vrijdag 9 december 2016

Obama heft verbod op wapens sturen naar Syrie op

Obama, de Nobel-vredespresident, heeft het verbod om wapens te sturen naar de partners van Washington tegen het terrorisme in Syrie, opgeheven. Hierover wordt melding gemaakt in een memorandum van het Ministerie van Defensie van de VS, gepubliceerd op donderdag 8 December door de persdienst van het Witte Huis.

Volgens Patrick Henningsen gaat het op papier om te strijden tegen terrorisme, maar in de praktijk wordt het terrorisme er juist mee gevoed. Een typisch geval van Amerikaans Orwelliaanse Newspeak derhalve.

Volgens Michael Maloof gaat het opheffen van de restricties het conflict verder escaleren. De rebellen gaan de beschikking krijgen over enkele zeer geavanceerde wapens. Op de vraag aan Maloof hoe dit de Amerikaanse nationale veiligheid gaat beinvloeden, antwoordt hij dat die erdoor in gevaar kan komen en dat het kan leiden tot een directe confrontatie met Rusland.46 opmerkingen:

 1. US DEPLOYS MORE MARINES & WARSHIPS IN MEDITERRANEAN
  https://southfront.org/us-deploys-more-marines-warships-in-mediterranean/
  Deze schepen met 4000 mariniers verblijven ook in de middellandse zee. Worden ze ingezet ?. Nodig voor de opdeling van Syrië.?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Na een maand van radiostilte (wonden likken?) is de wallstreet hoer terug met een aanval op de onafhankelijke media.
  Hillary Reemerges, Slams "Dangerous Epidemic" Of Fake News
  http://www.zerohedge.com/news/2016-12-08/hillary-reemerges-slams-dangerous-epidemic-fake-news
  Éen ding is zeker. Als Hillary gekozen was, dan was de vrijheid van meningsuiting zeker tot overheid PR beperkt geworden.
  We weten nog niet zeker wat Trump gaat brengen, maar tot nu toe is hij een verademing in vergelijking met Hillary. Pff, wat ben ik tot nu toe blij dat zij het niet geworden is. Voor het eerst weer in het openbaar spreken en dan gelijk een aanval op de vrijheid van meningsuiting. Nier normaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. wat een uitleg zeg ! het toeval wil dat Isis langs de Israëlische grens actief is en met name in de sinai woestijn en op de golan hoogte , maar vreemd genoeg focust isis zich op het assad regime en op het Egyptische leger! verwonderlijk niet !? wat nog verwonderlijker is is dat de gewonde isis en al nusra strijders in de Israëlische ziekenhuizen behandelt worden.
   Raar allemaal ! en over het isis en assad grote vrienden moto, dan zijn het zeker mars mannetjes die deir ez zor belegeren !
   waar per ongeluk 100 syrische soldaten aan gort zijn geschoten door Nato vliegtuigen!

   Verwijderen
  2. Normaliter reageer ik niet op onze huistrollen, maar vandaag wil ik ze graag inwrijven dat Aleppo al voor 95 % bevrijd is. En niks 250 000 massaslachtingen maar duizenden burgers die eindelijk naar de regeringskant konden vluchten,en getuigden van het onmenselijke schrikbewind van hun jihadistische gijzelnemers...

   En dan de nobelprijswinnaar die tijdens zijn laatste dagen van afbrokkelende macht luchtafweerwapens aan al qaida wil geven, binnenkort te ervaren door luchtreizigers rond Schiphol...

   Verwijderen
  3. Ik schijn een voorspellende gave te hebben, hé @Laag Gekwalificeerd Karakter! De VN denkt; "Kom, laten wij het Srebrenica scenario maar weer eens uit de kast halen!", @Laag Gekwalificeerd Karakter zal daar best wel in willen trappen!

   Verwijderen
  4. "En waar zijn die moslim mannen uit Srebrenica gebleven?"

   Weet jij het, je bent er kennelijk bij geweest?

   Verwijderen
  5. "Het is nu wachten tot we de massa graven van Assad vinden"

   Die ga jij niet vinden! Russen en Syriërs die hun leven wagen een stad met haar bewoners te bevrijden om hen daarna te vermoorden. Dan ben je een complottheorist, @Laag Gekwalificeerd Karakter!

   Verwijderen
  6. En IS klopt al aan de poort van Palmyra

   whoeaaaa. Volledig mislukte aanval!.

   Verwijderen
  7. Ik verbaas me wel hoe in deze tijden met satellieten en drones een leger zo verrassend te voorschijn kan komen. Ik vraag me af of het syrische leger de aanval op Palmyra heeft zien aankomen.

   Verwijderen
  8. Did John McCain Meet with Abu Bakr al-Baghdadi, the Alleged Head of the Islamic State (ISIS, ISIL, Daesh)?
   http://www.globalresearch.ca/did-john-mccain-meet-with-abu-bakral-baghdadi-the-alleged-head-of-the-islamic-state-isis-isil-daesh/5498177

   Verwijderen
  9. "IS komt steeds dichterbij

   U loopt weer een leugen te verspreiden"

   U loopt weer leugens te verspreiden en u neemt klakkeloos over wat het nepnieuws u voorschotelt.

   Er zijn gevechten gaande ten noord westen van de stad. IS is nog lang niet in de stad.
   Geloof mij maar dat Poetin nooit toelaat dat IS Palmyra weer in handen krijgt. Waar zijn je inzichten ??

   Verwijderen
  10. Het is bovendien een kleine IS troepenmacht die de SAA tegenover zich heeft. Zorgelijk, maar niet gelijk alarmerend.

   Verwijderen
  11. Obama beloofde wel meer Matt
   ''President Obama: "I will not put American boots on the ground in #Syria. I will not pursue an open-ended action like Iraq or Afghanistan."
   http://www.zerohedge.com/news/2016-12-10/us-sends-200-more-troops-syria-days-after-obama-lifts-ban-arms-supplies-rebels

   Verwijderen
 4. nederlandse politiek vandaag: De door radicaal zionisten gesponsorde blonde aap geeft een toespraakje onder een oranjekleurige spot om wat meer op Trump te lijken.

  De 2 neoliberale joodse PvdA apen maken hun uitslag bekend op een podium, 100 % geïnspireerd op de Hillary campagne. De homunculus heeft verloren ten gunste van de landverrader.

  Volgens de peilingen is geen hond in deze populariteitsshow getrapt.

  Ik heb zelf een behoorlijke hekel aan Wilders. Het gaat hem een paar zeteltjes opleveren, en het gerechtshof heeft mi. in een lose-lose-lose situation de meest verstandige uitspraak mogelijk gedaan. Welke idioten kwamen op het onzalige idee om Wilders zo´n overweldigende hoeveelheid gratis extra stemmen te bezorgen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Homunculus:

   https://www.google.nl/search?q=homunculus&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjF6PjGxefQAhUkKsAKHc3LAeAQsAQIGw&biw=1920&bih=1061

   Landverrader:

   http://www.joop.nl/nieuws/advocaten-beschuldigen-asscher-ambtsmisdrijf

   Verwijderen
  2. De rechter had Wilders (en Nederland) een plezier kunnen doen door hem verplicht een aantal daagjes mee te laten lopen in een AZC of in een Marokkaanse achterbuurt. Dan had Wilders met eigen ogen kunnen zien wat de problematiek van die bevolkingsgroepen is en dat de oorzaak van hun ellende mede veroorzaakt wordt door Wilders die deze bevolkingsgroepen geregeld de zondebok toespeelt.

   Maar dat heeft de rechter niet aangedurfd.

   In plaats daarvan heeft hij Wilders een mogelijkheid gegeven om nog meer stemmen te winnen bij de komende verkiezingen.

   Verwijderen
  3. Niet eens. Wilders is het eens met het volk dat we voorlopig moeten stoppen met het binnenhalen van gelukzoekers. Minder Marokkanen.

   Verwijderen
  4. Ik zou het geen taakstraf noemen, eerder een advies. Voor iedereen overigens die denkt te kunnen spreken van 'gelukszoekers' zonder zelf door te hebben welk geluk zij hebben gehad om niet in landen als Marokko, Turkije, Syrie, etc te zijn geboren.

   Je kunt je als Nederlander ook de vraag vraag stellen: 'zou ik willen ruilen met een Marokkaan?' - Nou dan.

   Overigens blijf ik bij mijn eerdere mening dat vrijspraak hier op zijn plaats was. Maar ik ben geen rechter, en als je dan toch wilt straffen, geef dan een zinnige straf. Dat is, een opdracht die kan leiden tot inzicht.

   Verwijderen
 5. De berichten lezend, kan het niet anders zijn dan dat Islamitische Staat over een (voor ons nog onbekende) luchtmacht beschikt, anders is de stap van Obama om de gematigde rebellen (ik wilde bijna gemodificeerde rebellen schrijven) van luchtafweersystemen te voorzien, niet te verklaren. Ik mag toch aannemen dat het niet Obama's bedoeling is om die luchtafweersystemen tegen de Russische en Syrische luchtmacht in te zetten teneinde Donald Trump's eerste schreden in het presidentschap te bemoeilijken? Tja, je weet het niet hé, het anti-raketschild dat in Polen en Roemenië is gestationeerd is er tenslotte ook neergezet om niet bestaande Iraanse raketten tegen te houden, en passant Rusland nog even meeneemt in deze bescherming, waar een nieuwe Hitler aan de macht is die zomaar een burgervliegtuig uit de lucht schiet.

  Nou, dan is het wel duidelijk wie Obama steunt, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Weer een land waar de bevolking de corrupte politici, het establishment en de huidige politieke koers zat is.

  Parlement Zuid-Korea stelt president Park in staat van beschuldiging
  http://www.nu.nl/buitenland/4362814/parlement-zuid-korea-stelt-president-park-in-staat-van-beschuldiging.html?redirect=1

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. wie weet. We zullen wel horen wie in de race is om haar te vervangen.

   Verwijderen
 7. Jullie maken je niet zo druk om de lijst met fake nieuws en censuur, maar ik wel.

  “It’s a danger that must be addressed and addressed quickly.” Clinton said, adding, “Bipartisan legislation is making its way through Congress to boost the government’s response to foreign propaganda, and Silicon Valley is starting to grapple with the challenge and threat of fake news. It’s imperative that leaders in both the private sector and the public sector step up to protect our democracy and innocent lives.”

  Read more: https://sputniknews.com/us/201612091048381820-greenwald-clinton-fake-news/

  Gelukkig zit Trump over dik een maand in het witte huis. De wallstreet hoer en de wallstreet moneymasters weten van geen ophouden.
  De Bilderbergers raken de verhaallijn kwijt, ze kunnen de geesten van de bevolking niet meer zodanig beïnvloeden dat hun agenda doorgang kan vinden. Dit is voor hen heel ernstig. Brexit, pro nationalisme in europa, Trump, hun impopulaire bilderberg puppets op het pluche, verlies in het midden oosten en de opkomst van Rusland. Wat gaat nog goed voor hen ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yep, daarom kan Mark Suikerbuik het ook zo goed vinden met Angela en consorten!

   Verwijderen
  2. Het @Laag Gekwalificeerd Karakter heeft het EU nieuws ook al gemist!

   Verwijderen
  3. First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.

   De alternatieve media zit thans in stadium 3 van 4 van deze uitspraak van Gandhi

   En pornornot is een geweldige website die, mocht je als MSM lezer niet weten waar Abraham de mosterd vandaan haalt, je tientallen Websites kunt aanklikken die je daarmee kunnen helpen

   Zerohedge, PCR, the Saker, media lens, Craig Murray, wikileaks en wat al niet meer.

   Niet dat ik de zorg niet begrijp. Een gevecht wat tot een winnaar en een verliezer leidt, daarin kan de alternatieve media verliezen.

   Maar ik zie geen gevecht tussen opponenten. Wel zie ik de reguliere media een doodsstrijd tegen zichzelf voeren, waar de alternatieve media alleen maar over hoeft te berichten zonder een verdere strijd aan te gaan.

   En dat gebeurt.

   Verwijderen
  4. De tijd dat er tegen de sites die op de lijst staan gelachen werd is voorbij. We zitten nu in de vecht fase. We hebben Hillary gehoord. Er moet snel een einde komen aan deze sites. Als ze het op de één of andere manier voor elkaar krijgen via wetgeving en medewerking van de sociale platvormen om censuur toe te passen, dan is het einde van de open samenleving gekomen en gaan we in dictatuur.

   Verwijderen
  5. Kroel geeft eindelijk toe dat hij een dictatuur wil.

   Verwijderen
 8. Putin BOMBSHELL to West: 'I saw your instructions to NGOs to destabilize Russia
  https://www.youtube.com/watch?v=akLBItPCcv8

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mensen in aleppo dansen van blijdschap dat de onderdrukking voorbij is
  https://www.facebook.com/syrian.reporters/videos/1252269631485274/

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Pornornot op een rijtje:

  http://fair.org/home/rather-than-exposing-propaganda-wapo-shows-how-its-done/

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Overigens vind ik deze uitspraak van de geenstijl redactie erg grappig

  'Denkt iemand bovendien dat Marokkanen deze uitspraak wat kan schelen? De Marokkaanse gemeenschap leeft - grotendeels, niet allemaal, we moeten oppassen sinds vandaag - in een eigen wereld. Parallel aan 'de onze', in een eigen cultuur met eigen mores en eigen media. Ze zullen Wilders heus wel wel kennen en een lul vinden, en een racist bovendien, maar overwegend geven ze geen fuck. Ze kijken geen DWDD of Pauw en ook geen NOS Journaal, en de Volkskrant slaan ze ook over.'

  Ik denk dat dat van iedereen een Marokkaan maakt, wellicht uitgezonderd de redactie van geenstijl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. DWDD had een enorm kijkers publiek. Of dat nog het geval is weet ik niet.
   Afgezien daarvan. De stelling van geenstijl is denk ik juist.

   Verwijderen
  2. Dit vond ik een zeldzaam stukje goede tv:

   Zomergasten: Ahmed Aboutaleb over Geert Wilders

   Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam daagt PVV-leider Geert Wilders uit om met zijn plan voor 'minder Marokkanen' te komen.

   Aboutaleb deed zijn oproep in het tv-programma Zomergasten. Daarin ging hij naar eigen zeggen voor het eerst in op de omstreden uitspraak van Wilders.

   "Wilders heeft erbij gezegd dat hij dat gaat regelen. Dan heeft de samenleving er recht op te weten hoe hij dat gaat doen, Ik wil van hem weten: wat is je plan? Wanneer ga je dat regelen. De samenleving heeft het recht dat plan te kennen."

   https://m.youtube.com/watch?v=KHyMPp7jaAM

   Zolang we in een samenleving leven waarin dit soort vragen aan Wilders kunnen worden gesteld, begrijp ik niet dat een rechter geen andere optie gebruikt dan om Wilders de mond te willen snoeren door hem een straf op te leggen.

   En werken doet het ook al niet.

   http://www.volkskrant.nl/binnenland/veroordeelde-wilders-voelt-zich-alleen-maar-sterker~a4431498/

   Verwijderen
  3. Vloeken om Geert Wilders is als schelden op het weer. Wilders is een symptoom van een sociaal-economisch beleid dat van Nederland een vestigingsplaats voor bedrijven en goedkope arbeid heeft gemaakt in plaats van een land met waarden die in voldoende mate gedeeld worden.

   Misschien gaat het nog een keer lukken om Wilders uit te schakelen met juridische of grovere middelen.
   Z'n opvolger zal zich alleen maar in schrillere taal uiten en nog meer aanhang verwerven. Deugmensen zullen er in DWDD en bij Pauw opzichtig hun weldenkende afschuw over komen uitspreken.

   Verwijderen
  4. Dawg,

   wat U niet begrijpt is dat er een enorm verschil zit tussen Janmaat en Fortuyn enerzijds, en Wilders anderzijds.

   De eerste twee waren oprecht: ' Waarom die ketting-immigratie? Wat is het nut om jouw land weg te geven? Van wie zou dat moeten? Het leidt tot veel sociaal lees."

   Wilders: "Moslims zijn slecht, want hun religie is slecht."

   De twee eersten zouden dolblij zijn geweest met een oplossing. Bijvoorbeeld ( een oud idee van mijzelf) een overeenkomst tussen de regering en de immigranten om een immigratie-saldo van 0 in te stellen. Dat betekent: een huwelijk tussen een in NL geboren persoon en een in Turkije geboren persoon is mogelijk, maar de helft van die huwelijken zal zich in Turkije moeten vestigen. ( Laat die gemeenschap dat zelf maar regelen, met financiele middelen.)
   Einde kettingmigratie. Veel meer huwelijken tussen in NL geboren jongelui, voertaal in jonge gezinnen Nederlands, veel gemakkelijker integratie etc.

   Wilders heeft maar 1 doel, en als je weet wie zijn sponsoren zijn , dan weet je wat zijn doel is.

   Verwijderen
  5. @ Jan

   Er wordt wel beweerd dat Geert Wilders gecontroleerde oppositie is. Ook wordt wel gesteld dat hij een agent van Israel zou zijn. Geen idee waar hij werkelijk voor staat. Als ik zie hoe z'n oppositie op hem reageert zie ik niet veel verschil met Janmaat of Fortuyn; tegen Wilders ageren dezelfde types met dezelfde argumenten als tegen Fortuyn en Janmaat.
   Als ik nog eens teruglees in "Tegen de islamisering vn onze cultuur', van Pim Fortuyn zie ik geen wezenlijke verschillen tussen de opvattingen van Fortuyn en die van Wilders. Wilders uit zich hooguit in schrillere taal.

   Verwijderen
  6. @ Dawg,
   En wie zou Wilders dan onder controle hebben?
   Hij was zeer zeker een agent van Israel. Dat wil zeggenL: van de Neocons in de VS, maar met heel warme banden in Israel. O.a. met Ariel Sharon. Lees bij Livia Rokach wie Sharon echt was !
   Wilders deugt dus echt niet.

   Het verschil tussen de 2 eersten ( Hans en Pim) en Geert is de intentie. Het doel. De achtergrond vanb waaruit.
   Dat verschil valt de meeste mensen niet op.
   Dus logisch dat ze gelijk op deze drie reageren.

   Ik heb het boek van Fortuyn er ook even bij gepakt.
   Ik ben het helemaal niet met je eens. Pim zoekt naar een oplossing. Ondertitel: 'Ned. identiteit als fundament.'
   Ik pluk een zin uit de inleiding: ( 5e druk, pag 10 onderaan)
   "Ik spreek Berlusconi na: De moderniteit is in vele opzichten een beschaving die superieur is aan de islam, ondanks feilen als materialisme etc etc.'

   Niet waar, Pim.

   Wij zijn echt veel barbaarser dan de islam. (Kijk Oliver Stone)
   Niet erger dan de extremisten ( maar die hebben wij dan ook gekweekt). Maar onze grote samenleving (dan denk ik aan de VS, en wat ze daar allemaal doen, dan denk ik aan de NOS en onze journalisten: barbaren! moordenaars ! Landen binnen vallen. Volken en religies zwart maken. Miljoenen mensen uitmoorden. En wij steunen dat ! We staan nog steeds achter de VS !


   Laatste zinnen v d inleiding: Pim:
   Dus: Handen thuis. spreken met twee woorden om over bekladden van moskeen en brandstichting in islamitische eigendommen maar niet te spreken."

   Zie jij het Wilders schrijven? Was dat de geest van Fitna?
   Nee natuurlijk.

   Verwijderen
  7. @ Jan

   Ik stel alleen dat Wilders een symptoom is. Aan een vergelijking van een islamitische en een seculiere samenleving ga ik me hier niet wagen. Heb wel mijn voorkeuren in deze.

   Verwijderen
 12. (Advertentie)

  http://xevolutie.blogspot.nl/2016/12/569-oliver-stone-untold-histopry-of.html

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen