dinsdag 10 januari 2017

Geeft de politie Beck en Spekkers morgen materiaal terug?

Stefan Beck en Michel Spekkers hebben vandaag op hun websites hun verhaal gedaan. Michel Spekkers heeft ook gereageerd op de twaalf vragen van David Jan Godfroid, de NOS staatscorrespondent te Moskou. Krijgen Beck en Spekkers hun computers en geheugenkaarten terug. En worden deze door de Nederlandse overheid gehackt?

Het volgende valt op:

Geen advocaat

Terwijl Spekkers op Schiphol zijn spullen gedwongen moest afgeven, werd hem de bijstand van een advocaat ontzegd. Wij kennen de wet- en regelgeving niet. Misschien iemand met meer juridische kennis die hier in de comments iets over wil zeggen.

Cynisme Godfroid en consorten

Laten we maar weer eens positief beginnen: We vinden David Jan Godfroid al weer geruime tijd onder de gegeven omstandigheden als Nederlands staatsjournalist, best goed werk afleveren. Maar nu met deze Oekraïne gerelateerde zaak lijken zijn oude streken weer naar boven te komen. Op twitter komt hij met twaalf best agressieve vragen en opmerkingen in de trant van "waarom denk je dat je nu zo'n gewilde gast bent op de Russische tv?" en termen als oerstom en naief, en of hij wel op zoek is geweest naar Russische inmenging, en of hij denkt ook spullen meegenomen te kunnen hebben van de neergestorte Toepolev met Kerst.

Weinig empathie

Wij hebben van de gevestigde journalisten, dus niet van Godfroid (NOS), niet van Derix (NRC), niet van Bosman enige empathie gezien betreffende het op dubieuze gronden afnemen van het materiaal van Beck en Spekkers. Zij zouden als geen ander moeten weten wat een telefoon, beelden en interviews voor een journalist betekenen. En dus ook het afpakken daarvan. In plaats daarvan krijgen zij hoon. Het zij maar weer genoteerd. Ook sprak iemand op twitter over "het zich laten feteren in de Donbass". Wat willen sommige mensen nou? Dat rebellen journalisten gijzelen en bedreigen waardoor ze niet meer kunnen komen, zoals de rebellen in Syrie doen, die dan weer wel op sympathie uit het westen kunnen rekenen. Of dat ze je gastvrij ontvangen ("feteren", nog beter!) en je -in ieder geval ogenschijnlijk en grotendeels- laten gaan en staan waar je wil??? Volgens Spekkers komt de uitspraak betreffende teruggave van hun materiaal 10 of 11 Januari. Wordt vervolgd.

Artikel Spekkers en Artikel Beck

De schuur waar nog MH17 materiaal zou liggen. Niet het feit dat daar gewoon materiaal ligt te liggen windt de staatsjournalisten op. Maar het feit dat Beck en Spekkers het lef hebben "hun neus daarin te steken" leidt tot ophef en dubieuze in beslagnames in Nederland.

Foto van de website van Stefan Beck, foto van Vladislav Zelenyj. In zijn artikel legt Beck ook goed uit hoe link het is om journalist te zijn. In Oekraine worden lijsten bijgehouden en dat is niet prettig werken, met name ook niet voor Zelenyj. Ook hierover, over deze bedenkelijke Oekraïense praktijken, hebben we Godfroid of zijn collega's weinig gehoord. Beck maakt zich zorgen dat zijn beelden van mensen via Nederland in verkeerde Oekraïense handen komen.

9 opmerkingen:

 1. Ben ook benieuwd of ze morgen hun materiaal terug krijgen en of er mee geknoeid is.
  Vreemd dat de reguliere journalistiek hier niet vol op inspringt want een volgende keer kan het hun ook overkomen. Of zijn ze bang dat ze door de mand gaan vallen als blijkt dat ze zo duidelijk hebben meegedaan de leugen in stand te houden.
  Blik, is dit niet iets voor jou; je volgende vakantie in die regio doorbrengen en dan iedere dag verslag van je ervaringen, gesprekken en eventuele foto's van vondsten naar dit blog sturen. Als ze dan iets in beslag willen nemen is het in ieder geval niet meer geheim.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vreemd dat de reguliere journalistiek hier niet vol op inspringt want een volgende keer kan het hun ook overkomen.

   de reguliere journalistiek zijn geen journalisten meer zoals vroeger het zijn nu HOERNALISTEN in het kwadraad.
   SLIPPENDRAGERS en MARIONETTEN zijn het.

   En als je niet mee doet aan het spelletje dat is baan kwijt.

   Verwijderen
  2. Reguliere journalisten werken voor het establishment, net als onze hedendaagse politici. Zij zullen nooit gaten schieten in het mh17 rapport.

   Verwijderen
  3. Hoe zit de mainstream media eigenlijk in elkaar en wie zijn de eigenaren?

   http://www.bovendien.com/categorieen/actualiteit/hoe-zit-de-mainstream-media-eigenlijk-in-elkaar-en-wie-zijn-de-eigenaren

   Verwijderen
  4. Harrie: "En als je niet mee doet aan het spelletje dat is baan kwijt."
   Als ze straks door de mand vallen zijn ze hun baan ook kwijt, maar dan onder een veel meer beschamende omstandigheid. Als ze nu, door tegen dat establishment in te gaan, kunnen ze, zeker vanuit de hoek van de alternatieve media enkel op lof en steun rekenen.
   Ondertussen moeten ze toch stil aan in de gaten krijgen dat de MSM op sterven na dood is en ze beter het zinkend schip op tijd kunnen verlaten.
   Aan hun de keuze.
   Mijn idee is dat er straks weer heel wat cartoons gemaakt kunnen worden van MSM journalisten die met pek en veren 'versiert' zijn.

   Verwijderen
 2. Blik, je hebt het weer voor elkaar. Na het lezen van je artikel ben ik weer zo kwaad op "onze" gecontroleerde pers en de overheid.

  Waarom die hoon, waarom die geheimzinnigheid en het controleren van materiaal van Journalisten (die alsof ze terroristen zijn geen rechten blijken te hebben) als het MH17 verhaal correct is uitgezocht, gerapporteerd en afgehandeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo gaat dat in de chinese gulag

  Chinese Professor Fired After Criticizing Mao, Leading To Violent Protests
  Kritiek op Mao, je wordt gelijk ontslagen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tom Vennik, Volkskrant schrijft zo over de zaak:
  Negeert voor het gemak even het belangrijkste, dat al hun spullen afgepakt zijn, en voegt er voor de smeuigheid aan toe dat Spekkers geweigerd zou hebben materiaal af te staan in Moskou. Zo komt fakenieuws in de wereld en moet het beeld gekanteld worden.

  http://www.volkskrant.nl/opinie/hoe-praat-rusland-over-de-nieuwe-vondsten-op-crashsite-mh17~a4446418/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=shared%20content&utm_content=paid&hash=19c2125589c55c8bdf6639b0894228bc338dbd44

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oekraine heeft het gedaan ,en onze regering waakt over de onderste steen, Rutte zal ook wel chantabel zijn met zijn Min vJ&V Minerva pedofielen. Tijd om radicaal nieuwe politieke weg inslaag, weg van de banencarrousel, zelf benoemen van je burgemeester, bindende referenda bij Forum voor Democratie of iets geks als Geen Peil, beiden partijen gaan zetel(s) halen

  BeantwoordenVerwijderen