zondag 23 april 2017

Vanessa Beeley maakt gehakt van Fake News Rena Netjes en Rioolblad NRC

Rena Netjes en het rioolblad NRC verharmlosen de terreugroepen waaronder Al Qaida filiaal Al Nusra door ze liefkozend "rebellen" te noemen. Daarbij schuift Netjes, die helemaal niet netjes is, de terreur van deze door het NRC gesteunde terreurgroepen in de schoenen van Assad die volgens hun leugens voor de meeste burgerdoden verantwoordelijk zou zijn.

Vanessa Beeley

Gelukkig hebben we nog echte journalisten, die niet aan de NATO leiband lopen. Vanessa Beeley legt haarfijn uit wat er gebeurde bij het bus-bloedbad, wat Amerikaanse zenders een "hick-up" (een akkefietje) noemden. Het blijkt om pure terreur te gaan, waarbij burgers eerst 48 uur (!!!) geterroriseerd worden, nauwelijks eten of drinken krijgen, om vervolgens, uitgehongerd als ze zijn met chips naar de bus gelokt te worden waarbij ze opgeblazen worden.

Fake Nieuws!

Om vervolgens het te doen voorkomen alsof de terroristen hulp verlenen, maar in werkelijkheid de terreur enkel doorvoeren. En de westerse pers, de bronnen van NRC? Die pikken de zogenaamde hulpverlening van de terroristen eruit. Busted! Fake news!



Ongelofelijk veel respect voor dit PowerWijf (mag ik het zo zeggen??? Ja, dat mag ik! :-) ). Wat een moed, wat een kracht. Enkel dankzij dit soort helden (we noemen Eva Barlett hier dan ook maar gelijk), die tegen de NATO-stroom in hun verhaal blijven doen, blijven wij breed geinformeerd. Vanessa of Eva in Buitenhof of bij Pauw of NRC? Blijf lekker dromen! Die zijn te druk met fake nieuws van de niet erg nette Netjes. Of met politiek correct gezwets op de vierkante millimeter.

En dan nog dit...

De NRC (NATO Riool Courant) meissjes reageren op twitter op hun exposure als terroristen verharmlosers.



En zo spreekt Stoter over een collega die haar leven in de waagschaal legt om ons te informeren over Syrie... "Who the hell is Vanessa Deeley"; de hel erbij halen, expres (?) haar achternaam verkeerd spellen; het niveau van BRENDA STOTER duikt zelfs nog onder riool-niveau.

39 opmerkingen:

  1. Hiccup ,het woord tegenvaller en tegenslag wordt ook gehanteerd.Maar het blijft een slappe omschrijving door CNN
    http://nl.bab.la/woordenboek/engels-nederlands/hiccup

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. http://www.thefreedictionary.com/Hick-up
      Minor setback is een andere .

      Verwijderen
  2. Boudine weer helder. De Amerikanen hebben een "history" in Korea (waar hebben deze oorlogsmonsters geen history?)

    Horen we het goed? Napalm, witte fosfor, alsof het een lieve lust is...
    http://www.boublog.nl/2017/04/23/de-koreaanse-oorlog-toen-en-nu/#more-24531

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die Mike Whitney schrijft goede stukken op Clearinghouse(zoals die uit de link hierboven).
      Deze schreef hij een paar dagen terug ,ook weer scherp.
      ''The Problem is Washington, Not North Korea''
      http://www.informationclearinghouse.info/46884.htm

      Slimme jongen ,lang voor 2007 voorspelde hij de grote crash toen iedereen nog zat te lachen ,waren toen ook prima economische stukken ,kwam allemaal uit wat hij zei.
      http://www.informationclearinghouse.info/article19126.htm

      Verwijderen
    2. Ik zal het nog sterker vertellen, lees eens wat hij hier schrijft:
      "So Washington has a very small window to draw Putin into the fray, which is why we should expect another false flag incident on a much larger scale than the fire in Odessa. Washington is going to have to do something really big and make it look like it was Moscow’s doing. Otherwise, their pivot plan is going to hit a brick wall. "
      http://www.unz.com/mwhitney/pushing-ukraine-to-the-brink/

      Vijf dagen voor 14-7-2014

      Verwijderen
  3. Brenda Stoter compleet in paniek na zuchtje Blik op NOS-journaal kritiek. Beldeigen Vanessa, ons loos beschuldigen van waardeloos blogje met nepnieuws... Integenstelling tot Stoter laten wij ons niet betalen door duistere organisaties om in hun oorlogzuchtige straatje mee te praten. Daarna blokt zij iedereen om haar heen om een zuchtje kritiek. Dit is het niveau van de "slijpsteen voor de geest". Discussie 0. Debat, 0. Enkel leugenachtig NATO-perceptie-management.

    Exposed! Busted! Dag Brenda Stoter!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. 18 Jaar geleden bombardeerden wij met de NAVO tv station Servie en doden 16 journalisten. Woorden schieten te kort.
    https://twitter.com/1NikolaMirkovic/status/856119009690963968

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Stond trouwens op Brenda's twitter via Doornbos.
    Beelden van onze democraten die burgers slopen op een pont met een drone
    https://twitter.com/HaraldDoornbos/status/855699763299319809

    En
    https://twitter.com/jenanmoussa/status/853339923335843840

    Begrip voor niet interviewen Assad op CNN maar wel vreemd vinden dat de CIA hulpjes worden toegelaten?

    Gelukkig houdt ze zich ook bezig met zaken die er wel toe doen voor een millenial
    Tussen de slachtpartijen staat er dan opeens dit
    https://twitter.com/BrendaStoter/status/854364931336155136

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Protest... Wat is protest?

    Stel dat Rena Netjes deze website leest, mijn comment leest, en zegt: 'maar hoe zou jij dan handelen als journalist bij NRC? Zou je heel anders handelen dan ik? Maar volg jij dan niet een bepaalde stroming in je werk, niet zozeer omdat je overtuigd bent van de juistheid van die stroming, het zou fijn zijn voor je gemoedsrust als je overtuigd bent, maar omdat je geen andere keus hebt omdat wie niet met de stroming meezwemt... meegesleurd zal worden? Als niet journalist die moet zwemmen in de main stream media heb jij makkelijk praten!'

    Als niet zwemmer in die main stream media heb ik inderdaad makkelijk praten. Dat ik in de gelukkige omstandigheid ben om nooit die keuze te hebben hoeven maken: werken om mijn geld te verdienen bij een krant of kans lopen om te belanden in de WW, betekent niet dat ik moreel verheven ben boven een main stream media journalist. Het betalen van je hypotheek en je gezin is misschien een banale reden om je gedeisd te houden en de stroom van je werkgever te volgen, maar wel een begrijpelijke reden om die stroom te volgen, zelfs al zou je diep in je hart liefst niet in die maalstroom zitten. Liever koekjes worden niet gebakken.

    En bij de NRC is het eerste beginsel dat wie daar werkt 'de grondslag van het Atlantisch bondgenootschap zal aanvaarden en uitdragen.'

    https://www.nrc.nl/nieuws/2010/12/21/onze-beginselen-a1503462

    Wat is protest?
    Protest is de vrijheid om je in te leven in het denken en handelen van een ander.

    Protest is begrip proberen te tonen voor het denken en handelen van een ander

    Protest is niet, de ander geen alternatief bieden tot dat wat tot de betere mogelijkheden van zijn of haar leven kan horen.

    Daarom een advies, en mijn advies aan Netjes zou zijn: ga terug naar de tijd dat je niet tot 'gevierd' journalist gepromoveerd werd omdat je als journaliste werk uitvoerde voor de Moslimbroederschap en bij verstek tot 10 jaar cel veroordeeld werd in een land (Egypte) dat geen vriend is van het 'Atlantische bondgenootschap'. Ga terug naar de tijd dat je niet gewiekst politicus wilde zijn door kwaad te spreken over de Nederlandse moslimgemeenschap in HP de tijd (http://www.hpdetijd.nl/2009-06-09/rena-netjes-is-boos/) Ga terug naar de tijd waarin je tegen website Al-Yaqeen zei:

    'Waar ik mij zo over verbaas en aan erger, is de gedachtegang die Bush en Blair de wereld in hebben gebracht, namelijk: “Ze komen onze democratie aanvallen.” Dan denk ik: “Nee, de mensen in het Midden-Oosten zijn juist heel boos vanwege de inmenging in hún landen en op de dictators die hun landen niet goed opbouwen, en onze steun aan dergelijke regimes.'

    Maar dat niet mocht zeggen waarna HP de tijd 'een helpende hand toestak' en je nog dieper in de main stream wierp.

    Ga terug naar de tijd waarin je leefde 'in een klein plaatsje in Overijssel' en probeer je te herinneren waarom je besloot om een studie Arabisch en Hebreeuws in Amsterdam te volgen.

    - Om 30 jaar later gewetenloos Al Nusra liefkozend "rebellen" te noemen en de terreur van deze door het NRC gesteunde terreurgroepen in de schoenen van Assad te schuiven om nog meer oorlog te veroorzaken?

    Er zijn voldoende alternatieven voor een Nederlandse journalist en ex-politica die Arabisch en Hebreeuws spreekt. Stap uit de main stream. Er zijn genoeg helpende handen aan wal als je durft op te letten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mooi stuk, Willem, petje af.

      Verwijderen
    2. Mooi stuk inderdaad.
      In de link staat een link:
      ''CDA-politicus Rena Netjes, die het Europees Parlement in wilde om het te kunnen opnemen voor moslims, zegt in een promo-filmpje op haar website dat ze cursussen ‘Arabisch’ en ‘Arabische wereld’ geeft aan redacteuren van het NOS Journaal.

      Een politicus die de media lesgeeft? Politici mogen zich toch helemaal niet bemoeien met de (vrije?) pers? Laat staan hen onderwijzen. Het CDA-partijbureau: “Zij is natuurlijk een beginnend politicus. Ze heeft Arabisch gestudeerd en is met een Egyptenaar getrouwd. Als ze nu Kamerlid of minister zou zijn geweest, zou het een ander verhaal zijn, maar we zien nu niet echt een probleem.”

      De NOS bevestigt dat zij al een paar jaar buitenlandredacteuren en tolken lesgeeft. “Ze is er goed in,” zegt voorlichtster Sabine Gerbrands. “Dat ze voor het CDA in de gemeenteraad zit staat hier los van. Van indoctrinatie is geen sprake. Ze komt niet in aanraking met journalistiek materiaal.”
      http://www.hpdetijd.nl/2009-06-05/omstreden-cdaer-geeft-arabische-les-aan-nos-redacteuren/
      En zo is de cirkel weer rond en komen we weer uit bij MSM/NOS Journaal

      Verwijderen
  7. Waanzin ,soms geloof je inderdaad je ogen niet.
    En ,horen we MSM?
    Net voor 67 miljard aan wapens gekocht nog bij vredesapostel Obama,dus mondje dicht en uit de wind houden.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Voor de NRC mederwerkers:

    ´Het NRC-Handelsblad is pro-Atlantisch, om niet-ideologische redenen´, zo staat in de beginselen. Ze spreken naar een publiek wat bereid is na te denken, en dringen ze uit respect voor hun volwassenheid geen meningen op.

    Partijdigheid in opiniestukken mag, ook wij doen dat. Maar bij het nieuwsgaren slechts de partijen van voorkeur te raadplegen is fake, of op zijn minst twisted news. Opinie geven op twisted, oncontroleerbaar of fake news is dan geen mening meer, maar propaganda.

    Ook op deze site is er vaak onevenredig veel aandacht voor het nieuws wat weggelaten is of als aanvulling voor een completer beeld dient. Wij kijken vanuit het multipolaire perspectief, en zien dan dat de sterke invloed van bondgenootschappen, humanitair interventionisme, lobbyisten van multinationals en censureren van onwelgevallige standpunten minstens zo kwalijk zijn als de zgn ´brutal dictators´. Sommigen hier zijn links, anderen rechts, of staan meer in het centrum. Ook qua sociaal-culturele visie is er hier een breed spectrum; van liberaal-progressief tot conservatief.

    Maar hier is het geen krant of TV kanaal, en we zijn met een beperkt aantal mensen vrijwillig en onbetaald bezig, en willen in eerste instantie slechts corrigeren of aanvullen.

    Wie hier wat vaker komt weet ook dat hier onderling, vage of dubieuze beweringen of flutbronnen in het debat genadeloos worden aangevallen.

    Wat we wel voorstaan is altijd blijven praten met je opponent, mits logische argumenten, en geloofwaardige bronnen aangevoerd worden. Is een bron of nieuwsbericht minder zeker, dan met een disclaimer. Wat later wordt er dan geconformeerd of wordt het afgeschoten.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hey Rootman,

    "Blijven praten met je opponent" is een zin naar mijn hart. Zo heb ik geprobeerd een normaal gesprek te starten met Netjes, door de vraag te stellen waarom zij Al-Nusra nog steeds als rebellen blijven omschrijven. Haar antwoord (op Twitter) was "nooit gedaan, blijf liegen". Toen ik een letterlijk citaat uit hun artikel gaf, bleef het stil. Ook na een tweede citaat niets dan stilte. Dat begon bij mij toch enige irritatie op te wekken. Mij onterecht voor leugenaar uit maken bij een publiek van 16.000 volgers is niet tof!

    Vervolgens benaderde ik haar collega Stoter via mail die beaamde dat ze de term gebruikt hadden, waarvan akte, omdat dit een algemen term betrof die media gebruiken en er niet voldoende ruimte was om alles genuanceerd te duiden.

    Maar zelfs toen ik Netjes het citaat van Stoter voorschotelde bleef het oorverdovend stil. Sorry, maar dat vind ik onfatsoenlijk. En haar kwalificatie van leugenaar vind ik uitermate agressief!

    Ondanks dat ik het antwoord van Stoter waardeerde was ik het geenszins met haar eens. Maar het leek me verstandig het hier verder bij te laten.

    Maar naarmate de dag vorderde bleef hun artikel, en met name de arrogante stilte van Netjes, me bezig houden.

    Het was namelijk niet louter de gebezigde term rebellen waardoor het artikel volledig mank ging. Simpel gezegd, de wijze waarop het artikel voor de lezer werd gepresenteerd qua titel, zo absoluut, zo zwart wit, dat stoot mij als Grijze Duif tegen de borst. Ook de gebruikte afbeelding is iets wat me stoorde, gezien het riekt naar propaganda. Dus besloot ik gisteravond laat Stoter haar mening hieromtrent te vragen. De door NRC gebruikte afbeelding spreekt namelijk tot de verbeelding wanneer er een gifgas aanval heeft plaats gehad, bijvoorbeeld met Sarin. Volop in beschermende pakken met degelijke maskers. Echter zijn er ook afbeeldingen, die de Witte Helmen zelf hebben verspreid, waarop hulpverleners te zien zijn met kleding en bescherming die absoluut niet afdoende zijn na een dergelijke aanval. Die afbeeldingen laat NRC weg, zoals ik zei dat riekt naar propaganda. Ik heb haar gevraagd naar haar mening hieromtrent, maar ik bang bang dat ook Stoter er vanaf nu het zwijgen toe doet...

    Al met al is dit gedrag niet exclusief voor deze 2 dames. De msm is niet gediend van een tegengeluid en is niet in staat gebleken tot dialoog of zelfs rectificatie. De wijze waarop Stoter zich laatdunkend over Bloggers uitliet is wellicht exemplarisch te noemen. Ja, er is voldoende nonsens op blogs te vinden. Maar deze site, reageerders included, heeft mij herhaaldelijk laten zien dat er wel degelijk niveau is, in tegenstelling tot het geventileerde artikel en gedrag van Netjes en Stoter.

    Want naast hun gebrekkige communicatie, misplaatste titel en propaganda foto, is er ook echt véél mis met de inhoud van hun artikel. Maar als je de reacties van hen op commentaar ziet, of beter het gebrek daaraan, lijkt iedere poging tot inhoudelijke dialoog een heilloze exercitie. Dit toont het gapende gat tussen media en burger. Het zijn wat dat betreft net politici die verheven vanuit hun ivoren torentje de schijn wekken er voor het volk te zijn, maar bij nadere inspectie eerder de (b)lijken een essentieel onderdeel te zijn van de plutocratie waarin we leven.

    Droevig en triest maakt dit mij, terwijl een constructieve dialoog ook een optie zou zijn. All for the better... :-(

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vrijwel altijd valt het zwaar tegen, en is er slechts minimaal, of helemaal geen bereidheid tot uitwisseling van gedachten.

      Dat is een ziekte van de tijdgeest, waarin iedereen in een bubbel leeft.

      De escalerende oorlog tegen vrije meningsuiting: hoe kunnen historici dit later anders interpreteren dan een pleidooi voor fascisme?

      Verwijderen
  10. 5 EU-landen stemden Saudi Arabie in VN-vrouwenraad
    http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2017/04/vn_saudis_vrouwenrechten.html

    Saudi-Arabië lid van de VN-Vrouwenrechtencommissie
    Feminsten in Nederland hebben niet gereageerd, te druk met vuistjesmaaien tegen Trump en Baudet
    http://politiek.tpo.nl/2017/04/24/saudi-arabie-lid-vn-vrouwenrechtencommissie/

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Tip voor Netjes,deel dit soort links eens
    http://www.truthdig.com/report/item/nerve_agent_attack_did_not_occur_in_syria_expert_finds_20170419

    http://www.truthdig.com/report/item/with_error_fixed_evidence_against_sarin_attack_remains_convincing_20170421#.WPuCfbFXP6s.twitter

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Mijn zesde imitatie is een hele luie Straatmuzikant. Hajalala...geld?

    Mijn zevende imitatie is een luie journalist bij VK. Hajalala...Rusland... geld?

    Mijn achtste imitatie is een luie journalist bij GeenStijl. Hajalala...Islam...geld?

    Mijn negende imitatie is een luie journalist bij NRC. Hajalala...Assad...geld?

    En mijn tiende en laatste imitatie is het laatste rapport van de MIVD. Hajalala.... http://www.nu.nl/binnenland/4643643/rusland-terrorisme-grootste-dreiging-nederland.html... geld?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Maar de grootste dieven in Nederland worden hier beschreven:

      http://www.volkskrant.nl/economie/rijkste-1-procent-bezit-bijna-28-procent-van-het-totaal-vermogen-in-nederland~a4489732/

      Verwijderen
    2. En mijn tiende en laatste imitatie is het laatste rapport van de MIVD. Hajalala.... http://www.nu.nl/binnenland/4643643/rusland-terrorisme-grootste-dreiging-nederland.html... geld?
      @Willem

      ''De MIVD ziet ook dat Rusland technologisch enorme stappen heeft gezet. De federatie is in staat hoogwaardig militair materieel te fabriceren en te exporteren, maar het ook zelf te gebruiken zoals in Syrië. ''

      Heel knap van de Russen met zo weinig middelen
      https://pbs.twimg.com/media/C97G5qoUQAAX3S9.jpg:large

      ''De dienst constateert dat de Russen steeds verder gaan in hun hybride oorlogsvoering. Daarbij moet gedacht worden aan het verspreiden van valse informatie.Als voorbeeld haalt Eichelsheim nepnieuws aan dat in de nasleep van de MH17-ramp door de Russen is verspreid. Maar ook recenter in Litouwen waar het onjuiste bericht werd verspreid dat een Duitse NAVO-soldaat een vrouw had verkracht.''

      Gelukkig was het Sarinverhaal van ons wel waar.

      Verwijderen
    3. Ja, maar in het huidige klimaat van censuur komen ze er wel steeds verder mee weg!

      Alle roem over dit blogje ten spijt, je kunt het ook zien als een reservaat, waarin de laatsten der Mohikanen hun ten dode opgeschreven wijsheden uitpruttelen.

      Verwijderen
    4. "Ja, maar in het huidige klimaat van censuur komen ze er wel steeds verder mee weg!"

      Dat vind jij toch hartstikke prima! Dus, wie is hier de laatste de Mohikanen?

      SHOCKING Autism Cover-Up: The CDC studied the links between vaccines and autism and when they found definite links, they changed the protocols 17 times to hide them as well as destroyed evidence.

      http://investmentwatchblog.com/shocking-autism-cover-up-the-cdc-studied-the-links-between-vaccines-and-autism-and-when-they-found-definite-links-they-changed-the-protocols-17-times-to-hide-them-as-well-as-destroyed-evidence/

      Verwijderen
    5. Autisme zou toch door thimerosol worden veroorzaakt? Ageer dan tegen thimerosol, niet tegen vaccineren!

      We zijn het vaak geopolitiek eens, maar over deze onderwerpen kun je me niet overtuigen.

      Verwijderen
    6. "We zijn het vaak geopolitiek eens, maar over deze onderwerpen kun je me niet overtuigen."

      Misschien dat het tijd word dat je "uit de kast" komt?

      Verwijderen
  13. LOL,we hebben er weer een.
    Een 4 jarige blogger uit Syrië die in correct Engels schrijft.Met ''hulp van moeder''

    http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2017/04/the_first_casualty_of_war.html
    https://twitter.com/AmenaShaladi/status/854723673282023424?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.geenstijl.nl%2F
    The American public has a right to know about Trump's ties with Russian government.'

    I much hungry because I not eat for 5 days and also I very worry that Donald Trump’s ignorance and prejudice leave him easily manipulated.

    I have a very fear for the effect on UK residence for EU citizens after #brexit.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. LOL
      4 jarige Amena Shaladi volgt nu Jake Tapper
      https://twitter.com/jaketapper

      Amena Shaladi‏ @AmenaShaladi 17 apr.

      I am writing book about many sad war. Is publish soon. I hope you buy when is in WHSmith because I am only 4 so is very wow for you.

      Reacties:

      Nevada Smith‏ @smithnevada1 19 apr.

      With help from the cnn writers


      Pat Loep‏ @PatLoep 19 apr.
      Als antwoord op @AmenaShaladi @GodfreyElfwick

      She is a perfect fit for @CNN
      1 antwoord 0 retweets 8 vind-ik-leuks
      Bernard Lawes
      🇺🇸‏ @lawesbernard 20 apr.

      She probably is, #CNN

      Verwijderen
    2. Lijkt me eerlijk gezegd teveel een satirisch fake account.Te veel maffe berichten.

      Verwijderen
    3. Zelf heb ik geen twitter, maar wat ik hier lees kan ik niet meer volgen: een meisje van 4 dat klaagt dat er in Amerika meer belasting op tampons moet betaald worden??
      Als ze het dan toch over de erbarmelijke toestanden voor vrouwen in Syrië willen hebben dan gaan ze daar maar eens met een paar vrouwen praten die ontsnapt zijn aan de zogenaamde "goede rebellen", dames Netjes en Stoter, dan weten jullie waar het om gaat. Weet je wat, dames, ik betaal een vakantieverblijf van 5 dagen in het zo vriendelijke rebellenkamp in Syrië, enkel onder de voorwaarde dat jullie, als jullie het overleven, er een eerlijk verslag over maken.
      Durven jullie deze uitdaging aan?

      Verwijderen
    4. Dat Netjes niet dieper op de inhoud durft in te gaan, dan het deconstrueren van een paar woorden, zegt mij genoeg.

      Ze weet echt wel beter...

      Maar ze is te bang om op de inhoud in te gaan.

      Eerlijk zeggen wat je mening is, geeft namelijk een 'gedoe', zoals Netjes in 2009 overkwam. En waar je op het volgende forum in de comments van alles over kunt lezen

      http://forums.marokko.nl/archive/index.php/t-2649977-rena-netjes-niet-netjes.html

      Verwijderen
    5. Dawg: "De 'draai van Rusland' is een propagandafantasie van Netjes."
      Heel juist, Dawg, en gemakshalve vergeet Netjes maar even dat Rusland heel legitiem in Syrië bezig is terwijl Amerika een invasie doet, net zoals in Raqqa waar burgers aan de lopende band onder 'westers' kanonnenvuur liggen met tientallen doden tot gevolg.
      Laat Netjes maar lekker verder fantaseren.

      Verwijderen
    6. Vraag die mij toch overblijft is waarom Netjes niet netjes handelt.

      Wie in 2009 nog wel kon zeggen dat Bush en Blair aanstichters waren van ellende in het Midden Oosten en vele andere 'inconvenient truths' in een stuk wat niet veel later met bombarie teruggetrokken werd als 'onjuist', die confabuleert niet, maar heeft iets te verbergen.

      Wat mogen wij van Netjes niet weten? Wat denkt zij te kunnen verbergen onder een bak vol leugens?

      En wie houdt nou eigenlijk wie voor de gek?

      Verwijderen
  14. Amerika wil meer troepen sturen naar Afghanistan want ze zijn daar flink aan het verliezen en 'de Russen leveren wapens aan de Taliban'.
    Die zogenaamde MOFB bom blijkt ook niet zo effectief te zijn geweest als ze laten doorschijnen.
    Het lijkt er op dat de generaals in het Witte Huis het voor het zeggen hebben, en weer volop oorlogje gaan voeren.
    Of zijn hun papavervelden in gevaar door de oprukkende Taliban?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Trump gaat zo de VS in een noodtempo naar de Filistijnen helpen (nog altijd veel beter dan naar de Israelis). Van zijn ´make America great again´ gaat met al die oorlogsinspanningen niets terecht komen. Bovendien staat de VS op multiple fronts multiple nederlagen te wachten.

      Zaterdag is Trump 100 dagen president. Ongetwijfeld gaan we hier deze zeer bitter uitgevallen honeymoon fileren, en de prognoses van de verschillende analisten bespreken.

      Verwijderen
  15. Gaat ook lekker bij de ''bondgenoten''
    ''De Amerikaanse regering veroordeelt
    de Turkse luchtaanvallen op doelen in
    Irak en het noorden van Syrië.De VS
    zegt dat de acties niet zijn afgestemd
    met de anti-IS-coalitie in de regio.
    Volgens Turkije zijn in de twee landen
    70 militanten gedood,onder wie 20 die
    banden hebben met de Koerdische PKK.

    Het Pentagon is "ernstig bezorgd" over
    de aanvallen die hebben geleid tot de
    dood van bondgenoten in de strijd tegen
    IS.Doelwit waren onder meer bases van
    de YPG,die tegen IS in Raqqa strijdt. ''
    http://teletekst-data.nos.nl/webplus?p=133

    Na het platasfalteren van Jemen is Saoedi-Arabië nu vol liefde voor de islamitische medemens:
    ''De EU geeft 116 miljoen euro extra aan
    noodhulp,Nederland 15.Ook de VS,Koeweit
    en Saudi-Arabië beloofden hulp.Volgens
    de VN speelt 's werelds grootste
    humanitaire crisis zich af in Jemen. ''
    http://teletekst-data.nos.nl/webplus?p=126

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Een gezellige dinsdag met onze ‘gewaardeerde NAVO-bondgenoot’ Turkije die de dag begint met een bombardement op de mensen die tegen de Islamitische Staat vechten. Luchtaanvallen in Syrië en Irak hebben het leven gekost van minstens 25 Koerdische strijders. De Turkse militaire acties komen op een goed moment. De referendumuitslag toont de barsten in de Turkse samenleving, maar voor een anti-Koerdische jihad is bijna elke Turk wel te porren. De vraag is hoe ver Erdogan wil gaan en of het zijn kansen vergroot.
    http://nieuws.tpo.nl/2017/04/25/nieuwe-barsten-erdogansysteem/

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Jake heeft nu ook een bijdrage geschreven over het Netjes fenomeen: http://jammerjoh.com/entries/general/raadsel

    BeantwoordenVerwijderen
  18. De journalistieke handelingen, als weergegeven door journalisten Nieman en Smit, die zonder blikken of blozen toegeven dat de morele superioriteit van het hedendaags journalisme misschien wel nergens op gestoeld is (als voorbeeld: het gewoon doorgeven van nieuws door journalisten aan lezers, zonder zelfs te controleren of het misschien FAKE NEWS is), maar de leefwereld van het journalist 'zijn' niet willen verstoren, doet me denken aan het het begrip 'te kwader trouw' zijn.

    'Te kwader trouw' is een juridische term waarbij iemand weet of redelijkerwijs behoort te weten/vermoeden dat een handeling niet rechtmatig of oneerlijk is, maar toch handelt.

    Jean-Paul Sartre heeft deze term in de jaren 60 weten te populariseren oa door de kwade trouw te illustreren aan de hand van een tafereeltje in een café; een man probeert een jonge vrouw te verleiden, en de vrouw vindt dat best aardig. Maar ze weet niet weet wat ze moet doen als de man zijn hand op de hare legt. Sartre analyseert wat er in de vrouw om moet gaan. De situatie dwingt haar te beslissen. Maar: ,,haar hand terugtrekken houdt in dat ze de vage, onvaste harmonie verstoort, die de ontmoeting zo aantrekkelijk maakt". Ze besluit daarom niet, maar laat haar hand liggen alsof ze er niets mee te maken heeft, ‘als een ding’. Dit is volgens Sartre een typisch geval van kwade trouw: weten dat je iets weet, maar het niet willen weten. Want daarmee hoef je geen betekenis aan de situatie toe te kennen terwijl die er wel om vraagt.

    Nieman en Smit gedragen zich net zoals die vrouw die verleidelijk wil zijn zonder verantwoording af te leggen. Het succesvol journalist 'zijn' is niet onprettig voor beide heren. Maar ze weten niet goed hoe om te gaan met het 'doorgeefluik zijn' van persberichten. Hier al te kritisch tegenover staan houdt in dat ze de onvaste leefwereld verstoren van het succesvol journalist zijn. En daarom besluiten ze de interviewer te beantwoorden in termen over dat 'doorgeefluik zijn' dat niet tot hen zelf toebehoort, maar wat buiten hen ligt, 'als ding'; net als die hand van de vrouw waar Sartre over schreef.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Sartre geeft ook andere voorbeelden van kwade trouw, als bijvoorbeeld een kelner die 'speelt' dat hij kelner is, om zichzelf wijs te maken dat hij écht een kelner is, dat hij volledig samenvalt met het kelner-zijn, dat het kelner-zijn volledig bij hem hoort - alle plichten inbegrepen zoals om vijf uur moeten opstaan - , dat het kelner-zijn zijn ware aard, zijn onvermijdelijke 'essentie' uitmaakt.

    Zo wil hij kelner zijn zoals een glas een glas is. Maar de vorm en de functie van een glas liggen vast, dat kan niet veranderen, iets wat onmogelijk is voor een mens. Een mens kiest hoe hij is en wat hij doet, en kan steeds een andere keuze maken. Vele mensen erkennen deze vrijheid echter niet. Ze beseffen wel dat ze niet kelner-op-zich zijn, maar ze verdringen het. Dat is 'kwade trouw'.

    (Het kelner 'kwade trouw' voorbeeld heb ik hier een tijdje terug toegepast op 'ding' Ronald Giphart, iemand die een gevierd 'succesvol schrijver en journalist' wil zijn, zoals een glas een glas kan zijn).

    Maar het altijd maar ter 'kwader trouw' zijn, dat 'iets' willen zijn leidt er uiteindelijk toe dat men het niet meer is. Sartre geeft een voorbeeld uit het klaslokaal:

    Een aandachtige leerling die aandachtig wil 'zijn', het oog gericht op de leraar, de oren wijd open, put zichzelf bij het spelen van die aandacht zozeer uit dat hij tenslotte niets meer hoort.

    En zo gaat dat ook met journalisten die 'spelen' dat zij het nieuws brengen vanuit hun morele superioriteit en niet verder op onderzoek uit gaan en met mensen buiten hun omgeving praten, omdat ze niet weten dat er een buitenwereld 'buiten-hun/wereld' is. Die putten zichzelf uit met 'journalist' te spelen.

    En Bert Wagendorp, die zijn beroepsgroep kwalificeert als 'vrij oppervlakkig journalistiek bedrijven', voelt de bui al hangen wanneer hij opmerkt dat mensen lange en duidende stukken, waar je de kwaliteit aan kan af kunt lezen, massaal lezen en delen. Maar terwijl er kennelijk een enorme behoefte aan dat soort journalistiek is, doet Wagendorp niet aan die behoefte mee. Want VK columnist Wagendorp ziet wel, maar bindt er geen consequenties voor hemzelf aan vast. Wat 'kwade trouw' is.

    BeantwoordenVerwijderen