zaterdag 31 december 2016

Mega Meltdown Bittere Obama

Op de dag dat Rusland met Iran, Turkije en Syrie een staakt het vuren in Syrie bereiken, verlaagt de desastreuze Obama, op weg naar de achteruitgang van zijn hopeloze presidentschap zich tot het uitzetten van 35 Russische diplomaten. Op de rand naar 2017 zijn deze diplomaten en hun gezinnen genoodzaakt hun boeltje bij elkaar te pakken en binnen 72 uur de VS te verlaten.

Klein

De oud burgemeester van New York duidde het wellicht het helderst als ook het eenvoudigst: het toont de kleinheid van de man. Wij voegen er aan toe, het toont de kleinheid in al zijn facetten. Kleinheid naar Trump, die hij op deze manier in de wielen tracht te rijden. Kleinheid naar Putin, die hij een hak probeert te zetten. Kleinheid, via de diplomaten, naar het Russische volk. En kleinheid naar zichzelf en zijn eigen Amerikaanse volk, dat zich waarschijnlijk kapot schamen om dit maniakale gedrag in de "dying seconds" van zijn wrede regime. Drone-killings, terreur steunen, Oorlogen initiëren, spanningen voeden. Nooit eerder heeft een land in zo korte tijd zoveel van het toch al niet bijster hoge aanzien, verder verloren. Enkel nog wat onderworpen regeringen in een klein deel van West Europa en Australië hebben hem nog niet de rug gekeerd, maar voor de rest is het klaar.

Reactie Putin

Waar vriend en vijand dachten dat Putin in een logische "tit for tat" reactie ook 35 Amerikaanse diplomaten zou uitzetten, besloot Putin het schaakspel op een compleet ander bord verder te spelen. Hij zet geen enkele diplomaat uit. Alle Amerikaanse "diplo's" kunnen rustig hun Oud en Nieuw in Rusland vieren. En sterker, hun kinderen zijn uitgenodigd om in het Kremlin bij de Kerstboom het orthodoxe Kerstfeest te vieren. En als je dacht dat het demasque van Obama daarmee compleet was, wacht dan nog even, want het wordt nog mooier (of erger, zoals je wilt): Trump heeft in een tweet Putin geprezen om deze reactie en gecomplimenteerd dat hij een intelligente ("smart") man is.

Goodwill

Het isolement en de afgang van Obama kan daarmee niet pikanter zijn. En Putin wint ook in deze 24 uur weer meer mensen voor zich: Het gehele Amerikaanse Corps Diplomatique! Die zagen zichzelf al zeulen met hutkoffers met hun hele hebben en houwen en krijsende kinderen, van vliegveld naar vliegveld. In plaats daarvan zitten ze dadelijk heerlijk met Putin rond de Kerstboom en genieten ze vandaag van mogelijk het grootste feest van het jaar in Rusland, oud en nieuw! Door Obama zouden ze bijna in de punairie zitten, maar dankzij Putin is het feest! Hoeveel goodwill kun je in zo'n korte tijd winnen?! Putin doet het weer! CNN en ABC in paniek! Waarom reageert Putin niet met uitzettingen?!

Amerikaanse diplomaten hoeven niet naar huis maar kunnen gewoon in Rusland blijven. En bijvoorbeeld gaan skieën in Siberie, waar bikini en zwembroek-skieen de nieuwe trend lijkt te zijn.

"Nationwide", niet alleen in Siberië, maar ook in Sotshi, gaan bruin worden en lekker skieen hand in hand.

Gaat Rusland een concurrent worden voor Oostenrijk of Colorado? Russische "kaif" in plaats van Oostenrijkse "gemütlichkeit"? Wodka in plaats van Glühwein? Banya met berkentakken in plaats van sauna?

NOS

Nog even de rol van de NOS. Gisteren in het 8-uur journaal gaf David Jan wederom prima commentaar op, en verslag van, de situatie. Hij noemde, in tegensteling tot RTL, de uitnodiging van Putin aan de diplomatenkinderen. Dat deed hij natuurlijk terecht want dat maakt de situatie juist zo mooi contrastrijk. Het RTL nieuws van preudojournalist en fact-fiction-verteller Olaf Koens liet dit belangrijke element weg. Godfroid legde ook mooi uit wat Putin bedoelde met "keuken-diplomatie" waarmee hij het gedrag van Obama typeerde. Russen drinken en vertellen verhaaltjes aan de keukentafel; dit zou dan het niveau zijn tot waar Obama weggegleden zou zijn.

Radio

Maar nu, zojuist, komt het NOS radio nieuws met wat waarschijnlijk weer nep-nieuws is: er zou, bij een Amerikaanse electriciteitsfirma een -nog niet aangesloten(!)- computer staan met malware erop die mogelijk uit Rusland komt: Misschien, mogelijk, wellicht, niet uitgesloten, zou kunnen, uit bronnen, etcetera. NOS maakt zich met dit radiobericht weer belachelijk en bevestigt haar onderworpenheid aan bepaalde krachten in de VS. Geen woord over de bloedige aanslag van deze ochtend in Irak met tientallen doden en nog meer gewonden, maar weer speculeren en fantaseren over "Russische hacks!". Lees en bekijk ook Micha Kat over de gevaarlijke spins van de Financial Times.

Russische humanitaire hulp Syrie

Terwijl Nederland niet verder komt dan de spookhulpdienst van de Witte Helmen, waar zijn die gebleven trouwens in Aleppo?? Steunen de Russen dag in dag uit, met gevaar voor eigen leven, de Syrische bevolking. Voedsel, Nieuwjaarscadeautjes voor de kinderen, medische hulp. Het zou mooi zijn als Godfroid maar vooral ook Sander van Horn, daar eens, al is het maar een heel klein beetje, aandacht aan zou besteden. Tot nu toe blijven de NOS-kijkers hierover nagenoeg ongeïnformeerd.

Russische hulp, voedsel en cadeautjes.

Daar doe je het voor...

Veldhospitaal. Alle 3 de beelden van Russische tv van gisteren. Wij herinneren eraan dat eerder deze maand 2 Russische vrouwelijke verpleegkundigen het leven lieten bij een aanval op een veldhospitaal in Aleppo.

ps1: We hebben Matt gevraagd een tekening te maken over gisteren; als hij de tijd en inspiratie vindt die te maken, plaatsen we die hier.

ps2: Allemaal een goed uiteinde!

9 opmerkingen:

 1. ''De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov had eerder vandaag Poetin juist voorgesteld ook 35 Amerikaanse diplomaten uit te wijzen en twee Amerikaanse complexen in Moskou te sluiten: een dacha (buitenhuis) in het prestigieuze park Serebryany Bor en een pakhuis in een industriegebied in het zuiden van de stad.''

  Allemaal afgesproken natuurlijk.
  Daar is goed over nagedacht door Putin en Lavrov.Putin laat zijn meest geliefde minister in opdracht iets stoers zeggen over uitzetten ,om vervolgens volgens afspraak deze uitzetting ''spontaan genereus'' weer terug te draaien.
  Maximaal effect gegarandeerd.Well done.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Moonofalabama heeft ook geschreven over deze episode tussen Obama en Poetin, wat volledig is samengevat in dit plaatje:

  http://www.moonofalabama.org/images5/putinjudoobama.jpg

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bilderberg gehackt! En dit schrijft AnonyMous

  Dear Bilderberg mEmBers, From NoW(), each OnE of you have 1 year (365 days) to truly work in faVor of HumaNs and not youR private interests

  Each TopIc you disCuss or work you achieve thRough YoUr uber privAte meetinGs should from now benefit WORlD population and not X or Y groUp of people

  OtHerWIse, we will FinD you and we Will hAck you MiNd the cuRrent situation: We conTrol your expensive connected cars, we control your connecteD house security devices, we control your daughter laptop, we control your wife’s mobile, we tape YoUR seCret meetings, we reAD your emaiLs, we control your faVoriTe eScort girl smartWatch, we ARe inside your beLoved banks and we Are reading YoUr assets
  You wont be safe anywhere near electricty anyMore
  We WiLL watch yOu, from NoW on you got to WoRk for Us, Humanity, the People

  Afgelopen jaar was er een Amerikaanse serie (Mr. Robot) op TV wat ging over een groep hackers, zij noemden zich "F-Secure" die grote bedrijven aanvielen en dit is net zoiets.

  Prachtig!

  http://joostniemoller.nl/2016/12/brekend-bilderbergconferentie-gehackt/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat is er met die hoofdletters die door de text zijn heengestrooid? Voor de komende Bilderberg kan er misschien wat spul buitgemaakt op de jihadisten gebruikt worden, dan heeft dat ook eens een keer een nuttig doel (ik heb het uiteraard over ´sandalen´ etc., hèhèhè...)

   Verwijderen
 5. Iedereen een bruisend jaar einde toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen