op de video vertoont geen van de slachtoffers met deze genoemde verschijnselen. Ook draagt geen van de White Helmets een beschermend pak en dat is zeer onverstandig daar Sarin via huidcontact dodelijk kan zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Fake news-NOS zowaar realiteitszin:
  http://media.tpo.nl/2017/04/09/nos-geeft-toe-multiculturele-zweedse-buitenwijken-uitzichtloze-puinhoop/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. http://nieuws.tpo.nl/2017/04/10/slachtoffer-terreur-stockholm-zette-zich-in-voor-opvang-afgewezen-asielzoekers/

   http://nieuws.tpo.nl/2017/04/10/stockholm-terrorist-rakhmat-akilov-39-zegt-tevreden/

   Verwijderen