dinsdag 18 april 2017

Kuil grootste uitdaging voor Hennis Kleuter Klup

* Kuilengraver de Vries valt in kuil

* Ook Hennis bang voor kuilen

Nederland verkleutert in rap tempo en dat is nergens zo zichtbaar als bij het Jeanine Hennis leger. Allereerst staat het Hollandse leger, als onderworpen dwerg van de VS, aan de questionabele kant van de morele grens. Iedereen die nu nog in een NAVO-leger dient, weet of niet waar hij mee bezig is, of doet alles om de hypotheek te betalen.


Kwijlpropaganda van Hennis

In beide gevallen leidt het veelal tot PTSS: Post Traumatische Stress Syndroom. Advies aan iedereen, blijf weg van NATO legers, en verlaat ze als je er nu nog in zit. We hadden eerder over Summer Shield geschreven, nu hebben we informatie over "Enhanced Forward Presence". Fijne defensieve naam ook... Versterkte voorwaartse aanwezigheid... Onderstaand het Propaganda artikel vanuit de burelen van Hennis.

Landmacht zet in Litouwen alle zeilen bij (video)

Nieuwsbericht | 14-04-2017 | 13:00

De multinationale battlegroup in Litouwen is op een haar na compleet. Ook Nederland levert met een compagnie van de landmacht een bijdrage. Gezamenlijk vormen de militairen, onder de noemer enhanced Forward Presence (eFP), een troepenmacht aan de oostgrens van het NAVO-grondgebied.

Een militair van 105 Geniecompagnie Waterbouw werkt aan de overkapping voor voertuigen.

...

Uitdagende ritten

Tweede luitenant Esther wacht op 18 Nooren om haar eenheid gevuld te laten worden...

Ook 'de logistiek' is bijna compleet. Tweede luitenant Esther, verantwoordelijk voor onder meer de verplaatsingen van zowel Nederlandse als Belgische vrachtwagens, wacht enkel nog op 18 Noorse collega’s. "Die nemen ook 8 Scania’s mee. Als zij over een maand binnen zijn, is mijn eenheid gevuld", aldus de Nederlandse officier. De ritten in de Baltische staat Litouwen zijn uitdagend. Op de eerste plaats zijn de wegen niet overal kuilenvrij. Op de tweede plaats is de chauffeurs op het hart gedrukt niet te dicht in de buurt van de Russische grens te komen.

Muziekje moet van niets iets maken...

Kapitein Jaap Wolting: Het was pionieren, zeker de eerste paar weken toen er nog veel onduidelijk was. Het team vloog al in maart naar Rucla. Hier in Rucla op de "Temporary Support Area" om precies te zijn. (De taal van de bezetter weet met mooie termen zijn dominantie af te dwingen en de Hollanders bezigen gedwee de hen opgedragen taal). Het team bouwde overkappingen voor de Nederlandse 97's (Iemand?) Die zijn nu bijna klaar en kunnen droog worden weggezet. (Dan volgt onheilspellend muziekje om het bouwen van een overkapping (!!!) extra spannend te maken! Kijk en lees het allemaal zelf HIER na.)

Duitsland keert terug in zijn traditionele rol en is historisch terug aan de Russische grens, waar het zo'n 75 jaar geleden ook al stond te trappelen. Nu met de Hollandse equippe van Jeanine Hennis als ondergeschikte collaborateurs erbij... Een rol die de jongens en meisjes voor een beetje geld op zich nemen. Filmpjes zoals van Jaap Wolting moeten een beeld scheppen alsof ze met iets nuttigs bezig zijn.

Commentaar Blik op NOS-journaal

Nederland speelt op bijzonder gevaarlijke wijze met vuur. Op Nederlands grondgebied de atoomwapens en ander oorlogsmaterieel van de Bully van de wereld laten stallen op Volkel en in Limburg (ach, zijn toch maar die ver weg zuidelijke provincies). Aan de andere kant de Russische beer tarten tegen zijn grens. Het is de meest verwerpelijke politiek die denkbaar is, maar in Nederland kan het gewoon want het leidt toch niet tot discussie. Dan de kleutertekst van het Hennis departement. Het zijn uitdagende ritten in Litouwen, want, en nou komt ie, zet je schap, komt ie hoor, echt waar, echt leuk, super:

"de wegen niet overal kuilenvrij"

Laat deze even op je inwerken. De uitdaging voor de Hollandse Hennis Kleuter Klup zit 'em erin, echt waar, dat er soms een kuil in de Litouwse weg zit. U I T D A G I N G ! Een gepensioneerde die met zijn caravan op vakantie door de Baltics geweest is, zou op een verjaardag niet eens over kuilen beginnen te lopen miepen. Blik is genoeg in de Baltics geweest om te kunnen zeggen dat die wegen hele gewone wegen zijn. Maar de Hennis "professionals? Dat noemen ze bij Defensie in Den Haag de uitdaging! Als de argumenten dus op zijn, is een nauwelijks bestaande kuil de grootste uitdaging. Voor een Hollandse militair.

GPS-systeem...

Op de tweede plaats, maar goed, dat is na de kuilenuitdaging echt tweede plaatswerk, is het een goed idee als de Kleuterbrigade nog even niet begint aan rondjes rijden op Russisch grondgebied. Nou hee, dat zal wel concentratie vereisen van de Hennis jongens en meisjes (of moeten we als onderworpen natie al boys en girls zeggen?). Laten we hopen dat de GPS goed stat afgesteld want het zou toch wat zijn: de 79 zit vast in Russisch zand en een Russische boer moet met zijn traktor de Hollanders van een zeker hongerdood redden en voorkomen dat de lijken door Russische beren opgepeuzeld worden.

Oostenrijks model

Nu we van officiële zijde weten dat een kuil in de Litouwse weg de enige serieuze uitdaging is, is het ook gelijk tijd om met deze levensgevaarlijk onzin te stoppen. Wie brengt die vrouw aan het verstand dat dit geen goede politiek is? Dat de jongens en meisjes naar huis dienen te komen. En het Amerikaanse oorlogsmaterieel op de eerste boot van Rotterdam naar New York teruggestuurd dient te worden. Oostenrijks model!!!

* Artikel tot stand gekomen met dank aan Dawg die ons wees op "Enhanced Forward Presence".

En dan nog dit...

Micha Kat en Steve Brown hebben aandacht besteed aan staatsjournalist Peter R. de Vries. Deze was gehuld in capuchonjas, en bewapend met een goedkope fles prikwijn, op amoureuze strooptocht. Aangekomen op zijn scharreladresje bleek dat de zich voor misdaadjournalist uitgevende de Vries zijn huiswerk minder goed had gedaan dan de eigenaar van het pand en (ex-?)partner van Peter's vriendinnetje. De (ex-)partner kreeg namelijk via beveiligingscamera's snel een melding op zijn telefoon dat er iets niet pluis was rond zijn woning. Hij ging dus snel polshoogte nemen en trof daar niemand minder dan omnitalent de Vries aan die zich aan het opmaken was voor een gezellig avondje. Zoveel mag je toch wel concluderen als je met een fles bubbels bij een dame op bezoek gaat. Tot hier aan toe eigenlijk alles heel normaal. Niks van te zeggen. Niks nakkes nada.

A-normale reactie

Een normale man zou zijn verlies inzien en nemen. Jas aantrekken en wegwezen. Klaar is Kees. Maar niet Peter R. De man die door de VARA via een financieel infuus van DWDD en Pauw economische in leven wordt gehouden (geschat wordt dat hij voor elk optreden zo'n 2.500 bij mag schrijven; daar kun je best veel en goede bubbels van kopen...) koos voor stennis schoppen. Politie erbij, camera erbij. Nog tevergeefs de (ex?-)partner proberen het huis uit te jagen, "huisvredebreuk", en, "ik ben hier uitgenodigd". Het Koekoeksgedrag leidde tot nergens. Integedeel. De flutargumenten sloegen met een 180-je nog harder op de steeds rimpeliger en verwarder ogende Staatsscharrelaar terug. Wat zou Peter zelf doen? Hij komt 's avonds thuis en ziet een vent met een fles Champagne in zijn hand zijn vrouw het hof maken. "Ohh, gezellig voor jullie. Zal ik nog even 2 uurtjes naar kantoor gaan, dan kunnen jullie gezellig rustig de champagne opdrinken? Of zou hij de man beleefd verzoeken ff te gaan wieberen? De vermoeid uitziende huurjournalist die wel eens een kuil graaft voor een ander stapt rond de Pasen zelf in een flinke kuil... Wat wel vermeld dient te worden: complimenten voor beide heren dat ze niet handtastelijk geworden zijn. Gewoon lekker ravotten met woorden. Prima!

Steeds meer verkeerde inschattingen en beslissingen de Vries

Wij herinneren ons Peter nog goed toen we speciaal voor hem naar Pauw waren afgereisd om hem coulant de mogelijkheid te schenken om commentaar te geven op het nieuws over zijn royale tariefenstructuur bij de staatskanalen. Toen had hij juist mans moeten wezen om gewoon tekst en uitleg te geven, maar toen koos hij wel voor het Hazepad via de nooduitgang. Hij had beter toen kunnen praten en nu zijn biezen pakken. De scherpte van Peter R lijkt tanende. Het is onwaarschijnlijk dat iemand bij wie de verhoudingen zo zoek zijn, nog serieus genomen wordt of terugkeert op de buis. Zelfs bij Pauw en DWDD die de lat sowieso nooit hoog hebben liggen. Meekwebbelen met de vooraf besproken lijn is daar het enige uitnodigings- en betaalcriterium; wijk je af, dan was dat je laatste staatsoptreden, in noodgevallen rectificeert Pauw ook nog opzichtig zoals hij na de vaccintaieuitzending deed, toen de anti-vaccers de avond ervoor de pro-vaccers wegbliezen; dat was niet de bedoeling geweest. Maar voor Peter zal dat nu toch wel einde oefening zijn. De talkshows kunnen geen gesodemieter in hun tent hebben want dan gaat hun dunne serieusheidslaagje eraan dat nodig is om een zweem van zogenaamde objectiviteit te bereiken. Knevel kon zijn boeltje binnen een week opdoeken doen er stennis rond zijn show kwam. Stennis, daar zijn de redacties en bazen allergisch voor. Kunnen en willen ze niet hebben. Dat is de dood in hun pot.

12 opmerkingen:

 1. Twee linken die onze NAVO broeders en zusters moeten zien, lezen en waarom zij aan de Russische grens liggen.

  Overigens worden hier voor @Willem Willem nog een aantal antwoorden gegeven op vragen uit de vorige draad.

  All Wars Are Bankers' Wars

  https://www.youtube.com/watch?v=5hfEBupAeo4

  How Bush's grandfather helped Hitler's rise to power

  https://www.theguardian.com/world/2004/sep/25/usa.secondworldwar

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank Joop. Ik ben er nog niet aan toegekomen om het allemaal te lezen en te bekijken. Voordat ik Blik opende had ik een rebels stukje van Chris Hedges gelezen, wat me aanzette tot onderstaande reactie

   http://m.truthdig.com/report/item/the_price_of_resistance_20170417

   Verwijderen
  2. @Willem Willem,

   Gewoon bewaren voor een luie zondag, verwacht niet dat er in korte tijds iets in de situatie zal veranderen.

   Verwijderen
  3. Joop, misschien wil jij er een korte intro/samenvatting over schrijven en hier plaatsen? Dan hebben we voor morgen een artikel.

   Ik heb wel wat kritische kanttekeningen:

   Als de prive centrale banken, staats centrale banken worden kan het ook gevaarlijk worden/blijven.
   Hoe zit het dan met Europese centrale bank?
   Zijn oplossing om de private central bankers er op 1 dag allemaal tegelijk uit te gooien... mooi idee, maar zo ken ik er nog wel een paar...
   En zo gaat hij wel vaker beetje snel door de hete brei dat ie niet helemaal te volgen is; kern van het verhaal lijkt wel hout te snijden. Kijk maar.

   Verwijderen
  4. @Blik,

   "Joop, misschien wil jij er een korte intro/samenvatting over schrijven en hier plaatsen? Dan hebben we voor morgen een artikel."

   Dat wil ik wel doen maar dan wordt het geen klein artikel en is het zeker niet voor morgen klaar. Het IMF en het NSSM200 rapport moet er namelijk in worden verwerkt om een goed overzicht te verkrijgen wat er in feite aan de hand is. In het NSSM200 rapport komt bijvoorbeeld een passage voor dat als sommige Afrikaanse landen hun eigen bodemschatten zouden kunnen exploiteren, zij een veiligheidsrisico gaan vormen voor de VS. Als voorbeeld kan ik hier Mali noemen. Dat is een land wat bulkt van de bodemschatten, hoe ik aan die info kom was Wikipedia, maar wat heeft Wikipedia gedaan, die heeft de aanwezige bodemschatten in Mali allemaal van haar site verwijdert toen Nederland daar haar 'vredesmissie' uit ging voeren.

   "Zijn oplossing om de private central bankers er op 1 dag allemaal tegelijk uit te gooien... mooi idee, maar zo ken ik er nog wel een paar..."

   Is Poetin dat ook niet gelukt? Vandaar dat hij vandaag de dag voor alles wat slecht is wordt uitgemaakt. Zijn voorgangers waren Saddam Hoessein en Mouamar Gadaffi.

   "En zo gaat hij wel vaker beetje snel door de hete brei dat ie niet helemaal te volgen is;"

   Voor iemand voor wie het plaatje duidelijk is, is het altijd moeilijk om dat begrijpelijk voor een ander over te brengen. Over wat ik hier boven over het NSSM200 of IMF schrijf daar durf ik op te wedden dat jij niet weet waar ik het in godsnaam over heb.

   Verwijderen
  5. Dan maak je er een groter artikel van en plaatsen we het als het klaar is. Prima. Geen haast, geen stress. Ik zie het vanzelf.

   Verwijderen
  6. Oké, dan ga ik daar aan beginnen.

   Verwijderen
 2. In deze tweet

  Enhanced Forward Presence sends unmistakable message: "NATO stands as one" #DefMin

  lees ik, ook bij herlezen, dit

  Enhanced Forward Presence sends unmistakable message: "NATO stands alone" #DefMin

  Is het de combinatie van deze tweet met Peter R waarvan, na al zijn 'successen', weinig meer over is dan een treurige wat oudere man die zich als een knul gedraagt om heimelijk iets te krijgen wat niet van hem is, om uiteindelijk, in al zijn eenzaamheid, de deur te worden gewezen door de man des huizes?

  Ik weet niet wat de achterliggende bedoeling van Blik was om dit treurige NATO bericht over de heimelijke manoeuvres van NATO aan de deur van Rusland met het treurige heimelijke heimelijke bericht over de manoeuvres van Peter R de Vries voor de deur van een Hoornse inwoner met elkaar te combineren, maar ik vind de gelijkenis treffend.

  Tijd voor iets anders. Tijd voor iets nuttigs. Of een vreedzame stunt die de wereld beter maakt. Zoiets bijvoorbeeld

  https://m.youtube.com/watch?v=9TXIGfL2iFw

  Of dit

  https://m.youtube.com/watch?v=npMZ7UxwVgU

  Daarvoor is het nooit te laat genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Boublog weer goed bezig...

  Noord Korea, wat is dat nou voor 'n land?

  http://www.boublog.nl/2017/04/15/noord-korea-wat-is-dat-voor-land/#more-24514

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Blik,
   Als Kroel zo fel reageert, dan zal het inderdaad wel een goed artikel zijn!
   Ik kreeg ook verhelderende reacties. Door er over te schrijven op BOUblog begrijp ik er zelf weer een beetje meer van. :-)

   Verwijderen
 4. @JoopdeJoop "Zijn oplossing om de private central bankers er op 1 dag allemaal tegelijk uit te gooien" ! Er is maar één Bank de BIS bank.
  https://sites.google.com/site/alarmuwordtvergiftigduf/veroorzakers-kanker-explosie-gaan-vrijuit-en-krijgen-belgische-overheidssteun

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kuilen!
  Ja, in oost Europa heb je in het buitengebied nog weleens kuilen in de weg. In Nederland is alles zodanig verdrempeld dat de normale auto bij +10 km zichzelf stuk rijdt en daarmee alle wegen in een kuil liggen.

  BeantwoordenVerwijderen