dinsdag 10 januari 2017

Demonisering Putin loopt op: De H-vergelijking

Nee. Het gaat hier niet om dat ander H-woord, de Hypotheekrente-aftrek. Het gaat hier om de H-vergelijking en het hoge woord is er uit. Nog een beetje omvloerst. Nog een beetje ingekleed. Met: "je mag het eigenlijk niet doen". En "je moet er mee uitkijken". Maar dat gezegd hebbende, dan mag het ook; en dan kan het ook. Gewoon. Op de Hollandse staatsradio. Op NPO Radio 1. Prime time. Notabene bij de EO. Die we nog wel kennen! De Hitler en de Derde Rijk vergelijking! Niet met Obama. Niet met Koning WimLex. Daar is het klimaat (nog) niet rijp voor. Met Putin natuurlijk! Putin! Putin!

Taboe

Putin met hem vergelijken is geen groot probleem. Trouwens, met Pim Fortuyn kon het ook. Bij hen, Putin en Fortuyn, geldt dit taboe blijkbaar niet. Het was even na zessen. Holland zit dinsdag 10 januari in de file naar huis. Heeft de radio aan. En Wim Berkelaar mocht het Hollandse volk voorlichten...

"Der Führer..."

"Putin, je mag 'em niet 1 op 1 vergelijken met Hitler, maar 1 ding ga ik wel zeggen: In het 3e Rijk was een bekende slogan "Wenn der Führer es einmal wüsste". Oftewel, Hitler wist niks van de misstanden. Die werd altijd er buiten gelaten. Nou, dat geldt hier ook een beetje..."

"Derde Rijk..."

"Putin heeft een klimaat geschapen, en dan ga ik toch weer met het Derde Rijk vergelijken. Elke vergelijking met Hitler moet je mee uitkijken, het Derde Rijk had een chaotische structuur, dat is bij Putin niet zo, maar wat wel vergelijkbaar is, is dat Putin een klimaat schept van autoritair leiderschap van Rusland boven alles. Dus als je aan Sotchi denkt, winterspelen, Rusland boven alles. De ondergeschikten voelen zich gelegitimeerd dingen te doen waarbij Putin niet 1 op 1 opdracht zal hebben gegeven, maar het klimaat waarin het gebeurde, ..., het kan niet zo zijn dat Putin het niet stilzwijgend goedkeurde."

"Slachtoffer-complex"

"Rusland heeft een omsingelingscomplex gehad. Het is een beer die zich tegelijk slachtoffer voelt. Een eenzame grootheid met een slachtoffercomplex. De irrationaliteit is zo groot dat wij er met feiten niet tegen opgewassen zijn."

Commentaar Blik op NOS-journaal

De staatsradio kan zich misschien wel verschuilen achter het feit "tja, dit is de mening van een onafhankelijk persoon", maar daar trapt natuurlijk niemand in. De staatsradio weet precies wie ze uitnodigt en wat die gaat zeggen. Dat deze man plotseling met dit Hitler en Derde Rijk verhaal komt kan haast geen toeval zijn. We kunnen hier lang en kort over schrijven, maar laten we het kort houden. Inderdaad was de laatste keer dat we zo'n demoniseringscampagne gezien hebben bij Pim Fortuyn. Iedereen weet op welke flinterdunne basis die waanzinnige kritiek gestoeld was en die analogie is ook hier ook. Waar de drone koning Obama geprezen wordt, is bij Putin het tegenovergestelde het geval. Het moge inmiddels duidelijk zijn wie de staatsmedia hier beheersen. Dat zijn in ieder geval niet de Russen! En wat het "omsingelings-complex" of zich "slachtoffer voelen" betreft, dat is een afront tegen de nabestaanden van de 20 miljoen (TWINITIG MILJOEN!) slachtoffers van de Hitler invasie en de heroïsche Russische/Sovjet rebound en oorlogshelden. We hebben het niet eens over de Eerste Wereldoorlog invasie of de Napoleon invasie, of alle NATO bases om Rusland heen. Trouwens, iedereen die wel eens RISK gespeeld heeft, die weet dat er geen gebied zo moeilijk te behouden is als juist Rusland en omgeving. En dan komt Berkelaar met "Rusland boven alles". Wederom een afront. Hoor je in Rusland net zo vaak als in Nederland. Nagenoeg nooit dus. Zit helemaal niet in de aard van de Russen. Fairness ("sprawetlivost"), normaal met elkaar omgaan, Syrie en de Syriërs helpen, nieuwsgierigheid, zijn vele malen belangrijkere begrippen.

Wil je het fragment zelf naluisteren, het komt van Dit is de Dag, 10 januari 2017 op radio 1 18:30-19:00 uur. Mogelijk dat je er met deze link direct komt, anders via uitzending gemist zelf even zoeken.

Wim Berkelaar. Protestant. Vaste gast bij Dit is de Dag. EO.

Ter vergelijking, de Obama retoriek bij Nieuwsuur...

Obama, toffe gast, één van de Beste, topper!

26 opmerkingen:

 1. Verwarde man bij de EO.

  Gelukkig vertegenwoordigden Klep(militair historicus) en generaal Berlijn ,het bevolkingsdeel met hersens .Zij vertolkten zowaar het Blikgeluid.
  http://buitenland.eenvandaag.nl/tv-items/71453/tanks_in_europa_terug_naar_de_koude_oorlog_

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En nog steeds heeft de slapende bevolking nog niet door dat door al dat gedemoniseer er op een gegeven moment toch een reactie uit Rusland moet komen.
  En dan vergeten ze ook dat Nederland en België wel degelijk bij Putin op de kaart staan met al dat Amerikaans wapentuig hier (o.a. atoombommen op de Amerikaanse vliegbasis in Kleine Brogel) en wij dus doelwit zijn.
  Net als op iedere speelplaats: de ruziezoeker krijgt op een gegeven moment toch klappen, want je kunt niet blijven treiteren, eens is de maat vol.
  In veel Amerikaanse films wordt er al een vuistslag uitgedeeld voor veel kleinere beledigingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja, wat kan je hier nog van zeggen?

  "De irrationaliteit is zo groot dat wij er met feiten niet tegen opgewassen zijn."

  Met als belangrijk wapenfeit: " ..., het kan niet zo zijn dat Putin het niet stilzwijgend goedkeurde"

  Geef die man een spiegel?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Afgelopen tijd heb ik me suf gezocht naar een uitspraak van Putin, of een van zijn generaals, of welke hoge functionaris dan ook uit Rusland die gezegd zou hebben dat Rusland van plan is om Polen binnen te vallen, wat dan de angst van Polen zou kunnen verklaren, en dus ook die gigantische wapenopbouw door de NAVO in Polen.
  Ik kon niets vinden. Een van jullie?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. http://www.fort-russ.com/2017/01/us-tanks-pour-into-eastern-europe-what.html
   Hier een goede uitleg !
   Wij zoeken een mogelijkheid om kaliningrad binnen te vallen zonder dat de Russen kunnen reageren , het is gewoon een potje blufpoker , het einige probleem is dat de Russen na 20 miljoen doden in de tweede wereld oorlog geen gevoel voor humor meer hebben in dit soort situaties .

   Verwijderen
  2. Piet: "Wij zoeken een mogelijkheid om Kaliningrad binnen te vallen zonder dat de Russen kunnen reageren"
   Kaliningrad is Russisch grondgebied. Dat binnen vallen is een oorlogsverklaring aan Rusland wat dus meteen de start is van WO-3.
   Vind je het gek dat na WO-2 en wat er nu allemaal speelt tegen Rusland ze absoluut geen gevoel voor humor, zeker wat het westen betreft, meer hebben?

   Verwijderen
  3. Het blijft een potje bluf poker , het westen kijk hoe ver het kan gaan , alleen het feit dat de Russen bereid zijn om 2 tank legers te vormen om in te grijpen in geval dat ! De nucleaire optie is niet gelijk , maar afhankelijk van !

   Verwijderen
 5. Willem Berkelaar, je mag hem niet 1 op 1 vergelijken met Helga Salemon, maar 1 ding ga ik wel zeggen: net zo'n fantast.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo gaat dat in de chinese gulag

  Chinese Professor Fired After Criticizing Mao, Leading To Violent Protests
  Kritiek op Mao, je wordt gelijk ontslagen
  Terwijl Mao zelf tientallen miljoenen doden op zijn geweten heeft en dan moet je man nog vereren. Moeilijk hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. http://www.zerohedge.com/news/2017-01-10/chinese-professor-fired-after-criticizing-mao-leading-violent-protests

   Verwijderen
 7. Er zijn veel mensen die hun ziel en zaligheid verkopen voor geld en roem, maar deze goed kope meneer Wim Berkelaar slaat alles. Als je jezelf zo goedkoop voor het karretje laat spannen dan moet je wel een heel slecht zelfbeeld hebben. Waarschijnlijk heeft Wim een verschrikkelijk leven en denkt hij ik gooi er nog een bak rotzooi uit voor een aalmoes want bekend ben ik toch al niet meer en mijn repertatie was toch al stuk.
  War moet Wim trots zijn op zichzelf dat die deze onzin heeft uit mogen kramen onder aanmoediging van de paranoïde politici van Nederland. Wim Berkelaar je bent het grootste uitschot wat de mensheid kan overkomen. Je bent medeplichtig tot aanzetten van spanningen van grootmachten voor geld en macht waar jij ook van aan het likken ben. Als het tot een oorlog zou komen door oa dit soort stemmingmakerij dan hoop ik dat jij het overleeft en kunt zien wat oa door jou, ja jij Wim Berkelaar, er aan menselijk leed word geleden in een oorlog die is ontstaan door hetzerijen die mensen zoals jij hebben verspreid. Walgelijke kwast dat je bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Overigens hangt Helga Berkelaar zijn propagandaverhaal op aan een lulverhaal over de Russische psyche. Goed moment om hem nog even de uitkomsten van een enquete door medialakei John Harwood onder de neus te wrijven:

  Who do you believe America?

  Wikileaks 73%
  US intel officials 27%

  https://twitter.com/JohnJHarwood/status/817180166942298113

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mbt die Nieuwsuurrepo:
  Neocon Kristol was nog gematigd positief over hem.
  De 2 afro-Amerikanen waren beduidend negatiever.
  http://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2152375-presidentschap-obama-hoge-verwachtingen-en-veel-tegenwerking.html?title=presidentschap-obama-hoge-verwachtingen-en-veel-tegenwerking

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "De amerikaanse economie draait op volle toeren". Lijkt me nep- nieuws aangezien een kleine 50 miljoen Amerikanen voedselbonnen krijgen.

   Verwijderen
 10. Bij alles blijft voor mij de vraag wat de NAVO nu werkelijk denkt te bereiken met dit opgefokte wapengekletter. De opperbevelhebber van de NAVO troepen in Europa merkte afgelopen zomer notabene zelf op niet echt in een Russische militaire dreiging te geloven. Zou het zou kunnen zijn dat de
  eurocratie zelf zo bevreesd is voor het voortbestaan van de EU (o happy day) dat met man en macht gezocht wordt naar een externe vijand die het boeltje bij elkaar moet houden?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Censuur van facebook. Zullen we nog wel veel vaker tegen komen in de toekomst ben ik bang.

  FACEBOOK KILLS PRO-TRUMP ACCOUNT IN FREE SPEECH CRACKDOWN
  Social media titans continue to purge populist voices
  http://www.infowars.com/facebook-kills-beloved-pro-trump-account-in-latest-free-speech-crackdown/

  Het blootleggen van de corporate media nepnieuws wordt uitgelegd als Hatespeech. Tsja.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Twitter Sued: Accused of Aiding ISIS
   https://www.youtube.com/watch?v=LYvw89DwVS8

   Terwijl soms de waarheid op twitter wordt geblokkeerd, mag ISIS rustig promotie maken. Drie families pikten dit niet en gingen naar de rechter in New York. Goed!

   Verwijderen
 12. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De kunst bij dit soort dingen (en dat geldt ook voor zaken als vaccinaties of klimaat etc.) is om MEERDERE opinies te hebben. Het is immers zowel naief als arrogant om te claimen dat we alle informatie hebben en zelfs dat we deze juist kunnen interpreteren.

   Een klassieke opdracht in het leren van debattechnieken is om de mening van je opponent te verdedigen. Vele opponenten, hoe fout hun mening ook moge zijn, zijn immers intelligenter of beter geïnformeerd (velen ook niet uiteraard). Velen geloven net zozeer in hun versie als wij vaak in de onze.

   Wat betreft het jihadisme: Meerdere meningen zijn ongetwijfeld alle waar: geloof gerust dat er tienduizenden salafistische jongemannen zijn die vaak onvoorstelbaar wreed hun ideaal van sharia verdedigen. Geloof ook dat er marionetspelers uit mafia, wahabistische regeringen Turkse imperialisten, neocons en zionisten zijn, die veel minder in de zaak geloven dan hun voetsoldaten. Tenslotte zijn er de gladio-achtige operators die false flags uitvoeren.

   Het kan gerust naast elkaar bestaan, de hegemon wordt niet voor niets ´the empire of chaos´ genoemd!

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. Maar dan moet je wel je eigen vooroordelen opzij kunnen zetten! Dit is een metadiscussie: het gaat dus over het verwerken, verkrijgen en interpreteren van informatie.

   Dat blijkt vele normen aan te kunnen nemen, er lijken vele waarheden te zijn, en slechts in een open vergelijk komen we er uit.

   Geef svp eens inhoudelijk commentaar op mijn verhaal over het jihadisme: waar ga ik van de rails af??

   Verwijderen
 13. En het blijkt al door het ijs te zakken:

  http://www.unz.com/forum/4chan-claims-to-have-fabricated-anti-trump-report-as-a-hoax/

  De lui die hier achter zitten moeten wel in blinde paniek zijn om dit soort zeer klungelige hoaxes naar de media en de intelligence agencies door te spelen. Het bewijst ook opnieuw hoe gepolitiseerd deze laatste zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heb nog even naar het fragment geluisterd hilarisch gewoon ! Als dat journalistiek is dan ben Prins Alexander .
  Het is gewoon spijkers op laag water zoeken !
  VS pleegt een eigen false flag op 9/11 om vervolgens de oorlog te verklaren aan het " terrorisme " in Afghanistan Irak en Somalië en met proxies in Syrië en Libië !
  Waarbij zij in Libië hun VN mandaat gebruiken om de troepen van Kadafi tot pulp te bombarderen terwijl zij alleen recht hadden om een no fly zone te vestigen.
  Veder wordt er in Syrië door de VS actief ingegrepen en zijn de Syrische troepen meermaals per " ongeluk " gebombardeerd dit zonder VN mandaat !
  De VS en hun geallieerden hebben veder Irak in een burger oorlog gestoord waarbij 1 miljoen mensen overleden zijn !
  Over inmenging in vredige landen hebben wij de Coup in Ukraine en de gefaalde coup in Turkeye!
  Deze " reporter " die we eerder als hoer kunnen bestempelen , " de souteneur zal wel onze regering zijn of nog erger de CIA " heeft het dus over een poging van beïnvloeding van boze fee Poetin in de verkiezingen van de VS !
  nou zeg dat is schokkend iets onder de noemer van koekje van eigen deeg !
  Veder de moord op Mensov en de journaliste ? Ja ?
  Als je een dubbele loyaliteit hebt dan moet je niet klagen over de gevolgen !
  Mensov is een Politici van joodse afkomst , die over het algemeen een globalistische agenda had, dezelfde globalisten die Jeltsin via een coup aan de macht hebben gekregen ( of zijn wij het geweld vergeten tegen het parlements gebouw in Moscow +/- 300 doden )
  Wat betreft de journaliste , zoals Bismark altijd zei " politic en worst je wilt niet weten hoe ze gemaakt worden " de oorlog in chechenie kent zonder twijfel veel duistere kanten die het daglicht niet verdragen Poetin heeft onder mogelijke omstandigheden zaken moeten doen met boeven ! om andere boeven weg te krijgen met name proxies die gesteund werden door de turken CIA en de Golf monarchies !
  Dan wordt het gevaarlijk om de duistere zaken te belichten !
  Als laatste sport en doping! Alle teams van de toer de france waren aan de drugs , Neil amstrong was daar het boegbeeld van , dan zouden de Russen alle westerse landen ook kunnen beschuldigen van doping .

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Het schandaaltje van de dag: Trump zou ooit de beest hebben uitgehangen in een Moskoiu hotel en zou dus chantabel zijn

  https://www.buzzfeed.com/kenbensinger/these-reports-allege-trump-has-deep-ties-to-russia?utm_term=.mvDnqJvmG#.akPaqV9Ed

  Het artikel begint met:

  [A dossier, compiled by a person who has claimed to be a former British intelligence official, alleges Russia has compromising information on Trump. The allegations are unverified, and the report contains errors.]

  Trump twittert woedend terug:´Fake News!´. Ik heb zelf geen moeite met creatieve, doch verder onschuldige vormen van sex, en kan hier dus geen diskwalificatie voor presidentschap in zien, maar Trump zou zich dit moeten herinneren, nietwaar? Evenals dealings via zijn advokaat etc.

  Wanneer dit verhaal waar zou zijn (no way dus!), zou het uiteraard niet nu, maar vóór 8 november vrijgegeven zijn.

  Ik verwacht dat ook deze dagelijkse besmeurpoging slechts op de anti-Trump campagne zal terugslaan.

  Verder is Nespresso en al Nusra fan Clooney (binnenkort komt hij met een propumentary over de witte helmen) achter ´parelketting´ Meryl Streep gaan staan. Ook hier is het maar zeer de vraag of de inspanningen van Hollywoods ivoren toren tot publieke verontwaardiging geen onbedoelde tegeneffecten heeft: uitendelijk heeft die star power ook niets voor Clinton gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Over een paar dagen heb ik weer een Windows 7 computer! Hopelijk is het dubbel- of triple posten dan voorbij.

   Ik heb Linux (mint) nu 2 jaar geprobeerd. Het is beter dan windows 8 of 10, maar ik ben blij dit alles achter te laten. Het is te cluncky, alhoewel het leuk was dat mijn oeroude Kensington webcam uit ´97 van meer dan $ 100 het opeens weer deed. Maar verder bleef het te moeizaam...

   Wat linux betreft: over 10 jaar doe ik weer een poging, op een oud beestje.

   Mijn hoofdreden om terug te gaan naar Windows 7 zijn de graphics, en compatibility van programma´s.

   Wat betreft Windows 8 of 10: mijn oude programmas werken meestal niet eens! Waarom zou ik een besturingssysteem aanschaffen dat dit niet ondersteunt???

   Verwijderen