maandag 2 juni 2014

Zo werkt de nieuwe 'democratie' in Oekraïne dus.

In het fragment hieronder ziet u hoe cynisch de Oekraieners te werk gaan in hun parlement. De partij van Oleg Tsarev (partij van de Regionen) en de Communisten hebben net het parlement verlaten omdat ze het niet meer kunnen aanzien dat het eigen Oekraiense leger de eigen bevolking bombardeert, beschiet, en met raketten bestookt. Er volgt dan een stemming en de regeringsgezinde parlementsleden zien hun kans schoon om de stemuitslag nog wat meer "cachet" te geven door de stemcomputers van de vertrokken leden te bedienen. Wat zegt dit over de moraal van deze mensen?

Waar het bovenstaande fragment plaatsvond een aantal weken voor de verkiezingen, betreft het onderstaande fragment (het is waarschijnlijk een still, wellicht kunt u het hier wel bewegend zien: http://www.vesti.ru/only_video.html?vid=602725 ) de situatie van vandaag dinsdag 3 juni. De eerder genoemde Oleg Tsarev was eerst nog presidentskandidaat. Maar zoals zo vele anti-Maidan mensen moest hij zwaar geintimideerd (in elkaar geslagen, doodsbedreigingen, geld op zijn hoofd, processen, etcetera) die strijd verlaten. Hier is hij onderwerp van stemming in datzelfde parlement. Er wordt gestemd over zijn parlementaire onschendbaarheid, en die gaat eraan. Ook wordt er gestemd over een eventuele arrestatie; die krijgt iets minder stemmen, maar nog altijd voldoende om die arrestatie mogelijk te maken. Ook de onschendbaarheid van drie anderen stond ter discussie, maar die namen zijn niet bekend gemaakt. Er werd in het parlement ook over de gebeurtenissen van maandag 2 juni in Lugansk gesproken. De Kievse aanval op het het regiogebouw en de vele doden en gewonden in het gebouw en op straat, waren onderwerp van gesprek. De partij van Tsarev beschouwt de Kievse acties van maandag 2 juni een oorlogsmisdaad. De regeringsgetrouwe Swoboda partij wil deze parlementsleden uit het parlement verwijderd hebben. Dit is dus zoals de "democratie" momenteel werkt in Kiev...Oleksander Tortshinov, de vertrekkend interim-president en kamer-voorzitter deed ook nog even een duit in het zakje: de strafexpeditie, of anti-terreuroperatie zoals hij het zelf liever noemt, gaat onverminderd door ongeacht de aantallen slachtoffers. En uiteraard met de onvoorwaarderlijke steun van Washington en Brussel. Waarom krijgen wij van de NOS niets van de optredens van deze "ideaal-democraten" te zien?

2 opmerkingen:

  1. Jouw laatste vraag in dit artikel: kan je die ook beantwoorden?
    Wat is de reden voor deze regimechange?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat is de reden van de regimechange in, pak 'em beet, Irak, Afghanistan, Libie, Egypte, Syrie? Welke gemene deler zie je daar, Fruit? :-)

    BeantwoordenVerwijderen