zaterdag 31 december 2016

Gelukkig Nieuwjaar!

Matt heeft het beste bewaard voor het laatst! Wat een tekening en wat een jaar. Obama staat in zijn hemd in zijn eentje voor de spiegel; game, set, match; Putin viert met zijn vrienden, waaronder de Amerikaanse diplomatenkinderen Kerst bij de Kerstboom!
 
( Cartoon weg gehaald  op 9 dec 2019 op verzoek cartoonist. J.V.)


Jaaroverzicht

Beste journalisten

De beste journalisten van het jaar (wellicht vergeten we nog iemand?).

Vanessa Beeley (UK)

Eva Bartlet (Canada)

Murad Gadziev (Rus)

Lizzy Phelan (US?)

Harold Doornbosch (NL)

Het gaat om allemaal Midden Oosten mensen.

Stijgers van het jaar

David Jan Godfroid, NOS Rusland correspondent heeft dit dit jaar, dat willen we ook vermelden, binnen de kaders waarin hij zit, goed werk afgeleverd. Zelfs Midden Oosten correspondent Sander van Hoorn doet ons inziens, wat hij kan en mag. Maar hij kan in vergelijking tot Godfroid nog wel een paar stapjes maken. Zo mag hij wel eens de Russische humanitaire hulp, het mijnenvegen, de veldhospitaals, de voedsel uitdeling laten zien.

Blik op NOS-journaal jaar-cijfers

Blik op NOS-journaal heeft dik meer dan 1 miljoen page-views gehaald dit jaar; iedereen kan dan uitrekenen wat dat gemiddeld per dag betekent. Blik heeft geen gelikte lay-out, geen spetterende graphics, geen comfortabel dashboard, en geen flitsend design. Alles behalve. Wellicht komt dat nog een keer als we wat meer tijd hebben, maar wat we wel hebben is inmiddels een team van mede-bloggers, tekenaar, adviseurs, tipgevers, contacten, collega's en passie! Daardoor laten we ons stimuleren, soms corrigeren, en motiveert ons vooral door te gaan!

De top 3 van dit jaar: Allemaal NOS-gerelateerd!

Blijkbaar moeten we dicht bij onze leest blijven en vooral de NOS blijven monitoren, want de top drie van meest bekeken artikelen zijn alle NOS-gerelateerd!

1. Propaganda-Alert; NOS Aleppo hysterie naar kookpunt! 17.227 Views

2. Waarom toont NOS Kerstvreugde bevrijd Aleppo niet? 13.418 Keer bekeken

3. NOS 8-uur journaal negeert Spectaculair concert Palmyra. 11.493 Keer bekeken.

We waren vaak als eersten met echt nieuws, en soms hadden we ook nieuws waar de mainstream media niet aan durfden. Zo waren wij er met het nieuws over de Belgische killerplanes. Tot op de dag van vandaag hebben NOS- en RTL-afhankelijken daar geen weet van. We snoven de sfeer op bij de Syrie demonstratie in Amsterdam.

We maakten volgens ons best een document met onze ontmoeting en volledige Nederlandse ondertiteling met de Russische WOII veteraan op Overwiningsdag in Moskou. Wat een dag was dat!

Houston, here we are

Dan hadden we nog een leuk tusendoortje in het warme Houstion deze zomer. Een best wel opmerkelijk interview met een Iraakse taxichauffeur die werkte voor de Amerikanen!

Oekraine

Onze roots liggen toch in het Oekraine verhaal. Daarom zijn we destijds begonnen met deze site. Niet omdat we nou zo graag een site wilden beginnen. Maar gewoon omdat we het niet konden om het niet te doen. (Was deze zin nog te begrijpen?). Onderstaand foto van huidige Oekraïense machthebber met zijn team van Maidan snipers. Hoeveel smoking gun is dit dat het de huidige machthebbers zijn die het Maidan bloedbad zelf veroorzaakt hebben?Nieuwjaarswens

Iedereen, echt iedereen, goed uiteinde en Gelukkig Nieuwjaar gewenst! Geluk, Gezondheid, Liefde, Voorspoed! En voor de wereld een beetje meer gezond verstand en vrede! Dat het een mooi jaar moge worden! Het jaar van de haan!

44 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij bedankt Matt voor super tekening!

   Verwijderen
  2. Dank @Matt voor zijn overduidelijke cartoon, die de realistische verhoudingen in de wereld zo zichtbaar weergeven.

   Daarnaast wens ik iedereen, die het hart op de goede plaats heeft zitten, een gezond en vreedzaam 2017 toe.

   Ja, u leest het goed, ik maak een onderscheid. Een onderscheid tussen hen die onbewust niet beter weten, en waarvoor dit blog bedoeld is, en tussen hen die wel bewust beter weten maar de status quo in de wereld in stand willen houden. Voor die laatste groep is mijn wens niet bedoeld. Een jaarwisseling maakt daarin geen enkel verschil, want deze groep gaat, na hun onbedoelde goede wensen, na een jaarwisseling op dezelfde voet verder.

   @Blik wil ik danken voor zijn tomeloze doorzettingsvermogen en inzet en het geduld met ongehoorzame medebloggers natuurlijk.

   Wat heeft 2016 ons geleerd, wat onafhankelijke media betreft en wat zelfs Één Vandaag toe heeft moeten geven? Dat de elite de mens tot die rand heeft gedreven waar de elite haar eigen geloofwaardigheid te grabbel heeft gegooid, het aso-verdrag met Oekraïne, Brexit en Donald Trump zijn daar de voorbeelden dan wel de overtuigende bewijzen voor.

   Kortom, Blik op Nos Journaal behoort niet meer tot de alternatieve media maar heeft zich in korte tijd ontwikkelt tot de onafhankelijke media en dat op zich is al een felicitatie waard.

   Blik op Nos Journaal doet er toe en kan het verschil gaan maken, 2016 heeft het bewezen!

   Verwijderen
  3. Uitstekend commentaar! Met ons allen, JUIST dóór onze diversiteit van meningen en invalshoeken gaan we het verschil maken.

   In elk geval kan niemand ONS beschuldigen van blind volgen van wie dan ook, het Kremlin inbegrepen!

   Verwijderen
  4. Jullie volgen blind iedereen die fascisme en racisme voorheeft en lak heeft aan de doden...zoveel is duidelijk!!

   Verwijderen
  5. [Jullie volgen blind iedereen die fascisme en racisme voorheeft en lak heeft aan de doden...zoveel is duidelijk!!]

   ´Laat de doden de doden begraven´ (Matteüs 8:21-22 en Lucas 9:59-60)

   Hiermee geen disrespect naar de onschuldige slachtoffers van alle aanslagen, maar wel aan degenen die dit als een politieke drogreden misbruiken. Op hùn graf wil ik wel dansen...

   Verwijderen
  6. https://ejbron.files.wordpress.com/2017/01/screenshot_29.png

   Verwijderen
  7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 2. Ingezonden mededeling:

  Bedankt voor het plaatsen van mijn comments!

  Op de valreep van 2016 nog even wat info over de zgn. Russische Hack: Die hack maken we gehakt american van! Wat ik iedereen al duidelijk maakte dat er niets gehackt is, maar gelekt vanuit het eigen kamp, in het geval HRC en via phishing bij Podesta. Ook zijn er nog de Anthony Weiner emails van zijn laptop, die naar buiten zijn gebracht door de FBI. In alle gevallen is er dus niets gehackt en hebben de Russen in ieder geval ook niets te maken met het lekken en vissen. Obomber liegt en bedriegt maar door en ikzelf ben bang dat hier toch nog meer achterzit, maar dan ben ik weer de compleetdenker. Ik vermoed dat er voor de 20e een grote valsche vlag gaat plaatsvinden, misschien vannacht al in New York, waar een gesloten kring van vuilniswagens rondom Times Square zogenaamd voor de veiligheid geplaatst
  wordt. In mijn gedachten zijn ook de voorspelling van een Native, die zo'n 200 jaar geleden allerlei voorspellingen over de presidenten gedaan heeft, die tot nu toe allemaal bleken te kloppen, oa. de vermoorde presidenten. Volgens zijn voorspelling zou de 44e president de laatste zijn en dat is dus die Obomber...we zullen het gaan zien.

  Vandaag kwam ik op Stopdebankiers een aardig artikel over het hackverhaal tegen, waarin mijn beweringen over het zogenaamde hacken ook worden bevestigd:
  http://www.stopdebankiers.com/obama-tegen-poetin-een-gevaarlijk-spelletje/

  Een quote uit het artikel:
  "We willen ook nog even toelichten dat dit kleuterrapport eigenlijk laat zien dat de Russen juist niets hebben gehackt, want de Leaks van het DNC toonden aan dat een insider de emails heeft gelekt, terwijl de NSA daartoe pogingen had ondernomen. En wat betreft de Podesta-emails
  (Podesta is zoals u weet de campagneleider van het Hillary Clinton team): Podesta heeft zelf zijn inloggegevens prijsgegeven als gevolg van een phising-actie door iemand die geen Russisch spreekt (wat blijkt uit diens Yandex accountgegevens).

  Waar de Amerikanen (en ook president Obama) het niet over hebben, is namelijk dat er verschil is tussen hacken, leaken, phishing en manipuleren.

  In principe is er ook geen verschil tussen de landen die zich van al die praktijken bedienen: of het nu de Russen, Amerikanen, Chinezen of Fransen zijn…. alle landen maken zich hieraan schuldig, alleen het ene land is slimmer (Israël) dan het andere (de VS). Daarnaast kunnen landen
  zich bedienen van malware, waarbij zij in de code daarvan andere talen gebruiken, wat de aandacht vestigt op andere mogendheden. Zeker hackers die in dienst zijn van overheden laten geen sporen na, tenzij die sporen kunnen leiden naar andere landen."

  Nogmaals een prettig uiteinde en een vruchtbaar 2017 voor Blik en lezers!

  Grandalf van Tast

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Blik,

  dank voor al jouw harde werk, en voor de goede blog.
  Laat ons hopen dat steeds meer mensen de waarheid gaan zoeken.

  Ook de Saker had enkele dagen geleden een positief gestemd overzicht: http://thesaker.is/2016-the-year-of-russias-triumph/

  Zoals je weet propageer ik Oliver Stone's 'the untold history of the United States'. Kost maar 14 euro bij Amazon,voor 12 film! Met Nederlandse ondertitel. Een goed overzicht in ijltempo van de laatste 100 jaar wereldgeschiedenis, en alle verzwegen gebeurtenissen die een grote rol speelden.

  Vanochted bekeek ik een soortgelijk document:
  De documentaire van Bill Moyers uit 1987 over de werkzaamheden van de CIA sinds 1947, met als actueel hoofdonderwerp van destijds de Iran -Contra affaire.
  Daarin werd voor mij deze vraag beantwoord: 'Hoe krijg je goed-bedoelende Amerikanen ( militairen, politici) zo ver dat ze alle normen gaan overtreden, de grondwet aan hun laars lappen en gewoon crimineel worden?"

  Het antwoord is simpel (en ik had het kunnen weten) :
  minuut 38: Het geheime Hoover Report uit 1954, gemaakt voor Het Witte Huis, stelde het volgende:

  "It is now clear that we are facing an implacable (onverzoenlijke) enemy whose avowed (openlijk) objective is world domination. There are no rules in such a game. Hitherto accepted norms of human conduct do not apply. If the US is to survive, longstanding concepts of fair play must be reconsidered.
  We must learn to subvert, sabotage and destroy our enemies by more clever, more sophisticated, more effective manners than those used against us."

  Dit was dus wat men al die geheim-agenten inpeperde: 'de vijand is zodanig doortrapt dat alle tactieken om hem te verslaan, toegestaan zijn.'


  Dit maakt ook duidelijk waarom de VS alle landen en leiders die men wil vernietigen, zwart maakt: om de mensen mee te krijgen moet je zelf de good guy zijn en strijden tegen de bad guy.


  http://www.informationclearinghouse.info/article17720.htm

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit nieuwe jaar gaat CNN volop aluhoedje met een fake news reportage over vrijwel onuitputtelijke energie uit water, door de waterstof in een soort sub-grondstaat te brengen, waardoor het donkere materie, een ´hydrino´ zou worden: In het programma ´eco solutions´

  https://en.wikipedia.org/wiki/Brilliant_Light_Power

  https://en.wikipedia.org/wiki/Brilliant_Light_Power

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook CNN heeft waarschijnlijk slechts een ´skeleton staff´, een nachtwakersbezetting. Dus het staat nog niet op hun site.

   Maar eindelijk krijg ik eindelijk wel een idee uit welke hoek de meest zweverige typen die ik tegenkom hun materiaal vandaan halen. Op een volkstuin (als buitenman en hobbyboer kun je met zo´n tuintje ook als arm persoon 9 maanden/ jr als een koning leven als je weet wat je doet) zijn er altijd wat alternatieven: 3/4 geeft het binnen 2 jaar weer op, 1/4 vindt zijn weg.

   Juist! Die kortblijvers hebben het altijd over deze dingen, vaccinaties, chemtrails, etc.

   Wij hobbyboer´n zijn minder snel onder de indruk: laat eerst maar eens zien dat je het hele jaar van 100 m2 kan eten!!!!

   Verwijderen
  2. laat eerst maar eens zien dat je het hele jaar van 100 m2 kan eten!!!!

   Dat kan, qua groente dan. Mijn vader bewees het in zijn moestuin die denk ik 50 m2 is. Hij had er ook een klein kasje bij voor tomaten en komkommers.

   Verwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. Knip heeft weer z'n best gedaan.
   Klik al zijn links aan en U wordt geen steek wijzer.

   Knip heeft de klok horen luiden, maar weet echt niet waar de klepel hangt.
   Hij beweert dat De Wizzard of Oz een verhaal is dat iets vertelt over onze tijd. En toont dan een tekst die daar niks mee te maken heeft.

   Ik heb het eerste hoofdstuk van Web of Debt (*) op mijn blog gezet. Voor wie het interessant vindt:

   http://xevolutie.blogspot.nl/2017/01/576-de-wizzard-of-oz-ofwel-het-volk.html

   (*) Ik heb Web of Debt zeer grondig bestudeerd. Waarom? Omdat dit boek uit kwam in de zomer van 2008, toen de echte crisis nog moest beginnen. Toch zijn er weinig boeken die zo helder de crisis en het hele geldsysteem beschrijven als dit boek.
   Ik heb hier nog wel vijf boeken over de crisis. Geen van allen gelezen. Niet de moeite waard.

   Verwijderen
  4. Toevoeging: Web of Debt gaat over het geldsysteem. Vanaf de tijd van de talley sticks tot aan de derivaten. MNaar het boek ( 500 pagina's) begint met een hoofdstuk over de Wizzard of Oz.

   Verwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  6. @ Knip.
   Dus de Bilderbergers en de Jesuiten gaan vrijuit?
   Zijn we het daar tenminste over eens.

   Verwijderen
  7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  9. @Knip,
   uw laatste post is in elk geval begrijpelijke informatie,en geen vage slag in de lucht. U gaat vooruit.
   Inhoudelijk: Bilderberg is 'netwerk-vorming' door de Amerikaanse elite: ze zoeken mensen die ze kunnen bellen. En ze proberen natuurlijk te beïnvloeden.
   DE fantastische journalist Karel van Wolferen was op Bilderberg. Bill Moyers die ik hierboven noemde (hij legt het geheime werk van de CIA bloot) was op Bilderberg.
   Elke Nederlandse president wordt uitgenodigd voor Bilderberg.
   Dat Balkenende een Jesuit was, dat vermoed ik niet. Hij komt uit het protestantse Zeeuwse Kapelle. Lubbers zat bij de Jesieten op het Canisius. Mogelijk dat je daar mee in de war bent.
   Maar toch een punt voor Knip: Die schedel van een bok in het kamertje van de President: dat verbaast me.
   Dat had ik niet verwacht. Daarvoor heb ik ook geen verklaring, maar toeval kan het niet zijn. Dat is op zijn allerminst zeer opmerkelijk.

   Verwijderen
 6. Reacties
  1. Dank voor het harde werk, Blik en de mogelijkheid tot het volgen en voeren van discussies onder de draad.
   En dank voor de tekening, Matt.

   Gelukkig nieuwjaar!

   Verwijderen
 7. Een stukje van mij, geplaatst op de site van Krapuul:

  http://www.krapuul.nl/overig/inzending-tips-overig-2/2620472/neocon-is-niet-links/

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Volkskrant geeft het podium aan Guy Verhofstad.... Nou, dan weet je het wel... russofobie uit alle hoeken en gaten... Guy, die zelf met gebald vuist best een beetje aan het roeren was in binnenlandse aangelegenheden in Oekraine, vertelt nu dat de Russen de Verkiezingen bij ons gaan beinvloeden... Is hypocrisie daar nog wel een afdoende woord voor?
  http://www.volkskrant.nl/opinie/ruslands-hybride-oorlog-tegen-het-westen~a4442631/
  Als iemand z. geroepen voelt hier artikel over te schrijven, ga je gang! Munitie in het artikel genoeg!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Guy Verhofstad heeft duidelijk de artikelen van de New York Times buiten zijn beschouwingen gelaten en is 2017 begonnen met een nepartikel!

   "-De New York Times had twee artikelen geplaatst dat de Maidan niet is gegaan zoals het gegaan is en dat Janukowicz gelijk had om het akkoord met de EU niet te ondertekenen;"

   Verwijderen
  2. Het artikel is niet eens nieuw! Ik ben helaas vergeten waar en wanneer ik het eerder had gelezen.

   Verwijderen
 9. @Dawg,

  Zeer goede bijdrage!!!

  Daar kan ik het volgende over schrijven:

  -De New York Times had twee artikelen geplaatst dat de Maidan niet is gegaan zoals het gegaan is en dat Janukowicz gelijk had om het akkoord met de EU niet te ondertekenen;

  -De regime change in Oekraïne wel degelijk bedoeld was om van de enige ijsvrije zeehaven die Rusland tot zijn beschikking heeft op de Krim een NAVO haven te maken;

  -Dat buiten art.51 van de Wet Onderzoeksraad voor de Veiligheid, er nog een Non Disclosure Agreement voor het JIT rapport moest worden afgesloten om onwelgevallige informatie buiten het MH-17 rapport te kunnen houden.

  Tijd heelt alle wonden, maar de tijd heeft ons ook geleerd dat er onwelgevallige informatie naar buiten komt waarvan onze bestuurders in Den Haag van op de hoogte zijn geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dank voor deze 2 uitstekende bijdragen: Youŕe on a roll!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Dawg,

  Overigens, mijn welgemeende beste wensen voor 2017.

  "Is het werkelijk te ver gezocht dat een soortgelijke chantage ook gespeeld heeft bij het neerschieten van MH17? Dacht het niet."

  Nee, dat is niet te ver gezocht. Ik kan mij namelijk ook niet voorstellen dat er ook maar één Nederlandse ondernemer is die in een €4,5 miljard verslindend project als de JSF stapt, niet wetende wanneer hij daar de vruchten van kan gaan plukken. Ik durf hier rustig te stellen dat dat gepaard is gegaan met grootschalige corruptie!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Donald Trump, getreiterd en genegeerd tijdens zijn campagne door de MEANstream media!

  Donald Trump op 2 januari 2017; "O, maar dat kan ik ook!"

  President Trump to Shut Out Mainstream Media

  http://www.infowars.com/president-trump-to-shut-out-mainstream-media/

  Wat een kerel!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Lies, damned lies, and statistics...

  Obama over 8-jaren van 'voorspoed'

  http://www.zerohedge.com/news/2017-01-02/obama-brags-about-remarkable-progress-past-8-years-our-data-paints-slightly-differen

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Tuurlijk joh, als al bewezen is dat het geen Russische hack is geweest, is er, speciaal voor de Nederlandse onwetende dombo's, ineens ook een Nederlandse server bij betrokken geweest!

  'Ook Nederlandse server gebruikt bij hacks Democratische Partij'

  http://nos.nl/artikel/2151180-ook-nederlandse-server-gebruikt-bij-hacks-democratische-partij.html

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Politie begint het nieuwe jaar goed, zij gaan gewoon door met liegen!

  Politie in de fout met bericht over aanval op reanimerende collega's

  http://nos.nl/artikel/2151127-politie-in-de-fout-met-bericht-over-aanval-op-reanimerende-collega-s.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Natuurlijk was politiechef Akerboom bij Één Vandaag vanavond om ons op onze 'verantwoordelijkheden' en elkaar op ons gedrag te wijzen!

   Welke 'verantwoordelijkheden', welk gedrag?

   Verwijderen
  2. Hoe kan je een Nederlander op zijn gedrag aanspreken als de politie nepnieuws de ether ingooit?

   Verwijderen
 16. Wil niet veel zeggen, maar zaterdag toen ook NOS-radio-nieuws het bericht bracht "Russian hack electricity centrale" vermoedden wij direct en meldden het het ook in ons vorige artikel: NEP-NIEUS. En onze analyse bleek te kloppen:

  https://www.rt.com/op-edge/372475-washington-post-fake-news-russia/

  Ook Micha Kat viel het nepnieuws op:
  http://revolutionaironline.com/msm-zitten-nu-op-het-nivo-van-de-joden-hebben-de-waterputten-vergiftigd/

  Denk je dat er op de radio een rectificatie kwam? Tuurlijk niet; gewoon laten rondslingeren. De amorele staatsradio maakt zichzelf steeds belachelijker en onbenulliger.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Opvallend bij het 22:00 uur radiojournaal was het feit dat zij hun eigen politienepnieuws niet noemde!

   Verwijderen
  2. Ook bij het 23:00 uur radio 1 journaal was het feit nog niet tot hen doorgedrongen en moet ik @Blik erop aanspreken waarom hij zijn omgeving er niet op aanspreekt dat er geen reanimerende politieagenten zijn bekogelt met stenen!

   Verwijderen
  3. Waarom heb je dat niet gedaan, @Blik?

   Verwijderen