vrijdag 21 april 2017

Oorlogszucht VS gaat maar door, nu tegen Iran

"Het bewijs is duidelijk, Iraans pro-active acties bedreigen de VS, de regio en de wereld", was getekend, Rex Tillerson.Commentaar Blik op NOS-journaal

Er is niemand met een gezond stel hersenen die Iran als een bedreiging ziet, en al helemaal niet voor "de wereld", of voor "de VS". Wat Tillerson bedoelt is dat Iran niet naar haar pijpen danst en daarmee de Petrodollar ondermijnt. En dat vinden de bazen van de Federal Reserve niet prettig. Daarom hebben ze ook de mooie landen Irank en Libie terug het stenentijdperk in gebombardeerd. Omdat die ook niet deden wat de Bully verlangde. Jan Verheul zou er nog aan toevoegen dat Lebensraum voor Israel een faktor is die je ook niet moet uitvlakken.

Genoeg=genoeg

Maar dan hebben we het wel zo'n beetje gehad. Blik is nooit in Iran geweest, maar het moet een fantastisch land zijn. Heeft Iran een land illegaal gebombardeerd of bedreigd? De afgelopen twee weken? De VS moeten haar handen nu echt thuis gaan houden. Genoeg = genoeg. Wie in de Kamer en de media gaan dit geluid laten horen? De oorlogsmisdadigers en agressoren van deze planeet, dat is er maar één.

22 opmerkingen:

 1. ''Heeft Iran een land illegaal gebombardeerd of bedreigd? De afgelopen twee weken?''
  @Blik

  Naar ik heb begrepen heeft Iran zelfs al 2 eeuwen geen land aangevallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben afgelopen zomer op vakantie gegaan naar Iran. Prachtig land. Kan het iedereen aanraden. Zeer warme mensen. https://www.youtube.com/watch?v=nbjVrm6XS_A

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoe kwam je erop? Ben je Iranier? Waar ben je geweest? Misschien wil je er een klein verslagje over schrijven?

   Verwijderen
  2. Ik heb in 1980 in Iran gewerkt aan een project dat door de Amerikanen was opgezet, een kopermijn. Toen de Shah (Amerika vriend)verdreven werd is dat door een Frans bedrijf overgenomen en daar werkten wij voor in onder aanneming om dat verder af te bouwen.
   Het is inderdaad een prachtig land, maar met de ajatollah's aan de macht ging het snel bergafwaarts. Toen wij in Therehan moesten overnachten is daar op het plein voor ons hotel een man opgehangen die betrapt was met een fles whiskey die hij voor 1000$ had gekocht op de zwarte markt.
   Met sommigen van plaatselijke bevolking, die Engels konden, kregen we toch een beeld dat Iran op korte tijd terug naar de middeleeuwen werd gestuurd. Wij moesten daar zelf mensen aannemen.
   Ook kregen wij op een gegeven moment beveiliging van de Nationale Garde want het was wel oorlog met Irak. Wij waren net weg met de binnenlandse vlucht naar onze bestemming toen het vliegveld werd gebombardeerd. Later bij terugkomst zat de landingsbaan nog vol putten, die slordig gerepareerd waren.
   Hoe de situatie nu is weet ik niet, maar wat ik er van lees is dat het daar nu een stuk beter is dan toen.

   Verwijderen
  3. Nog een kleine anekdote hierbij: er zwerven nog een paar tekeningen van Khomeini van mij rond daar.
   Mijn persoonlijke bediende was daar heel lovend over, maar ik hoop dat ze de begeleidende tekst niet gaan vertalen want dan hang ik.

   Verwijderen
 3. Baudet, weer sterk. Hij maakt zijn belofte wel waar! Kan charlatan Trump nog wat van leren.

  Let ook op hoe Kees Verhoeven, D66 zichzelf compleet belachelijk maakt.

  Baudet had blijkbaar -TERECHT- Ik stoor me ook ZEER aan politici die EU en Europa (bewust?) door elkaar halen- van Ooyik erop gewezen dat EU =NIET Europa.

  https://www.youtube.com/watch?v=aL6BcHd20uA

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eens in de zoveel tijd is er iemand die last krijgt van grootheidswaanzin en dan wordt weer een poging gedaan om Europa te schaken. Is niet voor het eerst:

   "In de Griekse mythologie was Europa (Grieks: Ευρώπη, Európê) een Fenicische prinses op wie oppergod Zeus het wellustig oog liet vallen. Zij was de dochter van het koningspaar Agenor en Telephassa en de zuster van Cadmus.

   Volgens de bekendste versie van het verhaal was de jonge Europa op een dag met haar vriendinnen aan het spelen op het strand in de buurt van Sidon toen Zeus getroffen werd door de charmes van het meisje. Om aan het oog van zijn echtgenote Hera te ontsnappen, maar ook om het meisje met zijn goddelijke verschijning niet af te schrikken, veranderde Zeus zich in een witte stier. Toen Europa spelenderwijs op de rug van het schitterende, zich vriendelijk voordoende dier was geklommen, liep hij met haar de zee in en zwom in één stuk door naar het eiland Kreta, zijn geboorteplaats. Daar aangekomen voerde hij haar volgens sommigen naar de stad Gortys waar hij zich in zijn ware gedaante vertoonde en vervolgens geslachtsgemeenschap met het meisje had in de schaduw van een plataan, waarna hij naar zijn vrouw op de Olympus terugkeerde. Europa baarde Minos, Rhadamanthys en mogelijk ook Sarpedon, maar volgens de Ilias was die laatste de zoon van Laodamia en Zeus. Europa trouwde met Asterion, koning van Kreta, die haar zonen adopteerde en opvoedde."

   Mooi hoor hoe die pianoligger allemaal thema's aansnijdt waar de TK het nou net helemaal niet over wil hebben.

   Verwijderen
 4. De miljarden aankopen van de oliedictators en de bedreigingen uit israel aan iran voorspellen al jaren een nieuwe oorlog. Yemen, afghanistan en syrie zijn de oefenterreinen. Alles hangt af van de onbetrouwbare erdogan en domme koerden. Waarschijnlijk krijgen we eerst nog een proxyslagveld erbij na de bevrijding van mosul als de koerdische leiders weer kiezen voor geld en valse beloftes van buitenstaanders.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Veel analisten, wo. de Saker denken dat Iran niet te verslaan is.

  Bovendien denk ik niet dat Putin en Xi een aanval op Iran zullen tolereren.

  Indirect is wat steun voor Jemen, Donbass, n-Korea waarschijnlijk al voldoende. Indien niet is er altijd nog de oliehaven van KSA en het VS dollarWCpapier.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Joop.nl drijft steeds verder af naar een Soros propagandasite.

  In het volgend stukje wordt Trump (mogelijk terecht) weggezet als een gevaarlijke gek.

  Dat Clinton op de verkiezingsavond in een dwangbuis moest vermeldt het verhaal niet:

  http://www.wnd.com/2016/11/report-hillary-physically-violent-after-losing/

  en dat terwijl:

  http://articles.sun-sentinel.com/1999-06-26/news/9906250906_1_psychiatric-patients-patients-bill-restraints

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sorry een link vergeten:

   http://www.joop.nl/nieuws/vooraanstaande-psychiaters-waarschuwen-trump-is-gestoord-en-gevaarlijk

   Verwijderen
 7. Dit Volkskrant-bericht, opgesteld met of door een NATO-medewerker, zou verplichte leerstof moeten zijn voor iedere scholier Maartschappijleer, onderdeel, "hoe de media te interpreteren".

  Tel het aantal "double-standards"! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. In het kader van ´know your opponent´ bezoek ik af en toe de meest gecomprommiteerde sites: deze Soros site geeft een collumn van neocon, vriendje van Cheney, inwoner van het Europese noord Korea, de ´feministische democratie´ Ikealand.

  https://www.project-syndicate.org/commentary/trump-foreign-policy-syria-yemen-by-carl-bildt-2017-04.

  De mainstream oppositie duidt Trump weliswaar als een maniak, maar geeft als wisselgeld de meest rabiate neocons weer als gematigd!

  Netto: Ziowinst!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Exact! Vind ik op de NPO-staatsradio altijd zo grappig: "Trump wordt op het rechte pad gehouden door gematigde krachten als McCain en Graham!" :-)

   De meest bloeddorstigen die overal bommen op zouden willen gooien, liever vandaag dan morgen: Syrie, Iran, N.Korea. Gematigd! :-)

   Verwijderen
 9. Moet wel de Volkskrant link erbij natuurlijk, Blik!

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/russische-bommenwerpers-komen-tot-op-50-kilometer-van-kust-vs~a4489032/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En nog steeds heeft de bevolking niet door dat door al dat opruiend gedoe we zelf slachtoffer zijn straks.

   Verwijderen
  2. Eigenlijk is het zonde om in het volgende stuk te knippen. Maar het sluit aan op je comment Matt, en ik zie het net zo, en het is eerder net zo beschreven

   Uit:

   They Thought They Were Free
   The Germans, 1933-45
   Milton Mayer


   But Then It Was Too Late

   "To live in this process is absolutely not to be able to notice it—please try to believe me—unless one has a much greater degree of political awareness, acuity, than most of us had ever had occasion to develop. Each step was so small, so inconsequential, so well explained or, on occasion, ‘regretted,’ that, unless one were detached from the whole process from the beginning, unless one understood what the whole thing was in principle, what all these ‘little measures’ that no ‘patriotic German’ could resent must some day lead to, one no more saw it developing from day to day than a farmer in his field sees the corn growing. One day it is over his head.

   ----

   "Uncertainty is a very important factor, and, instead of decreasing as time goes on, it grows. Outside, in the streets, in the general community, ‘everyone’ is happy. One hears no protest, and certainly sees none. In the university community, in your own community, you speak privately to your colleagues, some of whom certainly feel as you do; but what do they say? They say, ‘It’s not so bad’ or ‘You’re seeing things’ or ‘You’re an alarmist.’

   "And you are an alarmist. You are saying that this must lead to this, and you can’t prove it. These are the beginnings, yes; but how do you know for sure when you don’t know the end, and how do you know, or even surmise, the end? On the one hand, your enemies, the law, the regime, the Party, intimidate you. On the other, your colleagues pooh-pooh you as pessimistic or even neurotic. You are left with your close friends, who are, naturally, people who have always thought as you have.

   ----

   "Once the war began, the government could do anything ‘necessary’ to win it; so it was with the ‘final solution of the Jewish problem,’ which the Nazis always talked about but never dared undertake, not even the Nazis, until war and its ‘necessities’ gave them the knowledge that they could get away with it. The people abroad who thought that war against Hitler would help the Jews were wrong. And the people in Germany who, once the war had begun, still thought of complaining, protesting, resisting, were betting on Germany’s losing the war. It was a long bet. Not many made it."

   Verwijderen
  3. Dank, Willem, duidelijk dat het gewone volk ALTIJD slachtoffer is van bepaalde, op macht beluste, ik noem ze smeerlappen, die denken dat ze overal kunnen bepalen wat zogenaamd goed voor ons is.
   En wij, mensen die juist voor vrede gaan, zijn ongewild slachtoffer van hun wrede macht 'spelletjes'.

   Verwijderen
 10. Nikki Goebels, de nieuwe Samantha Power in de UN

  https://www.youtube.com/watch?v=-5ALihbCVoU

  http://russia-insider.com/en/israeli-un-ambassador-nikki-haley-tells-security-council-protect-israel-attack-iran/ri19662
  http://russia-insider.com/en/israeli-un-ambassador-nikki-haley-tells-security-council-protect-israel-attack-iran/ri19662

  Waar halen de de VS die heksen toch telkens vandaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Blik,

  Heb je een mail gestuurd.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. VS bezet/islamiseert de facto deel Syrië]

  As MintPress previously reported, Votel also told senators that “conventional U.S. forces would be required to stabilize the region once ISIS fighters are flushed from Raqqa,” meaning that the current U.S. troop build-up around Raqqa is by no means a temporary deployment, but rather the foundation for creating a standing army.

  Syrian President Bashar al-Assad has not been surprised as to what the U.S.-backed operation to remove Daesh from Raqqa would bring.

  Last week, Assad told Agence France-Presse:

  “We support whoever wants to liberate any city from the terrorists, but that doesn’t mean to be liberated from terrorists and being occupied by American forces, for example, or by another proxy, or other terrorists. So, it’s not clear who is going to liberate Raqa. Is it really Syrian forces that are going to hand it over to the Syrian army? Is it going to be in cooperation with the Syrian army? It’s not clear yet.”
  http://www.informationclearinghouse.info/46907.htm

  BeantwoordenVerwijderen