woensdag 12 april 2017

Putin geeft Amerikanen lesje Internationaal recht en bekrachtigt vriendschap met Italie

We laten het fakenieuws van het NOS-journaal van NATO nepjournalist en perceptiemanager Marcel Gelauff maar weer even voor wat het is en schakelen naar het Russische 1tv.ru journaal. Dat opent met de persconferentie van de Russische President Putin die zijn Italiaanse ambtsgenoot Serggio Mattarella op bezoek heeft.

Irak deja-vu

Putin legt rustig de Russische positie uit: "Rusland wenst een grondig onderzoek naar de vermeende gifgasaanval. Ik zie overeenkomsten met 2003 toen de VS bij de VN net deden alsof ze bewijs hadden van chemische wapens in Irak. Daarna begon de "campagne" in Irak. Wat volgde was de vernietiging van een land, de opkomst van het terrorisme en het verschijnen van IS op het internationale podium. Niet meer en niet minder."

"Beetje saai voor het meisje"

Putin vervolgt: "Wat er nu gebeurt is dat partners weer buigen. In dit verband herinner ik me onze voortreffelijke schrijvers Ilf en Petrov. "Het is een beetje saai voor het meisje." Dit hebben we allemaal al eens gezien en waargenomen. Waarom gebeurt dit? Iedereen wil de band met Trump herstellen. Mede met dank aan de vorige Amerikaanse regering namen veel landen tijdens de verkiezingscampagne een anti-Trump positie in. Een prima platform voor consolidatie: Syrie, Rusland, een gemeenschappelijke vijand. Geweldig. Wij zijn bereid dit even zijn gang te laten gaan, maar we hopen dat dit uitraast en plaats zal maken voor een meer positieve trend. Voor binnenlands Amerikaans gebruik zijn daar ook zo de redenen." (...)

Nieuwe False Flags in aantocht

Putin gaat door: "Wij hebben informatie, uit verschillende bronnen, dat er vergelijkbare provocaties, anders kan ik het niet noemen, gepland worden in andere regio's van Syrie, waaronder de zuidelijke voorsteden van Damascus. Daar is men van plan weer bepaalde middelen af te werpen en dan de schuld weer in de schoenen van de Syrische regering te schuiven. Wij zijn er voorstander van dat zulke acties zeer munitieus onderzocht worden."

Den Haag

Ook Den Haag wordt nog genoemd door Putin. Natuurlijk niet de daar huizende Mickey Mouse regering, maar het Internationaal gerechtshof: "Wij zijn van plan ons te wenden tot de officiele daarvoor bestemde organen in Den Haag en de internationale gemeenschap op te roepen dit grondig te onderzoeken."Vriendschap Rusland-Italie

Verder in het Russische nieuws: Aandacht voor het bezoek van de Italiaanse President aan Rusland. Terwijl in Italie zelf de G7 zich in bochten wringt om het onverdedigbare te verdedigen, is de Italiaanse President gewoon op bezoek in Rusland. De twee Presidenten onderstrepen de jarenlange hechte historische band en de belangrijke economische banden. Italie is na Duitsland Rusland's grootste gasklant.

Verder in het nieuws: Tillerson slaat op Tilt.

Rex Tillerson is het boegbeeld van de verdwaasde, onnavolgbare Amerikaanse politiek. De nieuwbakken Minister van Buitenlandse Zaken wil dat Rusland Assad loslaat. Doet Rusland dat niet, zo dreigt de geheel op tilt geslagen Tillerson, dan dreigt isolatie van Rusland.

Woordvoerder Sean Spicer op hol met Holocaustvergelijking

Als je denkt het met mafklapper Tillerson wel gehad te hebben voor de dag, mispoes! Sean Spicer, de woordvoerder van het Witte Huis hebben we ook nog; die komt met het verhaal dat Hitler niet deed wat Assad gedaan zou hebben. Als hem gevraagd wordt dat eens even uit te leggen wordt het hem allemaal een beetje ongemakkelijk. Tja, dat krijg je als je grote woorden gaat gebruiken.Commentaar Blik: Westers verval met Amerikaanse junk-politiek steeds ostentatiever

Het verval van de VS met zijn paar onderworpenen wordt met de dag opzichtiger. Die paar slaafse volgers, welke zijn dat eigenlijk? Duitsland natuurlijk. Engeland. Nederland. Oekraïne. Belgium. Dan heb je ze wel zo'n beetje. Zuidelijk Europa begint zijn eigen plan te trekken. Vergelijk het stijlvolle discourse van Putin nou eens met de goedkope oorlogszuchtige wanstaltige taal van Tillerson en Spicer.

NATO-lidmaatschap ter discussie

In Nederland zou echt de discussie op gang moeten komen om met spoed de NAVO te verlaten. Wat gebeurt er als de VS weer raketten af gaat vuren op een souverein land en dat land of een bondgenoot van het land brengt dat betreffende Amerikaanse schip tot zinken? Dan is Nederland via de NATO-ketting in oorlog! Met een mad-dog Trump (copyright Steve Brown) aan het roer is dat helemaal niet enkel een denkbeeldige situatie. Verlaat de NATO nu, nu het nog kan! Volg het Oostenrijkse model!Handel tussen Italië en Rusland behoorlijk ingestort na invoering van de EU-sanctiepolitiek. De ontmoeting tussen de twee Presidenten gaf een vriendschappelijke sfeer weer, waar het lijden onder de EU-politiek van beide gezichten af te lezen was.

UPDATE 12-4-2017 00:40 uur: Spicer aan het Spacen!

In een poging van de op hol geslagen Spicer om zijn Holocaust misser goed te praten, maakt de mafklapper het nog bonter: "Hij wil niet afleiden van Trumps inspanningen de regio te destabiliseren." Spicer zegt het nu gewoon onomvloerst: Trump is bezig de regio te destabiliseren! Wij nemen aan dat alle Nederlandse bulletins morgen openen met deze openheid. De handschoenen zijn uit. Het misdadige gezicht van de VS behoeft blijkbaar geen masker meer! Blik voorspelt echter dat deze Spicer zijn langste tijd gehad heeft op deze post.

15 opmerkingen:

 1. NATO is sinds het toetreden van de Baltische trigger staatjes geen bescherming meer, maar een liabiliteit. Dat geldt ook voor represailles van Rusland of Syrië op VS agressie.

  Waar ik wel op wil wijzen, want dat wordt NOOIT in de media genoemd is het vrijblijvend karakter van artikel 5: Er moet weliswaar meegedaan worden, maar er wordt niet geeist wanneer en met welke kracht.

  Maw. èèn enkele soldaat met st juttemis is juridisch voldoende.

  Nu zal Nederland uiteraard braaf meedoen, onder leiding van Jesse Klaver, maar het is niet verplicht, en de bevolking dient dit te beseffen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En dat voor de opvolger van de pacifistische PSP. Groen links is tegenwoordig een ander woord voor neo liberale nato kapitalist met een groen jasje. Direct meejuichen bij het begin van een oorlog, de prijs voor de illusie van meeregeren. De SP vraagt tenminste om een onderzoek over dit fake nieuws.

   Verwijderen
 2. Dank Blik voor de vertaling van het nieuws.

  Bij de NOS, daar is het nu al dagen achter elkaar groot nieuws dat er uit China 2 panda's naar Nederland worden overgevlogen.

  En verder hoorde ik vanochtend op de staatsradio dat de armoede in Duitsland in de afgelopen 15 jaar nog nooit zo groot geweest is als nu, maar dat het 'goed gaat met de economie'. Met andere woorden: de ongelijkheid (gini coëfficiënt) in Duitsland is in de afgelopen 15 jaar nog nooit zo groot geweest, wat desastreuze gevolgen binnen een land kan hebben (destabilisatie, protest, imploderen van een economie, achteruitgang in algemene gezondheidszorg, etc). Maar dat vertelde de nieuwslezer er niet bij.

  En over die ongelijkheid binnen een populatie heb ik een mooi 6 minuten durend filmpje gezien dat ik hier graag wil delen

  https://m.youtube.com/watch?v=QPKKQnijnsM

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel graag gedaan. Jij en alle andere reaguurders bedankt voor jouw/jullie gewaardeerde bijdragen en reacties, die voor mij ook weer inspiratie en stimulans zijn.

   Verwijderen
 3. LOL Oude tijden herleven met Spicer
  https://www.youtube.com/watch?v=yfAeMtcURg0

  BeantwoordenVerwijderen
 4. We zijn op weg naar een Fascistisch Nederland

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ilf en Petrov, door Putin aangehaald, is trouwens een schrijversduo dat nagenoeg elke Rus kent. De boeken van het duo bevatten gevleugelde uitspraken die in het Russische taalgebruik zijn ingebed. Die Putin gisteren gebruikte, kende ik niet.

  Het bekendste boek van Ilf en Petrov is "12 stoelen" (Heeft Blik gelezen in Rus en NL), het gaat over een erfenis die een edelman krijgt, waar hij onvoorzichtig mee omspringt. 12 Stoelen zitten erbij die hij kwijtraakt. Dan hoort hij dat in 1 van de stoelen de briljanten verstopt zitten. De gewiekste Ostap Bender krijgt hier lucht van en met de erfenisrechthebber, gooien ze het op een accoordje en gaan ze samen op jacht om de stoelen terug te krijgen. Een mooie roadtrip is het gevolg. Het boek is diverse malen verfilmd.

  Enkele van de uitspraken:
  "Wil je soms de sleutels van mijn huis waar het goud ligt?"

  Bij onderhandelingen als iemand af probeert te pinglen, of de verkoper juist niet toe wilt geven: "Geld is zeker erg belangrijk voor je."
  "'s Avonds geld, volgende ochtend stoelen!" (en niet andersom...)
  "Pingelen is hier niet op zijn plaats."

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Rex Tillerson, met in iedere hand een valse vlag, komt aan in Moskou. Putin denkt, begrijpelijk, bekijk het maar.

  http://www.boublog.nl/2017/04/12/rex-tillerson-met-de-valse-gifgas-vlag-naar-rusland/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. PCR over het bezoek van Tillerson aan Rusland

   Maybe Tillerson is going to ask for asylum and get on the winning side.

   Een andere logische reden kan ik ook niet bedenken of het moet deze zijn

   [Tillerson is] going to tell Lavrov that he didn’t really mean all those nasty lies he told about Russia, but the zionist neoconservatives made him do it. That he is not really in charge, just a tool of the Anglo-Zionist Empire.

   Zie: http://www.paulcraigroberts.org/2017/04/12/is-that-armageddon-over-the-horizon/

   Verwijderen
  2. Het volgende essay van Dmitry Orlov is al weer bijna een jaar oud, maar doet me erg denken aan Tillerson's hilarisch/hysterisch/wanhopig (afhankelijk van hoe je het bekijkt) bezoek aan Moskou

   The power of Nyet

   The way things are supposed to work on this planet is like this: in the United States, the power structures (public and private) decide what they want the rest of the world to do. They communicate their wishes through official and unofficial channels, expecting automatic cooperation. If cooperation is not immediately forthcoming, they apply political, financial and economic pressure. If that still doesn’t produce the intended effect, they attempt regime change through a color revolution or a military coup, or organize and finance an insurgency leading to terrorist attacks and civil war in the recalcitrant nation. If that still doesn’t work, they bomb the country back to the stone age. This is the way it worked in the 1990s and the 2000s, but as of late a new dynamic has emerged.

   In the beginning it was centered on Russia, but the phenomenon has since spread around the world and is about to engulf the United States itself. It works like this: the United States decides what it wants Russia to do and communicates its wishes, expecting automatic cooperation. Russia says “Nyet.” The United States then runs through all of the above steps up to but not including the bombing campaign, from which it is deterred by Russia’s nuclear deterrent. The answer remains “Nyet.” One could perhaps imagine that some smart person within the US power structure would pipe up and say: “Based on the evidence before us, dictating our terms to Russia doesn’t work; let’s try negotiating with Russia in good faith as equals.” And then everybody else would slap their heads and say, "Wow! That's brilliant! Why didn't we think of that?" But instead that person would be fired that very same day because, you see, American global hegemony is nonnegotiable. And so what happens instead is that the Americans act baffled, regroup and try again, making for quite an amusing spectacle.

   Zie verder: http://cluborlov.blogspot.nl/2016/07/the-power-of-nyet.html?m=1

   Verwijderen
  3. Wij kunnen er dus vanuit gaan dat dit 4 pagina's tellende rapport in het Witte Huis is gefabriceerd met een beetje copy/paste werk van het reeds bestaande rapport uit 2013 betreffende Ghouta, er is geen intelligence aan te pas gekomen en de bewijzen bestaan uit berichten van social media. Dat betekend dus bewijzen van de White Helmets, Al-Qaida, Al-Nusra en Islamitische Staat.

   Verwijderen
  4. @Dawg,

   Over McCain gesproken, ik hoorde via Michael Rivero dat Roger Stone een congreslid, die stervende is, zover heeft gekregen een boekje over McCain open te doen wat McCain zijn verdere politieke aspiraties kan kosten.

   Verwijderen
 7. T-Rex krijgt lesje van Lavrov wat partnerschap inhoud.

  CHECKMATE: 5 ways Russia outwitted the US in one day

  http://theduran.com/5-ways-russia-outwitted-the-us-in-one-day/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Dawg,

   Ik hoop ook dat J.P. Balkenende een hele hoop slapeloze nachten heeft over Irak en de Downing Street memo's die alleen voor zijn ogen bestemd waren en waarmee hij over het Binnenhof paradeerde.

   Verwijderen
 8. Je gaat het nog eens leren! Zowaar een inhoudelijke reactie !

  Het zijn niet wij, maar Trump die draait. Het lijkt dat hij buigt voor de neocons, hetzelfde gespuis dat ook achter Clinton stond. Daarmee heeft hij zijn verkiezingsbelofen gebroken.

  De democrats die veelal met sentimentele redenen tegen Trump ageerden staan ineens achter hem, nu hij de agressieve oorlogsagenda van het Clinton kamp heeft geadopteerd.

  Aanvallen op Russisch materieel zullen zeker krachtig vergolden worden; uiteraard assymetrisch.

  En dan zal Trump ervaren dat het appeasen van de neocons hem geen enkel voordeel had opgeleverd, omdat ze hem zullen laten vallen als een baksteen. Hij heeft zichzelf nu al in een hoek geverfd, en is aan het leren dat ultimatums en intimidatie naar de Russen zeer contraproductief werkt.

  BeantwoordenVerwijderen