vrijdag 16 december 2016

NOS 8-uur journaal 15-12-2016 met Syrische Spook-reporter

We hadden eerder deze week natuurlijk het op drijfzand gebouwde verhaal dat het Syrische leger 82 burgers, waaronder vele vrouwen en kinderen geëxecuteerd zou hebben. Het werd de hele dag door NPO Radio 1 en het NOS-journaal breed uitgemeten, maar het meest waarschijnlijk is dat het ging om regelrecht Nep-Nieuws.

Aftocht

Nu ging het gisteren om de aftocht van rebellen en hun aanhang van hun laatste enclave in Oost Aleppo naar voor hun veiliger gebied. Dat is trouwens ongelofelijke service. Het Syrische leger heeft -als we het goed hebben- deze service al eerder aangeboden en geleverd in Homs. Het plaatst ook het eerdere nepnieuws van de 82 geëxecuteerde burgers in nog vreemder daglicht: Terroristen worden netjes weggebracht, burgers zouden in koelen bloede afgeschoten worden.

"Regeringsleger!"

Vanuit dat oogpunt zou het ook begrijpelijk zijn dat de bedenkers van het eerdere nepnieuws ook deze veilige aftocht zouden willen discrediteren. Het verhaal kwam de ether in dat de bussen beschoten zouden worden van regeringszijde. RT ging gelijk zelf, ter plaatse, op onderzoek uit en concludeerde dat het waarschijnlijk om nepnieuws ging. De NOS daarentegen kwam in haar 8-uur journaal op de proppen met een nog niet eerder geziene Syrische verslaggever. Deze anonieme contribuent komt erin met wat geroffel op de achtergrond, het Syrische leger volgens hem. Dan gaat hij door en klinken er vervolgens schoten die voor zover Blik het als leek kan beoordelen, van akelig dichtbij komen: "Regeringsleger!", roept de nieuwe NOS-verslaggever, zonder een spier te verrekken. Je lijkt hem te zien denken om met zijn camera te gaan draaien om de richting te tonen van waaruit het geluid zou komen. Maar hij lijkt zich te bedenken en doet het niet. Zou het kunnen zijn dat daar zijn collega staat die zelf vuurt? In dat geval zouden we bij de NOS (Nepnieuws Ons Streven?) weer Nepnieuws hebben.

Hier is de link naar het 8-uur NOS-journaal van 15 December 2016. Op minuut 9:45 begint het. Je moet even door twee korte reclames heen. Laat in de comments weten wat je denkt. Echt of fake?

RT nieuws debunkt verhaal over beschieting konvooi.

Mocht bovenstaand niets te zien zijn, click dan HIER.

Harold Doornbosch geeft de NOS lesje journalistiek

Activisten &burgerjournalisten zijn prima als aanvulling op journalistiek, maar niet als oncontroleerbare hoofdbronnen. Hallo NOS, lezen jullie even mee? Het valt op dat Sander van Hoorn er niet bij kwam gisteren. Ondanks onze eerdere kritiek op hem stellen we vast dat hij, ook op de radio, al is het soms in kleine bijzinnetjes, weerstand lijkt te bieden aan al te simpele conclusies.

Harald Doornbosch over werken aan rebellenzijde

De "rebellen" zijn zijn zo fier op hun werken dat ze journalisten verwelkomen om hun vooruitgang te tonen kidnappen.

Harald Doornbosch over werken aan regeringszijde

"Gedoe" met visa, papieren en toestemmingen toch van andere orde dan ontvoerd worden... Desalniettemin kiezen de Nederlandse media de "rebellen". Apart.

Rob Trip, verspreider van Nepnieuws?

Goed nieuws!

Terwijl bijna niemand in Oost Aleppo nog internet heeft, hebben de genocide vrezende NOS-twitteraars in Londen Aleppo dat gelukkig nog wel. :-)POLL!

Verzoek aan de bezoekers, kijk nog even naar deze nieuwe NOS-reporter en doe de poll.

Link NOS item, nogmaals, vanaf 9:30: http://www.npo.nl/nos-journaal/15-12-2016/POW_02990952

Na het zien van het fragment met de anonieme nieuwe Syrische NOS medewerker...

0 1. Ben ik ervan overtuigd dat hij daadwerkelijk door regeringstroepen aangevallen wordt. Een NOS-medewerker liegt niet.

0 2. Nep-nieuws! Zijn vriend is daar zijn Uzi aan het het bedienen.

0 3. Ik twijfel. Kan 1, kan 2 zijn.

93 opmerkingen:

 1. Na alle eenzijdige berichtgeving op Blik is er gelukkig Nieuwsuur dat de zaken helder ziet vanavond...
  ''Hoe nepnieuws dit jaar trending werd
  Hillary Clinton verkocht wapens aan
  Islamitische Staat .2016
  was het jaar van het nepnieuws.''
  http://teletekst-data.nos.nl/webplus?p=221-1

  Nepnieuws? Klopt .
  Niet eens verkocht maar gratis verstrekt vanuit Libië.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kende Harald Doornbos eigenlijk niet. Alleen de naam komt me bekend voor.
  Hij is bijna 50, heeft een vrouw die ook journaliste is, en uit Libanon komt. ( Kan een moslima zijn, maar ook een christelijke vrouw, of seculier)
  Hij woont in het Midden Oosten of in Pakistan. Is bekend met Oekraiene. Schrijft voor TPO, meen ik.
  Hij heeft op 9 november in 74 tweets uitgelegd wat de winst van Trump volgens hem betekent voor het MO. : http://politiek.tpo.nl/2016/11/10/twittercollege-donald-trump-rusland-en-het-midden-oosten/

  Over gedoe met visa en papieren: zijn vrouw wilde een weekend naar Londen vliegen en moest toen 51 A4 tjes beantwoorden voor ze het visum kreeg....

  Zijn twitter account bevat een aantal interessante zaken: https://twitter.com/haralddoornbos

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed dat je Harol idd even toelicht Jan; voor mij is hij een bekende naam.

  Ik ben destijds naar de Knevel en vd Brink studio afgereisd met foto's van Donetsk van dezelfde dag, van Harold, in de hand; een oud vrouwtje op de vlucht en een meisje met haar huisdier op de vlucht, voor bommen van Poroshenko + co.

  Daar was ik hem dus erg dankbaar voor. En heeft hij lef getoond om daar tussen de regimebommen door te lopen en te werken.

  Ook over Syrie schrijft hij gewoon een eerlijk verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier is de link naar het Knevel artikel; onderaan vind je de foto's die ik toen aan de tafel geschonken had; ook de twee genoemde foto's van Harold Doornbosch (onverdachte hoek leek me zo) zitten erbij. Met name de foto van het meisje met huisdier, niet zo scherp, maar wel zeer veelzeggend.
  http://blikopnosjournaal.blogspot.nl/2014/08/blikopnosjournaal-verwijderd-bij-knevel.html

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Trends die de kenners van de globalistische agenda al wisten.
  Cashloze samenleving
  Inperking vrijheid van meningsuiting
  Het chippen van mensen

  .Zoals al eerder hier vermeld. De globalisten bezig zijn om de cash uit de samenleving te halen. (india, australië)
  .Vrijheid van meningsuiting wordt beperkt als bepaalde sites niet meer bekeken mogen worden (als ze extreem zijn, buitenlandse propaganda, aanzetten tot haat etc). Er staan er al heel wat op de lijsten in de verschillende landen.
  .Nu wordt een begin gemaakt met het chippen van mensen (ze zijn met dieren begonnen). Te beginnen met alzheimer en autisten.
  The House Passes A Microchipping Law That Is Intended To Help Local Authorities Microchip Disabled People
  http://endoftheamericandream.com/archives/the-house-passes-a-microchipping-law-that-is-intended-to-help-local-authorities-microchip-disabled-people

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. David Icke: The 'Fake News' Hoax - The System is Desperate
   https://www.youtube.com/watch?v=c5Yhlo7vzT4

   Verwijderen
 6. Sven Kockelmann in gesprek met Mark Rutte en de Russische dreigingen, met o.a. de komende hack van de Nederlandse verkiezingen! Jawel, ook Mark Rutte krijgt een beurt...

  http://www.npo.nl/nos-gesprek-minister-president/16-12-2016/POW_03352323

  ...evenals 'Miss' Lindsey Graham! Whoehahahaha!!!

  Miss Lindsey Graham: Putin Hacked Me So Bad And I Loved It!

  http://russia-insider.com/en/politics/miss-lindsey-graham-putin-hacked-me-so-bad-and-i-loved-it/ri18217

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Orwelliaanse L. Graham zegt dat de russen overal ter wereld de democratieën aanvallen. Natuurlijk is het net andersom het is de wallstreet too big to fail transnationale corporatistische (centrale) bankiers elite die overal in de wereld de democratie aanvalt. Rusland/Poetin probeert de democratieën te redden zoals bv in Syrië.

   Verwijderen
  2. "NO! You give that money to us, the bankers. The Bankers! THE BANKERS!!!!! Screw Christmas! We OWN you, slaves!!!!!!!!!"

   Verwijderen
 7. Overigens, nog iets wat opvalt, de Russen arresteren terroristen vóór zij een aanslag kunnen plegen, in het westen arresteren zij hen een dag na de aanslag!

  http://theduran.com/fsb-foils-terrorist-attacks-arrests-isis-fighters-in-moscow-video/

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig Blik !
  Die update met de tweets van Bana op tijdstippen dat er in Aleppo zeer waarschijnlijk geen internet verbinding bestond ! Betrapt!
  ( Nou ja, laat ons zeggen met 98% zekerheid.)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik kwam thuis en zette het NOS journaal aan om 8.10 uur.

  Sander van Hoorn bezocht mensen in Libanon in een tent. Ze waren gevlucht uit Aleppo.
  Daarna klopten er enkele zaken niet meer:
  == We hoorden dat de mensen bang waren voor wraak van Assad en dat ze daarom niet herkenbaar in beeld wilden. Maar de vrouw was vrij goed herkenbaar en de man toonde zijn hele gezicht!
  == Er werd gezegd dat deze mensen niet terug wilden naar Aleppo. Maar als ik me goed herinner zeiden de mensen dat ze wèl terug wilden, maar dat er weinig over was.
  ( Ik ben het al weer vergeten . Ik wilde het op de website nog eens bekijken, maar die uitzending is nog niet zichtbaar.
  Hoe dan ook, er klopten enkele zaken niet. Voor een oplettende kijker werd het NEPNIEUWS mooit zichtbaar.)
  ( Ik hoop maar dat ik me niet vergis. Ik ga het nakijken zodra het op de site komt en zal het hieronder melden.)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nog iets uit dat treurige journaal:
  er is een jongetje van 12 jaar dat in Duitsland een spijkerbom probeerde te maken en op een kerstmarkt had geplaatst.
  Vreselijk erg allemaal, natuurlijk. En werkelijk nodig om dat ook nog in Nederland op het journaal te melden.
  Jammer alleen dat ze nog steeds vergeten te melden dat Amerika de ECHTE volwassen terroristen steunt met trainingen en geld en propaganda. En dat de NOS zijn deel van de propaganda voor deze echte terroristen braaf uitvoert: "De strijders van Aleppo zijn in bussen gevlucht voor het onheil."

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een jaartje oud maar toch...Jan trek nog even een extra dekentje over je heen!

   Climate change shock: Burning fossil fuels 'COOLS planet', says NASA

   http://www.express.co.uk/news/uk/628524/Climate-change-shock-Burning-fossil-fuels-COOLs-planet-says-NASA

   Verwijderen
  2. Joop, toch staat er wat anders ,zie mn het einde van het artikel.
   Een comment vat het goed samen:
   ''What an irresponsible headline. ..and you guys commenting should actually read the whole article ... like the part where it says the conclusions of the NASA study are that not taking into account the fossil fuel burning results in an _underestimate_ of global warming: Two quotes in particular if you don't want to read this:

   "But, rather than being good news, NASA has concluded the lack of taking these factors into account means existing climate change models have underestimated at the future impact on global temperatures will be."

   and

   "The Intergovernmental Panel on Climate Change, which draws its TCR estimate from earlier research, places the future estimate rise at 1.8°F (1.0°C).

   But the new NASA study dovetails with a GISS study published last year that puts the TCR value at 3.0°F (1.7° C)."

   So if you want to quote this article as an arrow in the back of AGW -- better take the time to read it all the way through. It's exactly the opposite.''

   Verwijderen
  3. "Een comment vat het goed samen"

   Één comment? Dus jij bent het met Cruelman1974 eens dat één de meerderheid vertegenwoordigd?

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  5. Joop,het viel mij ook op in het artikel.
   Het comment gaf wat ik zag treffend weer dus dat maar overgenomen.
   Het begin begon ronkend ,zat me ook al te verkneukelen,maar in de loop van het artikel lees ik weer heel iets anders.De kop was dan ook misleidend.Ik ben ook cynisch mbt dat IPCC gehijg ,maar dit artikel haalt de temp. stijgingstheorie niet onderuit.Helaas.

   Verwijderen
  6. @Paul,

   Is het zo moeilijk om het als een normaal natuurlijk fenomeen te houden?

   Verwijderen
  7. [Is het zo moeilijk om het als een normaal natuurlijk fenomeen te houden?]

   Waarom zou je dat willen proberen? Het gaat er toch niet om om naar een bepaald doel toe te werken? Dat is niet de wetenschappelijke methode:

   Het gaat om waarheidsvinding en liefst zo exact mogelijk, zodat je er mee kan rekenen.

   Verwijderen
  8. "Waarom zou je dat willen proberen?"

   Omdat de evolutie dat heeft bewezen!

   "Het gaat er toch niet om om naar een bepaald doel toe te werken? Dat is niet de wetenschappelijke methode"

   Een man made global warming suggereren om een global carbon tax in te voeren is geen doel om naar toe te werken? Gefeliciteerd Bob, het wordt weer tijd om 3 callgirls uit te nodigen!

   "Het gaat om waarheidsvinding en liefst zo exact mogelijk, zodat je er mee kan rekenen."

   In jou geval gaat het waarschijnlijk om zoveel mogelijk vrouwen in je bed te krijgen om te bewijzen wat voor een geweldige minnaar jij bent!
   Verwijderen
  9. Je zou ook kunnen zeggen dat @Rootman, op een redelijk niveau, seksueel gefrustreerd is!

   Verwijderen
  10. En dat zijn dan de top reageerders op dit blog!

   Verwijderen
  11. Overigens, ook jij gefeliciteerd, @Blik!

   Verwijderen
  12. [En dat zijn dan de top reageerders op dit blog!]

   Bedankt, zo had ik mezelf nog niet bekeken!

   Joop, je gaat nu van het padje af. Waarom ad hominems plaatsen terwijl je me niet eens kent? Ik hoef me niet aan jouw preutse normen te conformeren, en dat carbon tax argument heb ik onlangs al ontzenuwd. (1: er is al een enorme accijns op benzine, 2: een populist kan deze accijns zo verlagen).


   ´Omdat de evolutie dat heeft bewezen´

   ?????

   Je lijkt een manier van dingen opzoeken te hebben om naar een vooropgezet doel te werken. Zoals de creationisten en intelligent designers selectief in de literatuur gaan shoppen om bij een young earth model te komen. Ze noemen zichzelf dan kritisch tov ´het Darwinisme´. Dit is geen wetenschap bedrijven maar politiseren.

   Overigens heb ik op verzoek van Jan het af en toe aanduiden van pikante ervaringen, waar ik me totaal niet over hoef te schamen, al een tijdje geleden gestaakt. Ik denk niet dat Jan het erg waardeert als jij daar nu mee gaat slingeren (assumptions are the mother of all fuck-ups).

   Verwijderen
  13. Joop, Joop,Joop toch !
   Ja had het artikel maar half gelezen.
   Iemand die aan jouw kant van het argument staat legt je dat netjes uit.
   En het enige dat je dan kan doen : nog wilder om je heen slaan, met ad hominem argumenten ook nog!

   Waarom doe je dit jezelf aan, Joop ?

   Verwijderen
  14. @Rootman,

   "Bedankt, zo had ik mezelf nog niet bekeken!"

   Dat betwijfel ik

   "Joop, je gaat nu van het padje af. Waarom ad hominems plaatsen terwijl je me niet eens kent?"

   Ik ga niets van het padje af. Gezien onze eerste confrontatie denk ik voldoende te weten wat voor haring ik met jou in de kuip heb en mijn mensenkennis laat mij nooit in de steek.

   "Ik hoef me niet aan jouw preutse normen te conformeren"

   Nee, dat heb ik ook niet aan jou gevraagd maar ik zit ook niet op jouw pikante ervaringen te wachten, houdt die lekker voor jezelf of deel ze met iemand op een daarvoor bestemd blog als je daar behoefte aan hebt. Het geeft namelijk wel je karakter weer.

   "?????"

   Ja, moeilijk hé?

   "Je lijkt een manier van dingen opzoeken te hebben om naar een vooropgezet doel te werken."

   Dat klopt, ik heb een manier van zoeken om jou van jouw domme overtuigingen af te brengen.

   "Dit is geen wetenschap bedrijven maar politiseren."

   Opvoeren dat 75 wetenschappers 95% van de consensus uitmaken en daaruit een global carbon tax invoeren, dat is pas wetenschap wil je zeggen?

   Beter je huiswerk doen is altijd beter dan de macho uit te lopen hangen.

   Verwijderen
  15. @Jan Verheul,

   "Waarom doe je dit jezelf aan, Joop ?"

   Waar heb je het over, waarom jij de MSM verguisd en tegelijkertijd zit te verdedigen?

   Verwijderen
 11. US Government Officials told us Saddam had nuclear weapons.

  US Government Officials told us in 2000 that snow was a thing of the past.

  US Government Officials told us the Lusitania wasn't carrying weapons.

  US Government Officials told us there were torpedoes in the Gulf of Tonkin.

  US Government Officials told us Lee Harvey Oswald acted alone.

  US Government Officials told us there was a Spanish mine in Havana harbor that sank the USS Maine.

  US Government Officials told us a lot of lies through the ages, so why would anyone believe them now about Russia, especially when the FBI, NSA, ODNI all reject the CIA's claim, and the CIA refuses to show any proof to the House Intelligence Committee who has oversight authority?


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook aan Poetins geduld komt eens een eind!

   Putin Lashes Out At Obama: "Show Some Proof Or Shut Up"

   http://www.zerohedge.com/news/2016-12-16/putin-lashes-out-obama-show-some-proof-or-shut

   Verwijderen
  2. Obama just backed down. He is still saying the Russians hacked the DNC, but says the actual election was okay (which throws Hillary under the bus). The "response" to Russia's alleged hack of the DNC will be hidden, meaning nothing will really be done because Obama knows it wasn't the Russians who hacked the DNC.

   The alarming part of his speech was pushing the Syria issue, saying the war isn't over and there needs to be US troops on the ground, which is tantamount to declaring war against Russia and Syria.

   Verwijderen
  3. Bron??

   Cruelman moet meer RT kijken, dan is hij bijgepraat vóórdat hij hier met zijn veronderstellingen komt.

   Ja, RT gaf gewoon een stukje speech van Oblabla weer...

   Verwijderen
  4. [Je juicht op de graven van hun slachtoffers!!!]

   En zo is dat!

   Verwijderen
  5. Slachtoffers hebben er totaal niets aan dat we politiek correct doen, daarom kan het geen kwaad dat ik zo´n onzinopmerking maak in dit relatief gesloten forum op een trollreactie die op sentiment en schuldgevoel werkt.

   Het is natuurlijk in meer algemene zin ook een reactie op de tranentrekkerij uit de media die zo Russofobie of anti Assad setimenten bij de bevolking probeert te genereren.

   Verwijderen
 12. Yep, daarom zei Rutte dat het zo goed gaat met Nederland!

  Major Economic Warning Sign: The Euro Is Heading For Parity With The U.S. Dollar

  http://investmentwatchblog.com/major-economic-warning-sign-the-euro-is-heading-for-parity-with-the-u-s-dollar/

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Eygelshoven is heropend, dat is exclusief de 2000 tanks en de 10th Airborne Division die in Duitsland zijn neergestreken.

  US to ship 1,600 tanks to Dutch arms depot in ‘clear message’ to Russia

  https://www.rt.com/news/370575-us-tanks-holland-nato-russia/

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Poetin en Erdogan smeden plannen in Syrië, zonder VS en VN

  Volgens de Russische president Vladimir Poetin zijn hij en zijn Turkse collega Recep Tayyip Erdogan bezig met het organiseren van een nieuwe reeks aan vredesgesprekken over Syrië. Wat daar anders aan is dan de talrijke gesprekken die eerder werden gehouden? De Verenigde Naties en Verenigde Staten mogen niet meedoen.

  Het is een duidelijke sneer naar de Amerikanen, wanneer Poetin zegt dat de gesprekken ‘puur het initiatief’ zijn van Moskou en Ankara.
  http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2016/12/poetin-en-erdogan-smeden-plannen-in-syrie-zonder-vs-en-vn-419685/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Paul,

   Kijk naar de Minsk overeenkomst, wie houdt zich daar niet aan?

   Verwijderen
 15. De russen zijn ook niet assertief he. Die discussie over de russische hack in de dnc gaat nu al maanden door. En nu zegt Peskov pas. Put up or shut up.

  Russia to Obama: Put up or Shut Up
  https://www.youtube.com/watch?v=6KFPqIdS7HE

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yep, zoals IK al aangegeven heb, het geduld van Poetin houdt een keer op!

   Verwijderen
  2. En Obama heeft daarop gereageerd!

   Verwijderen
 16. Het houdt niet op, niet vanzelf

  Bana in de Volksrant

  http://www.volkskrant.nl/opinie/bert-wagendorp-7-jarig-twittermeisje-symboliseert-wanhoop-en-moed-in-hel-van-aleppo~a4435862/

  Wie wil mag zelfs op het artikel reageren bij VK (vooralsnog 0 reacties gedeeld)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bana is echt! Want bellingcat bevestigt het!

   Verwijderen
  2. Ingestuurd voor de culturele pagina van VK

   'Tearjerkers als 'Bana' zijn zo oud als Griekse tragedies, waarbij het koor (de huilende familie en vrienden van de gedaagde) als bewijs dienden voor de onschuld van de gedaagde.

   Wat mij binnen die verhaallijn het koor doet overslaan. Rechtstreeks op het doel aflezen: waarom vermoordt Oedipus zijn vader, waarom zinde Elektra op wraak op haar moeder, wat vertelt de Deus ex machina in een tragedie over de tijd van de Grieken?

   Lang verhaal kort: verhalen over Bana maken de berichtgeving over Aleppo inhoudsloos en saai. Wie dat 'boek' wil doorgronden zoekt zijn bronnen wel buiten de krant waar het koor alleen de aandacht krijgt en niets over het doel van de oorlog in Syrie wordt gezegd.'


   Verwijderen
 17. Verzoek aan Jan, Oli, Dawg, Joop, Willem, Root, en alle anderen, kijk nou ff naar deze nieuwe NOS-reporter en doe de poll.

  Link NOS item, nogmaals, vanaf 9:30:
  http://www.npo.nl/nos-journaal/15-12-2016/POW_02990952

  Na het zien van het fragment met de anonieme nieuwe Syrische NOS medewerker...

  0 1. Ben ik ervan overtuigd dat hij daadwerkelijk door regeringstroepen aangevallen wordt. Een NOS-medewerker liegt niet.

  0 2. Nep-nieuws! Zijn vriend is daar zijn Uzi aan het het bedienen.

  0 3. Ik twijfel. Kan 1, kan 2 zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aangezien het 2 kan zijn, begrijp ik niet dat de NOS het klakkeloos overneemt. Zeker niet als ze direct daarachter Russische tv beschuldigen van 'gemaakte' berichtgeving over Aleppo met videobeelden.

   Ach, zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten.

   Verwijderen
  2. Item was ook erg verwarrend

   1. Trieste overhead meldt dat ambulances 'toch' weer beschoten worden in Aleppo
   2. Kijker (als ik) verwacht dan beelden van die beschieting
   3. Itt krijg je beelden van een jongeman te zien die in een open veld (als schietschijf) vertelt dat er weer beschietingen zijn, en geen schuilplaats zoekt op het moment dat je een geweer hoort afgaan.

   Als ik slapende zou zijn geweest, zou ik bij Gelauff gaan klagen dat dit soort beelden mij wakker dreigen te maken!

   Verwijderen
  3. @Blik
   De NOS leverde zoals gebruikelijk weer een journalistieke wanprestatie. Journalistiek die zoals gebruikelijk meer getypeerd kan worden als perceptie management.

   De NOS begint met het melden dat mensen staan te wachten op de bussen die hen zullen vervoeren naar de stad idlib. Ze leken eindelijk weg te kunnen. Konden eindelijk weg uit hun plat gebombardeerde huizen. Totdat......
   Kwam een verhaal over ambulances die door het regeringsleger onder vuur waren genomen. De figuur in beeld verteld dat de schoten uit de kant kwamen waar het regeringsleger zat. Uit angst voor beschietingen zijn de ambulances teruggekomen, daarna hebben de ambulances het nog een keer geprobeerd.
   Je hoorde schoten op de achtergrond. Daarna hoorde je 2 schoten afgevuurd door iemand direct naast de camera 2. Dat was het einde van het verslag van een niet nader genoemde ondervraagde.
   Daarna zagen we de stoet bussen vertrekken met beelden gemaakt vanuit russische drones.
   De NOS vroeg zich daarna af waarom de russen het konvooi filmde vanuit drones.

   Het verslag leidde ertoe dat de kijker moest denken.
   .Het regime/de russen verhinderden het transport van mensen die stonden te popelen om weg te gaan.
   .Het regime/de russen beschieten ambulances.
   .Merkwaardige actie van de russen om het transport van de rebels met drones te filmen

   Het verslag van de NOS mist het volgende:

   Wie is die persoon die werd geïnterviewd.?
   Zijn de ambulances de tweede keer wel vertrokken ?
   Ik geef de NOS de tip om de volgende keer een ambulance chauffeur te interviewen die was teruggekeerd.
   Waarom suggestief melden dat de mensen voor niks bij de bussen stonden te wachten, om daarna doodleuk bewijs uit te zenden dat de bussen daadwerkelijk naar Idlib vertrokken. Zeg gewoon de mensen verzamelde zich bij de bussen en de bussen vertrokken.!!

   Verwijderen
  4. Ik geeft de NOS de tip om de russen te vragen waarom zij het konvooi middels een drone filmden ?. Ipv hier mysterieus en suggestief over te zijn.

   Ik denk het antwoord wel te weten. Er is in het verleden een humanitair konvooi op weg naar aleppo in het door de terroristen bezet gebied in de fik gestoken. De russen zijn toen door de amerikanen verantwoordelijk gesteld voor deze misdaad. De russen hebben hiervan geleerd en willen voorkomen dat zij als schuldigen worden aangewezen als er een false flag op het transport wordt uitgevoerd door de US geleide coalitie.

   Verwijderen
  5. Overigens konden de amerikanen (zoals inmiddels gebruikelijk) geen enkel stukje bewijs overleggen dat de russen dat transport in de fik hadden gestoken. De terroristen daarentegen hadden alle schijn mbt die daad

   Verwijderen
  6. 2, en wie weet ook 3.

   Slim van de Russen om alles te filmen. Het is duidelijk dat er nog verzetshaarden moeten worden opgeruimd en dat er òf individuele wraakacties òf amateurpogingen tot een false flag worden gedaan. In elk geval wordt duidelijk gemaakt dat meer serieuze fratsen van de rogue fracties uit de VS tot in detail en van onder tot boven gedocumenteerd worden.

   Verwijderen
  7. @Blik,

   Absoluut 0 2. Het is namelijk al eens eerder gebeurd met Syria Danny en Anderson Cooper (CIA stooge) van CNN.

   Verwijderen
  8. Anderson Cooper was overigens ook deelnemer aan "Operation Mockingbird"!

   Verwijderen
  9. Goede info Joop. Bewijs van en toegeven nepnieuws door de MSM.

   Verwijderen
  10. 04, Ik twijfel, kan 02 zijn, maar 01 ('een Nos medewerker liegt niet' is helaas te mooi om waar te zijn.

   Nepnieuws of niet? Valt dit keer niet met zekerheid te zeggen. Die laatste twee of drie schoten klonken akelig dichtbij, maar kunnen net zo zijn ingemonteerd of afkomstig zijn van een medewerker aan de de repo door de Staattv. Blijft natuurlijk een beetje vreemd om zo'n interview af te nemen in open terrein terwijl er rondom je gepaft zou worden.

   Zeer verstandig, zoals al door Jan werd opgemerkt, dat de evacuatie realtime realtime te volgen was via Russiche dronebeelden. maakt het een stuk moeilijker om aanslagen op het konvooi te plegen en daar dan weer een anti-Russische propagandasho van te maken. Begrijpt iedereen meteen, behalve natuurlijk de Staatsomroep.

   Verwijderen
 18. Toen ik de blog gisteren las dacht ik aan een video die ik een jaar geleden zag waar de hele zaak duidelijk in scene werd gezet. Maar ik kan die video niet meer vinden. ( Dan begint het filmen al op het moment dat alles nog klaar moet worden gemaakt).

  Hier weet ik het niet zeker: zou hij de moeite doen om die schoten te laten afvuren?
  Wat ik veel belangrijker vind is dit: Rusland en Assad laten de rebellen vrij vertrekken. Publicitair kunnen ze waarschijnlijk niet anders.
  Al die mensen gevangen zetten en berechten is ook veel te veel werk: hoe ga je van vele duizenden verdachten controleren wat ze deden? En straks moet in het land toch weer een verzoening tot stand komen. Dus: ze mogen vertrekken.
  Nu zou ik me heel goed kunnen voorstellen dat een paar Assad soldaten het daar moeilijk mee hebben, en toch graag even een salvo'tje op zo'n bus afvuren. Neem het ze eens kwalijk.
  Vergelijk dat eens met wat het Duitse volk overkwam na 1945: meer dan 3 miljoen burgers stierven door wraakneming van de geallieerden.
  En deze oorlog heeft ook 5 jaar geduurd. Deze soldaten hebben veel vrienden zien sneuvelen door die gekken die nu zomaar vrij in een bus mogen vertrekken naar hun eigen land. Want velen zijn zelfs geen Syriers. Wat deden die in 'ons' Syrië ? Waar bemoeiden ze zich mee?
  Allemaal heel legitieme vragen, dus een salvo op zo'n bus: ik kan er niet boos om worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. 'Het is de toon die de muziek maakt.'

  Een voorbeeld.
  In datzelfde item wordt gezegd: "De Russen hebben met een drone het vertrek van de bussen gefilmd en direct op het internet uitgezonden. Het is niet duidelijk waar ze dit voor deden. "

  Omdat alles wat de Russen doen in een kwaad daglicht wordt gezet, klinkt dit voor de gewone kijker ook negatief in de oren: "We weten het niet, maar de Russen zijn vast weer iets boosaardigs van plan met die beelden."

  Ik zou willen dat àlles vanuit een drone werd gefilmd en op internet te volgen was. Dan hoeft er over heel veel niet meer gediscussieerd te worden. Dan heeft Nepnieuws veel minder kans.
  Wat de Russen doen is heel goed.

  Maar alleen al door het te melden, met het omineuze 'we weten niet wat ze er mee in hun schild voeren' wordt het weer een stukje Rusland-bashen.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Dank Jan; heldere nuances/toevoegingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. @ Willem, Root
  Volkskrant gaat net als Parool vol met Bana mee. En ook daar de Anne Frank vergelijking en verder wanstaltig gewauwel zoals:

  "Maar donderdag verscheen een rapport van de Britse internetjournalisten van Bellingcat. Ze hadden het huis van het gezin Alabed in Oost-Aleppo gelocaliseerd, op het dak stonden zonnecollectoren en ja, er was nog wifi. '@AlabedBana is real', luidde de conclusie.

  President Assad zei onlangs tegen een Deense journalist die hem naar Bana vroeg dat het meisje propaganda bedreef voor 'de terroristen': hoe een kind van 7 een genadeloze massamoordenaar tot nog meer leugens wist te dwingen."

  Tsja... allemaal heel overtuigend...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heeft Bellingcat nog bewijs geleverd van het huis met zonnecollectoren of is het weer nepnieuws en perceptiemanagement.

   Verwijderen
  2. Lol. Aan het eind van de dag 3 magere reacties onder het VK artikel waar ik hierboven naar refereerde.

   Copy-paste

   Domio - zaterdag 17 december 10:48
   Stop met dit schijnheilige gedoe mi zgn zielige mensen. Wie wil wie hier nu eigenlijk een schuldgevoel aan praten wat daar gebeurd het intresseerd mij in elk geval niets. Mag dit geluid ook ? zal wel niet van het verschrikkelijk Rode bolwerk, ligt er niet zo'n klein beetje dik boven op hoor val best mee??!
   carolus magnus - zaterdag 17 december 10:00
   Bert haalt zonder dat ik erom gevraagd heb, precies de onwaarschijnlijkheden rond dit meisje aan waar ik mij eerder al over verwonderde. Ik ben dus niet de enige.
   Victor 23A - zaterdag 17 december 09:30
   Beste Bert dat dit 7 jarige Twittermeisje volkomen fake is en bedacht is door de westerse propaganda is voor velen volkomen duidelijk, alleen jij probeert dit fabeltje ons nog door de strot te duwen. Je kunt net zo goed proberen om jouw lezers in Sinterklaas te laten geloven, dat lijkt me voor jou een klein kunstje!

   Verwijderen
 22. Op de Saker las ik vroeger vaak de comments van Penny.
  Ze heeft een eigen blog waar vaak heel veel details te lezen zijn.

  Nu schrijft ze: DE bevrijding van Aleppo is een gevolg van wekenlange samenwerking tussen Turkije en Rusland ( en hun overleg met Assad en de rebellen). De VS is bewust buiten de deur gehouden, want de VS doet niet anders dan traineren.
  http://pennyforyourthoughts2.blogspot.nl/2016/12/russia-and-turkey-pushed-west-out-of.html#comment-form

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De bronnen voor deze aantijgingen zijn anonieme medewerkers van de CIA, de Amerikaanse veiligheidsdienst. Hoewel het bewijs op z’n minst discutabel is – ook de FBI heeft twijfels - gaan veel westerse media mee in de aanval op Poetin.

   De Vijand
   De vraag of Poetin nu ook in Duitsland, Frankrijk en zelfs in Nederland - landen waar verkiezingen voor de deur staan - populisten aan de macht zal brengen, wordt beantwoord met: ja. Poetin is immers de Vijand. Bij De Wereld Draait Door waarschuwde hoogleraar Internationale Betrekkingen Beatrice de Graaf dat er inmiddels ‘bataljonnen Russische geheim agenten in Duitsland actief zijn’. Zij vroeg zich bovendien af – zonder daarvoor bewijs te leveren - of de Russen zich wellicht met het Oekraïne-referendum in Nederland hebben bemoeid.
   http://www.ad.nl/home/meegaan-in-anti-poetin-hysterie-is-gevaarlijk~a22a08c0/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web

   Verwijderen
  2. @Jan, dat is/kan een aanwijzing (zijn) dat Erdogan niet meer in het kamp van de amerikanen zit. Lees de wallstreet/londen city moneymasters.

   Verwijderen
  3. Zou zo'n hoogleraar er zelf mee zitten dat ze uitspraken doet die ze niet kan bewijzen?

   En was dat de fout van sukkels als hoogleraren Smeetsers, Poldermans en Stapel, dat ze hun onzin probeerden te bewijzen?

   Zou het ooit in de Graaf haar hoofd opkomen dat hetgeen wat ze denkt en zegt wellicht bezijden de waarheid is? Of bluft zo'n iemand zich een programma door zonder daar verder over na te denken? Of voert ze gewoon de opdracht van hogerhand uit: dat is op tv suggereren dat 2x2 5 is?

   Een ding is zeker: met hooggeleerdheid heeft het niks te maken.

   Verwijderen
  4. Het land van de Bluffers
   Vind je hier

   https://m.youtube.com/watch?v=BtXGf56rKho

   Verwijderen
 23. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waar gingen die mails ook alweer over?

   Top 100

   http://themillenniumreport.com/2016/10/the-top-100-most-damaging-wikileaks/

   Verwijderen
  2. Eva Bartlett legt de oorlog in Syrie uit aan een buzzfeed journalist die er graag een stukje over wil schrijven.

   Gepubliceerd te buzzfeed zou je denken, maar nee.

   Wel hier:

   https://off-guardian.org/2016/12/16/eva-bartlett-on-syria-responding-to-buzzfeed/

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 24. FACEBOOK TO CENSOR “FAKE NEWS” WITH HELP FROM FACT CHECKERS SNOPES, POLITIFACT, ABC NEWS, AND WAPO’S FACT CHECKER
  http://www.thedailysheeple.com/facebook-to-censor-fake-news-with-help-from-fact-checkers-snopes-politifact-abc-news-and-wapos-fact-checker_122016
  Je zult voortaan naar de website zelf moeten gaan voor het nieuws. Niet meer naar facebook.
  Verkoop je aandelen facebook maar. Ik voorspel dat het bedrijf steeds minder winst gaat maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. 'In Aleppo huilen kinderen niet meer'
  http://nos.nl/artikel/2148846-in-aleppo-huilen-kinderen-niet-meer.html

  Nu de terroristen weg zijn hoeven de kinderen niet meer te huilen is mijn conclusie. De globalisten huilen nu hun hele plan om Syrië en daarna Iran en Rusland te destabiliseren is mislukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Zie plaatje te:

  https://libertyblitzkrieg.com/2016/12/16/false-narratives-of-a-new-cold-war-insightful-interview-with-professor-emeritus-of-russian-studies/

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Vatican, Bilderberg and a ‘Migration’ Crisis
  http://journal-neo.org/2016/12/17/vatican-bilderberg-and-a-migration-crisis/
  Als je wil begrijpen waarom de EU de migranten oppikt voor de kust van Afrika.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Er gaan geruchten dat er NATO officieren zijn opgepakt in aleppo
  The Security Council meets in secret after the arrest of NATO officers in Aleppo
  http://www.voltairenet.org/article194590.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. BREAKING: 14 US-LED COALITION MILITARY ADVISERS CAPTURED BY SYRIAN SPECIAL FORCES IN ALEPPO
   https://southfront.org/breaking-14-us-led-coalition-military-advisers-captured-by-syrian-special-forces-in-aleppo/

   Verwijderen
  2. "NATO heeft geen officieren"

   Klopt, het zijn schaapjes!

   https://en.wikipedia.org/wiki/Ranks_and_insignia_of_NATO_armies_officers

   Verwijderen
 29. Een organisatie gefinancierd door oa George Soros, Bill & Melinda gates, google en National Endownment for democracy gaan voor facebook bepalen wat fakenews is en wat niet.

  Facebook partners with fact-checking organizations to begin flagging fake news
  http://www.theverge.com/2016/12/15/13960062/facebook-fact-check-partnerships-fake-news

  Poynter's IFCN has received funding from the Arthur M. Blank Family Foundation, the Duke Reporters’ Lab, the Bill & Melinda Gates Foundation, Google, the National Endowment for Democracy, the Omidyar Network, the Open Society Foundations and the Park Foundation.
  http://www.poynter.org/about-the-international-fact-checking-network/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. [Soros, voorstander van vrijheid en democratie....]

   Wiens brood men eet...

   Verwijderen
 30. Zircon Missile to Be Produced in 2018: Russia Leading in Hypersonic Arms Race
  http://www.strategic-culture.org/news/2016/12/16/zircon-missile-produced-2018-russia-leading-hypersonic-arms-race.html

  Heb het er al eerder met @LaagGK overgehad. Vloot van Amerika raakt in onbruik door moderne wapens. Magrav al eerder genoemd, andere raketten.
  Rusland loopt nu jaren voorop in het fabriceren van supersonische raketten. Eerste land dat ze in serie gaat produceren. Alleen S500 kan deze raketten uit de lucht schieten. Gelukkig hebben we goalkeeper. LOL

  BeantwoordenVerwijderen
 31. WOW! National Geographic Jan 2017 Leaked - Transgender Revolution! LGBT Agenda
  https://www.youtube.com/watch?v=zzo5nQQZqpU
  Transgender: Dubbed by the NWO
  Geen voortplanting, missie geslaagd.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Perceptie management NOS 15/12/16

  Russen/Regime gooien huizen plat inwoners Aleppo
  Russen/Regime laten de berooide mensen wachten voor de bussen
  Russen/Regime beschieten ambulances, gewonde mensen kunnen niet naar ziekenhuis
  Russen filmen stiekem konvooi vanuit een drone.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Wat hebben deze mensen gemeen:
  Ahmed Aboutaleb,Ben van Beurden, Sharon Dijksma, Mark Rutte, Kajsa Ollongren.

  ( Ik kom er later op terug.)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die zijn allen naar de Bilerberg conferentie in Dresden geweest

   Verwijderen
  2. Correct.
   Ik heb de koning en Halberstadt weg gelaten, anders was het te gemakkelijk.

   Nu blijkt: de wereld wordt geregeerd door de burgemeester van Rotterdam, de baas van Shell, de inval-minister van allerlei lichte departementen, onze PM en de assistent van de burgemeester van Amsterdam.

   Het moet niet gekker worden.

   Ik zal later terug komen op Engdahls artikel.

   Verwijderen
 34. Engdahl wil ons doen geloven dat de Bilderberg en Het Vaticaan samen spannen om hier onze landen multi-etnisch te maken.

  Om dat aan te tonen moet hij wel flinke toeren uit halen.
  Hij moet heel zwakke argumenten aanvoeren over zaken van 100 jaar geleden. Zoals: Paus Pius 12 werkte samen met Hitler in 1932.

  Ja, natuurlijk. De communisten hadden alle priesters gedood en dat communisme dreigde ook in het Westen, door de enorme crisis.

  Maar wat hij niet wil zien is de overweldigende evidence dat Israel achter de ontruiming van haar buurlanden zit.

  Ik citeer NYT columnist Thomas Friedman:
  Op 3 april 2003, toen de Irak oorlog in volle gang was, zei hij in Haaretz:

  “Is the Iraq war the great neoconservative war? It's the war the neoconservatives wanted, Friedman says. It's the war the neoconservatives marketed. Those people had an idea to sell when September 11 came, and they sold it. Oh boy, did they sell it. So this is not a war that the masses demanded. This is a war of an elite. Friedman laughs: I could give you the names of 25 people (all of whom are at this moment within a five-block radius of this office) who, if you had exiled them to a desert island a year and a half ago, the Iraq war would not have happened.”


  Zover ik weet wonen de Bilderbergers niet in New York, en het Vaticaan ligt ook niet in New York, mijnheer Engdahl.

  Zie: http://xevolutie.blogspot.nl/2016/12/575-william-f-engdahl-is-fraud.html

  NB: Zie hoe perfect de uitspraak van Friedman overeen komt met tekst in het mission statement van mijn blog:
  To quote Henry Ford: "Corral the 50 wealthiest jews and there will be no wars."

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. (Ik ben in de komende uren afwezig. Maar ik hoop wel op goede reacties.)

   Verwijderen
 35. Het staat er iets ruimer:
  ''Is the Iraq war the great neoconservative war? It's the war the neoconservatives wanted, Friedman says. It's the war the neoconservatives marketed. Those people had an idea to sell when September 11 came, and they sold it. Oh boy, did they sell it. So this is not a war that the masses demanded. This is a war of an elite. Friedman laughs: I could give you the names of 25 people (all of whom are at this moment within a five-block radius of this office) who, if you had exiled them to a desert island a year and a half ago, the Iraq war would not have happened.

  Still, it's not all that simple, Friedman retracts. It's not some fantasy the neoconservatives invented. It's not that 25 people hijacked America. You don't take such a great nation into such a great adventure with Bill Kristol and the Weekly Standard and another five or six influential columnists. In the final analysis, what fomented the war is America's over-reaction to September 11. The genuine sense of anxiety that spread in America after September 11. It is not only the neoconservatives who led us to the outskirts of Baghdad. What led us to the outskirts of Baghdad is a very American combination of anxiety and hubris.''

  http://www.haaretz.com/israel-news/white-man-s-burden-1.14110

  BeantwoordenVerwijderen
 36. http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/12/selfie_het_gaat_weer_goed_met.html
  Opvallend ,alleen maar positief over Putin en Assad in de comments,de alternatieve media zijn zo te zien goed geraadpleegd door de reaguurders daar.

  BeantwoordenVerwijderen