maandag 10 april 2017

Russische Journaal maakt gehakt van Witte Helmen Fake Dokters

Het Russische Journaal, 1tv.ru, heeft zojuist in hun prime-time bulletin van 21.00 uur gehakt gemaakt van de Witte Helmen en hun in scene gezette reddingsoperatie na de zogenaamde gasaanval. De Witte Helmen worden gesteund door Bert Koenders en de Nederlandse overheid, samen met andere NATO- en EU-landen, zoals het immer meelopende Duitsland en Denemarken. De organisatie is opgezet door een oud medewerker van de Britse inlichtingendienst.

Fake van de Koenders brigade

De scepsis van de Russische tv is als volgt samen te vatten:

1. Het was de verontwaardiging van Ivanka Trump over deze video die de aanleiding was voor de Amerikaanse raketaanval, maar de video geeft allesbehalve eensluidend bewijs over wat er gebeurd is, ook omdat er geen internationale experts aanwezig waren.

2. Waarom, als het om gifgas zou gaan, dragen velen geen beschermende kleding?

3. De Professor, Marchello Ferrada de Noli die voorzitter is van de Zweedse artsenorganisatie voor Mensenrechten, stelt dat je met blote handen een Sarinslachtoffer niet kunt beetgrijpen want het spul gaat door je huid heen. Ferrada, in tegenstelling tot de martelartsen van Koenders, is niet de eerste de beste, want hij heeft onder andere gedoceerd aan Harvard.

4. De Witte Helmen nepdokter zegt dat het niet naar Chlorine ruikt. De Zweedse echte dokter stelt dat Sarin onruikbaar is.

5. "U vraagt mij of het fake is of niet, ik stel u een andere vraag, waarom negeren Westerse journalisten heldere feiten, waarom nemen westerse regeringen beslissingen op basis van fake-video's?"

6. Tegenstrijdigheden in de video's van de Witte Helmen komen we niet voor het eerst tegen. Maart 2015 komt CNN ook met een video. Op Idlib zou de Syrische luchtmacht een bom gegooid hebben. Baby's worden op hun oma gelegd.

7. Dan komt de scene met de mishandeling van de baby met de naald door de nep-dokters van Bert Koenders. De baby ziet er niet uit als bevangen door chemicaliën maar door narcotica, en uit de spuit verdwijnt geen mililiter vloeistof. Fake dus. Mishandeling van de bovenste plank. Of de dokters weten niet wat ze aan het doen zijn, of het is geen operatie om levens te redden maar in scene zettingen.

8. Dan spreekt de Zweedse echte dokter weer: De Witte Helmen zijn opgericht om een bepaald beeld van Assad neer te zetten met behulp van foto- en videomateriaal: Complete propaganda. De tegenstrijdigheden komen ook in April van dit jaar weer naar voren.

9. De Russische arts Victor Shilov geeft zijn commentaar. Hij is hoofd van de faculteit van Toxicologie en extreme geneeskunde aan de Universiteit van Metshnikov. Als de patienten slachtoffer zijn van een luchtbombardement, waarom heeft dan niemand scherfverwondingen?

10. De volgende commentator valt het op dat er geen vrouwen tussen de slachtoffers zitten. Alleen mannen en kinderen.

11. Eerder brachten de gruweldokters van Koenders al fake video's van het meisje met de kap over het hoofd: bleek in Egypte opgenomen te zijn. En het andere meisje verscheen drie keer in drie verschillende filmpjes. Welke politieke partij gaat Koenders met deze onthullingen confronteren?Meer onthutsende info over Koenders' Witte Helmen

Onze gewaardeerde medeblogger Dawg verschafte het volgende onthutsende kijkje achter de schermen van de Witte Helmen. Wij gaan rustig wachten op de politieke partij die de doorgedraaide Koenders hierover aan de tand gaat voelen.

One of the west’s biggest ‘initiatives’ designed to help undermine and delegitimize the Syrian government, has been the creation of a pseudo ‘NGO’ called the White Helmets.

Volgens de officiele cijfers ontvingen de Helmets in de periode 2014-2016 $ 123 miljoen, waarvan 47 miljoen werd betaald door het US State Department (via USAID) en het Britse Foreign Office. De EU droeg vorig jaar 4,5 miljoen bij en Nederland deed daar 4,5 miljoen belastinggeld bij. Bovendien:

"Much of the White Helmets incoming finances are funneled through a Netherland registrated NGO vehicle called Mayday Rescue. (Nisschien kan de Staatsomroep Twan Huys ook eens laten afreizen naar Syrie om Assad te vragen hoe dankbaar ons landje is voor onze neokoloniale bijdrage) Additional funding rounds from EU member states including The Netherlands, Germany, Denmark, Luxenburg, Ireland Spain and others may also concealed behind the generic heading of "Emergency Health AND Relief Support To The Population Affected By The Crisis in Syria" with money distributed through tehe Directorate General for European Civil Protection And Humanitarian Aid Operations."

Kortom, dikke kans dat er naast de officiele geldstromen nog de nodige slushfunds zijn waarlangs de White Helmets nog (veel) meer belastinggeld krijgen toegeschoven.

http://21stcenturywire.com/2017/03/13/secret-1bn-uk-war-chest-used-to-fund-the-white-helmets-and-other-initiatives/


Een door de Nederlandse belastingbetaler gefinancierde gruweldokter is bezig een gedrogeerd kind te mishandelen met een naald met, aan het opgaande vel te zien, ravel eraan, zonder vloeistof in te spuiten. Pure mishandeling derhalve, mede mogelijk gemaakt door Bert Koenders en de Nederlandse burger. Op het Hollandse staatsnieuws is voor kritiek op de gruweldokters van Koenders de omerta van kracht.

46 opmerkingen:

 1. Ga er maar gerust van uit dat de waarheid nooit aan het licht zal komen want daar zijn de externe belangen veel te groot voor. Dus regeert de leugen en de schijnheilige ontkenning.
  Dat daar F16's vliegen die daar zogenaamd vrede bommen afgooien die onschuldige vrouwen en kinderen doden speelt geen rol, ze betalen zelfs de witte helmen om, als de bommen niet effectief genoeg waren, die mensen vakkundig aan hun einde te helpen met een (vals) vlaggetje in de ene en een spuitje in de andere hand.
  Alleen dit soort blogs brengt de waarheid naar buiten en ik hoop dat er veel mensen wakker worden en hier een einde aan maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nederland steunt Syrische reddingswerkers
  Nieuwsbericht | 03-12-2015 | 08:15

  Minister Koenders van Buitenlandse Zaken trekt € 4 miljoen uit om reddingswerkers van de Syrische maatschappelijke organisatie White Helmets de komende 2 jaar te ondersteunen. 'Deze mensen redden met groot gevaar voor eigen leven slachtoffers uit het puin van de bombardementen. Het zijn helden die een lichtpuntje vormen in de verder zo complexe en duistere situatie. Zij vormen een duidelijk voorbeeld van het goede in de mens en verdienen onze steun', aldus Koenders donderdag.

  Volgens de minister is de steun aan de White Helmets voor de burgerbevolking dringend nodig. ‘Syrische burgers leven op dit moment in een verschrikkelijke situatie. Zij leven in constante angst, onder dagelijkse bombardementen. Daarom is het essentieel dat in Syrië zelf goede hulp wordt geboden.’

  Koenders is bezorgd over het toenemend aantal burgerdoelen dat geraakt wordt. ‘Door de bombardementen van het Syrische regime en de recente bombardementen van de Russen worden steeds meer burgerdoelen geraakt zoals ziekenhuizen, markten en woonwijken. Wij blijven het Syrische regime en de Russen aanspreken op deze onnodige en onacceptabele aanvallen op burgers.’

  Nederland leverde in december 2014 al een bijdrage van 1 miljoen euro aan het White Helmets programma. ‘Het programma is zeer succesvol. Al meer dan 40.000 mensen zijn de afgelopen jaren door de ongewapende vrijwilligers onder het puin vandaan gehaald.’ Minister Koenders sprak destijds, tijdens een bezoek aan het White Helmets coördinatiecentrum in Istanbul, al zijn bewondering uit voor de durf van deze vrijwilligers. ‘In hun pogingen om zoveel mogelijk mensen te redden, zijn helaas al 92 vrijwilligers omgekomen. De inzet van deze mensen is bewonderenswaardig.’

  Naast het reddingswerk bij luchtbombardementen, zorgen de White Helmets ook voor voorlichting en scholing. Koenders: ‘Met deze nieuwe steun zullen meer levens gered kunnen worden. De vrijwilligers kunnen beter getraind worden en zullen over meer en beter materiaal gaan beschikken.’ De Nederlandse bijdrage gaat er ook voor zorgen dat meer vrouwen worden opgeleid. Zij geven medische training, maar helpen ook bij het reddingswerk. ‘Deze vrouwen zorgen ervoor dat we de hele Syrische samenleving steeds meer gerichte hulp kunnen geven.’

  Behalve de steun aan de White Helmets helpt Nederland de Syrische bevolking ook op andere manieren. Het gaat dan onder meer om hulp aan vluchtelingen, steun aan onderwijsprojecten voor kinderen, trainen van politieagenten, voedselpakketten en kleding voor gematigde gewapende oppositiegroepen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2015/12/03/nederland-steunt-syrische-reddingswerkers

   Verwijderen
 3. Extra Nederlandse steun voor Syrische hulpverleners
  Nieuwsbericht | 21-11-2016 | 20:30

  Nederland gaat een project steunen om het aantal slachtoffers van luchtaanvallen op de Syrische stad Aleppo te verminderen. Het geld (1 miljoen euro) is bestemd voor een nieuw sirenesysteem om de bevolking te waarschuwen en veilige schuilplaatsen te verbeteren.

  Het gaat om een project van de Syrische organisatie White Helmets, die reddingswerk doet na bombardementen en ook zorgt voor voorlichting aan inwoners. Minister Koenders van Buitenlandse Zaken kondigde de bijdrage maandagavond in Den Haag aan tijdens een Syrië-avond waar een Netflix-documentaire over de White Helmets werd vertoond.

  Hij maakte ook bekend dat Nederland daarnaast 3 miljoen euro extra uittrekt voor het dagelijkse werk van de White Helmets. Het bedrag komt bovenop de 4,5 miljoen euro die Nederland in de afgelopen jaren al heeft bijgedragen aan de organisatie.

  ‘Het levensreddende en moedige werk dat de vele vrijwilligers onder vreselijke omstandigheden doen, verdient onze blijvende steun. De helden van Aleppo bieden hoop waar wanhoop heerst’, aldus Koenders. De White Helmets hebben tot nu toe al ruim 73.000 mensen gered uit het puin van de bombardementen.

  De minister nam samen met een vertegenwoordiger van de White Helmets en een Syrische journalist deel aan een panelgesprek naar aanleiding van de documentaire. Koenders benadrukte dat de daders van de wandaden in Syrië ter verantwoording moeten worden geroepen en vervolgd dienen te worden.

  Dat is volgens hem ook van belang voor de toekomst van het land. ‘Geen vrede zonder gerechtigheid’, aldus Koenders. Het is nu echter eerst zaak dat er een einde komt aan het conflict in Syrië en dat er een politieke oplossing wordt gevonden.

  Als het lukt de Syrische stad Raqqa te bevrijden van ISIS, zouden de Verenigde Naties volgens Koenders een rol kunnen spelen in het bestuurlijk vacuüm dat dan ontstaat. Koenders: ‘Dat zouden we niet moeten overlaten aan de Koerden en ook zeker niet aan de huidige Syrische regering, die met haar daden alle recht van spreken heeft verspeeld. De VN kan zo bijdragen aan de stabiliteit in Raqqa. Dat is bij uitstek een rol die de VN past.’

  https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2016/11/21/extra-nederlandse-steun-voor-syrische-hulpverleners

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zouden er mensen zijn die geen misselijkmakende hekel aan kwijlman Koenders hebben?

   Verwijderen
 4. Nederland geeft ‘helden van Aleppo’ een podium in New York
  Nieuwsbericht | 23-09-2016 | 11:36

  Nederland heeft donderdag in New York samen met Italië een speciale Syrië-bijeenkomst georganiseerd. De sprekers kwamen uit de belegerde stad Aleppo en doen daar bijzonder werk.

  Een van hen is het hoofd van een groep hulpverleners die bekend staan als de ‘White Helmets’. Deze groep werd onlangs genomineerd voor de Nobelprijs voor de vrede. Ook een arts, een burgerjournalist en een mensenrechtenactivist deden hun verhaal op de bijeenkomst die plaatsvond op de Nederlandse vertegenwoordiging bij de VN.

  Een van de gevaarlijkste plekken ter wereld
  ‘Deze mensen riskeren op een van de gevaarlijkste plekken ter wereld elke dag hun leven. Het zijn absolute helden. Het is belangrijk dat we als politici niet alleen over Syrië spreken, maar ook met Syriërs. Hun stem moet worden gehoord’, aldus minister Koenders van Buitenlandse Zaken, die in New York is voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

  De sprekers spraken hun zorgen uit over de situatie in hun land en het aanhoudende geweld, waaronder het bombardement op het humanitaire hulpkonvooi van de VN eerder deze week. Koenders heeft die aanval scherp veroordeeld en steunt de oproep van de VN voor een onafhankelijk onderzoek naar de gewelddadige actie.

  Ervaringen en verwachtingen
  Ook de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry woonde de bijeenkomst bij. Hij kwam speciaal langs om zijn steun te betuigen aan de Syriërs. Samen met Koenders ging hij in gesprek met de Syriërs over hun ervaringen en verwachtingen. Deelnemers konden ook een kijkje nemen in Aleppo zelf, via een Virtual Reality-bril.

  Tijdens verschillende bijeenkomsten in New York wordt er veel over Syrië gesproken. Nederland en Italië wilden de Syriërs een platform bieden om persoonlijk hun verhaal te doen. Koenders: ‘De Algemene Vergadering van de VN vindt plaats op een cruciaal moment voor Syrië. Syrië staat dan ook bovenaan de agenda deze week.’

  Wederzijds vertrouwen
  Donderdag kwamen voor de tweede keer deze week alle ministers bijeen die lid zijn van de Internationale Steungroep voor Syrië (ISSG) om verder te praten over een politieke oplossing voor het conflict. Ook minister Koenders was daarbij aanwezig. ‘Ik wil er graag persoonlijk voor zorgen dat ook de kritische boodschappen van de Syriërs gehoord gaan worden door de internationale gemeenschap.'

  Tijdens het overleg van de ISSG, dat voorgezeten werd door de Amerikaanse en Russische ministers van Buitenlandse Zaken, heeft Koenders opgeroepen om alle vliegtuigen uit de lucht te houden, om te beginnen voor een week om wederzijds vertrouwen te kunnen wekken. Tevens heeft hij samen met zijn Franse ambtsgenoot Ayrault gepleit voor het instellen van een verificatiemechanisme waarmee het bestand in Syrië gecontroleerd kan worden.

  https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2016/09/23/nederland-geeft-helden-van-aleppo-een-podium-in-new-york

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De witte helmen zijn ipv de artsen zonder grenzen gekomen. AzG zijn in alle islamitische oorlogsgebieden met ziekenhuizen en noodhospitalen perongeluk weggebombardeerd. Hier voor in de plaats zijn acteur beulen gekomen die gesteund worden door het westen. De wereld van de eliten die dit steunen is zwaar ziek en krankzinnig, het word tijd dat we een nieuwe groep roodhelmen krijgen met zwaailicht er op om zo spoedig mogelijk deze gestoorden te behandelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Syrie veroveren omwille van het aanleggen van een pijpleiding van Qatar naar Europa (en niet van Iran naar Europa) is een plan wat al bestaat sinds 1983, las ik te: http://www.zerohedge.com/news/2017-04-10/1983-cia-document-reveals-plan-destroy-syria-foreshadows-current-crisis

  En nu zijn de pensioengerechtigde ambtenaren uit Langley toe aan hun laatste kunststukje. Die oorlog in Syrie moet er komen.

  Alleen lijkt het me onwaarschijnlijk dat de ambtenaren uit Syrie, Iran, Rusland en China niet tevens al lang op de hoogte zijn van de plannetjes van de VS en tegenmaatregelen hebben genomen.

  En als je weet hoeveel oorlogen de VS in de afgelopen 70 jaar heeft gewonnen (Grenada was hun laatste en enige 'succes'), zou de volgende dystopische novel van JM Greer (aangeraden bij the Saker) best eens waar kunnen worden

  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Twilight%27s_Last_Gleaming_(novel)

  Ik mag hopen dat het niet tot een treffen tussen de VS en Rusland komt, maar de voorbereidingen om 'ons' een oorlog in te drijven zijn overduidelijk aanwezig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze zijn al jaren vollp aan de gang maar ja als ja dát verteld ben je óf te kritisch óf knettergek.. aan u de keuze

   Verwijderen
 7. ''Volgens de officiele cijfers ontvingen de Helmets in de periode 2014-2016 $ 123 miljoen, waarvan 47 miljoen werd betaald door het US State Department (via USAID) en het Britse Foreign Office. De EU droeg vorig jaar 4,5 miljoen bij en Nederland deed daar 4,5 miljoen belastinggeld bij. ''

  Daarvan houd je het Internationale Rode Kruis een lange tijd draaiende..
  En blijkbaar kan er dan bij de WH niet eens een medische basisopleiding af.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Volgens oud senator van de Republikeinen, Ron Paul, is het erg onwaarschijnlijk dat Assad de gifgasaanval heeft gepleegd, ook senator Richard Black heeft zo zijn twijfels, immers IS was aan het verliezen. Gaan we nu dezelfde fout maken als in 2003?
  Volgens oud senator van de Republikeinen, Ron Paul, is het erg onwaarschijnlijk dat Assad de gifgasaanval heeft gepleegd, ook senator Richard Black heeft zo zijn twijfels, immers IS was aan het verliezen. Gaan we nu dezelfde fout maken als in 2003?  https://mobile.twitter.com/SenRichardBlack?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fdelangemars.nl%2F2017%2F04%2F07%2Fgifgas-aanleiding-voor-meer-oorlogsgeweld%2F
  https://youtu.be/h0cNuPd2CDk

  Volgens John Kerry in 2014, bezit Syrie geen chemische wapens

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jaha, je gelooft je ogen niet maar het staat er echt! De hele wereld weet inmiddels dat het een valse vlag was en jullie globalisten maar vol blijven houden dat Assad zijn eigen mensen aan het vermoorden is. Overigens weten wij ook dat de VS er geen enkele moeite mee heeft om kinderen te vermoorden en het ook nog waard vinden, volgens een zekere Madeleine Albright. Zijn jullie inmiddels al boven het quota van de Iraakse kinderen?

  "Volgens de Amerikaanse minister Tillerson moet Rusland nu kiezen tussen Assad en landen die, net als de VS, tegen het aanblijven van Assad zijn. Hij herhaalde dat Rusland niet heeft voorkomen dat het Syrische leger chemische wapens inzet tegen rebellen."

  {O, toch geen burgers, mijnheer Tillerson en bent u er al uit wat u wilt, mag Assad nu blijven of niet?} JdJ

  "We kunnen dit niet nogmaals laten gebeuren", zei Tillerson. "We willen het lijden van de Syrische bevolking verlichten. Rusland kan daarin een belangrijke rol spelen."

  {Nee, natuurlijk kan u het niet nog een keer laten gebeuren. Het gaat veel te veel opvallen dat Assad er geen sikkepit mee te maken heeft, laat staan dat hij er een reden voor heeft.} JdJ

  G7: Rusland moet stoppen met hypocrisie

  http://nos.nl/artikel/2167686-g7-rusland-moet-stoppen-met-hypocrisie.html

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik maak gehakt van het Russisch journaal!!
  1. Nee het was de wereldwijde verontwaardiging die de raketaanval verdedigt van de VS. Maar ja, van de Russische tv kan je alles verwachten, die dachten ook dat MH17 neergeschoten was door Ufo's, verongelukt door kraanvogels enz....
  2.Beschermende kleding heeft alleen zin bij een Sarin-aanval, hier betrof het een chloorgas-aanval. Daarmee is ook die dokter, welgerespecteerd, om de tuin geleid door de Russische tv. Die deed alsof het om een Sarin aanval ging, maar daar is nooit sprake van geweest. Bewuste misleiding en bedrog van een dokter dus door de Russische staatstv!!! Maar ja, alles om hun leider Putin en diens vriendje Assad en Hezbollah uit de wind te houden. Keiharde oorlogspropaganda dus!
  3&4 Het is geen Sarin, het is chloride!!!! De interviewer zorgt BEWUST voor de mix up en de fouten, om zo de Russen en Syrische luchtmacht uit de wind te houden. Daarom maakt de dokter helaas ook de verkeerde keuzes en beoordeelt hij de video als nep omdat hij denkt met een heel ander gas te maken te hebben. Typische oorlogspropaganda van de Russen dus!
  5 t/m 11. Allemaal verkeerde conclusies en gevolgtrekkingen op basis van de verkeerde en onthutste propaganda van de interviewer!!! Doordat hij BEWUST het verkeerde gas noemt en verkeerde aanvalstechnieken denkt de dokter dat dit een hoax is. Maar hij baseert zich op video's, niet op daadwerkelijke slachtoffers en dergelijke, iets wat Syrisch Observatorium dus wel doet!!! De dokter wordt op het verkeerde been gezet door een interviewer die er alles aan doet om het straatje van Rusland en Syrië schoon te vegen, wat helaas niet door de dokter opgemerkt wordt. Hij is gewoon misbruikt in een vieze propagandaoorlog die door de Russen wordt gedaan. Ziek, heel ziek!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze laten we dus wel staan; on-topic; iets van Cruel's kritiek heeft wel iets, geen gescheld, geen ge-jijbak met gewaardeerde andere collega's, vleugje humor.

   Blijft staan dat Cruel om het feit heen gaat dat de video en de NATO-proxies van de WhiteHelmets, hoe je het ook wendt of keert, door een normaal mens niet serieus genomen kunnen worden. Kijk naar deze en alle andere prodikties van hen. Het is zelfs voor een kleuter duidelijk met welke intenties deze video gemaakt is en met welk purpose.

   Verwijderen
  2. Weer de politie lopen belasten met je nep-aangifte? Blij voor je dat ze je als vrij man het bureau nog uit lieten lopen.

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 11. Als ik de VS was zou ik maar een beetje oppassen, buiten sarin, dat door de OPCW is vernietigd, beschikt Assad nu opeens ook over witte fosfor...

  Qatar-owned Al Jazeera reports Assad is bombing Idlib with White Phosphorus

  http://theduran.com/qatar-owned-fake-news/

  en voor je het weet tovert Assad een kernwapen boven tafel!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het door 1TV.RU uitgezonden journaal van 21.00 is door mij niet goed te volgen omdat ik de Russische taal niet machtig ben. Wel herken ik beelden uit twee verschillende videoclips.

  De meeste beelden in het Russische journaal zijn afkomstig van de video die op 16 april 2015 door de Helmets werd geupload op You Tube. Dit is de videeo met de babies. Beelden van de clip werden uitgezonden door de CNN en gebruikt tijdens een besloten zitting van de UN Veiligheidsraad waarin de vertegenwoordiger van de VS, Samantha Powers, pleitte voor het instellen van een no-fly-zone boven Syrie. Hoewel de zitting besloten was bestaat er een videoverslag van dat eveneens is geupload op YT.

  De video van 16 april 2005 en het commentaar daarop is embedded op de site van de Swedish Doctors for Human Rights (SWEDHR) en hebben betrekking op het al dan niet levensreddende werk van de Helmets volgende op een veronderstelde gasaanval van de Syrische luchtmacht met chlorine.

  link:

  http://theindicter.com/white-helmets-movie-updated-evidence-from-swedish-doctors-confirm-fake-lifesaving-and-malpractices-on-children/

  Het probleem dat de Swedish Doctors met de video hebben is tweeledig:

  1) De medisch/ethische kant van de zaak, verwoord in de conclusie:
  ‘Lifesaving’ procedures on the children showed in the White Helmets videos were found to be fake, and ultimately performed on dead children.

  The syringe used in the ‘intracardial injection’ performed on the male infant was empty, or its fluid was never injected into the child.

  This same child showed, briefly, discrete life-signs (uncertain in my judgement) in the first segment of WH Vid-1. If so, this child might have died during the lapse in which the ‘lifesaving’ manoeuvres showed in the White Helmets movie went on. (Which is not the same than affirming that the personnel seen in the videos caused the dead of the infant. In forensic terms, the actual cause of death, as well as the mode and the issue of intent, refer to different items than those treated in our analysis).

  De babies vertonen ook niet de verschijnselen die kenmerkend zijn voor chlorine slachtoffers.

  “I think that even from the very brief video, we can see that this child has a reduced level of consciousness: he does not vocalize, does not open his eyes, and his only movements are to turn his head to one side and to open his mouth before he stops breathing altogether. This looks like respiratory depression, rather than injury to the lungs; he appears to be too sleepy to breathe. I think the most likely diagnosis is a drug overdose causing reduced level of consciousness and respiratory depression. Opiates are the most likely class of drug to cause this. Chlorine causes acute inhalation injury, but does not (in any of the sources I have read) cause reduced level of consciousness: the victim struggles to breathe until the end.”

  2.Van de video zijn twee versies geupload. Een met het logo van de Helmets en een met de jihadiste Shahada flag die gebruikt wordt door Al-Qaeda. Onnodig te zeggen dat die laatste versie niet degene was die CNN uitzond.

  De tweede video waarvan het Russische journaal beelden uitzond is gemaakt naar de veronderstelde gasaanval van de Syrische luchtmacht op Khan Sheikhoun op 4 april jl. Hier hoor je de salafistische ex doctor Sjahul Islam bij herhaling beweren 'this is not chlorine, this is not chlorine".

  http://logophere.com/Syria/Khan%20Sheikhoun/Videos/Vid-002.mp4

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Anders gezegd, de Swedish Doctors, stellen dat de Helmets fake medische handelingen uitvoeren op babies die al dood zijn* met de bedoeling tranentrekkende beelden te krijgen bedoeld om de publieke opinie te beinvloeden en de gewenste besluitvorming in de VN af te dwingen.

   * of misschien zelfs de dood van de babies tot gevolg heeft:
   Further, I received a detailed clinical statement from Dr Lena Oske, a Swedish medical doctor and general practitioner. In her statement, Dr Oske referred to the presumed, adrenaline injection, performed in the White Helmet video (excerpt in the photo above). Her specialist opinion dismisses the procedure conducted in the White Helmet video, as unqualified and incorrect. Furthermore, she describes the earlier assessment of the procedure by a colleague who had exclaimed:

   “If not already dead, this injection would have killed the child!”

   http://theindicter.com/swedish-doctors-for-human-rights-white-helmets-video-macabre-manipulation-of-dead-children-and-staged-chemical-weapons-attack-to-justify-a-no-fly-zone-in-syria/

   Ik vermoed dat dit de strekking van de uitzending in het Russische journaal was.

   Verwijderen
 13. Hier is een uitgebreide analyse van de Saker over het bombardement in Syrië en de zeer verstrekkende gevolgen:

  http://thesaker.is/a-multi-level-analysis-of-the-us-cruise-missile-attack-on-syria-and-its-consequences/

  Het is meer een masterclass dan een artikel. De Saker denkt dat men in Moskou nu Trump-Amerika ziet op hetzelfde niveau als de Oekraine: incapabel om overeenkomsten te maken (недоговороспособны).

  Het artikel bevat een schat aan quotes, zoals:

  ´You don’t want Russia to stop the USA by purely military means as this places the survival of of mankind at risk.´

  ´Some readers might think that this is hyperbole. I assure you that this is not. I am dead serious. Not only do I find the Trump administration “not agreement capable”, I find it completely detached from reality. Delusional in other words. You think Kim Jong-un with nukes is bad? What about Obama or Trump with nukes? Ain’t they much, much scarier?´

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. [ Wie ga je in de toekomst nog steunen Root?? IS?? Al Qaida???]

   Voor zover ik weet is het Kroeltje die de salafisten, zionisten en Ukraiense fascisten, alsmede de neocon oorlogsmisdadigers bewondert....

   Verwijderen
 14. Putin: "Idlib Was A "False Flag" Attack And We Have Learned That More Are Coming"

  "With Rex Tillerson on his way to Russia, moments ago Russian president Vladimir Putin shocked reporters when he said that Russia has received intelligence from "trusted sources" that more attacks using chemical weapons are being prepared on the Damascus region, meant to pin the blame on the Assad government.

  “We have reports from multiple sources that false flags like this one – and I cannot call it otherwise – are being prepared in other parts of Syria, including the southern suburbs of Damascus. They plan to plant some chemical there and accuse the Syrian government of an attack,” he said at a joint press conference with Italian President Sergio Mattarella in Moscow

  The Russian President announced that Russia will officially turn to the UN in the Hague for an investigation of the chemical weapons' use in Idlib. Moscow has dismissed suggestions that the Syrian government that it backs could be behind the attack in Idlib province."

  verder lezen op:

  http://www.zerohedge.com/news/2017-04-11/putin-russia-has-learned-more-false-flag-strikes-are-being-prepared-damascus-region

  BeantwoordenVerwijderen
 15. White House Reveals New "Red Lines": Assad's Use Of Barrell Bombs Could Lead To More Strikes

  http://www.zerohedge.com/news/2017-04-10/white-house-reveals-new-red-line-assads-use-barrell-bombs-could-lead-new-strikes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rode lijn voor wat betreft Saoedi oorlogshandelingen in Jemen hoor ik ze niet over

   Verwijderen
 16. In afwachting van de persconferentie Lavrov- Tillerson: De Russen, Chinezen, en 5 miljard mensen van de wereldbevolking geloven niet in het nepnieuws over de zgn Syrische gasaanval. En slechts binnen enkele dagen (zie het bovenstaand artikel/ blog) ontzenuwd, weerlegd, en gehakt van gemaakt!

  Zelfs de EU stelt geen sancties in! De albino clown beet weer eens in het stof!

  https://www.theguardian.com/world/2017/apr/11/g7-rejects-uk-call-for-sanctions-against-russia-and-syria

  Trump heeft zijn meest trouwe medewerkers verraden. Niemand gaat hem nu nog steunen, behalve zijn ultra-zionistische familie en neocon turncoats.

  Dat is: Tenzij! Ik heb zelf Trump 100 dagen het voordeel van de twijfel gegeven, en die dagen zijn nog niet om...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Crazy Ivan eh Boris haalt bakzeil en Tillerson denkt in een positie te zijn voor een spelletje powerplay.

  "Speaking after the meeting, Tillerson denounced Russia's "failure" to ensure the elimination of chemical weapons in Syria and said it had not made enough progress in peace talks.

  Tillerson said that Russia had failed to uphold commitments it made in 2013 to guarantee the Syrian regime got rid of chemical weapons.

  "These agreements stipulated Russia, as the guarantor of a Syria free of chemical weapons, would locate, secure, and destroy all such armaments in Syria. Stockpiles and continued use, demonstrate that Russia has failed in its responsibility to deliver on its 2013 commitment," he said. "It is unclear whether Russia failed to take this obligation seriously or Russia has been simply incompetent in its ability to deliver on its end of that agreement."

  Tillerson also laid down an ultimatum for Russia, according to CNN, saying that Moscow must think about whether to remain an ally with the Assad regime, the Iranians and Hezbollah.

  "Is that a long term alliance that serves Russia's interests? Or would Russia prefer to realign with the United States, with other Western countries and Middle East countries that are seeking to resolve the Syrian crisis?"

  http://www.zerohedge.com/news/2017-04-11/g7-fails-agree-russian-sanctions-us-uk-rebuffed-european-allies

  Vreemd, kijktip voor de oude Rex:

  https://www.youtube.com/watch?v=QkWS9PiXekE

  BeantwoordenVerwijderen
 18. "Bovendien" heeft de feiten heel goed op een rijtje gezet. Geen speld tussen te krijgen.
  http://www.bovendien.com/laatste-nieuws/syrie/raketaanval-vs-op-syrie-wat-het-journaal-u-niet-vertelt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Droom verder kroelekopke, er komen geen verdere sancties door de EU, dus zo een vaart loopt het nu ineens niet meer en Putin weet wie er achter die gifgas aanvallen zat, dus Tillerson zal van een koude kermis terug komen.

   Verwijderen
  2. Ik heb feiten genoeg aangedragen en jij hebt er GEEN ENKEL van kunnen weerleggen.
   Dus stik maar in je eigen braaksel.
   Jouw geloofwaardigheid is op dit blog nul komma nul, altijd geweest en zal altijd zo blijven, want uit jouw holle kop zal nooit iets zinnigs komen.

   Verwijderen
 19. Vandaag is het duizend dagen geleden dat MH17 werd neergeschoten. Joost Niemoller schrijft er over op z'n blog

  "Het karretje van het JIT rijdt dus steeds verder de infoblubber in. Net als de informatie over de onderste steen. Propaganda wint het van de waarheid. Wat rest zijn wanhopig aandoende Kamervragen."

  http://joostniemoller.nl/2017/04/1000-dagen-mh17-onderste-steen-infoblubber/#comment-38845

  Met verwijzing naar een lang overzichtsartikel van Max van der Werff:

  http://kremlintroll.nl/?p=1162

  BeantwoordenVerwijderen
 20. [Tillerson is op weg om Putin flink op zijn flikker te geven.]

  Dat is inderdaad de verwachting van de meer extreme elementen in onze media en politiek landschap.

  De beste wensen! Over enkele dagen gaan we het ontleden...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Brrr...zal Poetin echt de kant van het westen en de VS kiezen na de dreigende uitspraken bij de G7?

   Yep, dat doet Poetin gelijk! Hij geeft de globalisten eerst Syrië, sterker nog, hij heeft zijn leger bevolen per direct Syrië te verlaten, dan Iran en dan Rusland, terwijl Poetin de Russen nog zo had beloofd de soevereiniteit van Rusland te zullen verdedigen.

   Bovenstaande is het gedroomde scenario die het westen en de VS graag zou zien, maar dat is een droom die nooit uit zal komen. Tenminste, niet op politiek niveau.

   Verwijderen
  2. Hoe wil het westen en de VS Assad wegkrijgen? Door tegen Poetin te zeggen dat hij moet kiezen tussen deze twee? En als Poetin dat nou niet doet, wat dan? Komt het westen met de VS en al haar bondgenoten Syrië dan binnenstormen en zal China dan afzijdig blijven, want China staat ook nog op het wenslijstje van de globalisten om ingelijfd te worden?

   Verwijderen
  3. Wat als het westen en de VS Assad helemaal niet weg willen krijgen, maar een vuurtje in Syrie brandende willen houden om hun oorlogsbudget te rechtvaardigen?

   Die tomahawks moeten door iemand betaald worden. En wat kost zo'n vliegdekschip wel niet.

   En zo lang er maar niet meer olie of gas vanuit slecht 'gereguleerde landen (Iran) voor dumpprijzen naar Europa worden vervoerd (slecht voor de Petro Dollar) is 'iedereen' tevreden (minus driekwart van de wereldbevolking).

   Vraag is wel wie van de drie grootmachten aan het kortste eind trekt en Europa verliest. Of eigenlijk is dat geen vraag: aangezien China en Rusland nooit Europa hebben gehad (zoals de VS Europa heeft gehad), kunnen zij niets verliezen.

   Verwijderen
  4. Wat hierboven van me staat is overigens geïnspireerd op een stukje John Pilger die eind jaren 90 in het boek hidden agenda's over het doel van de sancties in Irak schreef:


   p56
   There was no burning desire to get rid of Saddam Hussein. He had been the West's man, whom Reagan and Thatcher had armed and backed against the mullahs in Iran; and the last thing the West wanted was an Iraq run by socialists and democrats. For this reason, as the 1991 slaughter got under way, the British Government imprisoned as many Iraqi opposition leaders as it could round up. In 1996, the New York Times reported that the administration longed for the good old days when Saddam's 'iron fist held Iraq together, much to the satisfaction of the American allies, Turkey and Saudi Arabia'...

   The Americans also wanted to protect Saudi oil and the faltering Saudi economy from the competition of cheaper Iraqi oil. That remains Washington's real reason for opposing the lifting of sanctions. 'If Iraq were allowed to resume oil exports,' wrote Phyllis Bennis, one of the most astute American commentators, 'analysts expect it would soon be producing three million barrels a day and within a decade, perhaps as many as six million. Oil prices would soon drop . . . And Washington is determined to defend the kingdom's economy, largely to safeguard the West's unfettered access to the Saudis' 25 per cent of known oil reserves.'

   An important factor in this is the arms trade. In 1993, almost two-thirds of all American arms export agreements with developing countries were with Saudi Arabia, whose dictatorship is every bit as odious as the one in Baghdad. Since 1990 the Saudis have contracted more than thirty billion dollars' worth of American tanks, missiles and fighter aircraft. According to the authors, Leslie and Andrew Cockburn, 'Every day, the Pentagon . . . disburses an average of 10 million dollars - some days as much as 50 million - to contractors at work on the Saudi shopping list.' As an insight into the US-sponsored 'peace process' in the Middle East, they wrote that a Pentagon officer had told them, 'If the Saudis had cancelled their F-15 [fighter aircraft] program [as a result of the fall in oil prices], Israel probably would not have bought any. Basically, that's the only thing keeping the F-15 line open.'

   Toen is nu, maar dan uit een iets ander (olie)vaatje getapt.

   Enig verschil is wel: in de jaren 90 was Rusland het Gemenebest van Onafhankelijke Staten en hadden ze daar genoeg sores aan hun hoofd om in eigen land eerst op te lossen, waardoor de Amerikanen in het MO soort van vrij spel hadden. Nu is dat niet meer zo. Sterker nog: de VS heeft er alle kenmerken van dat zij binnenkort een Gemenebest van Onafhankelijke Staten worden (geen leiderschap of visie anders dan zelfverrijken, een economie die het militair industrieel complex niet tot nauwelijks meer kan financieren, infrastructuur die hoognodig onderhouden moet worden maar waar geen geld voor is, een gedemoraliseerde bevolking die zich dan wel niet dood drinkt met wodka, maar zichzelf van kant maakt met voorschriften morfine die in een 'shiny box' zitten, aangeboden door de zichzelf verrijkende farma en een paar oligarchen die het land en al haar schatten 'bezitten'. Ook dat is een geschiedenis op herhaling en het stemt niet blij.

   Verwijderen
  5. Willem, in deze stelling kan ik me ook vinden.
   Putin zal Syrië nooit opgeven want die heeft daar ook zijn belangen: een marinehaven en olie en gas.
   De zaken gaan nog op de spits gedreven worden door diegenen die het vuurtje brandend willen houden, maar er komen steeds meer rode lijnen op het speelveld dus het staat op springen en de halve wereld weet nu ondertussen dat het niet Rusland is dat begint.
   En wie er aan het kortste eind trekt? Wij allemaal!

   Verwijderen
  6. Nee hoor, Matt zit heel goed met zijn voorspellingen. Trump heeft net verklaard dat hij niet van plan is om Syrië binnen te vallen, Dus, hoe je Assad weg wil krijgen zonder Syrië binnen te vallen en een WWII te riskeren, is voor mij een raadsel.

   Verwijderen
  7. Yep, dat dacht ik al dat je dat zou schrijven! Poker is een ander spelletje dan schaken blijkt nu dus wel!

   Verwijderen
  8. Ik heb overigens een enorme bewondering voor de militairen in het Syrische leger die voor Assad en het Syrische volk blijven vechten terwijl zij door Assad met chemische wapens worden bestookt!

   Verwijderen
 21. GOP Representative stuns CNN anchor

  Rep. Thomas Massie (R-KY) tells CNN's Kate Bolduan he doesn't think it would serve Bashar al-Assad's purposes to attack his people with chemical weapons.

  https://www.youtube.com/watch?v=t6SnIvQKN1Y

  Massy doet niet mee. De woedende blik van Bolduan aan het einde van het gesprek (ruim 1 min.) is onbetaalbaar. (net als de commentaren van veel kijkers)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Now, a strike against the originating Saudi Arabian airfield is needed for consistency.
  I am certain that pics of children are on the way.

  https://twitter.com/nntaleb/status/850821434465288192

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Yep, uren na de waarschuwing van de VS is Assad begonnen met het werpen van 'Barrel Bombs'. Assad is niet voor een kleintje vervaard en zegt tegen 'The Donald', of is het Ivanka?, kom jij maar met je legertje om mij te regime changen!

  Nu komt deze berichtgeving wel van het Syrian Observatorium for Human Rights, één mannetje in Coventry.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Trump eiste actie van China tegen Noord Korea anders zou hij het doen.
  China Threatens To Bomb North Korea's Nuclear Facilities If It Crosses Beijing's "Bottom Line"
  With everyone putting down new and/or revised "red lines", be it on Syria or North Korea, it was now China's turn to reveal its "red" or rather "bottom line", and in a harshly worded editorial titled "The United States Must Not Choose a Wrong Direction to Break the DPRK Nuclear Deadlock on Wednesday" Beijing warned it would attack North Korea's facilities producing nuclear bombs, effectively engaging in an act of war, if North Korea crosses China's "bottom line."

  The editorial in the military-focused Global Times tabloid, owned and operated by the Communist Party's People's Daily newspaper, said that North Korea’s nuclear activities must not jeopardize northeastern China, and that if the North impacts China with its illicit nuclear tests through either "nuclear leakage or pollution", then China will respond with force.

  “China has a bottom line that it will protect at all costs, that is, the security and stability of northeast China... If the bottom line is touched, China will employ all means available including the military means to strike back. By that time, it is not an issue of discussion whether China acquiesces in the US’ blows, but the Chinese People’s Liberation Army (PLA) will launch attacks to DPRK nuclear facilities on its own."
  http://www.zerohedge.com/news/2017-04-11/china-threatens-bomb-north-koreas-nuclear-facilities-if-it-crosses-beijings-bottom-l

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Op de zgn. TICdata sheet van het Amerikaanse Min van Fin wordt per maand bijgehouden in welke landen de houders van Amerikaanse schaatsschuld, dus de financiers van de Amerikaanse staatsschuld, zich bevinden. In onderstaande overzicht staan de posities over het afgelopen jaar.

  http://ticdata.treasury.gov/Publish/mfh.txt

  Uit de data blijkt dat het totale buitenlandse bezit van Amerikaanse staatsschuld sinds juni vorig jaar is gedaald van 6279.3 miljard in juni 2016 naar 5956.1 miljard US dollar in januari 2017. Een afname met 323 miljard ofwel ruim 5%. China alleen al verlaagde haar bezit aan Amerikaanse staatsschuld met 189 miljard dollar (-15%) van 1240.8 naar 1051.1 miljard dollar in de genoemde periode. Da's niet weinig voor een periode van net iets meer dan een half jaar.

  Hoe minder het buitenland bereid is (gemiddeld ruwweg 2/3 deel van de Amerikaanse staatsschuld is onderdeel van de officiele reserves) des te lastiger wordt het voor de Amerikaanse overheid haar tekorten te financieren zonder dat de rente omhoog moet (of de drukpers aan).
  Misschien ligt hier ook een reden voor het Amerikaanse sjachrijn: dedollarisatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Binnenkort heeft niemand het hier meer over:

  https://www.youtube.com/watch?v=f80iyWMtP8M

  BeantwoordenVerwijderen