dinsdag 6 december 2016

Gedode Russische verpleegsters Aleppo worden begraven bij Vladiwostok

De twee in het veldhospitaal in Aleppo omgekomen Russische verpleegkundigen dienden in Birobidzhan (bij Vladiwostok). De herdenkingsdienst en begrafenis vinden over twee dagen plaats.

"De twee vrouwen dienden in ons ziekenhuis. Ze vertrokken naar Aleppo drie dagen geleden. Ze laten een gezin achter." Vertelt een woordvoerder.
Behalve de twee gedode verpleegkundigen, is er ook nog één gewond. Behalve het Russische medische personeel zijn ook plaatselijke bewoners geraakt. Update: Mark Rutte heeft in Stand.nl het optreden van de Russen in Syrie cynisch "niet constructief" genoemd.

Eén van de omgekomen verpleegsters. Ze zal begraven worden met militaire eer. Foto: 1tv.ru

De twee omgekomen verpleegkundigen krijgen van de Russische tv wel hun verdiende aandacht. NOS kijkt de andere kant op. Eén van de vrouwen was al eerder 3 maanden in Syrie geweest om mensen te helpen. Foto genomen van 1tv.ru.

Russische kinderarts kwam naar Aleppo om kinderen te helpen. Kreeg van de door Nederland gesteunde "gematigde oppositie" 9 mortieren op zijn tent toegeworpen en ligt nu zelf zwaargewond in het ziekenhuis. Nederlandse staatsmedia kijken de andere kant op. Dit plaatje past blijkbaar niet in het plaatje. Foto genomen van 1tv.ru.

72 opmerkingen:

 1. Staatsmedia zwijgt.

  Het in Haarlem gevestigde Marketupdate pikt het wel op:
  http://marketupdate.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De Russen zijn er zeer van overtuigd dat de coördinaten zijn doorgespeeld naar de terroristen...

  Kremlin CONFIRMS: “Of course, it was precision fire” that destroyed Russian hospital in Aleppo

  http://theduran.com/kremlin-confirms-of-course-it-was-precision-fire-that-destroyed-russian-hospital-in-aleppo/

  ...en de VS ontkent natuurlijk in alle toonaarden haar betrokkenheid, sterker nog, zij zetten zelfs vraagtekens of het incident wel daadwerkelijk heeft plaatsgevonden!

  Opmerking voor Mark Toner;

  Als je een drone over de locatie laat vliegen om de coördinaten te bepalen, kan je ook een drone over de locatie laten vliegen om het incident te bevestigen!

  US State Department denies giving coordinates of Russian hospital to Al Qaeda

  http://theduran.com/us-state-department-denies-giving-coordinates-of-russian-hospital-to-al-qaeda/

  Het begint wel op te vallen dat oorlogsmisdaden die door de VS gesteunde terroristen worden begaan niet door het westen onderzocht hoeven te worden en worden doodgezwegen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tegelijkertijd gaat John Kerry gewoon door met waar de VS zo in uitblinkt. Het besodemieteren van de Russen.

   BREAKING: Lavrov furious as US backtracks on its own proposal to withdraw Jihadis from Aleppo

   http://theduran.com/lavrov-furious-us-backtracks-proposal-withdraw-jihadis-aleppo/

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. Dank voor je aanvullingen Joop en Matt; dat was inderdaad de informatie om het artikel en het -voor het westen- desastreuse plaatje compleet te maken.

   Zullen we maar met zijn allen een Russisch paspoort gaan aanvragen?

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  5. Als een soort Partizanen! :-)

   Verwijderen
  6. Rusland en China trappen niet nog eens een keer in de laaghartige Amerikaanse trucjes van de leugenaarsbende uit Washington.

   Russia, China defeat U.S. attempt to save Jihadis in Aleppo

   http://theduran.com/russia-china-veto-un-resolution-defeat-us-attempt-save-jihadis-aleppo/

   Verwijderen
  7. En het Rode Kruis weigert de aanval te veroordelen;

   –“all sides to the conflict in Syria are failing in their duties to respect and protect healthcare workers, patients, and hospitals, and to distinguish between them and military objectives.”

   http://theduran.com/do-russian-lives-matter-red-cross-refuses-to-condemn-aleppo-hospital-attack/

   Verwijderen
  8. @ Matt

   "De sancties tegen Rusland heeft de Duitse economie 30% van hun BNP gekost.

   Dat lijkt me wat veel.

   In dat artikel wordt de schade voor de Duitsers op circa 10 miljard op jaarbasis geraamd. Het bbp van Duitsland is een dikke 3500 mld. Dat zou dus betekenen dat ze ongeveer 0,3% van hun bbp verliezen door de sancties.

   Verwijderen
  9. Ze zijn veel te lief voor die terroristen. Gewoon van alle kanten bestoken. Shock and awe. 's Nachts met massief geluid of met bommen uit hun slaap houden. Totdat ze geknakt zijn van de zenuwen. Daarna geef je ze een ritje naar hun maagd van 72. Alleen psychopaten, die graag mensen willen vermoorden en die in een feodale samenleving willen wonen zijn afgereisd. Worden ze niet gedood, dan komen ze totaal verknipt terug in onze maatschappij.

   Verwijderen
  10. Dit artikel dus:

   http://voxeu.org/article/impact-sanctions-russia-sanctioning-countries-exports

   Verwijderen
  11. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  12. Kaasboeren in Rusland lachen. Ze verdienen goed geld. In Nederland gaan de zuivelboeren failliet.

   Verwijderen
  13. Amerika bijna geen schade door sancties

   Verwijderen
  14. @ Matt

   De getallen komen ruwweg overeen met wat ik eerder stelde. Een Duits exportverlies van 832 miljoen per maand komt overeen met circa 10 miljard per jaar. Maar die 10 miljard is geen 30% van hun bbp (van 3500 miljard per jaar)maar +/- 30% van het gezamelijke verlies van alle landen die door de sancties getroffen worden.

   Verwijderen
 3. Ben van een ding inmiddels overtuigd binnenkort is het oorlog in Europa.
  1904 financiele crisis VS na 10 jaar WO 1 1929 wederom crisis VS 1939 WO 2 2007 wederom crisis VS dan zal het toch vreemd zijn dat volgend jaar geen oorlog komt in Europa.
  En alle ingrediënten of voorboden zijn aanwezig binnen de EU, Merkel zei deze week enkele zinsnede uit Hitler zijn gedachte over zijn tegenstanders.
  Frankrijk loopt ook aan de afgrond en Italië zelfde laken en pak.
  Eerst was het doel Rusland maar helaas die heeft wel aan getoond dat zij iets te sterk zijn dus blijft de EU over zo simpel is het want oorlog zal er komen om schulden te kunnen wegschrijven.
  Het enige wat Amerikanen goed kunnen oorlog en chaos elders veroorzaken om er zelf beter van te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Amerikanen worden er niet beter van. Wallstreet wel.
   In een oorlog met Rusland zal wallstreet er ook niet beter van worden, want de Russische onderzeeërs liggen voor de kust van New York en leggen wallstreet in de nucleaire as. Dus niemand wordt er beter van, zelfs niet de corporatistische bankiers oligarchie.


   Met Trump verwacht ik eerder handels/economische/diplomatieke problemen met Iran en China. We zullen zien.

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  4. Valt wel op dat Trump een wig schijnt te willen drijven tussen Rusland, China en Iran.

   Verwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  6. Dat heeft Poetin ook aangegeven, eerst zien, dan geloven!

   Verwijderen
  7. Die wig kan Trump niet meer drijven. De agenda is voor iedereen duidelijk.

   Verwijderen
 4. ´Alt- links´ is in elk geval niet meer op joop.nl te vinden: zonder waarschuwing in een keer geblocked.

  Het blijkt inderdaad steeds lastiger te worden om een onafhankelijk geluid te laten horen.

  En ik laat me tijdens het koude weer verleiden te vaak en te veel te reageren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gandhi's favoriete wapen was de boycot, en zo zou ik de "verbanning" van Joop beschouwen: als boycot. Bij de Joop redactie zelf zullen ze het daar waarschijnlijk niet mee eens zijn, en eerder geneigd zijn om te zeggen dat je je als een elftal speler gedroeg die eigen doelpunten probeerde te maken. Maar ja, wie zegt dat alles wat links is "Joop" is?

   En voor koppen als deze http://www.joop.nl/nieuws/nederlandse-media-zijn-niet-te-vertrouwen heb je geen Joop redactie nodig om te weten dat het waar is.

   Verwijderen
  2. Ik vind de verstrakking van de censuur op joop.nl een duidelijke graadmeter. De Vara is een van de meest bepalende clubs wat betreft opinievorming. Momenteel zitten ze tussen PvdA en GL in, maar er wordt ruim baan gegeven aan PVVers en een groep reageerders die het EUstablishment verdedigen en zeer Russofoob zijn. Toen ik jong was zouden we dat rechts noemen.

   Verwijderen
  3. Kan je nagaan wat het politiek besef op joop.nl is! Waarschijnlijk weet men daar ook niet dat neoliberalisme neofascisme is.

   Verwijderen
  4. Dat politiek besef wordt daar (vara) grotendeels gemaakt en verpakt voor Nederland. Er zitten daar niet slechts gelovigen. Soros banden zijn waarschijnlijk niet aan te tonen, maar moeten haast wel bestaan.

   Verwijderen
 5. Het maken van een lijst is een voorbode voor Chinese stijl blokkeren van websites in de toekomst verwacht ik. Onder het motto "we moeten de burger beschermen voor nep nieuws".

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik mijn nieuws niet meer kan lezen buiten de reguliere media om, betekent dat niet automatisch dat ik terugkeer naar de reguliere media om nieuws te vergaren.

   Waarschijnlijker acht ik het dat ik me dan nog meer zal richten op de ouderwetse manier van nieuwsvergaring: boeken lezen, mensen spreken, zelf nadenken, naar alternatieve zenders luisteren (maar dan stiekem), demonstraties bezoeken, of op andere manieren verzet aantekenen tegen de status quo. En zo zullen er meer zijn. Wat het voor onze leiders niet makkelijker maakt om mensen gedomesticeerd te houden.

   En ofschoon de wensgedachte van onze radeloze en redeloze elite bekend is, namelijk dat zij elke vorm van tegenspraak bij wet kunnen verbieden "can't we just drone the guy", dixit HRC), zie ik het ze niet verbieden omdat ze daarmee de controle op de duiding van de berichtgeving kwijtraken.

   Eerder denk ik dat de "nep nieuws" meme gebruikt wordt als poging om de geindoctrineerden onder ons niet kwijt te raken binnen de status quo van de reguliere media. En dat de alternatieve media gebruikt wordt als richtpunt hoe ver de elite kan gaan in het besodemieteren van "haar" bevolking.

   Verwijderen
  2. Nu is het natuurlijk wel makkelijker om de huidige generatie te indoctrineren, bij de generatie van de "babyboomers" wordt dat iets problematischer.

   Verwijderen
  3. In die hele fake news discussie mis ik overigens ook de #je suis Charlie.

   Die ik ook (in hindsight) miste bij dat bombardement van NATO in 1999 op RTV Servie.

   Verwijderen
  4. Toen waren wij nog niet "Ëén".

   Verwijderen
  5. Toevallig zie ik hier een artikel in Media matters van George Sorros vragen om censorship van haat en nepnieuws

   Politico's Glenn Thrush: Why Isn't Facebook Banning Groups That "Knowingly Push False And Hateful Contents?"
   Thrush: Why Aren't Social Media Groups "Coming Up With A More Serious Strategy For Either Labeling Or Banning Groups That Knowingly Push False And Hateful Content?"
   http://mediamatters.org/video/2016/12/05/politicos-glenn-thrush-why-isnt-facebook-banning-groups-knowingly-push-false-and-hateful-contents/214717

   Verwijderen
  6. Tech Titans Team Up Block "Extremist Content" With Centralized Censorship Database
   http://www.zerohedge.com/news/2016-12-06/tech-titans-team-block-extremist-content-centralized-censorship-database

   De database die op een efficiënte manier "haat, extremistisch en nep nieuws" blokkeert kan volgend jaar in werking treden aldus Yahoo.

   Verwijderen
  7. HERE IT COMES: EU THREATENS “ACTION” IF FACEBOOK DOESN’T CENSOR ALL “FAKE NEWS” AND “HATE SPEECH” WITHIN 24 HOURS
   http://www.thedailysheeple.com/here-it-comes-eu-threatens-action-if-facebook-doesnt-censor-all-fake-news-and-hate-speech-within-24-hours_122016

   Verwijderen
  8. “FAKE NEWS” HAS BEEN A PROBLEM FOR THOUSANDS OF YEARS… HERE’S HOW GOVERNMENTS HAVE STOPPED IT
   http://www.thedailysheeple.com/fake-news-has-been-a-problem-for-thousands-of-years-heres-how-governments-have-stopped-it_122016

   Verwijderen
  9. While Propaganda or Not? does not publish the names of its directors, it does indicate that it unites four organisations – Polygraph, The Interpreter, the Center for European Policy Analysis and the Digital Forensic Research Lab.

   – Polygraph is one of the sites of Voice of America, the US public radio and television organisation controlled by the Broadcasting Board of Governors.
   – The Interpreter is a magazine of the Institute of Modern Russia, now broadcast by Voice of America.
   – The Center for European Policy Analysis is a pseudopod of the National Endowment for Democracy (NED) directed by Zbigniew Brzeziński and Madeleine Albright.
   – And finally, the Digital Forensic Research Lab is a programme of the Atlantic Council.
   http://investmentresearchdynamics.com/nato-the-obama-government-and-fake-news/

   Verwijderen
  10. PETITION: DEFEND INDEPENDENT MEDIA FROM ‘FAKE NEWS’ ATTACKS
   http://www.infowars.com/petition/

   Verwijderen
  11. EU Threatens “Action” If Facebook Doesn’t Censor All “Fake News” And “Hate Speech” Within 24 Hours
   http://www.activistpost.com/2016/12/eu-threatens-action-facebook-doesnt-censor-fake-news-hate-speech-within-24-hours.html

   Verwijderen
 6. Lekkuh potje mattuh in Den Haag.

  Waarom ADO Den Haag in oorlog is met Hui Wang
  http://www.vi.nl/premium/waarom-ado-den-haag-in-oorlog-is-met-hui-wang.htm

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. @Matt,

   Dat is Haags voor een lekker potje vechten.

   Verwijderen
  3. Ik zou het moeten weten, ik ben er geboren en opgetogen.

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  5. Joop,
   beter opgetogen dan afgetuigd.
   Maar je bedoelt waarschijnlijk dat je er geboren en getogen bent?

   Verwijderen
 7. Als ik de berichten lees, is Aleppo zo goed als bevrijd. Hoe inspirerend is dat!.
  Meeste geven zich over. De groene bussen wachten.

  Als ik de russen was zou ik de amerikanen in Aleppo geen vrijgeleide geven voor vertrek. Ze moeten terug betalen voor het mobiele ziekenhuis.
  Breaking: US Trying to Rescue Intelligence Officers from Eastern Aleppo City
  http://www.veteranstoday.com/2016/12/06/breaking-us-trying-to-rescue-intelligence-officers-from-eastern-aleppo-city/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou ze krijgsgevangen nemen en als wisselgeld gebruiken in de onderhandelingen met Trump en voor vrijlating/ vrijspraak van Manning, Assange en Snowden.

   Verwijderen
  2. De verschrikkelijke terreur die de terroristen is aangericht in Aleppo die door US, UK, Frankrijk, Israël, KSA, Turkije en de golfstaten is gesteund.
   18+: Борьба с огнем. Фильм Anna News / Fighting with fire. Anna News film
   https://www.youtube.com/watch?v=ci85LkmrNy0

   Verwijderen
 8. ´I told you so!´ hahahaha..........

  http://www.trouw.nl/tr/nl/39682/nbsp/article/detail/4429136/2016/12/07/EU-steun-Oekraine-nauwelijks-effectief.dhtml

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jammer genoeg zijn we die 11,2 miljard euro kwijt.

   Degeneré van Baalen eet er geen biefstuk minder om. Ook niet om de tig miljard die de EU mist vanwege de sancties met Rusland

   Verwijderen
 9. Helemaal geen ophef bij de MSM en de opiniemakertjes als KSA continu woonwijken in Yemen bombardeert.

  Saudi Arabia devastates residential areas of Yemen
  https://www.almasdarnews.com/article/saudi-arabia-devastates-residential-areas-of-yemen/

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De oude stad van Aleppo is bevrijd en de jihadisten zijn op de vlucht:

  http://theduran.com/breaking-aleppos-old-city-now-fully-liberated-syrian-army-remaining-terrorists-retreat/

  BeantwoordenVerwijderen
 11. India is op weg om een politie staat te worden.

  Gold Price Skyrockets in India after Currency Ban – Part V
  http://www.acting-man.com/?p=48062

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Syria’s War For Humanity
  by
  Mark Taliano

  November 2016

  http://www.globalresearch.ca/syrias-war-for-humanity/5550501
  I-Book

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gold Standard Approved for Islamic Finance, Opening New Market
  https://www.bloomberg.com/news/articles/2016-12-05/gold-standard-approved-for-islamic-finance-opening-new-market-iwbytkoj

  Goud mag nu gebruikt worden in de 1,8 biljoen grote markt van sharia bankieren.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het communistische ideaal van de money masters verwezenlijkt in 2030.

  Proof That The Elite Really Do Want A Global Society With No Possessions, No Privacy And No Freedom
  http://endoftheamericandream.com/archives/proof-that-the-elite-really-do-want-a-global-society-with-no-possessions-no-privacy-and-no-freedom

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Trump is terecht ´Man of the Year´. Assange had dit al jaren geleden moeten zijn. Het is interessant om Wikileaks de komende dagen te volgen. Wat een fout van die man om destijds tijdelijk toevlucht te zoeken in de dystopische feministische diktatuur Ikealand!

  http://theindicter.com/the-case-assange-in-the-context-of-swedens-feminist-foreign-policy-for-exports-gains/

  http://russia-insider.com/en/sweden-has-committed-suicide/ri17150

  http://theduran.com/breaking-julian-assange-issues-statement-demolishes-swedish-rape-case/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat wil je als je door de Wallenberg familie geregeerd wordt.

   Verwijderen
  2. What a difference 4 months makes... From Meltdown to Total Meltdown to Man Of The Year...

   http://www.zerohedge.com/news/2016-12-07/collapse-real-media-credibility-3-simple-images

   Verwijderen
 16. Hoe reageert de NAVO op de agressieve oefeningen die Rusland op haar eigen grondgebied houdt? NAVO Generaal Ben Hodges legt het voor Één Vandaag en de domme Nederlander uit.

  http://buitenland.eenvandaag.nl/tv-items/70823/hoe_gaan_we_om_met_een_russische_dreiging_

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "De tijd van ontspanning tussen Rusland en het Westen lijkt voorlopig voorbij. Nu het Russische leger steeds actiever wordt en soms daadwerkelijk tot actie over gaat is de vraag hoe het Westen hiermee om moet gaan.

   EenVandaag vroeg het aan de man die Rusland tegen moet houden, mocht Poetin besluiten een NAVO grens over te gaan: luitenant-generaal Ben Hodges. Hij is commandant van het Amerikaanse leger in Europa. Hoe kijkt hij aan tegen de dreiging uit het Oosten?"

   Dag in dag pompt de NAVONOS met nepnieuws dezelfde agitprop de ether in om ons maar in een Russsiche dreiging te doen geloven. Walgelijk. Hun slechte bedoelingen laten ze elke keer weer zien door over de Krim te beginnen en weg te laten dat de aansluiting van de Krim een gevolg was van de staatsgreep door de CIA?SBU.

   Verwijderen
 17. Amanpour op CNN, een must see vandaag: Ik viel zowat van de bank af toen ze het openlijk hadden over surrender, losing, trying to save something, no leverage! (panel met Peter Galbraith en Evelyn Farkas)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. over welk onderwerp ?. De infowar ?

   Verwijderen
  2. ah ok. Die hebben ze verloren inderdaad. 85% van Aleppo nu bevrijd.
   Strijd in Libië en Yemen zijn nog niet beslecht, die zijn Geopolitiek gezien minder belangrijk. Maar ook daar ziet het er voor hen niet bijster goed uit.

   Verwijderen
 18. Twee belangrijke trends die wat mij betreft helder naar boven komen op dit moment:

  De oorlog tegen cash (India)
  De oorlog tegen de waarheid cq het vrije woord (europa/amerika)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Michael Rivero;

  Amerikanen vast in Aleppo. Reddingsoperatie met helikopters mislukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. The war on cash, zeker. Maar daar gaat een nog nader te bepalen weerstand tegen komen, zo denk ik. De mafia en cartels zullen zich niet aan de kant laten zetten. Hun drugshandel zal op de straat toch met cash betaald moeten worden denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen