maandag 12 december 2016

De slachting van Odessa en wanneer geeft Nederland de Krim zijn goud terug?

Met dank aan Steve Brown's nieuwskanaal.

* Oekraïne heeft de Krim afgesloten van water, gas/licht en voedsel. Als het oorlog zou zijn dan zou je dat kunnen beschouwen als een oorlogsmisdaad. Wat is dat voor een gedrag van EU-knuffelland Oekraïne?

* In Odessa werden 48 vreedzame mensen opgejaagd en één voor één dood gemaakt onder geroep als "Heil Oekraïne". Waarom heeft de NOS hier (nauwelijks) over bericht en Pauw er geen gast voor uitgenodigd? 48 Mensen op 2 Mei 2014. Van de slachtoffers zijn er mensen opgepakt (!), van de daders niemand, ondanks overweldigend videobewijs, laat staan iemand berecht. Wat is dat voor een land?

* Nederland heeft nog steeds het goud niet teruggestuurd naar musea op de Krim van wie de schatten waren en die het de bezoekers van de Krim willen tonen. Wat is dat voor een gedrag van Nederland? Hoe zou het zijn als het Teyler's museum zijn spulletjes een paar maanden aan de Tretyakovskaya Galleria (Museum Moskou, aanrader) uitleent en dat museum laat het Teyler's daarna met lege vitrinekasten zitten?

"Musea onderling begrijpen elkaar, daar moet de politiek geen politiek mee gaan bedrijven..."

3 opmerkingen:

  1. Kunstwerken moeten gewoon terug naar de musea tot wie ze behoren. Dit is een deal geweest tussen de musea. Politiek moet zich daar niet mee bemoeien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat mij betreft moet Nederland dit even vasthouden. Waar het museum staat vind ik uiteindelijk niet relevant. Waar is het opgegraven? Als het in het huidige Oekraine is, maak gedetailleerde 3 D opnamen en geef een copie aan de fascisten, maar houd het origineel in bewaring: Metalen zijn niet als vals of origineel te detecteren. Doe desnoods hetzelfde met de arctefacten gevonden in de Krim en Rusland. De originelen in een VN kluis of zo. Over een 200 jaar vrijgeven...

    Overigens ben ik van mening dat elk kunstwerk, nu dit makkelijk mogelijk is, op de meest uitvoerige manier digitaal vastgelegd dient te worden. En laten we met de oudheid in het midden oosten, onze roots, beginnen!

    BeantwoordenVerwijderen