zaterdag 7 juni 2014

Zo werkt de nieuwe deomocratie in Oekraïne dus, deel II

Wij stellen aan u voor: Oleg Lyashko, van de radicale partij. Hij was bij de presidentsverkiezingen met 8% als nummer 3 geeindigd, achter nummer één Petro Poroshenko (55%) en nummer twee Julia Timoshenko (de vrouw die de aanstichters van de genocide in Odessa feliciteerden met hun "uitstekende werk"). Lyashko staat bekend -de naam van de partij doet het wellicht al vermoeden- als "radicaal". Oekraiens radicaal. We zagen hem een paar weken geleden al eerder voorbij komen in zwart pak, waarbij hij persoonlijk de ondervraging van een enkel nog in onderbroek gekleede krijgsgevangene op zich nam. Zie de beelden daarvan hier:

Maar nu komen we bij het nieuws van gisteren, vrijdag 6 juni. Oleg Lyashko heeft het nu gemund op een Russische -geaccrediteerde- journalist, die hij persoonlijk het parlement uitjaagt. "Je bent een spion!"

"Russisch? Wegwezen, weg hier!"

Applaus volgt.

"FSB (Voormalig KGB), hij moet wegwezen"

Tegen de portier: "Russische spionen niet binnenlaten"

Na het doden van de Italiaanse en Russische journalisten eerder in mei, de ontvoering een week lang van de 2 Russische journalisten, de verdwijning op dit moment van weer andere journalisten, de zwaar gewond afgevoerde journalist van Ruptly, is dit gedrag van LYASHKO tegen weer een journalist natuurlijk geen toevallig en alleenstaand incident. Ook het applaus van de mensen eromheen bij "Russisch? Wegwezen, weg hier!" is veelzeggend. Dit is zoals de nieuwe democratie in Oekraïne dus werkt. Mede mogelijk gemaakt door EU, USA en NATO.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten