zondag 8 januari 2017

BREAKING: Politie Schiphol confisceert materiaal Donbass journalisten

Stefan Beck en Michel Spekkers zijn deze kerstvakantie naar de Donbass afgereist om onderzoek te doen naar feiten en omstandigheden rond de MH17 crash. Op twitter is daar opschudding over ontstaan. Met name omdat Michel Spekkers menselijke resten en ander materiaal mee naar Nederland heeft genomen. Hij heeft dat in alle openheid gedaan en ook om ze af te geven aan de authoriteiten in Nederland.

Echter, bij aankomst op Schiphol heeft daar niet enkel de overdracht van deze materialen plaatsgevonden. De authoriteiten hebben direct ook computers, telefoons en ander beeldmateriaal tegen de wil van de journalisten geconfisceerd.Eric Donk

Eric Donk heeft het ook wel eens meegemeaakt dat meteriaal in beslag is genomen en dat is toen gewist. Dat belooft niet veel goeds en is een uitermate kwalijke zaak. De mannen zouden wel eens explosief materiaal geschoten kunnen hebben; wellicht ook van getuigen die meer weten over de achtergronden van de crash. Zolang het materiaal niet in zijn geheel is geretourneerd zullen we dat niet weten.

NRC-journalist Steven Derix zurig over Beck en Spekkers

In andere tweets windt Joost Bosman zich erover op dat de de heren "illegaal" Oekraïne zijn binnen gegaan. Bosman hernnert er ook aan dat Spekkers tot circa 2006 problemen heeft gehad met justitie in de VS en Nederland voor onder andere creditcard fraude en oplichting. Opwinding over het door de staat in beslag nemen van het materiaal van Beck en Spekkers hebben we bij Bosman en Derix nog niet gezien.

Heeft iemand Derix of het NRC op enig moment in de tijd in de Donbass betrapt op goede, NATO-onafhankelijke, journalistiek?

Het dedain bij de NRC-jongen Derix zit diep. Hij zit te wachten op het eerste goede stuk van Spekkers. Dat moet hij en zijn NRC vooral zeggen, veilig, hoog en droog vanaf zijn plekje in Moskou! Nou, wij zitten ook te wachten op het eerste goede, en vooral onafhankelijke, stuk van Derix!

Graham Phillips

Graham Phillips, die wij kennen van zijn excellente werk nog jl. vrijdag, waar Derix nog en puntje aan kan zuigen, wordt er ook bijgesleept omdat hij met Spekkers een tijdje opgetrokken is. Phillips heeft er maar gelijk een verklaring over uitgegeven.

Conclusie Blik op NOS-journaal

De staats- en concernjournalisten laten zich weer enorm kennen. Het echte nieuws laten ze liggen, negeren ze, playen ze down. Burgerjournalisten vinden ze geweldig als het Bana of Bellingcat betreft. Maar owee als Beck en Spekkers aantonen wat de Nederlandse authoriteiten allemaal laten liggen in de Donbass, dan richten deze goedbetaalde journalisten zich niet op deze authoiteiten, maar op deze mensen die in eigen tijd en met eigen geld hun ding doen.

Stefan Beck. Leraar. Natuurkundige. Heeft in vrije tijd zich de Russische taal machtig gemaakt. Al zijn materiaal kwijt. Op Schiphol afgepakt.

Michel Spekkers. Tot zo'n tien jaar geleden nam hij andere mensen hun spullen af. Heeft daar ook voor gezeten. Nu wordt hem op dubieuze wijze door de Nederlandse staat zijn spullen op Schiphol afgenomen. Gaat iemand daar voor zitten? Gaat Jinek dit maandag oppakken? Of gaat ze weer over vissen en de Mol praten?

En dan nog dit...21 opmerkingen:

 1. John McAfee heeft trouwens een app ontwikkelt die jou laten zien wat bepaalde apps doen. Deze is gratis te downloaden.

  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dcentral1.android

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Graham Phillips zegt in z'n statement o.a.

  "However, I didn’t go with them to the MH17 site, and I’m, to say the least, surprised, at Michel’s actions. It wasn’t something I was aware of until seeing his subsequent posts on Twitter, and reading the articles about this, it having caused a considerable scandal in the Netherlands. Had I been there, I would have been against this, in the strongest terms. I’ve spent some 75 hours on the MH17 site, and never once removed anything. One part, given to me by a homeowner (it had fallen on his home), I did everything to try to submit to the MH17 investigation, they didn’t want it.

  I understand that Michel strongly felt, as many of us who have worked on MH17 do, that it is both inexplicable, and unacceptable, for parts, including personal items, to be on the site 2 1/2 years after the tragedy. I understand he wanted to contact the relatives, return such items as he felt were of value, submit what else could be, to DNA investigation.

  However, whatever the intentions, I can’t support Michel’s actions here. I can, however, say that I worked with Michel, all around Europe, on my reportage trip in June of 2016 – he was a reliable colleague, a nice guy, we got through a few tough spots together, and I was happy to see him wish to come to report the truth from Donbass."

  https://thetruthspeaker.co/2017/01/07/dutch-journalist-michel-spekkers-and-confiscation-in-netherlands-my-statement/

  Phillips keurt, met andere woorden, het meenemen van op de rampplek gevonden materialen af. In z'n statement refefeert Phillips tevens aan die keer in maart 2015 dat RTL journalist Jeroen Akkermans zogenaamde bewijsmateriaal zou hebben gevonden en meegenomen van de rampplek:

  "I would also add that fellow Dutch journalist Jeroen Akkermans took multiple items from the crash site in 2014, and was applauded for doing so in his own country. I have written frequently in opposition to this, and my sentiments are the same in the situation of Michel Spekkers, despite our good working relatonship, friendship."

  Over een dubbele standaard gesproken....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Phillips tevens aan die keer in maart 2015 dat RTL journalist Jeroen Akkermans zogenaamde bewijsmateriaal zou hebben gevonden en meegenomen van de rampplek:"

   Yep, en zijn deze gebruikt als bewijsmateriaal voor het OvV rapport? Want het was wel toevallig dat er zo weinig Buk fragmenten waren gevonden! Tja, de OvV zal ongetwijfeld zeggen dat er véél meer fragmenten zijn maar die hoeven niet allemaal in het rapport te worden opgenomen, behoudens een zijdelingse opmerking, toch?

   Daarnaast blijf ik van mening dat, buiten artikel 51 op de wet Onderzoeksraad voor de Veiligheid, het Non Disclosure Agreement voor het JIT een welkome aanvulling was op artikel 51 op de wet Onderzoeksraad voor de Veiligheid, het JIT was namelijk niet beschermd tegen het openbaar maken van onwelgevallige informatie.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. @ Joop

   Nee, de shrapneldeeltjes van Akkermans werden destijds door de MSM onmiddelijkt gehyped tot het 'definitieve bewijs dat....', maar in het OvV rapport worden ze genegeerd.

   Verwijderen
  4. @Dawg,

   Yep, maar ik vertrouw niets meer wat er uit die hoek komt!

   Verwijderen
 3. Het blijkt dat je beter een goedkope MP3 speler of een ander gadget met micro-geheugenkaartjes kan meenemen en daar een forse kaart van 128 GB (ca E 40- 50) in zet met al het materiaal.

  http://www.dx.com/p/s10-mini-portable-bluetooth-v3-0-stereo-mp3-speaker-w-mic-tf-mini-usb-red-black-silver-253787

  (Bij Action E 6.-)

  https://www.digitotaal.nl/toshiba/flashgeheugens/thn-m302r1280ea/toshiba-exceria-m302-ea-128gb-microsdxc-uhs-i-class-10-flashgeheugen/

  Of verstoppen in een souvenir of gebruiksvoorwerp. En niet te vergeten een back-up van het materiaal bij lokale vrienden achter te laten. Ik weet niet of ´the cloud´ in Donbass werkt, maar een gecomprimeerde kopie daar opzetten lijkt me ook slim.

  Verder zouden ze een bevriende sponsor moeten zoeken die dit in het juridische- en mediacircuit kan gooien, ik denk even aan Baudet. Het is immers een zeer actueel topic, waarmee een slimme man als hij zijn voordeel mee kan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoewel geen expert, heb ik ooit vernomen dat wanneer men een object op een roteerbare schijf zet, 12 opnamen neemt en de boven + onderkant, dat er software is die er een 3D beeld van kan maken.

  Zoiets is in een veel geavanceerde versie gebruikt voor de effecten in ´the Matrix´.

  Overigens is dat MP3 spelertje/ speakertje een van de leukste en nuttigste dingen die ik ooit heb gekocht. De levensduur is helaas beperkt: Kan niet tegen regen, heeft een te kleine accu, en het mini-USB kabeltje is slecht. Maar met een goede kabel (tegenwoordig moeilijk te krijgen) en een stevige extra accu speelt het ding dagen lang favoriete muziek. Maar eenmaal zet je hem niet uit; de volgende dag is hij kapot... Fuck Lithium!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Niet verwonderlijk dat dat gewoon zo maar kan , wij leven immers in een Matrix !
  Perceptie management zal niet alleen het woord van 2016 maar ook 2017 worden .
  Vandaag nog perceptie management op NPO radio 3 gehoord , met de verkiezingen in de VS en de Russische hak , moet Trump maar geen president worden !
  Veder op BNR kwam het wilders process ter sprake , en dat de strafrechtelijke aanpak niet voldoende is , en dat wij maar op civiel rechterlijke toer moeten gaan , dan kan je grotere dwang sommen opleggen , net als met Alain soral en dieux donnee in Frankrijk !
  Dit is eigenlijk een schrikbarende gewaarwording omdat dit alleen maar bevestigd dat een gedeelte van de boven ons gestelden , waar wij absoluut geen kritiek op mogen hebben aan de touwtjes trekken !
  Veder vandaag nog gehoord dat ISIS een aanslag in Israël heeft gepleegd , toch wel raar om te zien dat op de Syrische golan hoogte een gedeelte door ISIS beheerd wordt en dat deze aan Israël grenst , net als ISIS in de Sinaï woestijn ?
  We worden dagelijks door presentatoren in de maling genomen die duidelijk een briefing krijgen voor dat ze gaan werken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De haat van pedante opiniemakers/perceptie managers tov echte journalisten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met de nadruk op haat !
   Of is het eerder vraak is een gerecht die koud wordt genuttigd

   Verwijderen
  2. Zij vinden dat alleen zij (de gevestigde "nieuws" diensten) daar iets over mogen vertellen en dat alleen zij het volk van "nieuws" mogen voorzien.

   Zielige reactie. In Amerika is de MSM al bijna dood. Bijna iedereen gelooft wikileaks, bijna niemand gelooft de MSM. Vandaar voorstellen voor censuur. Een Soros clubje gaat in de toekomst als ministerie van waarheid dienen.

   Verwijderen
 7. Beetje dom ook dat je erop vertrouwt dat ze het niet in beslag zullen nemen.
  Op een micro SD kun je diverse telefoonboeken opslaan, en dus ideaal om gegevens mee te smokkelen (Duizend keer beter dan microfilm).
  Ik zou die SD's in mijn schoen stoppen, en aan diverse mensen per post sturen, ieder met dezelfde gegevens erop.
  Zou raar moeten lopen als ze dat tegenhouden.
  Ook kun je data verbergen op je telefoon met speciale apps.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Jan,
  Ik heb even oppervlakkig naar defemation gekeken en naar Yuri Slezkine geluisterd.
  Defemation: Joden worden bijgebracht dat de buitenwereld Joden haten.
  Hierdoor creëren ze een wij gevoel.
  Nergens, maar dan ook nergens ben ik iets tegen gekomen dat "de joden" de wereld regeren.
  Yuri Slezkine verteld dat de joden begin vorige eeuwe massaal naar Moskou en St Petersburg kwamen en de sovjet staat kwamen oprichten, belangrijke posities innamen, maar dat ze aan het einde van het communistische regime de meest fervente anti communisten waren. Op het laatst hadden ze blijkbaar helemaal geen macht meer of stonden achter ze achter het communisme.....

  Luister jij nu eens naar Antonny C Sutton over Skull & Bones opgericht in 1832. Dan leer je dat de lieden uit deze club belangrijke posities innemen zowel bij de democraten als bij de Republikeinen. Jood of geen Jood. Bv De "elitaire" corporatistische familie Harriman is niet Joods, maar ging/gaat uitstekend om met de joodse (het is de vraag of ze echt joods zijn of satanisten met hun eigen gebruiken) families van wallstreet.

  Volgens Sutton regeert wallstreet de wereld en Skull & Bones.
  wallstreet. Dit interview is van ergens in de jaren tachtig.

  Antony Sutton - The Order of Skull and Bones [Brotherhood of Death]
  https://www.youtube.com/watch?v=L_YWFC1HY74

  Ik kan je ook aanraden (als je ze nog niet bekeken heb) Wallstreet & the rise of Hitler en Wallstreet funded the Bolshevik revolution.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Oligarch,

   Ik ga je beantwoorden, maar heb nu even geen tijd.
   IK zal dat mogelijk op een nieuwe draad doen.

   Verwijderen
 9. Klikte op iets fouts en kwam daardoor per ongeluk op de twitter van Steven Derixs; als journalist vermomde hielenlikker en nietsnut. Volkomen op z'n plek dus bij de NRC.

  Terzake. Op RT maakt John McAfee, oprichter van het gelijknamige cybersecuritybedrijf geha(c)kt van de hackbeschuldigingen aan Russisch adres.

  https://www.rt.com/usa/372795-mcafee-dnc-hack-propaganda/

  Over de redenen voor de in de VS ontketende hacking hysterie/hoax wordt in de onafhankelijke media momenteel uitvoerig gefilosofeerd en gespeculeerd. Volgens sommigen is de bedoeling ervan het presidentschap van Trump te delegitimeren, anderen houden het er op dat de hackinghysterie als bliksemafleider moet werken die moet voorkomen dat een inhoudelijke discussie ontstaat uit wat uit de Wikileaks naar voren is gekomen. In het meest recente onderzoeksrapport van de inlichtingdiensten (dat toch over hackers zou moeten gaan) wordt 1/3 van alle pagina's gebruikt om RT te belasteren.

  https://www.rt.com/usa/372795-mcafee-dnc-hack-propaganda/

  Denk zelf dat de hacking hoax een opmaat zou kunnen zijn in de richting van meer censuur en beperking van het recht op de vrije meningsuiting. Oppassen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dawg,
   De hoax zou alle 3 de redenen kunnen dienen.

   Andere mogelijke reden:
   De pers en Hillary moeten een excuus aandragen waarom ze er naast zaten met hun voorspelling dat Hillary president zou worden. Hillary zou (vlak voor de verkiezingen) met ZEKERHEID president worden.

   Volgens hun principe van Hegelian Dialect moeten ze zeker meer macht uit deze hoax halen. Barry Soetoro heeft het verkiezingsproces al onder federaal toezicht gebracht. (zodat de volgende verkiezing de juiste president gekozen wordt)

   BREAKING: FEDS ANNOUNCE TAKEOVER OF US ELECTORAL PROCESS
   DHS Secretary Jeh Johnson designates elections ‘Critical Infrastructure’
   http://www.infowars.com/breaking-feds-announce-takeover-of-electoral-process/

   Het proces van censureren is inderdaad ook na de verkiezingen begonnen.

   @Dawg,
   Wellicht een goed idee om een website te maken die artikelen plaatst van websites die op de hoax wijzer staan of van de Nederlands Valse Nieuwssites zoals ze genoemd worden. Een soort nu.jij, maar dan voor interessante artikelen van de nederlandse valse Nieuwssites.

   http://www.hoax-wijzer.be/valse-nieuwssites

   Verwijderen
  2. Hmmm Joost Niemöller staat niet op de lijst voor zover ik zie.
   In principe een afgang voor de hr. Niemöller.

   Verwijderen
  3. @ olicharch: een alternatieve nu.jij is een mooi idee, maar er zit een groot risico in van ´poisoning the well´.

   Ik noem de meningsverschillen hier over vaccinatie, klimaat en deep state. Maar het kan veel verder gaan, want wie bepaalt dan bv dat niburu en xandernieuws er niet ook bijmogen. Beide sites hebben ongetwijfeld af en toe een goed artikel, maar stel dat bv. ufo´s, chemtrails of HAAARP genoemd worden, dan staat de alt-nu site meteen (volgens mij terecht) meteen op de alu-hoedjes lijst.

   Verwijderen
 10. ‘You’re fired!’ Donald Trump to sack Obama’s diplomats
  http://theduran.com/donald-trump-to-sack-obamas-diplomats/

  Over change brengen gesproken.
  In Washington zal hij dan ook wel alle/meeste poppetjes gaan vervangen.

  BeantwoordenVerwijderen