dinsdag 31 januari 2017

Verwarde Asscher liegt bij DWDD over Amerikaanse slachtoffers

In een wanhopige optreden van PvdA lijsttrekker Lodewijk Asscher bij De Wereld Draait Door (DWDD) heeft hij leugenachtige informatie verspreid over Amerikaanse levens "voor de vrijheid".Gespeeld emotioneel

Asscher was bij Mathijs van Nieuwkerk aangeschoven om zijn leestip toe te lichten. Het gaat over een boek van rond de Tweede Wereldoorlog dat een waarschuwing bevatte voor fascisme en anti-semitisme. In deze tijden van Trump en Wilders (Asscher's idee, niet dat van Blik) vindt hij het belangrijk dat dat boek gelezen wordt. Van Nieuwkerk bevraagde Asscher behoorlijk scherp en kritisch, waarvoor hij een compliment verdient. De in het nauw gedreven Asscher begon daarbij vreemde kattesprongen te maken. Hij herhaalde maar dat hem de Amerikaanse democratie zo na aan het hart gaat. Wij kunnen ons voorstellen dat mensen in Irak, Libie, Vietnam en Syrie minder op hebben met deze door Ascher zo bewierrookte "democratie". Maar Asscher, die uit een familie van collaborateurs schijnt te komen (iemand?) schoot op een gegeven moment, in één van zijn kattesprongen, door en sprak, wederom in zijn gespeelde emotionele band met de VS, over "miljoenen Amerikanen gestorven voor de vrijheid".

Verward

Wij weten natuurlijk niet waar Asscher zijn cijfers op baseerde. Maar Blik op NOS-journaal rekent invasieoorlogen als Irak, Vietnam, Libie, etcetera niet mee in de statistiek "Amerikanen gestorven voor de vrijheid". De Tweede Wereldoorlog reken we wel mee, dat waren 419.000 Amerikanen. Goed, we nemen de Eerste Wereldoorlog ook mee, 114.000, dan komen we op totaal 533.000 Amerikanen. Dat zijn hoderdduizenden doden; zeker geen miljoen. En al helemaal geen miljoenen. Het gaat hier dus om letterlijk en figuurlijk overkill van Asscher, kenmerkend voor zijn gehele hysterische geëxalteerde optreden op de staats-tv. En daarbij komt, dat de recente militaire VS doden dus al lang geen gesneuvelde vrijheidsstrijders meer zijn, zoals de malle Asscher doet voorkomen maar juist het tegendeel daarvan! De oorlogen zijn van een dermate moreel alooi dat elk uur (!) een Amerikaanse militair zelfmoord pleegt. Asscher, zelf komende uit een omstreden familie, heeft dus veel uit te leggen. Wie gaat de verwarde lijsttrekker om opheldering vragen? En trouwens, Trump vergelijken met 2e Wereldoorlog fascisten, Trump die "1000% achter Israel" staat en wiens aangetrouwde kinderen en zelfs zijn eigen Ivanka, allemaal joods zijn. Asscher is echt verward. En DWDD die deze verwarde man weer een podium geeft niet minder.

12 opmerkingen:

 1. Misschien kom je met de war on terror wel tot miljoenen omgekomen Amerikaanse 'vrijheidsstrijders' als je er de omgekomen veteranen bij optelt die na Irak en Afghanistan in het thuisland zijn gestorven aan verdriet, spijt of kanker.

  War is a racket, schreef Smedley Butler, en hij kon het weten...

  https://www.ratical.org/ratville/CAH/warisaracket.html

  En Lodewijk Asscher kletst uit zijn nek

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Welk boek moesten we eigenlijk van Asscher lezen? - War is a racket? - All quiet at the Western front? - Slaughterhouse five? - Homage to Catalonia? - Private Ryan saves war?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Over die laatste titel: voor wie het niet kent: hier Howard Zinn (WWII oorlogsveteraan) over die Spielberg film die oorlog verheerlijkte

   http://www.thirdworldtraveler.com/Media/PrivateRyan_War.html

   Verwijderen
 3. @Blik Opa Asscher had met Cohen leiding van de Joodsche Raad, en hebben gecollaboreerd met de Moffen om joden te deporteren, om hun hachje te redden, Over verraad gesproken.
  Staats propaganda biedt hem platform in plaats van nieuwe partijen te presenteren, maar ja zo lopen de msm media hazen. BAH

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoogstwaarschijnlijk zit je morgen ZONDER BLOG!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De overgrootvader van Asscher heeft geen beste rol gespeeld in de oorlog.
  Hij zat in de Joodse Raad en die hielp mee om de deportatie gemakkelijk te maken voor de Duitsers.
  Ik weet niet of je van iedereen een heldenrol mag verwachten, en ik weet niet wat Asscher beter had kunnen en moeten doen.
  Heeft ie alles te mooi voorgesteld, waardoor duizenden joden besloten niet te vluchten?
  In elk geval is die oude Asscher zeer onpopulair bij de joden.
  ==

  Philip Roth schreef een boek waarin hij eens de situatie beschreef die zich zou kunnen voordoen indien Charles Lindberg ( kriticus van de joden, medestander van Hitler) de baas van de VS was geworden.

  Dat is het boek waar Asscher het over heeft.

  Asscher had er 2 dagen geleden al een artikel over geschreven, volgens mij op Joop.nl
  Maar dat artikel vind ik nu niet meer terug.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier schreef Assher over Philip Roth: http://www.joop.nl/opinies/trump-en-complot-amerika

   Verwijderen
 6. Trumps steun aan het fascistische regime van Israel is een van de dingen die me zorgen baart.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Roots van Ascher
  http://www.beyondthematrix.nl/nieuws-analyses/de-roots-van-pvda-lodewijk-asscher-samen-vooruit/

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tja, politici.... Leugenaars....Misschien even goed een paar zaken helder te maken....De Russen hebben de Duitsers verslagen en de overwinning is door de VS opgeëist. Voor het beeld heeft de VS nog "ff" Duitsland letterlijk verwoestend platgebombardeerd met honderdduizenden doden toen allang duidelijk was dat Hitler had opgegeven voordat hij naar Argentinië vluchtte.... (Ook nog ff Japan een vreselijke klap uitgedeeld die tot op de dag van vandaag nog z'n uitwerking heeft terwijl ze al hadden opgegeven) Dus hoezo bevrijders.... De Canadezen, Ieren, Schotten en Engelsen, die hebben meer uit onbaatzuchtigheid gehandeld. De VS hadden en hebben nog steeds 1 groot plan achter de schermen.... Wereld heerschappij, precies datgen wat ze de Russen verwijten. Nog 1 "dingetje" De VS heeft buiten haar grenzen ruim 1000 militaire bases. Rusland 3. Wie is hier nu de "agressor" ?
  Dus Asscher, omgekochte danwel gechanteerde neppoliticus.... Laat 'm maar praten. Straks volgt hij van der Laan op.... "Mark My Words"

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Op 'Joop' (ja daar kam ik ongewild...) trompettert iemand met een reactie op de opmerking van een ander dat in Jakarta onlangs alleen jihadsten protesteerden tegen de goeverneur van Jakarta. Wel, ik was er op dat moment supreme en het hele gebied rondom de Monas (gedenknaald) en toevoerende straten stonden vol met schreeuwende moslims. Hoezo enkele 'jihadisten'. Bij Joop reageren ze zonde te weten waar het om gaat. Vrij dom, moet ik zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Er is altijd nog een verschil tussen liegen en je eigen vergissen en dit was puur een vergissing. Asschers optreden was naar mijn mening ook niet geacteerd, hij is een gevoelsmens en zou zoiets nooit kunnen faken.

  BeantwoordenVerwijderen