donderdag 20 april 2017

Baudet brengt fris geo-politiek geluid in Kamer

Verwachtinspatroon-management

Als je gedacht had dat Baudet de associatie met Oekraine kon voorkomen, ben je bedrogen uitgekomen. Als je denkt dat hij de agressie van Amerika gaat beteugelen, zul je ook teleurgesteld raken.

Xposed!

Maar dankzij Baudet zijn Rutte en de veilingmeester wel weer exposed als keiharde anti-democraten en konkelaars. En dankzij Baudet is gisteren glashelder geworden wie, los van Rutte en de veilingmeester, de ergste regimechange-fanaten zijn: Sjoerd Sjoerdsma, ChristenUnie.
Rustig

Baudet deed het nog wat rustig, of timide zoals u wilt. Het mag best wel wat feller. Hij mag van ons best wat fermer achter Rusland en Assad gaan staan. Hij mag gewoon zeggen dat de Amerikanen oorlogsmisdadigers zijn. Dat raketten werpen als nog niks onderzocht is, laat staan bewezen, met de meest krachtige taal veroordeeld dient te worden!

Veel Veldwerk te doen

Maar, wat Baudet gisteren neerzette is een degelijk, rustig begin, wat al leidde tot interessante debatten, en blijkbaar was zijn uiterst milde verhaal, "misschien is Assad weg willen niet het beste idee", al een compleet nieuw geluid in de Kamer. Andere Kamerleden probeerden alle doden en geweld in Assad's schoenen te schuiven. Het is duidelijk dat Baudet nog veel zendingswerk te doen heeft in Den Haag, maar het begin is gemaakt. Er ligt een groot onontgonnen veld in Den Haag.

Bolivia's optreden in de VN Veiligheidsraad 7 Aril jl.

Met Engels tolk

Bolivia - Respect!

De Boliviaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties, laat zien hoe je een betoog op kunt bouwen. Haarscherp veroordeelt hij de Amerikaanse raketten op Syrie: "Terwijl wij hier met zijn allen bezig zijn een tekst op te stellen over een onderzoek in Syrie, bombarderen de Amerikanen het land al. Ze spelen onderzoeker, rechter en beul in één.

Amerika en Massavernietigingswapens Irak...Niets geleerd?

We hebben deze Verenigde Naties juist opgericht om zwakkere landen te beschermen tegen de agressieveren, en dan doen de VS dit. Compleet onacceptabel. Als je weet wat hun CIA al allemaal op ons Latijns Amerikaanse continent heeft gedaan..." Daar kwam zo ongeveer het ijzersterke betoog van Bolivia op neer. Ook herinnerde de ambassadeur aan het optreden van Collin Powell met zijn leugens over massavernietigingswapens in Irak.

Origineel in het Spaans

IJzersterk optreden Bolivia bij de Verenigde Naties. Geen speld tussen te krijgen. De Bolivianen mogen trots zijn op hun land. Wij verheugen ons trouwens, waarschijnlijk dit weekend, op de bijdrage van Joop: Alle oorlogen zijn bankiersoorlogen. Syrie is daarop geen uitzondering. Het gaat de Amerikanen echt niet om de kinderen in Syrie.

9 opmerkingen:

 1. Het briljante optreden van Baudet en el señor Ambassador van Bolivia maken duidelijk dat realisme niet links of rechts is.

  Het blijft jammer dat Ancilla van de Piraten geen zetel heeft gekregen. Ik betreur dat ik niet op haar gestemd heb, alhoewel Lilian ook niet fout is..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gallup poll over hoe het gesteld is met de tevredenheid van Nederlanders in 2016.

  Cijfers

  Van de ondervraagden:

  Heeft 42% geen vertrouwen in de Nederlandse politiek

  Is 28% ontevreden of neerslachtig (disaffected and discouraged)

  Heeft 38% er geen vertrouwen in dat de toekomst beter wordt.

  Bestaat er een duidelijke verdeeldheid tussen hoe mensen de volgende organisaties vertrouwen

  'Tevredenen' (100-28=72% van de ondervraagden)
  - geen vertrouwen in EU leiderschap: 29%
  - Geen vertrouwen in de rechtsstaat: 19%
  - Geen vertrouwen in banken: 41%
  - Geen vertrouwen in de uitkomst van verkiezingen: 16%

  Voor de 28% ontevredenen zijn deze getallen respectievelijk 68%, 66%, 76% en 46%.

  En toch behoort Nederland tot een van de meest gelukkige landen ter wereld.

  Kan je nagaan hoe miserabel het met de bevolking in andere landen gesteld is.

  En hoe druk onze spindokters het er mee moeten hebben om de morrende bevolking niet opstandig te maken door haar dom, bang en gedwee te houden. 'Enter' de permanente oorlogsdreiging met Rusland, China, Noord-Korea, het demonteren van vakbonden, het versoepelen van ontslagrecht regels door werkgevers, de slavernij ingesteld door burgers te overstelpen in schulden en het nieuws over de panda's, de vuursalamander, de Sims, de Johan Cruijff arena, enz, enz.

  http://www.gallup.com/poll/208637/one-four-dutch-discontent-ahead-election.aspx?g_source=World&g_medium=newsfeed&g_campaign=tiles

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat me ook opvalt is dat deze keer niemand die hele formatie geen ene reet interesseert.
   Vorige verkiezingen ,NL stemt rechts ,dus rechtse Rutte gaat met de PvdA.
   Deze keer ,NL stemt nog rechtser,dus gaat rechtse Rutte nog linkser met Groenlinks.
   Ze zoeken het maar uit is een beetje de tendens nu, ze ''luisteren toch niet naar de kiezer''

   Verwijderen
 3. Over bankiersoorlogen gesproken: ik las bij Michael Hudson over het idee van het kwijtschelden van schulden, dat het probleem telkens weer is (Hudson gaat terug tot de tijd in Mesopotamië) dat deze alleen kwijtgescholden kon worden als overheden baas over de schulden waren. Terwijl als de schulden beheerd werden door particulieren, de dreiging van het kwijtschelden van schulden door bv landen altijd tot oorlog in die landen leidde, gesponsord door legers van particulieren die op grote schaal de schulden beheerden.

  Ook interessant: het economische wonder van West Duitsland is te wijten aan het kwijtschelden van de Duitse staatsschulden in 1948. En Schlaube met Dijsselbloem die blijvend 'Austerity' maatregelen treffen tegen Griekenland, wat meer geen economisch wonder wil worden ondanks alle steun in de vorm van leningen van de Trojka (EU, IMF, ECB).

  Maar ik loop op de zaken vooruit en kijk uit naar de weekend bijdrage van Joop over waarom alle oorlogen bankiers oorlogen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vraag me bij de vele anti-VS/NATO/Europa politici vaak af:

  1. Pleiten deze politici zo vurig tegen het neo-kolonialistische beleid omdat dit leidt tot stromen van vluchtelingen die zij ontzettend haten?

  óf

  2. Zijn zij tegen dit beleid omdat ze zich groen en geel ergeren aan de hypocrisie van deze humanitaire interventionists en bijkomende mensonterende acties en willen ze - zo lang deze situatie voortduurt - zorgdragen voor tenminste een goede, menswaardige opvang in het land van de veroorzakers van deze vluchtelingstromen?

  Hoe denkt Baudet hierover? Ik woon niet in Nederland dus ik volg de Nederlandse politiek niet op de voet, maar ben wel benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. een zeer leugenachtig artikel in de Volkskrant over het vermeende beleid van Assad:

  http://www.volkskrant.nl/opinie/assad-zet-genocidestrategie-voort-om-oppositie-uit-te-roeien~a4489157/

  De auteur, Joska Wessels is lid van het Middle East Institute te Washington.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ''Following Keiser's death, MEI faced financial troubles. A series of part-time presidents including Edwin M. Wright, James Terry Duce, and Kermit Roosevelt, Jr., who all served in addition to their professional or business responsibilities, chiefly launched new projects with the hope that they would be self-supporting. Among these were Lands East, an illustrated magazine, and the Middle East Report of the Week, an "insiders" newsletter which was produced on a mimeograph machine.''
   https://en.wikipedia.org/wiki/Middle_East_Institute

   Ah Kermit Roosevelt voelde er zich thuis,die van de Iran staatsgreep
   http://www.nndb.com/people/010/000161524/

   Verwijderen
  2. Er is ook een nederlandse variant waar je deskundige kan inhuren.
   http://hetgrotemiddenoostenplatform.nl
   Geen enkele referentie naar de amerikaanse eigenaren, maar de soros geur is direct merkbaar.
   Artikel in volkskrant is vanaf de titel al fake, wss een slechte vertaling, als assad genocide pleegt dan weet de schrijver niet wat genocide betekend, die term blijft lastig voor amerikanen.

   Verwijderen
 6. De Volkskrant, kan 10, 100 mooie artikelen schrijven, als puntje bij paaltje komt, komt altijd de ware aard van het beestje weer naar boven. Misselijkmakend.

  BeantwoordenVerwijderen