vrijdag 14 april 2017

Trump op dreef: Chocoladetaart en 59 raketten op Irak. Op Irak? Op Syrie.

Terwijl Trump zich door zijn entourage goed gek laat maken en bombardeert alsof het een lieve lust is, is Pauw zoals gisteren druk met Mattie, Sietze en Pierre Bokma, en het NOS Madurodam-journaal vooral met de Panda's.

Verrukkelijke chocoladetaart en 59 raketten...

Kijk naar het onderstaande interview moment en laat de toon en de bewoordingen eens op je inwerken. Een President van de Terroristische Staten die lachend en chocoladetaart vretend het stoer vindt om 59 raketten af te vuren zonder enig bewijs. En al was er gifgas gebruikt, wie zijn de Terroristische Staten om daar ver weg van hun eigen land op te reageren met terreur? Ook de hyperbool: Onze wapens zijn met een factor 5 beter dan de andere." De man is gekozen met een programma van non-interventie en samenwerken met Rusland. Dat vond de MSM een slecht plan. Nu hij alles doet behalve die verkiezingsbeloften houden, vinden de Bild Zeitung, NOS en consorten Trump plotseling helemaal toppie!

Bommen op Irak of Syrie? Who cares!

Dat het erop lijkt dat Trump nauwelijks weet of hij de massavernietigingswapens op Irak of Syrie heeft afgeworpen? Kniesoor die daarover valt...

"We hadden een geweldig stuk chocoladetaart en ik gaf de opdracht te schieten... 59 Raketten richting Irak. Richting Syrie toch? Ja, richting Syrie.""Nooit chemische wapens gebruikt."

Assad over de vermeende gifgas aanval en de Amerikanen. "We heben vorige week geen chemische wapens gebruikt, we hebben nooit chemische wapens gebruikt. DE VS fabriceert het allemaal zelf." Oordeel zelf wie je meer integer over vindt komen, Trumpof Assad.

Update 14-4-2017, 20:18 uur: Exclusief Voor Blik, maar iedereen mag hem kopiëren, Cartoon van Matt

23 opmerkingen:

 1. Wat heb ik spijt dat ik toen voor Trump koos als man die geen oorlog wenste en niet de politieman van de wereld wilde spelen, want het was duidelijk dat Clinton meteen met oorlog tegen Rusland, Iran en China zou beginnen.
  Het tegendeel blijkt nu waar te zijn en is Trump diegene die zich volledig voor het karretje van de neocons heeft laten spannen en de wereld in brand gaat steken.
  In Syrië heeft hij geduchte tegenstand van Rusland dus gaat nu alle aandacht naar Noord Korea om daar, na voldoende provocaties, de hel te laten losbarsten.
  Als Europa, als slaaf van de USA, daar ook gaat meedoen onder de paraplu van de NAVO, die nu ineens beste maatjes zijn met Trump, hebben we WW3.
  Straks hoeven onze kinderen en kleinkinderen niet ver te zoeken om er achter te komen wie er begonnen is als ze de grotendeels vernietigde wereld weer willen opbouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wisten we al. Maar nu ook zwart op wit na te lezen:

  MIT Rocket Scientist: White House Claims on Syria Chemical Attack “Cannot Be True”

  http://www.washingtonsblog.com/2017/04/66712.html

  BeantwoordenVerwijderen
 3. https://twitter.com/GuyVerhofstadt/status/850260610264702979

  First time I'm not totally opposed to Trump. Action needed to stop strikes on civilians. EU & US must continue to work for pol. settlement.

  'Political settlement' volgens Gekke Guy. Altijd - 100.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bericht van Belgische vredesbeweging

  Op 25 mei(Hemelsvaartdag), gelijktijdig met de NAVO-top in Brussel, organiseren we een alternatieve conferentie waarop verschillende (internationale) gasten dieper zullen ingaan op de NAVO en gelieerde problematieken.

  We beginnen de tegentop met een plenaire bijeenkomst waarin vier experts verschillende onderwerpen aankaarten: de militaire interventies van de NAVO, de militaire uitgaven, de spanningen met Rusland en nucleaire wapens.

  Daarna volgen er workshops (in de voor- en namiddag) die het publiek nauwer betrekken bij het debat. Er zijn ook twee aanvullende 'special sessions'. In de voormiddag zullen internationale panelleden het hebben over de impact van de NAVO op hun eigen land. In de namiddag wordt er gepraat over de mogelijke strategieën van de vredesbeweging om de NAVO te discrediteren.

  We vertonen ook de documentaire Shadow World, met een nabespreking achteraf. In een afsluitende plenaire zitting wordt er met vijf gasten gesproken over de manier waarop de vredesbeweging moet omgaan met de NAVO en de aan deze organisatie gelieerde problematieken.

  - Locatie: Institut libre Marie Haps - Aarlenstraat,11 - 1050 Brussel - België

  Agenda voor die dag:

  http://stopnato2017.org/nl/conferentie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. http://theduran.com/north-korea-may-be-attacked-by-is-within-24-hours/

  Obama speelde Bingo, Putin schaak, en Trump Russisch roulette.

  http://theduran.com/breaking-north-korea-threatens-to-destroy-us-targets-in-japan-and-south-korea-if-attacked/

  @ Matt: Als clintofobe was ik ook een beetje voor Trump. Nu geloof ik nog steeds dat Clinton veel erger was. De weg die Trump lijkt op te gaan is zo extreem dat muiterij van de strijdkrachten een gerede kans begint te worden. Vooral indien er brede volksopstand uitbreekt, want hier gaan de Sanders kiezers en de alt right elkaar vinden.

  Trump verliest dan zijn basis, hij is onderdeel van het moeras geworden.

  het wordt dan deze groep tegen de neocons+ de soros jugend.

  Het is dan inmiddels wel civil war 2. Nog altijd veel beter dan WO3!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rootman, heb jij ooit meegemaakt dat er een president is geweest die na de verkiezingen zich aan zijn beloftes gehouden heeft?
   En toch zijn ze bijna allemaal aan de macht gebleven, hoe hard het volk ook moppert en protesteert. Met de hulp van Soros kunnen ze misschien wat winnen, want die regelde al die anti Trump protesten maar vergeet de agenda van Soros niet.
   In Amerika hebben ze gekozen voor de minst gevaarlijke kandidaat en niemand had kunnen voorspellen dat ze zich zo erg zouden vergissen.

   Verwijderen
 6. Op Oorlog is geen oplossing de volgende oproep.

  Woensdag 24 mei en Hemelvaartsdag donderdag 25 mei vindt in het spiksplinternieuwe gebouw van de NAVO in Brussel een NAVO-top plaats. Daartegen worden acties georganiseerd.

  Oorlog is geen Oplossing heeft vervoer geregeld voor zowel woensdag als donderdag. Op beide dagen rijdt er heen en terug een bus vanuit Amsterdam, via Utrecht en Brabant naar Brussel.

  verder lezen op:

  http://oorlogisgeenoplossing.blogspot.nl/2017/03/vervoer-naar-navo-top-brussel.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voorafgaand aan deze top houdt prof. dr. Kees van der Pijl een lezingentour. Een overzicht van deze lezingen verschijnt binnenkort op deze website. Geïnteresseerd in een lezing bij u in de buurt? Ook daarvoor kunt u een mail sturen naar info@oorlogisgeenoplossing.nl.

   Verwijderen
  2. Mooi, dan kan ik mijn nieuwe vlammenwerper testen:

   https://www.youtube.com/watch?v=OCbKULf9pX0

   Vandaag een oude hogedrukreiniger van langs de straat weer tot leven gewekt. Maar ik heb er al een!

   Helaas ben ik te lui om dit te gaan doen.

   Verwijderen
  3. Mannen, ik kreeg een mail van Wim Dankbaar met wat reacties van het Kneusje uit Broekhuizenvorst die niet door de moderatie kwamen.

   "Wat is die vent knetter!

   Wat weet je nog meer over hem?"

   Wim
   -------------------------------------------------
   Cruel Man commented on Nu even doorzetten Yehudi! Niet je keutel intrekken!

   https://rechtiskrom.wordpress.com/2017/04/11/yehudi-voor-maaike/ 21 april bij de rechtbank Haarlem. Laat het maar doorgaan, …

   De enige die zo fout als een nazi is ben jij Wim Dankbaar!!! Je geloofde eerst niet in de kluisverklaringen, nu ineens wel weer, en schijnbaar is Mauritz ineens weer je beste vriend. Geef toch eens op, laat je geestelijk onderzoeken zoals de rechter je bevolen heeft!! Je hebt het echt nodig!!
   ------------------------------------------------
   Cruel Man commented on Brief aan Rick

   Van: Wim Dankbaar [mailto:dank@xs4all.nl] Verzonden: woensdag 12 april 2017 11:52 Aan: 'Thijs Stapel' Onderwerp: RE: Inzake …

   Je draait door Wim. Maar geeft niet, des te harder zal je val zijn. Ook je voormalige kameraad Micha Kat is aan het doordraaien....ga zo door complotters, nog even en jullie zijn helemaal uitgedaan!!
   ----------------------------------------------
   Cruel Man commented on Open brief aan elk tweede kamer lid

   Gelieve uw favoriete tweede kamerlid attent te maken op onderstaande brief en deze zoveel mogelijk te verspreiden en te delen …

   Je bent ziek Wim, heel ziek!!! Je stalkt de familie keer op keer, je vernedert ze tot op het bot en vermoord en verkracht hun dochter keer op keer!!! Schaam je je daar niet voor??? Nee he?? Je geniet er nog van ook, ziek figuur!!!


   Verwijderen
 7. Bericht van 10 januari 2015

  US State Department Slams Pyongyang's Offer to Suspend Nuclear Tests

  The message by North Korea proposed that Washington should contribute to easing tensions on the Korean peninsula by suspending all of this year’s joint military exercises in South Korea.

  https://sputniknews.com/asia/201501101016750491/

  Bericht van 25 april 2016

  US President Barack Obama has dismissed North Korea's proposal to suspend nuclear tests if the US ends its annual military exercises with the South.
  On Sunday Mr Obama told reporters that the US did not take such a proposal seriously and that Pyongyang would "have to do better than that".
  The North's foreign minister Ri Su-yong made the offer in a rare interview.
  Annual military drills conducted by the US and South Korea routinely inflames tensions with the North.

  http://www.bbc.com/news/world-asia-36127011

  recent bericht van 9 maart jl.

  US rejects Chinese proposal to reduce tension with North Korea

  Washington: The US has rejected a Chinese proposal aimed at reducing tension in the Korean peninsula, saying all previous attempts to pursuade North Korea to halt its nuclear programme have failed and there's a need to find "new ways" to engage.


  State Department's acting spokesman Mark Toner said the defence cooperation between the US and South Korea can not be compared to the "blatant disregard" the North has shown to international laws.

  http://zeenews.india.com/world/us-rejects-chinese-proposal-to-reduce-tension-with-north-korea_1984772.html

  BeantwoordenVerwijderen
 8. In 1979 schreef WF Hermans over de Reichstagbrand uit 1933, die aangestoken was of zou zijn door Marinus van der Lubbe, het volgende:

  'Het politieke denken werd wakker ... waarvan ik alleen begrepen heb dat wie op deze wereld niet politiek denkt, tot geen andere conclusie kan komen, dan dat hij grotendeels door gevaarlijke gekken is omringd. ... Een politicus heeft maar een enkel doel. Dit is niet, zoals hij beweert, het gelukkig maken van de mensheid of zoiets, maar het slaan van politieke munt uit... Ja, waaruit? Doodsimpel: overal uit.
  We gaan politieke munt slaan uit dit brandje, zeiden Hitler, Goring en Goebbels tegen elkaar.' En zo geschiedde.

  In 1991 zei een 'Koeweitse verpleegkundige/dochter van de VS ambassadeur uit Koeweit' dat Irakeze soldaten die Koeweit waren binnengevallen babies uit couveuses hadden gerukt om ze op de grond te laten sterven. Een verhaal waar de regering Bush I politieke munt wist te slaan en een oorlog begon in Irak.

  In 1999 was er sprake van genocide door Serviërs in Kosovo aldus nooit geverifieerde uitspraken in de media. Een verhaal waar de regering Clinton politieke munt wist te slaan en Belgrado 78 dagen lang bombardeerde.

  In 2001 gingen 3 flatgebouwen in Manhatten in 'vrije val' naar beneden nadat er 2 vliegtuigen in 2 gebouwen waren gevlogen, waarop de media nog op dezelfde dag in koor zeiden: 'Osama bin Laden'. Een verhaal waar de regering Bush II politieke munt wist te slaan en een oorlog begon in Afghanistan

  In 2003 zei Colin Powell voor de VN dat er onomstotelijk bewijs was dat Irak 'weapons of mass destruction' had. Een verhaal waar de regering Bush II wederom politieke munt wist te slaan en een oorlog begon in Irak.

  In 2011 zou onomstotelijk vast staan dat Khadaffi op het punt stond om in de stad Benghazi genocide te plegen. Een verhaal waar de regering Obama politieke munt wist te slaan en een oorlog begon in Libie.

  In 2013 zou vast staan dat Assad zijn eigen bevolking vergaste met Sarin. Een verhaal waar de regering Obama politieke munt uit wist te slaan en een al heersende oorlogsbrand verder ontstook in Syrië.

  In 2014 zou vast staan dat Rusland een deel van de Oekraïne had geannexeerd. Een verhaal waaruit de regering Obama politieke munt wist te slaan en een economische oorlog begon tegen Rusland.

  Vandaag staan we aan de vooravond van WWIII, daar lijkt het in ieder geval alleszins op, omdat de regering Trump Assad verwijt dat hij wederom zijn bevolking vergast heeft en omdat Noord-Korea bezig is met het maken van een 'weapon of mass destruction'. Bijna soortgelijke hysterische berichtgeving als in 1943, in een extreem voorbeeld, waarbij Goebbels de gehele Duitse bevolking met een kort en vlammend betoog de afgrond in wist te werken om daar politieke munt uit te slaan. Waarom in 2017 niet?

  https://m.youtube.com/watch?v=YVP3KU-qOzc

  Dat het politieke denken zijn langste tijd maar mag hebben gehad en er weer eens wat zinvols wordt bedacht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is een lange comment (sorry), maar borduurt verder op het politiek denken in de perioden van de oorlogen tegen Servie, Libie, Irak, Syrie en (mogelijk) Noord Korea.

   In de woorden van Chomsky:

   Over Koeweit (1991)

   QUESTION: Do you think right now that the media are helping to lead us into war in the Persian Gulf?

   CHOMSKY: Definitely. It’s a complicated story, but the options are basically either war or a negotiated settlement. Now, what are the opportunities for a negotiated settlement? Well, there have been opportunities which have not been explored. And it’s very interesting to watch the way the media treated them. For example, on August 12, Iraq apparently offered to withdraw from Kuwait as part of a general withdrawal from occupied Arab lands. That would mean, with the withdrawal of Syrian troops from Lebanon, the withdrawal of Israeli troops from Lebanon, and the withdrawal of Israeli forces from the occupied territories, they would give up Kuwait. Well, that’s not an entirely unreasonable proposal; you can imagine a basis for discussion. It was dismissed. It was dismissed in the New York Times in one sentence — in the course of a news article on another topic. TV news just laughed about it.

   Verwijderen
  2. Over Kosovo (1999)

   “Remember, the Milosevic Tribunal began with Kosovo, right in the middle of the US-British bombing in late ’99 . . . Now if you take a look at that indictment, with a single exception, every charge was for crimes after the bombing.

   “There’s a reason for that. The bombing was undertaken with the anticipation explicit [that] it was going to lead to large-scale atrocities in response. As it did. Now there were terrible atrocities, but they were after the bombings. In fact, if you look at the British parliamentary inquiry, they actually reached the astonishing conclusion that, until January 1999, most of the crimes committed in Kosovo were attributed to the KLA guerrillas

   Verwijderen
  3. Over Afghanistan ( 2001)

   It is widely recognized that Bin Laden and others like him are praying for “a great assault on Muslim states,” which cause “fanatics to flock to his cause”. That too is familiar. The escalating cycle of violence is typically welcomed by the harshest and most brutal elements on both sides, a fact evident enough from the recent history of the Balkans, to cite only one of many cases.

   Over Irak (2003)

   There is a kind of an odd charade going on now in the intellectual world and in Washington that the neocons in the administration ranked invading Iraq higher than the war on terror. The only thing surprising about these revelations is that anybody is surprised. How can you be surprised? They invaded Iraq, after all, knowing that it was very likely to increase the threat of terror. End of story. That demonstrates what their priorities are. Furthermore, they’re perfectly reasonable priorities. They don’t care that much about terror. What they care a lot about is having military bases in a dependent client state right at the heart of the oil-producing region. That’s important. Not because the U.S. wants the oil–it’s going to get it one way or the another on the market–but it wants to control the oil. A totally different matter. Those things are constantly obscured. Control of the oil, it has been known since the 1940s, is a major lever of world control against your enemies. And U.S. enemies are Europe and Asia. Those are the regions of the world that could move towards independence. One of the ways to prevent that is to keep your hand on the spigot. It was understood long ago.

   Verwijderen
  4. Over Libië (2011)

   Some argue that oil cannot be a motive because Western companies were granted access to the prize under Qaddafi. That misconstrues US concerns. The same could have been said about Iraq under Saddam, or Iran and Cuba for many years, still today. What Washington seeks is what Bush announced: control, or at least dependable clients. US and British internal documents stress that “the virus of nationalism” is their greatest fear, not just in the Middle East but everywhere. Nationalist regimes might conduct illegitimate exercises of sovereignty, violating Grand Area principles. And they might seek to direct resources to popular needs.

   Verwijderen
  5. Over Syrie (2013)

   Those still deluded by “abuse of reality” — that is, fact — might recall that the Sunni-Shiite violence resulted from the worst crime of aggression of the new millennium, the U.S. invasion of Iraq. And those burdened with richer memories might recall that the Nuremberg Trials sentenced Nazi criminals to hanging because, according to the Tribunal’s judgment, aggression is “the supreme international crime differing only from other war crimes in that it contains within itself the accumulated evil of the whole.”

   But that is mere abuse of reality.

   Verwijderen
  6. Over de Krim (2014)

   American red lines, in short, are firmly placed at Russia’s borders. Therefore Russian ambitions “in its own neighborhood” violate world order and create crises.

   Verwijderen
  7. Over Noord Korea (2017)

   In 2005, there was an agreement between North Korea and the United States, a pretty sensible agreement. North Korea agreed to terminate its development of nuclear weapons. In return, it called for a nonaggression pact. So, stop making hostile threats, relief from harsh sanctions, and provision of a system to provide North Korea with low-enriched uranium for medical and other purposes—that was the proposal. George Bush instantly tore it to shreds. Within days, the U.S. was imposing—trying to disrupt North Korean financial transactions with other countries through Macau and elsewhere. North Korea backed off, started building nuclear weapons again. I mean, maybe you can say it’s the worst regime in history, whatever you like, but they have been following a pretty rational tit-for-tat policy.

   Verwijderen
 9. Dank Willem

  Welk land is meer gehersenspoeld?

  1. Noord Korea, dat Amerika als een verdorven, agressief land ziet, of,

  2. Nederland, dat Amerika toppie vindt, en steunt bij elke invasie, regime-change of bombardement?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Antwoord 2 uiteraard.

   De 'steun' wordt overigens door Chomsky toegelicht, alszijnde:


   QUESTION: In your essay “On War Crimes” from At War with Asia, that came out in 1970, you cited Bertrand Russell from the international war crimes tribunal on Vietnam. Russell says, “It is in the nature of imperialism that citizens of the imperial power are always among the last to know–or care–about circumstances in the colonies.”

   ANSWER: I disagree with him about care. I think they do care, and I think that’s why they’re the last to know. They’re the last to know because of massive propaganda campaigns that keep them from knowing. Propaganda can be either explicit or silent. Silence is a kind of propaganda. So when you’re silent about your own crimes, that’s propaganda, too. And I think the reason for the propaganda, both kinds, is that people do care, and if they find out, they’re not going to let it happen.

   https://chomsky.info/200408__/

   Verwijderen
  2. @ Willem Willem

   En de gruwelijke details 'op de grond' van de landen die te maken kregen met de 'interventies' worden ingevuld door historici die boeken schrijven waarvan de meesten van ons niet eens de titels kennen.

   Via Moon of Alabama las ik de volgende linktip over de schaal van de moord en doodslag in het Korea van de jaren '50:

   https://books.google.nl/books?id=Z2BppjrJmCkC&pg=PA100&lpg=PA100&dq=biblical+devastation+resulted&source=bl&ots=MA9Haj1uC4&sig=GFOLuB3mQjlOGws1RCGbVvqPRKY&hl=nl&sa=X&ved=0ahUKEwizsseEsqbTAhWC2BoKHcy0DX0Q6AEIKjAB#v=onepage&q=biblical%20devastation%20resulted&f=false

   Verwijderen
 10. Follow the money !
  https://www.afvn.nl/2005_4/afpag3_4.htm

  BeantwoordenVerwijderen