maandag 26 december 2016

Complete Russofobe hysterie meltdown op 2eKerstdag bij radio 1Onder leiding van de compleet onderworpen Suzanne Bosman en de extreem russofobe havik Robert van de Roer heeft op Radio 1 kort voor 15.00 uur weer een orgie aan tenenkrommende Russofobie plaatsgevonden.

Terwijl Rusland en Vladimir Putin in korte tijd de ene aanslag na de andere te verwerken krijgt, de tragische vliegtuigcrash is nauwelijks een etmaal geleden, bespreken Bosman en van de Roer of we bang moeten zijn voor de Russen. Nou, maak de veiligheidsgordels maar vast en hijs de stormbal, want het is allemaal heel beangstigend als we de twee mogen geloven. Van de Roer kennen we natuurlijk die zijn zakken direct vult, zonder tussenpersonen, bij de NATO, de EU, en de Atlantische commissie. Moeten we dit nog toelichten? Hoop het niet. Maar aan de arme laatste handvol luisteraars van de moreel vervallen staatsomroep wordt hij zo natuurlijk niet aangekondigd.

"Onder Putin wordt aan ondermijning van Europa, de EU, en de NATO gedaan."

"Putin voert oorlog ook zonder wapens, dat gaat van cyber tot propaganda". Ja ja, bij NPO radio 1 mag je heerlijk speculeren over al het vreselijks van Putin. Onbewezen cyber claims gaan de ether in zonder enige terughoudendheid. En niet de afzichtelijke propaganda van de NPO is thema bij de NPO, maar dat zou juist voor Putin een wapen zijn waarmee hij oorlog zou voeren. Aan propaganda doen van de Roer en de NPO natuurlijk heelemaaal niet!

Dan wordt er door iemand afgesloten die helemaal doordraait:

"Putin en Trump zijn beiden narcistisch, Putin met zijn ontblood bovenlijf, heel gevaarlijk."

En dan komt de onzin van de dag, waarschijnlijk allen bedwelmd nog door het kerstfeest, met volledige consensus vanuit de studio in Hilversum, over Trump, die nog moet beginnen, en Putin die er al 20(?) jaar zit...:

"Deze mensen komen sneller en gaan sneller"

Hoeveel onzin kun je vanuit één studio de ether in sturen? Putin, die juist het symbool is van lang op zijn plek zitten, met een nog immer groeiende approval-rate in eigen land, van hem wordt door de Hilversumse theekrans gezegd dat hij van het type "komt snel-gaat snel" zou zijn. Waar slaat dit op? Het past uitstekend in het beeld van een zieltogende staatsomroep die het verschil tussen waarheid en fictie, tussen goed en kwaad, tussen licht en duister compleet niet meer kent.

Harry Mens en Bomhoff

Als je denkt bij Business Class van Harry Mens een wat normaler beeld va Rusland te krijgen, zit je mis. Mens had Bomhoff op bezoek en die speculeerde dat Putin voor binnenlands gebruik, want ohh, daar ging het zo slecht, zou hij wel eens een reus op lemen voeten kunnen worden, die wellicht weer internationaal op avontuur zou gaan. Kortom, deze Kerst was het weer Russofoob speculeren a gogo.

Robert van de Roer - zakken vullen bij NATO en dan er kritisch over schrijven...

Robert van de Roer is een alleskunner en multi-talent. Hij laat zich door de NATO betalen en fetteren als hij daar als moderator optreedt; dit schrijft hij zelf: "moderator on global affairs (for think tanks + organizations like NATO)."

Ondanks dat hij zich lekker laat betalen door de NATO, weet hij toch onafhankelijk te blijven, hetgeen knap is, aan bescheidenheid lijdt "de expert" ook niet: "I am an independent expert"

En terwijl van de Roer dus goed zijn zakken vulde als snabbelaar bij de NATO schreef hij bij NRC 14 jaar lang over diezelfde NATO: "Deed veertien jaar verslag over de NAVO en de Verenigde Naties en de diplomatieke inzet bij de oorlogen in Bosnië, Kosovo, Afghanistan en Irak"; Je kunt je het kritisch gehalte van zijn pennenvruchten over de NATO wel voorstellen. De implosie bij NRC is hiermee in één klap verklaard. De snabbelaar bij de NATO moet kritische artikelen over de NATO schrijven...

NRC-niveau

Nu we het met Robert van de Roer toch over NRC-Handelsblad hebben, tonen wij u onderstaand de smaak en het niveau van Eva Cukier; van haar twitter account weten we het volgende over haar: "Russia/Eastern Europe editor @nrc". Trouwens, van de tweet zei ze zelf dat hij niet bedoeld is zoals hij lijkt te zijn... Ze krijgt de volle laag op Twitter om deze smakeloze tweet.Update: Ook Helga Salemon kwam nog voorbij op radio 1 op 2e Kerstdag, rond 16:30 uur

Dachten we met Robert van de Roer vandaag onze portie staats-russofobie wel gehad te hebben, komt het volgende uur op 2e Kerstdag de notoire russofobe "Ruslandkenner" Helga Salemon voorbij. Putin en Rusland zouden geïsoleerd staan; Putin zou buitenlandse oorlogen voeren om de zogenaamde binnenlandse malaise te vergeten en binnenlandse steun te behouden. Syrië waar Aleppo net bevrijd is, zou een 2e Afghanistan zijn of worden. Putin zou met kamikaze-politiek bezig zijn en bij gebrek aan vrije vekiezingen zou er geen uitdaging zijn bij komende Presidentsverkiezingen.

Leugens en halve waarheden worden bij de zieltogende staatsradio gemixt tot een giftig mix van Russofobie waar alle zelfbenoemde "deskundigen" en "experts" een aardig graantje van meepikken, zo ook Helga Salemon.

23 opmerkingen:

 1. Voor wie een verloren uurtje heeft...eigenlijk, ook als je geen verloren uurtje hebt, is dit een

  In many ways a must watch!

  https://www.corbettreport.com/interview-1237-newsbud-roundtable-on-the-alt-media-hit-list/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. en we gaan gewoon door met Rusland Bashen en we nemen alles wat er gezegd word voor zoete koek aan want de NOS en RTL hebben natuurlijk altijd gelijk. Dat Amerika een ziekenhuis bombardeert is na 1 dag alweer uit de media gehaald maar als de Russen het doen dan word dat tot in de treure uitgemeten .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En als Russen helemaal geen ziekenhuis bombarderen, dan wordt er gewoon tot in den treuren over gespeculeerd en gefantaseerd.

   Verwijderen
  2. Allemaal leugens. Poetin is een held maar past niet in VN agenda

   Verwijderen
 3. In Amerika is uit onderzoek gebleken dat 59 % van het volk niet gelooft dat Rusland de Democraten gehackt heeft.
  Charles Bausman van Russia Insider zegt dus: Die democraten en Neocons doen zichzelf de das om. Als je een leugen blijft verspreiden die niemand meer gelooft, dan verlies je ook voor de rest van jouw beweringen alle geloofwaardigheid.
  ===
  Het programma 'Morning Joe'had een andere poll te bespreken.
  Over de opinies van de mensen die Trump hadden gekozen.
  Van hen dacht 35% positief over Putin, en 51 % negatief.
  Maar nu komt het: van diezelfde Trump stemmers dacht 9% positief over Obama en 90% negatief over Obama.

  Mijn conclusie: Putin zou in de VS de verkiezingen op zijn sokken winnen, als hij tegen Obama moest opnemen.
  ---
  Op de Volkskrant staat een artikel van ene Aafke Meijer.
  Het meisje is ca 30 jaar en zegt dat ze musicus en schrijver is.
  ( Dan blijft er weinig tijd over om je in de geopolitiek te verdiepen. Dat moet ik toegeven)
  Als je haar googled op 'afbeeldingen' dan zie je dat ze vele tientallen malen op de foto op het internet staat. Ijdel?

  Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat Aafke dolgraag een Bekende Nederlander wil worden.

  Eindelijk heeft Aafke ontdekt hoe dat kan: door in de Volkskrant als 'gastcolumnist' de propaganda te verkondigen die de Grote Bazen zo graag lezen.
  Aafke is er naief en onwetend genoeg voor. Ze doet het graag.

  http://www.volkskrant.nl/opinie/gastcolumn-er-zijn-geen-hoopgevende-verhalen-alleen-idiote-complottheorieen~a4439175/#reactions-anchor

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk, getallen.

   Met een winkans van Obama van 9% vs 90% en van Poetin van 35% vs 51%, geeft dat de kans op winst van Putin t.o.v Obama (35/51)/(9/90)=6.9 keer zo groot is.

   Ik deel daarom de conclusie van Jan dat Poetin het in de VS verkiezingen op zijn sokken zou winnen (6.9 keer zo hoge kans), als hij het tegen Obama moest opnemen.

   Verwijderen
  2. Tussen de regels doorlezend (zie de opmerkingen die tussenhaakjes staan), kom ik de volgende boodschap tegen bij Aafke Romeijn

   "Wanneer je kijkt naar het groeiend aantal nepnieuwsberichten (gifgasaanval Ghouta door Assad, genocidedreiging Benghazi door Khadaffi, Maidan revolutie gebracht als als 'wil van het volk') en hun toenemende levensduur (hoe lang 'leeft' die mythe over het geloof in Islam als bron van terrorisme nu al?) dan kan ik niet anders dan concluderen dat er behoefte is aan verhalen die ons verbinden (je raakt me hier kwijt Aafke). Het is alleen treurig dat het op dit moment geen hoopgevende verhalen zijn die mensen samenbrengen (tja, de tijd van het hoopgevende verhaal is voorbij, hoop leidt tot passiviteit en de tijd van sprookjes zijn we ook ontgroeid, of zoals Woody Allen ooit zei:" I felt a lot better, when I gave up hope"), maar idiote complottheorieën (het is inderdaad idioot dat de complotten van Hillary Rodham Clinton en de democratische partij waarbij uit de Podesta mails (wikileaks) o.a. blijkt dat de DNC de verkiezingstrijd van Sanders hebben gesaboteerd, HRC geld aanneemt van mensen, organisaties, en landen waarvan ze WEET dat die ISIS sponsoren, dat de DNC mensen hebben betaald die ttv Trump bijeenkomsten rellen moesten veroorzaken, maar niet de aandacht krijgen in de mainstream media, omdat die maar een verhaal willen vertellen over die Podesta mails: de idiote complottheorie dat Rusland oftewel Poetin de Amerikaanse verkiezingen hebben gesaboteerd)

   Zo gezien valt er nog best veel te lezen in VK. Maar het is best wel een gedoe, dat tussen de regels door moeten lezen. En leukere dingen kan ik me ook bedenken. Zoals luisteren naar een stukje tussen de regels door van Youp van 't Hek

   https://m.youtube.com/watch?v=0acW0KZa6Ug

   Verwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Blik,
  telkens als jij Helga Salemon te grazen neemt plaats je een foto van haar. Dat vind ik in haar geval wel een beetje gemeen van je ....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahh, bedoel jij te zeggen dat je haar niet charmant vindt? Dat zou ik nooooit durven zeggen!

   Verwijderen
  2. Je kan niet gemeen genoeg tegen HEM zijn

   Verwijderen
  3. @Dawg,
   Het is andersom. De NPO vraagt aan braaksel (als Rusland deskundige") om een anti Poetin, anti Rusland verhaal te vertellen. Zo snabbelt braaksel wat bij.

   Verwijderen
 6. Overeenkomst tussen Sovjet Unie en Europese Unie.
  Beide werden of worden geleid door totaal incorputente politici deze zijn uiteraard corrupt als de neten.
  Het gevolg voor beide zal dan ook uiteindelijk dezelfde uitkomst zal geven.
  Het vliegtuig topulev 154 is een van de meest veilige vliegtuigen die er gebouwd zijn maar schreef een Russisch expert er is de laatste jaren een tendens merkbaar dat vliegtuigen als een computergame worden gezien maar een vliegtuig is dat beslist niet en heeft ook geen resetknop zoals de game.
  Waren in het verleden ernstige ongevallen veelal te wijten aan menselijk falen of technische storingen heden laat de automatisering het soms afweten.
  Wat anders is te verklaren dat een Airbus plots van grote hoogte in de Atlantic stort of de Boeing 747 te Kabul tijdens opstijgen plots stil valt en op de grond te pletter valt.
  Enzo zijn er tal van voorbeelden te beschrijven.
  Afgelopen augustus komen 10 TU 154 weer in bedrijf na zo`n automatisering en drie van deze 10 hebben reeds een ernstig incident gehad dat kan geen toeval.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. incorputente?

   Een mooie vinding Bartelds ;)
   Heb op Google gekeken .Wereldwijd bent u de enige ,slechts 1 hit....
   Da's op zich wel uniek.

   Verwijderen
 7. Net naar tante salemon geluisterd !? Als je een beetje bekend ben in Rusland dan herken je het beeld niet !
  We kunnen duidelijk horen dat er vooraf een bespreking is geweest voor deze uitzending.
  Veder het plan wordt verklapt, links om of rechts om zal putin voor misdrijven tegen de menselijkheid worden vervolgd net als de serben na het vernietigen van yougoslavie !
  We kunnen hieruit verleiden dat Rusland kapot moet en dat de huidige " corrupte regering" vervangen moet worden door een waarschijnlijk " niet corrupte joodse oliegarchie " net als in de Oekraïne, mvr salemon is dus niet onpartijdig om het oefemistisch te stellen. Het herrijzen van Rusland wordt als belachelijk neergezet , Syrië wordt met Afghanistan vergeleken ( hiermee wordt bevestigd dat Nederland ISIS steunt , niet voor niets mogen de zwarte vlaggen in den haag paraderen, en worden de teruggekeerde jiadisten met baan en dak beloont !.)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb wat trends die ik voor 2017 voorzie opgeschreven. Ze zijn niet vrolijk of positief, dus ik hoop dat ik ongelijk krijg.

  .Verder afnemen van vertrouwen van de burger in de overheid
  .Mainstream media is op weg om meer overbodig te worden en verliest verder vertrouwen
  .Initiatieven zullen ondernomen worden om de dollar op termijn te vervangen door de SDR als reserve munt
  .Toenemende trend van nationalisme onder de Europese bevolking. Merkel, Hollande, Rutte zijn op weg naar de uitgang
  .Afnemend vertrouwen in overheidsschuld, dus oplopende rentes
  .Geldstroom van staatsobligaties naar aandelen en grondstoffen, met name edelmetalen en virtuele munten.
  .Afnemend vertrouwen in Europa door toename anti Europa partijen.
  .Toenemende segregatie tussen moslims en christenen, blanken en zwarten.
  .Meer banken die gered moeten worden door bailins of bailouts.
  .Overheid die steeds meer controle wil over haar burgers en haar burgers steeds zwaarder wil belasten.
  .Maatregelen tegen het gebruik van cash als oppot en betaalmiddel.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. In de voorlopige analyse van de Saker geeft commentator Rublev een zeer gevaarlijk scenario:

  De moordaanslag en het evt neerhalen van de tupolev zijn een opmaat om Putin een ´motief´ te geven om vervolgens een zeer ernstige false flag uit te voeren zoals het zinken van een vliegdekschip, wat dan gemakkelijk als een wraakactie van Putin kan worden uitgelegd.


  Dat zou betekenen dat de rogue fractie die Obama nu lijkt te vertegenwoordigen direkt uit is op een 3e wereldoorlog.

  De enige uitweg zou zijn, zelfs al wordt er bewijs gevonden voor wie er achter zit, dat we dit voorlopig niet zullen horen (uiteraard zal IS, Azov of al Nusra het wel claimen, maar dat doen ze toch altijd, dus dat betekent, ook in de ogen van het publiek niet zoveel. Het zal dus voorlopig wel lucht in de brandstofleiding worden of zoiets.

  Hoeveel dagen hebben we nog? 25?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat ze bij RT en Sputnik nog voordat de zwarte dozen waren gevonden zeiden dat een terroristische aanslag als oorzaak uitgesloten was, geeft mij aan dat ze die optie niet willen onderzoeken.

   Qua bewaren van de wereldvrede lijkt mij dit verstandig van Rusland (ze laten zich niet uit de tent lokken).

   Of er nu een valse vlag a-la de Maine of Pearl Harbor aan zit te komen acht ik niet helemaal uitgesloten (de geschiedenis herhaalt zich en dat is zeker bij de neoconliberals het geval die van alles verweten kan worden behalve origineel denken..)

   Het is triest voor de nabestaanden, maar denk dat de waarheid achter het neerstorten van dit vliegtuig nooit gevonden gaat worden. Idem MH17 en 911.

   Verwijderen
 10. Nog even een bespiegeling over 2016: Het lijkt er op dat er een culturele ommekeer heeft plaatsgehad.

  Hoewel policorr en identy wars piekten lijkt er een frisse onderstroom geboren te zijn die wars is van post-modernisme.

  Wie een schilderijlijst bij de action of xenos zoekt vindt dunne latjes of afgebladderde steigerplanken met grijze of witte verf. Maar ik verwacht een soort neo-barok, geïnspireerd op het Kremlin of de Trump tower. Die stijl hoort bij de nieuwe stijl regeringsvorm, de enige die mogelijk de olicharchie kan keren: de autoratieve democratie, vaak ´illiberaal´ genoemd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedoel je 'autoritatieve' in plaats van autoratieve ?
   Is dat een democratie die toch meer macht aan een kleine groep gekozenen geeft?

   Verwijderen
 11. Dawg,
  in een autoritair bestel heeft degene die is gekozen of aangewezen of zich de macht heeft toege-eigend, alles voor het zeggen en duldt hij geen tegenspraak. Hij hoeft zijn keuze en macht niet te legitimeren met de zin " Ik heb gelijk, want ik ben de baas'.

  Bij de drogreden 'beroep op autoriteit' is dat juist de essentie. De spreker zegt dat hij gelijk heeft omdat hij er voor heeft doorgeleerd. Of omdat hij ter plekke was toen het gebeurde.
  Het 'insider zijn' wordt als onderdeel van het argument gebruikt. Als onderdeel van het bewijs. En vaak ontbreekt het hele bewijs verder ook nog.

  BeantwoordenVerwijderen