vrijdag 20 juni 2014

Opoltjentse halen een Su-25 naar beneden en nemen soldaten gevangen

Opoltjentse hebben gisteren, donderdag 19 juni 2014 een Sukhoi 25, ook bekend als "Frogfoot", van de Oekraïense luchtmacht naar beneden gehaald.

De Sukhoi 25 is een laagvliegend jachvliegtuig. Het is net als een F16 een straaljager, met het verschil dat een F16 goed kan opereren van boven de wolken en een Sukhoi 25 laag moet vliegen om een tank of anderszins uit te schakelen. Hij wordt daarom ook wel een laagvliegende tank genoemd.

Onderstaand een kort ( 3 minuten) filmpje van de Sukhoi 25. De muziek is van de populaire jaren '90 groep "Kino", en het liedje heet, "Bloedgroep"; de subtitel is "wens me succes in de strijd". Leadzanger van de groep is de Koreaanse Rus Victor Tsoi uit St.Petersburg, en elk lied van zijn hand was in de jaren '90 een hit. Hij is overleden in de jaren '90 bij een tragisch verkeersongeluk.

Opoltjentse nemen ook 8 soldaten gevangen, eveneens gisteren, donderdag 19 juni, van het Oekraïense squadron "Aydar". With English subtitles. (beelden kunnen als heftig ervaren worden, 18+)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten