vrijdag 7 april 2017

NL staatsmedia zwijgen en masse aan vooravond illegale aanval VS op Syrie

Dit was onze tweet gisterenavond:Dus zelfs een amateurjournalist als Blik, voelt aan zijn water dat er wat op handen is, wat met 59 illegaal afgevuurde Tomahawkraketten ook wel bleek, maar waar waren de Hollandse staatsmedia mee bezig? Alles behalve dat. Eén Vandaag, NOS-journaal, Nieuwsuur, Pauw, niet één van hen vond de criminele dreiging van de VS een item waard. Crimineel, want waar halen de VS, of zoals wij ze liever gaan noemen, de Terroristische Staten het lef vandaan om zomaar raketten op een land af te gaan vuren. Wanneer ontstaat er iets van verontwaardiging en verzet bij media en politiek?

Pauw gesjeesd

De maffe Pauw maakte het helemaal bont; die vond praten over autisme met Philemon belangrijker; en alsof dat nog niet genoeg was vervolgde hij zijn show met praten met Marco Borsato over Warchild. Dat laatste past dan weer mooi in het emotionaliseren van oorlog in plaats van de geo-politieke bewegingen te analyseren. Had van ons part enkel iemand van Clingendael uitgenodigd, Rob de Wijk. Niet onze man, maar wel de man van de staatsomroepen. Beter zou dan nog zijn om hem tegenover Wierd Duk te zetten. Of tegenover Thierry Baudet, tegenover Karskens, of tegenover Boudine van Boublog die een mooi artikel aan Syrie gewijd heeft, waarbij ze geen spaan heel laat van de Volkskrant die weer in haar vertrouwde rol van NATO-bode kruipt. Dan praat je ergens over. Maar ergens over praten is niet waar Pauw voor opgezet is. Wauwelen is het devies.

Onze Masha verliest twee bekenden in St.Petersburg

Onze Masha, die voor de volgers van dit blog ook bekend is, heeft bij de aanslag in de metro (Sennaya Ploshad (Hooiplein)) van St.Petersburg, twee bekenden verloren een oud leerlingstudent en een collega docent. Zij meldt dat de verbondenheid groot was tijdens de aanslag; taxi's boden gratis hun diensten aan omdat de metro niet werkte. Cafe's verschaften gratis koffie en snacks, etcetera. Iedereen hielp en helpt elkaar. Tussen het technologie-instituut en Sennaya Ploshad, daar waar de aanslag plaatsvond bevinden zich 3 Universiteiten. Dat is de reden dat relatief veel jonge lui (9) omgekomen zijn bij deze aanslag en nog gewond in het ziekenhuis liggen.

En dan nog dit...

Jullie hebben gemerkt dat we iets minder in de lucht zijn. Dat is niet omdat er niets gebeurt; er gebeurt genoeg. Maar veel is een dusdanige herhaling van zetten, zoals ook deze Amerikaanse criminele aanval, of de fake nieuws gifaanval met de White Helmets in de hoofdrol, dat we daar gewoon niet veel meer aan kunnen toevoegen. Wij gaan er vanuit dat deze bewegingen voor onze lezers inmiddels wel duidelijk zijn, zoals ze dat voor ons inmiddels ook zijn. Mogelijk gaan we ons de komende tijd op iets andere berichten richten, maar dat zal de toekomst uitwijzen. Voor het moment een hartelijke groet aan een ieder.

Iemand die wel weerstand biedt tegen de Amerikaanse oorlogszucht is Ron Paul en het Thefreethoughtproject.com.

9 opmerkingen:

 1. Als we het dan toch over kwaliteitsjournalisten van de NPO hebben
  http://media.tpo.nl/2017/04/07/verslaggever-eenvandaag-npo-slechts-paar-doden-stockholm-moeten-erger-maken-dan-t-is/

  Het doel was veel meer doden maken ,maar dat snapt deze NPO hersenerwt niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. NPO-valt best mee
   http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2017/04/video_stockholm_truck_ramt_doo.html

   Verwijderen
 2. Welkom terug Blik! Ofschoon bovenstaand nieuws niet meer nieuw is (het volgt een bepaald patroon), vind ik het goed om te blijven lezen bij Blik hoe we dag in dag uit gehersenspoeld worden door onze media. Om daar dan weer als betrokken burger op te reageren in de comments er onder. Dat voorziet in een behoefte. Misschien kan je staatsteun aanvragen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blik krijgt binnenkort wel wat van de staat te horen, namelijk dat het einde oefening is met zijn blog :-)

   Verwijderen
 3. De feiten

  1. In 2009 stelde Qatar aan Syrië voor om een pijpleiding aan te leggen van Qatar door SA en Syrie, om via Turkije 's werelds grootste gas afzetmarkt te bereiken: de EU

  2. Damascus koos er echter in 2010 voor om exclusief Iran een pijpleiding te laten aanleggen die hun gas via Irak en Syrie naar de EU mocht brengen.

  3. Momenteel is ongeveer 40% van al het gas in de EU afkomstig uit Rusland

  4. China heeft een belang in het Iraanse 'middle east' pijpleiding project en zo indirect baat bij het door laten gaan van ad 2. Maar ook zonder die oorlog in Syrie zitten de Chinezen er warmpjes bij omdat ze het gas van Iran al voor gereduceerd tarief krijgen (China is een stille lachende derde in deze).

  5. De VS heeft baat bij geen oplossing van de oorlog in Syrië: a. het houdt de spanning in de regio hoog waar soennieten sjieten bevechten en VS satelliet Israël hegemon is in het Midden Oosten omdat andere landen om Israël heen constant in oorlog verwikkeld zijn. En b. Zoals Colin Powell na de val van de muur een probleem had om het budget van het Pentagon te verantwoorden met slechts 2 vijanden: N. Korea en Cuba, zo is dat nu voor het Pentagon ook een probleem als Rusland wegvalt als grote 'vijand' van de VS. Oorlog in Syrië is goed voor het militair Industrieel complex van de VS. Rusland bevechten via een proxy oorlog in Syrie is heel fijn als het je taak is om het budget van het Pentagon te verantwoorden (de banaliteit van het kwaad).

  6. Rusland zit in Syrië 'om het belang van de Syrische bevolking veilig te stellen'. Echter tot op de dag van vandaag is die oorlog daar niet beslecht. Rusland heeft daar ook geen baat bij, aangezien zowel ad 1 als ad 2 direct concurrend zijn voor het Russisch gas wat afgezet wordt in de EU.

  Tot zover de feiten zoals ik ze ken

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nu datgene wat in de media wordt gezegd en waarvan ik aanneem dat het waar is, maar dat niet zeker weet.

   A. Rusland was vooraf door de VS geïnformeerd dat ze dat Syrische vliegveld met Tomahawks gingen bestoken als 'vergelding voor het Sarin false flag/casus belli verhaal'

   B. Bij ad a zijn geen Russen omgekomen en er is ook geen noemenswaardig Russisch materiaal verwoest.

   C. Slechts 1 van de 59 Tomahawks heeft doel getroffen waarbij 'slechts' 4 tot 7 Syriërs zijn omgekomen (zo wordt daar over gepraat in de media, alsof we spreken over het verdelgen van onkruid in ons achtertuintje)

   D. De aanval met de Tomahawks hebben Trump geen windeieren gelegd; Trump wordt binnen de VS eindelijk door vriend en vijand als grote leider gezien. En heeft op die manier geen last van die vervelende media en politici die hem en zijn beleid constant op de huid zitten. Ook 'bewijst' Donal Trump daarmee dat hij geen slaaf van Poetin is. 'War is the health of the State', altijd weer.

   Verwijderen
  2. Fictie?

   Het Trump kamp heeft overleg met het Poetin kamp, waarbij wordt uitgelegd door kamp Trump dat Trump moet laten zien dat hij een groot leider is, wat betekent dat Trump moet laten zien dat ook hij, net als president Obama, Bush, Clinton, heel goed is in het vermoorden van mensen. Dat levert hem aanzien op. Natuurlijk is het kamp Trump niet te doen om Rusland aan te vallen (niemand wil nucleaire oorlog, dat is slecht voor de handel), maar het moet voor de buitenwereld lijken alsof er niet te spotten valt met Trump.
   - Of kamp Poetin het goed vindt dat de VS een Syrisch vliegveld bestookt met Tomahawks als 'vergelding van' om daarmee aan te tonen dat er niet te spotten valt met Trump?
   - Dat vindt het Poetin kamp goed, maar alleen als er niets noemenswaardig van Russische aard wordt geraakt en er ook niet teveel restschade wordt aangericht aan dat vliegveld
   - Kamp Trump gaat akkoord en afgesproken wordt dat 1 van de 59 afgeschoten Tomahawks doel mag treffen.
   - Zo gezegd zo gedaan.

   En zo is de oorlog in Syrie weer op het toneel gezet, waarbij de VS geld kan verdienen door haar eigen bevolking (en die van de EU!) af te knijpen om nog meer geld vrij te maken voor het militair industrieel complex. Rusland kan doorgaan met het sturen van gas naar Europa, waar Noord-Europese landen (waaronder Nederland) ook niet slechter van worden omdat ze een aandeel hebben in die pijpleiding van Rusland: Nordstream.

   En de volkeren in het Midden Oosten (Syriërs voorop) zijn de Sjaak. Maar dat is een externaliteit die niet in de vergelijking wordt opgenomen tussen de grote landen en haar leiders wanneer zij afspreken hoe de wereld draait.

   Referenties

   http://www.counterpunch.org/2015/12/08/syria-ultimate-pipelineistan-war/

   http://www.globalresearch.ca/the-secret-stupid-saudi-us-deal-on-syria/5410130

   http://marketupdate.nl/nieuws/geopolitiek/shell-europa-heeft-nord-stream-2-nodig/

   Verwijderen
 4. @Willem Willem
  Heldere analyse. Omdat Jan Verheul (helaas) nog steeds aan het afkicken is, moet ik wel de volgende aanvulling op jouw analyse plaatsen, niet onbelangrijk:
  Israel ook weer beetje tevreden; hoe meer rottigheid en Tommahawks in Syrie, hoe fijner de Israelis het vinden.

  BeantwoordenVerwijderen